Şimdi Ara

Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
10
Favori
64.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 lere gelmişken bir adım daha iyileştirme olması gerekirken 2010 nun hızına iniyoruz.hala daha avrupa bizi kıskanıyor haberleri yok almanyası yok fransa veya italyası 6 mbps ten bahsediliyor ttnette avrupa kıskan bizi
  • Konu 5 saatlik zaman diliminde ne kadar kota verileceği ile alakalı. Kulağa hoş geliyor pc yi açık bırakır dizi film indiririm derdinde millet. Ama ya evinden de çalışan biriyse ve hıza ihtiyaç duyuyorsa ?

Şu mevcut ekonomik durumumuza göre sınırsız tarifelerin bu denli artmaması gerekiyor. Eskiden turksat en ucuz en mantıklı servis sağlayıcıydı ama fiyatlandırmada çok saçma şekilde kararlar vermeye başladı. Önce çakallık ile 25mbit tarifeleri 24'e düşürdüler mesela benim 25 den 24e düştü yenileme yaparken. Şimdi de tekrar 25mbit tarifesi var diyor. Keza fiyatlar da ona göre arttı. Tek iyilikleri eski müşterilere özel kampanya yapmaları oldu bu sene.

Beni sinirlendiren neden kota var ya hadi kotalı internet olur dünyanın çoğu ülkesinde de var ama bu sınırsız paketleri fahiş fiyat yapıp milleti kotaya mahkum etmek için değil ki ? Sınırsız tarifeler de ulaşılabilir durumda ama adam ben az kullanıyorum diye kotalı seçiyor.

Gerçi kızıyoruz ama maliyet muhasebesi yapınca belki gerçekten bu fiyatlar çıkıyor ortaya ama bizim ekonomik durumumuz rezalet ondan bize yüksek geliyor bu da diğer bir soru işareti tabi.

Dediğim gibi haberi 2 kere okudum ama kota konusunda bilgilendirme göremedim. Kota 5 10 Gb bişeyse o saat diliminde. Ya da bunu aylık tanımlarlar ve ve aylık kotayı doldurduğunda ay sonuna kadar sürekli o saatlerde hızın düşecekse çok ama çok saçma.

• hocam 100 mbps 80 TL nerde yaziyor goremedim ama resimlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Bela konusunda haklısınız vallahi :) Bir anlık sinir işte, hiç bir olumlu haber okumuyoruz aylardır güzel şeyler olmuyor bunu da görünce ee yeter artık diyor insan :D

Ben iSS lerin neden bu kadar çabuk tamam deyip AKN yi kaldıracağız demelerine şaşırmıştım hep. Planları böyleymiş işte yanılmamışım :D

İnşallah tepkileri dikkate alıp hızlarda oynama yaparlar fakat kullanıcı sayımız az olduğu için pek sesimizin çıkacağını ya da duyulacağını sanmıyorum.
    Aaaa bak ben bunu anlamamıştım. Sanıyorum ki bir kota var yine ve bu saatler arasında o kota aşılırsa hız düşecek. Bu daha da berbat rezalet bir şey.

Yani anladığıma göre tarife sınırsız ama işten çıkıp eve geliyorsun ve açıp bir netten parasını verip aldığın filmi izleyeceksin aaa oda ne turksat keyfinin içine etmiş :D 8 mbit ile 4k dizi film izlemeye çalışıyorsun.

Gelde sinirlenme hocam. Bir de bana diyorlar kötü olan ne Sen kota koymuyorsun ki kullanıcıyı cezalandırıyorsun. Aksine korsana teşvik ediyorsun. Ben bütün platform hesaplarımı silerim gece 24 den sonra indirmeye başlarım o zaman

Ahabere göre süper küresel güç olmuş bir ülkede 8 mbitler 10 mbitler resmen çok çok komik rakamlar ya. Bana göre 25mbit temel hız sınırı olmalı ve 25 mbit kullananın hızı hiç düşmemeli ve hız düşümü de yarı yarıya olmalı. 100 50 ye 50 25 'e 25 de sabit kalacak.

Yani senin altyapın TTnet değil ki 16mbit verebilecek gibi tarife hazırlıyorsun.

• 100mbps, 5 saat 25mbps + üst paket tv olan tarife tüm iss'ler içinde en iyi tarife sanırım. İndirmeler için 100mbps 19-24 saatleri arasında genel kullanım için 25 mbps yeterli gelir. 100 35'e 50 25'e düşse daha iyi olurdu tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STMUS -- 31 Aralık 2018; 3:41:6 >
  • Bokunu çıkarmak dedikleri şey bu olsa gerek....
  • 50yi 20 ye , 100ü 25e indirmek nasıl bir hesaplamanın sonucu çok merak ediyorum :)
  • Yeni yılda daha iyi tarifeler çıkarmasınlar son bir kaç gün kala dayatmaları garip geldi...
  • Yorumunuzda şunu kaçırıyorsunuz.Avrupada hangi ülkede kanunlarına tüketici haklarına göre hareket edilir bilmiyorsunuz.Bunu şurdan anlıyorum Avrupa’da Almanya dahil 2018 Mayıs ayından itibaren 1 Gbps kullanıcı sayısı 50 bini daha geçmedi bile.İkincisi ucuz fiyat derken 110 Euro Avrupa için bile şu an için pahalı bir fiyattır.Sözleşmede bizzat imzaladığım sözleşmedenbahsedeyim %95 kadar düşme normaldir.İkincisi zaten 1 Gbps internet zaten özel fiber optik ve kablo şebekesinden verilmektedir.Yani Almanya’nın her yerinde değil 3 şehirde vardır.Alt yapı bunun için hazırlanmıştır.Evlerde kablo için özel bir tesisat gelmektedir bunu içinde extra ücret talep edilir 30 euro.Yani 145 Euro çıkmaktadır.Satış sözleşmesi bina alt yapı uygunsa yapılır.Fiber optik kablo veya kablo tv de misal 500Mbps hizmet geliyorsa eve kadar 600Mbps gelir kaybı önlemek için.Bant genişliği hiç bir suretle düşmez.DSL hariç hiç bir internet sağlayıcısı düşüş miktarını vermez.Egerki dağın başında iseniz 16 Mbps geleceğine 10 Mbps geliyorsa ücretiniz düşer.Özeti ISS ler sözleşmede 100Mbps diyorsa kadar demez çünkü eve kadar 150Mbps gelir kayıp 50 Mpps gider.Özeti hizmet hızı üstünde tahsis edilir kayıp payı bırakılır.Yasal olara Türkiye’deki gibi şu karara kadar diye bir söz geçmez...Fakat DSL bu var çünkü ücra yerlere giderken bakır kabloda kayıp olur ücretlendirmede düşer...Firmalar hizmetini akt yapı yapıp verebileceği hızın üstünde eve ulaştırır altı olmaz..Kaybı göze almıştır.Kendi kullandığım hizmet 500 Mbps dır 10 yıldır kullanıyorum.Modem değerlerine bakıldığında sağlayıcım bana 600 Mbps modeme kadar getirmekte.100 Mbps hız kayını önleme yogunlukta hızın duşmeyi tölere eder hatta bunu üstüne iptv bazlı yayın için bile ayrı bir bant genişliği ile korunur.Her ülkenin yaşayanı ve kullanıcıları deneyimlerine sözleşmesine dayanarak yorum yapar.Yaşamadığı almadığı bir hizmeti yorumlayamaz ve kullanan kişiyede fikir veremez çünkü hizmeti kullanan sistemi bilen sözleşmeyi imzalayan o ülkenin yasalarını ondan iyi bilemez . EURO birliğinde yasalarda şu saatte yoğundur veya kısıtlama saatlerimiz var bu şekilde diye bir telekominikasyon maddesi yoktur.Hiç bir servis sağlayıcısı şukadar kullanımdan sonra size bu hıza düşürürüz diye bir madde kullanmaz sözleşmede yoktur .Fakat bir bireyin almaya koşulunda ortalama kullanımı varsır 250GB tır bir aile ortalam 750GB aylık kullanımı tasarlanmıştır.ISS değil makamlar mahkeme kararı ile fazla tüketim tespit ederse bunu yazılı olarak ISS bildirir uyarı alırsınız...Çünkü torrent veya toplu kullanımı önlemek içindir.Bir abone alıp tüm binaya ortak kullanımı önlemek için alır.Siz bunu yapmadan sözleşmede bunu yaparsanız cezanız bu hız bu denmez..Araştırmadan yasaları bilmeden varsayımla yorum yapılmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 31 Aralık 2018; 5:51:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

tesekkur ederim bilginlendirme icin.

Ben de ona gecerim ozaman.

Son bir sorum var. Ben su an 24 mbit 150 gb akn kullaniyorum taahutum devam ediyorum. kabloneti arayip soylesem o tarifeye direk gecis yapabilir miyim?

Bir de her kablonet hatti 100 mbit destekliyor mu hocam? Cunku bana maximum 24 mbit verebileceklerini soylemislerdi gecen sene interneti alirken.

yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.