Şimdi Ara

Avatar: The Way of Water (16 Aralık 2022) | James Cameron (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
3
Favori
19.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İlkini pek sevmemiştim. 10 üzeri 6.5 puanlık idi. Eminim bu daha da kötü olur.

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

ya sen ne diyon hacı, madem sevmedin niye gelip burda birşeyler yazıyon:)))) sevmişsin ki üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen gelip bir şekilde bu başlığa yorum atmışsın :))))) bu film herşeyiyle tam bir efsanedir, o kadar !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 3 Ocak 2021; 1:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollüğünü ötede yap çocuk, film maksimum 6.5 puanlık. Film kültürüm iyidir merak etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Sen ciddi olamazsın
    Film film olarak traş zaten
    Anlattığı hikaye idare eder.

Teknik açıdan çok iyi sadece o da artık ilgi çekmiyor.

Yinede izlenir efektleri görmek için çerezlik hesabına :)
  • Intruder kullanıcısına yanıt
    Pek bir numarası yok. Animasyon tadında, AŞIRI efekt sosuyla süslenmiş sıradan bir filmdir.

Cameronu severim tabi, sinema tarihine T2 ve Titanik gibi yapımlarıyla damga vurmuş başarılı bir yönetmendir, bu inkar edilemez ama iyiye iyi kötüye kötü demek zorundayız.

Dürüst olmakta fayda var hocam. Sağ olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 3 Ocak 2021; 11:20:31 >

Film kültürünü yesinler senin. Bu arada yaşın kadar konuştuğuna göre esas trol ve çocuk olan sensin gibi.  

• Yaşım 36 evlat

Filme efsane dediğine göre senin yaş muhtemelen 20'lerde olmalı

• Filmi bende beğenmedim ama aldığı ödüller, yaptığı hasılat rekor düzeyde. Saygı duymak lazım.

Benim yaşım 41 Koç parçası. O yüzden biraz saygılı ol istersen. Herkes tabiki görüşlerini söyleyecek. Yeter ki fazla önyargılı olunmasın. Tüm zamanların seyirci rekoru daha geçtiğimiz yıla kadar bu filmdeydi. Adamların 2008 yılında yaptıkları filmde kullandıkları teknolojinin birçoğu hala birçok filmde kullanılmıyor. Bi de herşeyden önce emeğe saygı gerekir. Ayrıca trol, çocuk vs gibi cümleleri kurmadan önce de 2 kere düşünmek gerekir. Fazla uzatmayalım , zaten uzatılacak birşey de yok. Bana göre süper bir film, sana göre kötü. Subjektif bir durum yani.

Dostum bir filmi beğenip beğenmemene saygı duyarım ama beğenmediğin bir film hakkında genel bir kanıya varıyor olmanı da kınadım açıkçası.
    Maksimum 6.5/10 dediğin film beyaz perde de 5 üzerinden 4.4 || imdb puanı olarak da 7.8/10 aldı.
    Demek ki herkes senin gibi düşünmüyor. Seyirci kitlesi yaş aralığını gençler çoğunlukta oluştursa da ilk çıktığında izlediğimde benden tam not alan bir filmdi.
  • Tartışmaya gerek yok
    Sinemanın teknik ve teknolojik olarak en iyi filmlerinden biridir.
    Onun dışında sinemadan sayılmayacak yönleri de vardır. Saygıysa önce tarihe saygı duymak lazım sinema sadece eğlenceden ibaret görsellikten ibaret değildir.
    O nedenle vasattır.
    Ve çok para kazandı yada yüksek puan aldı diye iyi film denmez bazen sanat sanat içindir salt seyirciyi çekmek için yapılmaz bakış açısıyla bakılmalıdır.
    Bazende izleyip geçilmelidir buda izle ve geç filmidir.
    Net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 4 Ocak 2021; 17:47:1 >
  • Bu filme izle geç filmi demek en basit tabirle hakarettir. Tam aksine izleyip üzerine de uzun uzun düşündüren filmlerdendir. İnsanlığın doğaya ve tüm Dünyaya verdiği zararlardan tut da her canlının aslında isterse birbiriyle nasıl iletişim kurduğunu anlatan, içinde sadece teknoloji değil birçok manevi öğe barındıran bir filmdir. Yani izle geç filmi değildir, konsantre olunarak detaylıca izlenmesi gereken filmdir, Net !

• Kesinlikle katılıyorum boş vakit bulduğumda tekrar izleyeceğim sayılı filmlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: fet_ay

Bu filme izle geç filmi demek en basit tabirle hakarettir. Tam aksine izleyip üzerine de uzun uzun düşündüren filmlerdendir. İnsanlığın doğaya ve tüm Dünyaya verdiği zararlardan tut da her canlının aslında isterse birbiriyle nasıl iletişim kurduğunu anlatan, içinde sadece teknoloji değil birçok manevi öğe barındıran bir filmdir. Yani izle geç filmi değildir, konsantre olunarak detaylıca izlenmesi gereken filmdir, Net !

Filmin konusunu anlamada bir problem yok zaten aktardığın gibi

Ama bu film bu konuyu işleyen ilk film değil

James Cameron imkanları olan bir kişilik olarak doğaya düşkün bir yönetmen olduğunu biliyoruz kendisi sualtı keşiflerine özel bir cihaz yardımıyla bizzat katılmıştı.

Bu konuya farklı (teknolojik gelecek dünyalar ve evrensel) bir bakış açısıyla aktardı sadece tabi ulaştığı kişi sayısı bakımından yapması gerekende buydu

Parayı döktü ama karşılığı fazlasıyla aldı.

Ama bu tür insanlığın doyumsuzluğu her gittiğimiz yere yatırımcıyla gitme paradan para yaratma iletişimsizliğin çözülebileceği gibi konularda bazı filmlerden daha etkili mi dersen değil,

Etki-Atmosfer kişiye göre çok farklı karşılık bulabilir bu filmde görsellik ağır basıyor bunu kimse inkar edemez.

Görsellik etkisi mi duygu etkisi mi dersen görsellik bir zaman sonra sıradanlaşabiliyor.

Özellikle son yıllarda bu görsel efektlere boğulmuş çorba gibi filmlerden sonra artık izleyici daha farklı şeyler arıyor

Bu film teknik açıdan en iyi filmlerinden biri olduğu ortada ama vasat bir görsel efekt boğuntusudur.

Bu kadar imkana rağmen çok daha iyi olabilirdi keşke olaydı...sence de öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 5 Ocak 2021; 18:13:6 >

• Yoo gerçekten de izle-geç filmidir Avatar. Hatta izlemesen de olur filmidir. Bu bir hakaret değil. Filmde görsellik dışında hiçbir numara yok. Bu filmi izleyip de neyin üzerine uzun uzun düşündünüz anlayamadım. Bu yüzeysel ve bilindik klişe mesajlar için bir filmi izleyeceksek kalsın, o filmi izlemesek de olur.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Çok merak ettiğim birşey var, madem böyle düşünüyorsunuz o halde neden gelip böyle bir konuya giriyorsunuz ? Mesela benim bu konuya gelip birşeyler yazmam tamamen filmi izlediğim, çok sevdiğim ve devamını beklediğim için, yani merak ettiğim için. Varsa yeni bilgiler almak için. Sizin amacınız neydi bu konuya gelirken ? Öyle aklınıza estide mi geldiniz ? Yoksa bi yerlerde karşınıza mı çıktı ? Neden ? Gerçekten çok merak ettiğim için samimi olarak soruyorum.

• Hemen cevaplayalım. Günlük olarak bu forumun Sinema Bölümünü ziyaret eder yeni bir şey var mı diye bakarım. Ama malum sinema bölümü de son zamanların sinema sektörü gibi çok hareketsiz. Avatar 2 konusunun yukarı çıktığını gördüm tesadüfen. Bi bakalım neymiş dedim. Sonuçta forumda yıllardır gördüğüm sevdiğim bir üyenin -Intruder- mesajı vardı. Baktım ki sadece size cevap yazmış, sizin de cevabınızı gördüm yazma gereği duydum. Zira bahsettiğiniz insanlardan biri de benim. Hatta belki direkt benim eski bir mesajımı görüp yazmış olma ihtimalin bile var.

Bu arada başkasına yazdığınız başka mesajları da gördüm. "Filmi beğenmiyorsan ne işin var bu konuda, niye yazıyorsun buraya?" tadında mesajlar. Yeri gelmişken bunu da cevaplamak isterim. Bu anlayış dibine kadar yanlış. Neden? Bir kere herkes izlediği filmi, dinlediği müziği, oynadığı oyunu, tükettiği içeriği sevmek ister. Çünkü bununla asla geri getiremeyeceği en kıymetli şeyini harcar, vaktini. Amaç budur. Ama herkes bu amaca ulaşamayabilir. Misal ben Avatar filmini sevmemiş olmayı neden isteyeyim ki? 2,5 saatimi boşa harcamış gibi hissetmek için bir nedenim yok. Bir beklentiyle bu filmi izlemiş ve hayal kırıklığına uğramışım zamanında da bu yüzden bunu dile getirmişim. Bir filmin konusu açılırken iyi veya kötü film hakkında her türlü yorum yazılabilir. İyiye iyi, kötüye kötü denir. Aksi halde sadece olumlu yorumlar yer alacaksa o film konusu değil filmi övme "fan" konusu olurdu. Ama bunlar o tarz konular değil. Burası da aynı zamanda tartışma platformudur, neden olumlu olduğu neden olumsuz olduğu yazılır ve çizilir.

Bu arada Avatar'ın ilk filmini seyretmiş olduğumdan mütevellit sinema sektörünün son zamanlarındaki kıtlığı da düşünürsek ve gerçekten vakit de bulabilirsem belki sadece izlemiş olmak için, belki sadece James Cameron bunca yıldır neler yapmış görmek için, belki sadece eser hakkında fikrim olsun diye belki sadece görseller ne hale gelmiş bir gelişme olmuş mu diye bakmak için bu kez beklentisiz bir şekilde devam filmlerini bir kere izleyip geçmeyi düşünüyorum. Beğenirsem ne âlâ. Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

• Bu adamı çok severim cidden her açıyı her sahneyi düsünerek özenerek yapan bir yönetmen ancak artık herşey çok çabuk gelişip değiştiğinden insanlar artık öyle aman aman etkilenmiyor bu teknik detaylardan, farklı bi dönemden geçiyor sinema endüstrisi birbirinin tekrarı bi sürü film çıkıyor vizyona, yeni ve orjinal şeyler bulmak çok zor artık izle unut türü filmler hepside, ama bazı yönetmenler nasıl yapıyorsa bi sekilde kafalarda iz bırakıyor James Cameron bunlardan birisi merakla bekliyoruz yeni filmi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.