Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerde olduğumdan dolayı filmi sinemada izleyememiştim dün 1080p versiyonunu izleme fırsatı buldum ve filmi beğendim. Ama gözüme çarpan şey askerlerin helikopterinin camı kurşun bile geçirmiyordu da filmin son savaş sahnesinde nsl oluyorda ok camı delip geçiyor anlamak mümkün değil oradan 10 puan kırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Askerde olduğumdan dolayı filmi sinemada izleyememiştim dün 1080p versiyonunu izleme fırsatı buldum ve filmi beğendim. Ama gözüme çarpan şey askerlerin helikopterinin camı kurşun bile geçirmiyordu da filmin son savaş sahnesinde nsl oluyorda ok camı delip geçiyor anlamak mümkün değil oradan 10 puan kırdım

Birkaç mantıklı açıklaması var aslında. İlk sahnede Albayın bulunduğu savaş gemisi Diğerlerinin babası olduğundan ( boyut olarak 10 katından fazla) kalın camdır büyük ihtimalle. Ve Na'vi ler yerden ok atıyordu fark etmişsinizdir. Son savaşta ise Banshee lerin üstündeki Na'viler ok atıyor , Yüksekten atılan okun Yer çekimi ve Banshee'nin hızı ile birlikte Daha güçlü bir etki yapacağı aşikar. Ayrıca son sahnede büyük gemilerin camı hala kırılamamakta. Kurşun geçirmediği bölüm ise göremedim ben. Trudy'nin gemisinin camı mermilerle paramparça oluyor.

• Zehirli ok deler
  • 2 gün önce izledim yine gerçekten etkileyici
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Askerde olduğumdan dolayı filmi sinemada izleyememiştim dün 1080p versiyonunu izleme fırsatı buldum ve filmi beğendim. Ama gözüme çarpan şey askerlerin helikopterinin camı kurşun bile geçirmiyordu da filmin son savaş sahnesinde nsl oluyorda ok camı delip geçiyor anlamak mümkün değil oradan 10 puan kırdım

Birkaç mantıklı açıklaması var aslında. İlk sahnede Albayın bulunduğu savaş gemisi Diğerlerinin babası olduğundan ( boyut olarak 10 katından fazla) kalın camdır büyük ihtimalle. Ve Na'vi ler yerden ok atıyordu fark etmişsinizdir. Son savaşta ise Banshee lerin üstündeki Na'viler ok atıyor , Yüksekten atılan okun Yer çekimi ve Banshee'nin hızı ile birlikte Daha güçlü bir etki yapacağı aşikar. Ayrıca son sahnede büyük gemilerin camı hala kırılamamakta. Kurşun geçirmediği bölüm ise göremedim ben. Trudy'nin gemisinin camı mermilerle paramparça oluyor.

Ben daha blurey izlemedim DVD Aldık topluca izledik ve neytiri yorumuna 100%100 katılıyorum

• Cameron'u böyle hususlarda faka basarken göremezsiniz, emin olun.

Olayın asıl noktasını kaçırmışsınız. Birincisi, ilk anda okun yukarı atılması ki yerçekiminin zayıflatan etkisi. İkincisi ve asıl önemli olan husus ise mesafe. Bir diğer ve ciddi unsur ise, alttan gelen okların camlara dik olarak çarpmaması. Böylece okların sekip gittiğini görüyoruz.

Eğer oranlasak, mesafe %25, yerçekimi %15, camların paralel kalması ise %60 oranında etki ederek, okların gücünü %60-70 kadar zayıflatacaktır.

Cameron fizikçi, eminim bunun hesabını yapmıştır. Bu gibi şeylere çok dikkat eder. Abyss'teki küre camlı denizaltılar, ilgililer için bir model olmuş, derin su denizaltılarını onlar gibi yapmalarına yol açmıştır. Bu adama uyuz bir tiptir, egoisttir, şudur budur ve cinim kadar sevmem ama, adam işinin hakkını veriyor. Bu noktada da bir sürü eğitimini aldığı bilimi tepe tepe kullanıyor. Her ne kadar biz onu yönetmen olarak tanısakta, adam ciddi ciddi bir bilimadamı. Kendi ifadesiyle "Bu film işlerinden yaptığım para, bana defolup gitme, denizin dibine inme, istediğimi araştırma vs. şansı veriyor." diyor.

Avatar'ı muhteşem kılan ve izlendiğinde insanı hayran bırakan ana hususta bu. Farkında olmasanız bile, o detaylar birleşip filmi o kadar gerçekci hale getiriyor ki, %100 animasyonun içinde yaşamaya başlıyorsunuz.

Ama örneğin, Neytiri'nin Jake alıp götürürken, daldan dala atlama sahnesinde, atlayış olarak yanlış ama, estetik olarak süper bir hareketi oluyor. Bildiğiniz bale hareketi ve bunu bir balerin yapabilir. Galaksinin bir ucunda buna kim bale öğretmiş ki? İşte size açık arıyorsanız...

İlk izlediğimde bunu görünce, bu soru aklıma gelmişti. Bir an Dr. Greece'mi, yok artık oldum. Aklıma ve gözümün önüne S.Weaver bale elbiseleri içinde geldi, hayli komik gelmiş kıkırdayıp durmuştum..

• Süper bir yorum
  • Aslında gözden kaçan benzer şeyler çok. Fakat bunlar öyle bir gözden kaçmışlarki, helal olsun dedirtiyor.

Yani, bu gibi açık görünen diyeceğimiz sahnelerde her şey %100 fiziğe vs. uygun. Fakat, detaylarda öyle ince şeyler var ki, işi bilenler için "yok artık, hadi yaa.." denecek işler. Fakat bunlar filmin havasına çok güzel kotarılmış, filmi tamamlamış, daha gerçekci yapmış.

Örneğin, helikopterler. O tür pervanelere duct fan denir. Velakin bunlar o alıştığımız "pata pata" helikopter sesini çıkarmaz. Jet motoruna benzer, acayip bir ses çıkarırlar. Elbette bu ses bize yabancı gelecek, hemde o sanki "dört nala gelen eşkiyaların nal seslerinin belanın habercisi olması" hissini uyandıramayacak. O yüzden bildiğimiz helikopter sesini çakmışlar buraya.

Başka? Başka pek çok husus var, ama genel toplamda bunlar görsel güce büyük artı yapmış. sonuçta şahane bir film ortaya çıkmış.

• Şişirildiğine inanıyorum, ben fazla beğenmedim.
  • Beğenip beğenmemek, zevke kalmış bir konu. Bu konuda yorum yapmak boş.

Velakin, sinema, kamera kullanım, müzik, sahne, konuyu sahneye aktarma, konunun teknik bütünlüğü gibi somut değerlendirmeler yönünden avatar'ın 10 üzerinden 11 alacağı kesin. Diğer yandan, gördiğim ilk 3D film olma özelliğini de taşıyor. Bundan "daha önce 3D sinema görmedim" anlamını kastetmiyorum. Bir sürü 3D film izledim. Velakin hepsinde 3D çakma duruyordu. Avatar kesin olarka 3D sinema devrini başlatmış oldu. Sinemanın icadı, sesli sinema nasıl köşe taşları olup, renkli, sinemaskop, cgi vs. birer kilometre taşıysa, Avatar ve 3D film'de bir köşe taşı oldu.

Velakin, oyuncu performansı başta olmak üzere, tiyatral yönden çok zayıf kalması ona tamamen dört dörtlük demeyi güçleştiriyor. Fakat diğerlerindeki somut başarı onu gelmiş geçmiş en güzel filmler listesine sokmaya yeterli. En başa çıkabilir mi, kişiye göre değişebilir. Bence gelmiş geçmiş en iyi film. Fakat sizce öyle olmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordmaster

Şişirildiğine inanıyorum, ben fazla beğenmedim.

Evet üstat sonuna kadar katılıyorum görüşüne
  • @çapari

Bende sana katılmıyorum
  • Çok daha güzel filmler var arkadaşım buda güzel olur ama klasikler arasına girmez bir iki yıla kadar adı bile duyulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernsyds1

arkadaslar eureka 1080p sürümü için türkçe ses dosyası nereden bulabilirim sadece emulede gördüm baska bi yerde yokmu acaba

Burda yer söledinmi banlanma nedeni arkadaşım
  • Zaten dalındaki en iyi film olduğunu iddaa eden olmadı ama benim için öyle.MÜKEMMELden aşağısı kesmez
    Cameron üçleme yapacağını en başından beri söyemişti zaten.2. film gelsin de keyfimize bakalım bizde (2014)

• Eğer Cameron 2. film için bir şekilde Wortighton'u saf dışı edebilir, bir kaç sağlam oyuncu bulabilirse, 2. film tadından yenmez.

Velakin, bu adam ile çalışmayı kimse istemiyor ki. Adam egoist, toleranssız, aklına eseni yapan zorbanın biri. Ne çalıp duruyor bunlar diye, artistlerin cep telefonlarını çivi tabancası ile duvara çivilemiş birinden bahsediyoruz. Büyük oyuncuların kapris filan yapma şansı yok, sıfır. Birde üstelik ırgat muamelesi görmek var.

Cameron biraz bu zorbalığı bırakırda, biraz daha adam olursa, bir kaç iyi adam, Jack Nicholson, Ben Affleck vs. gibi adam katabilirse filme, koparır gider olayı.
  • Beyler ben Neytiri'nin Quadrich (doğru yazamadım)'e son sahnede ok atarkenki resmini (altta var) T shirte bastırmak istiyorum. Elinde çok büyük versiyonu olan veya bulabilecek biri varsa çok sevaba girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kissed by Fire -- 22 Mayıs 2010; 21:47:29 >
  • 2 DVD sette filmdeki sevişme sahneside olacak diyorlardı. Ayrıca Blu-ray'indede olacaktı? Doğru mu?
  • Beyler ciddi bir şekilde sordum Biriniz cevap verin artık... Abazanlık değil merak
  • Bluray'inde mevcut değil
  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.