Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu adam titanic ve terminatörün yönetmeni kötü iş çıkarmaz.yalnız oyuncular biraz sıradan kalmış projeye göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ax

bu adam titanic ve terminatörün yönetmeni kötü iş çıkarmaz.yalnız oyuncular biraz sıradan kalmış projeye göre.

full green screen olan digital bir filmde oyuncunun ne önemi var oyuncuları muhtemelen başka kılıklara sokacaklardır
  • burda bi boşluk var çözemiyorum olayı..

daha 2 yıl önceye kadar nautilus avm de olan ve beawolf filmiyle ülkemize, dolayısıyla hayatımıza giren real 3d teknolojisi, bugün tr nin 13 yerine yayılmış durumda.., yani cinebonus cephesinde yatırımlar real 3d teknolojisine!!

burda bi kurnazlık var, real 3d muhabbeti sayısal projeksiyon cihazları kullanma ve filmlerin sayısal depolama üniteleriyle (hdd) nakliyesini beraberinde getiren maliyet, zaman ve yer tasarrufu odaklı yeni bir sistem. geleceğin bir çok sinema salonunda standart olacak bir muhabbet.., ancak bir imax kesinlikle değil.
    burda ülkemizde bir anda patlayan real 3d muhabbetinin neden tercih edildiğini, peki onun yerine yeni nesil imax solonlara geçseydik daha iyi olmazmıydının kritiğini yapmak istiyorum.

özellikle avatar gibi bir film herkesi meraklandırmış ve sektöre yön vereceği düşünülürken, ülkemizde yatırımın imax değil de hızla real 3d ye yapılması hoşuma gitmiyor..

avatar imax ile hazılanıyor.., ancak mesut çevik in dh vidyo incelemede yaptığı reportajdaki cinebonus yetkilisi, merakla avatarı beklediklerini ve real 3d ile biz izleyicilerin bu filmden inanılmaz keyif alacağımızı söylüyor..
    (?)

oysaki real 3d denen meret klasik 35 mm kameralarla çekilen bir filmin bir kaç çekim hilesi ve görüntülerin üst üste bindirilmesi muhabbetini esas alarak bir 3 boyut etkisi yatarmaktan ötesi değil, hadi diyelim biraz daha fazlası, ama bir imax kesinlikle değil!

oysa imax full hd nin bilmem kaç katını esas alan, 3 boyuttan ziyade detayı, daha fazla renk skalasını temel alan bir sistem. elbette imax inde temelinde bir 3 boyut mantığı yatıyor ancak bu, yüksek detay ve renk şöleninin sadece bir parçası!

burda bi karmaşa var, ülkemizde sinema büyük gaza geldi ama bu gaz paralelinde ortaya dökülen paralar yanlış kanallara mı aktarılıyor ne ?!?! cinebonus cephesinin hızla arttırdığı real 3d salonların aksine rakip firma AFM cephesindeyse 2 tane imax salon bulunuyor. afm nin bu sayıyı arttırarak cinebonus un real 3d lerine bir cevap verip vermeyeceğinin bilgisine sahip değilim ?!?!

şahsen ben gerek mevcut salonlardan, gerekse şuan hızla yatırımın real3d ye yapılmasından hiç mi hiç memnun değilim..

salonu salon yapan, benim para vermemi sağlayan şey; sayısal dolby surround desteği ve tabi yüksek detaya sahip görüntünün birleşimidir.
    ama artık günümüzde 30 liralık senheiser kulaklık ve dizüstü bilgisayarıma taktığım dvd film konbinasyonu ile, sinema salonuna oranla daha fazla ses ve daha kabul edilebilir görüntü deneyimi alabiliyorum.

yani zamanla beni ve sizi sinemaya götürecek daha az neden kaldı. bu durumda yatırımların bizim daha bir ulaşamayacağımız imax gibi bir teknolojiye yapılması daha bir anlamlı olurdu. tamam real 3d ye de evimde ulaşamıyorum ama bir sinemaya gidecek kadar da ilgimi çekmiyor, o kadar şahane bir sitem değil.

bu serzenişin sebebi aslında daha başka bir konuyu temel alıyor;
    dün izmirdeydim. adamlar(cinebonus) dolby ses siteme sahip konak solonlarında 7 liraya film izletiyorlar. istanbulda okuyan bir öğreni olarak nevrim döndü. aynı cinebonus, mekana göre istanbulda 14 lira, yani iki katı paraya bilet kesiyor ?!?! rexx sineması surround ses sistemine sahip 1 nolu salonu ile klasik hoparlörleri kullanan 3 nolu cep salonu için aynı ücreti talep ediyor, üstelik 10 liranın üstünde bir etiket fiyatıyla..
    artık bunlara sinir oluyorum, bişeyler yapmalı, salonun niteliklerine göre ücret kesilmeli diyorum.
    kıllandım, sinir oldum, bi paylaşayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Temmuz 2009; 4:49:29 >

• konuyu açmışken araştırmadan da edemedim ve bakın ne buldum;

http://www.citylifecinema.com

daha önce met edildiğini duymuştum fakat henüz gitmedim;

http://www.citylifecinema.com/galeri.html

quote:

CITYLIFE HAKKINDA

City’s Nişantaşı’nın heyecanla beklenen ve sinemaseverleri bambaşka birdünyaya taşıyan sinema kompleksi CITYLIFE, City’s Nişantaşı’nın 6. katında misafirlerine perdelerini araladı...
    Birbirinden farklı özellikleri ile eşine az rastlanır bir konsepte sahip CITYLIFE Sinema Kompleksi, çarpıcı mimarisi ve eşsiz deniz manzarası ile büyüleyerek, herkesi sinemanın gizemli ve eğlenceli dünyasının içine çekiyor.

CITYLIFE Sinemalarının Eşsiz Mimarisi ve Özellikleri

Loft anlayışıyla dizayn edilen CITYLIFE Sinema Kompleksi, tüm çelik yapıyı açıkta bırakan kusursuz tasarımı ile göz dolduruyor. 9 metrelik tavan yüksekliğinin yarattığı ferahlık, UFO’ların yarattığı ayrıcalık, gün ışığı ve 700m²’lik fuaye alanı ile birleşiyor ve böylelikle yaratılan hoş atmosfer daha ilk adımınızda CITYLIFE’ın farkını hissettiriyor.

7 sinema salonu, 950 koltuk kapasitesi ve teknolojik özellikleri ile sinemayı unutulmaz bir deneyime dönüştüren CITYLIFE Sinemaları’nda, sismik izolatörlü, uzay teknolojisine göre dizayn edilmiş otonomik vibrazyonlu sesyalıtım sistemi gibi her ayrıntı, sinemaseverlere verilen değeri ön plana çıkartıyor. Ferrari koltuklarının tasarımlarıyla tanınan, dünyanın en ünlü mobilya ve koltuk üreticisi Poltrona Frau’nun, özel olarak tasarladığı ergonomik ve ortopedik CITYLIFE sinema koltukları, konforu ile sinemanın keyfine keyif katıyor. Dev perdeleri, son teknolojik özelliklere sahip iklimlendirme sistemi, bilgisayar donanımlı tam otomasyonlu projeksiyon ve Dolby Digital Surround Ex ses sistemi ile CITYLIFE vazgeçilmez bir sinema keyfi yaşatmak için sizleri bekliyor.

CITYLIFE Sinemalarının Benzersiz Fuayesi...

CITYLIFE’ın dünyada bir benzeri daha olmayan fuayesi ise, sinema keyfini bambaşka bir boyuta taşıyor. CITYLIFE’da film gösterimleri sona erdikten sonra eğlence doludizgin devam ediyor. Avrupa’da bir benzeri daha olmayan özel CITYLIFE fuayesi, dünyaca ünlü markaları ve Türkiye’nin en seçkin, en başarılı işletmecilerini yine bir araya getiriyor.

Snack-bar “Barcode”, iddialı tasarımı ve farklı dizaynı ile dikkatleri üzerine topluyor. Sabah saatlerine kadar açık olan Barcode, özel menüsü ile eğlenceli akşamların vazgeçilmezi oluyor. CITYLIFE fuaye alanındaki diğer sürpriz ise, kahvenizi keyifle yudumlayabileceğiniz ünlü Alman markası Schiller Chimsee Cafe. Birbirinden lezzetli çay, kahve seçenekleri ve lezzetli menüsü ile gün boyu keyifli anlar CITYLIFE fuayesinde sizleri ekliyor...

Özel Film Galaları

CITYLIFE, kırmızı halılı organizasyonlarıyla da birbirinden renkli film galalarına ev sahipliği yapıyor. Dünyanın merakla beklediği “Sex and The City” galasına ve The Dark Knight özel gösterimi Türkiye’de ilk defa City’s Nişantaşı CITYLIFE sinemalarında izleyiciler ile buluştu.
    Otopark Avantajları
    tadını çıkardıktan sonra, City’s Nişantaşı otoparkını da 5 saate kadar %50 indirimli kullanıyorlar. Pazar günleri ise zaten tüm ziyaretçilere ücretsiz hizmet veren City’s Nişantaşı otoparkı, haftanın son gününe keyif katıyor.

CITYLIFE Sinema Kompleksi, City’s Nişantaşı farkıyla, sinema keyfine kattığı yeni, eğlenceli ve dinamik anlayış ile vazgeçilmeziniz olacak…

• quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

avatar imax ile hazılanıyor.., ancak mesut çevik in dh vidyo incelemede yaptığı reportajdaki cinebonus yetkilisi, merakla avatarı beklediklerini ve real 3d ile biz izleyicilerin bu filmden inanılmaz keyif alacağımızı söylüyor..
    (?)

onların avatar diye bahsettikleri The Last Airbender.
  • @X@nder

Yaptığımız röportajda Cinebonus yetkilisinin söz ettiği film, bilim kurgu türünde ve 3D olarak çekilen avatar'dı. Benim film hakkındaki bilgi eksikliğimden dolayı röportajda The Last Airbender'ın fragmanına yer verildi. Sonrasında bu hatayı düzelttik...
  • @Speed-Step Pardon ben yanlış anlamışım o zaman , dediğiniz gibi The Last Airbender'ın fragmanı vardı düzeltilmiş halini izlemedim.
  • o zaman be nşuan cozurdum
    neyse, mesajımı ilgili kısmı es geçerek idrak ediniz
  • @X@ander

Aslen pardon demesi gereken benim zira yanlış anlayıp, yanlış fragman koyan benim :)
  • gece gece benim mi beynim almıyor ne !?! şimdi benim ilk başta belirttiğim gibi ordaki görevli james cameron un avatarını mi dile hetiriyor, yoksa hava kırıcıdan mı bahsediyoe?
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

gece gece benim mi beynim almıyor ne !?! şimdi benim ilk başta belirttiğim gibi ordaki görevli james cameron un avatarını mi dile hetiriyor, yoksa hava kırıcıdan mı bahsediyoe?

Röportaj yapılan bayan James Cameron'un Avatar'ından bahsediyor. Speed Step The Last Airbender sanıyor. Önce videoya The Last Airbender'in fragmanı koyuluyor, uyarı üzerine Speed Step videoyu düzenliyor fragman kalkıyor. O konuda yazıyor detayları.
    James Cameron'un Avatar'ı çığır açacak bir filmmiş. Öyle söyleniyor. The Last Airbender ise normal bir film.
  • tamam işte aga, bende herşey karışmazdan önceki ilk mesajımda ondan bahsediyorum,
    bu filmi muhteşem yapacak imax teknolojisine vurgu yapıyor, filmin bu teknoloiye sahip bir salonda izlenmesi gerktiğini belirtiyor,
    ardından da ülkemizde imax değilde real 3d ye yatırım yapılmasını anlayamadığımı, anlamlandıramadığımı belirtiyorum,, şiddetle kınıyorum.
    konuyu böyle toparlayayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Temmuz 2009; 3:02:36 >
  • face1tr a şiddetle katılıyorum. real D nin tercih edilmesinin sebebi imax in maliyetleri örneğin bir imax'in sadece 1 salonu 5 milyon dolara mal olurken real d normal sinema parasına mal oluyor

quote:

oysaki real 3d denen meret klasik 35 mm kameralarla çekilen bir filmin bir kaç çekim hilesi ve görüntülerin üst üste bindirilmesi muhabbetini esas alarak bir 3 boyut etkisi yatarmaktan ötesi değil, hadi diyelim biraz daha fazlası, ama bir imax kesinlikle değil!

İşte olay burda real d ile imax bir olamaz karşlaştırılamaz real d 35 mm kameralarla çekilen bir filmin bir kaç çekim hilesi ve görüntülerin üst üste bindirilmesi muhabbetini esas alır İmax ise Çok çok yüksek maliyetli

/>

Şu tip imax 3D kameralar ile çekilen streo 3d görüntüleri esas alır.

bu yüzden real D de derinlik hissi yaşanır izleyici derinliği yaşarkende 3d gibi algılar
    Ancak imax 3D de şöyle bir şey söz konusu olur izlerken :

perdeden cisimler izleyicinin üzerine fırlama hissi yaratılır. veya kar yağan bir sahnede izleyici salonda kar tağnelerini hisseder.

imax salonu

imax 3d

İmax 3d kamera teknik özellikler 70 MM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 19 Temmuz 2009; 2:42:30 >

• Oyuncak Resimleri.

• harika Gel aralık
  • Beklemek her geçen gün dahada zor oluyor.Türkiyede bu filmi adam gibi izleyemeyeceğiz ona yanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Temmuz 2009; 21:16:27 >
  • Yav çok abartıyosunuz beyler. En nihayetinde film yani. Sonra sinemadan hayal kırıklığıyla ayrılmayasınız
  • james baba yaparsa en ıyısını yapar..
  • Avatar Resmi İnternet Sayfası Yayında

Henüz sadece müziği ve bir Na'vi görüntüsü haricinde birşey barındırmasa da Avatar Sitesi yayında:

www.avatarmovie.com
  • James i bu kadar abartmamanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.