Şimdi Ara

avea akıllı kamu tarifesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
25.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mesutgul

Avea'nın bubi tuzaklı tarifelerinden birisi:

http://www.avea.com.tr/tr/sta/personell/tarifeler/akilli_kamu.shtml?pagemenu=personell.akillikamu

"Ücretlendirme" bölümüne bakın:

Aylık ücret 35 TL
    Tarife kapsamındaki şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk
    Tarife kapsamındaki her yöne görüşme süresi 500 dk
    Tarife kapsamındaki cepten internet kullanımı 2 GB
    Tarife kapsamindaki görüşme süreleri bittikten sonraki tüm aramalar 32 Kr/dk
    Tarife kapsamindaki SMS gönderimleri 41,5 Kr/adet
    Tarife kapsamindaki cepten internet kullanımı bittikten sonraki kullanımlar 5 Kr/MB

"Aynısı" dediğiniz eski tarifenize bakın:

http://www.avea.com.tr/tr/sta/personell/tarifeler/heryone_kamu.shtml?pagemenu=personell.heryone

Oraya değil, tabii ki "Ücretlendirme" bölümüne:

Aylık ücret 35 TL
    Avea hatları ile görüşme süresi 2.500 dk
    Ev/iş* ve diğer GSM hatları ile görüşme süresi 500 dk
    Aylık Ücretsiz Yurtiçi Cepten İnternet kullanımı 1 GB
    Ücretsiz süreler bittikten sonra 2.500 dk sonrası:
    500 dk sonrası: 32 Kr / dk
    Ücretsiz Cepten İnternet kullanımı bittikten sonra yurtiçinde 5 Kr / MB
    SMS 41,5 Kr / SMS

Farkı görebildiniz mi?
    Eski tarifenizde Tarife kapsamindaki ifadesi yok.
    Yani, yeni tarifeye göre, bu tarifeye geçmeyen Avea'lıları ararken "Tarife dışı" oldukları için "Diğer Yönler" hesabından düşecek.

Bir de, hiç kimsenin okumamasını istedikleri beyaz/gri yazılar var:

Hattınızı iptal ettirmeniz durumunda son faturanıza, abone isteği ile hat iptal bedeli olan 8,31 TL yansıtılacaktır.

Evet, beni en çok bu kısmı ilgilendiriyor.

Çünkü, Avea hattımı zaten kapatacağım.

Naptın sen hocam hiç alakası yok. Yaptığım görüşmeler gereken dakikalardan gayette iyi düşüyor.

• quote:

Ha, bu arada, önemli bir benzerlik var:

(Eski) HerYöne Kamu Tarifesi:
    "Tarife kapsamında sunulan 1 GB yurt içi veri kullanımı Internet APN ve WAP APN üzerinden gerçekleştirilecek kullanımları kapsamaktadır."

(Yeni) Akıllı Kamu Tarifesi:
    "Tarife kapsamında sunulan 2 GB cepten internet kullanımı yurtiçinde Internet APN ve WAP APN üzerinden gerçekleştirilecek kullanımları kapsamaktadır."

Güzel değil mi?
    Neymiş?
    İnternete 3G hızında bağlanamıyorsunuz, her ikisinde de.
    2G hızında, yani, en fazla 128Kb/s hızla bağlanabilirsiniz.
    Öyle 7.2 Mb/s falan beklemeyin.

neden bilginiz olmayan bi konuda bu kadar kesin ahkam kesiyosunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetivet
    Şahsi bir karalama okudum sadece

Karalama = iftira = gerçek/doğru olmayan şeyleri gerçek/doğru gibi göstererek suçlamak demek.
    Yukarıda hangi yazdıklarım gerçek/doğru değil?
    Önce onu açıklayın.

quote:

Orijinalden alıntı: boyzof
    neden bilginiz olmayan bi konuda bu kadar kesin ahkam kesiyosunuz?

Ben size bilgimin kaynağından (Avea'nın kendi sitesinden) aktarıyorum.
    Sizin bilginizin kaynağı nedir?
    Eğer sadece tarife içi değil de tüm Avea içi 3000 dakika ise, Avea neden şu ifadeyi kullanmış sizce:
    "Tarife kapsamındaki şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk"
    Dediğiniz gibi ise, şu ifade yetmiyor muydu?
    "Şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk"

quote:

Orijinalden alıntı: Augias
    Naptın sen hocam hiç alakası yok. Yaptığım görüşmeler gereken dakikalardan gayette iyi düşüyor.

Sevgili dostum, ben hiç bir şey iddia etmiyorum.
    Avea'nın kendi sitesinde yazılanları aktarıyorum sadece.
    İşin doğrusu, 1 ay sonra, yeni faturalarınız elinize geçtiğinde, takke düşer, kel görünür.

Belki haklı olabilirsiniz.
    Belki Avea dediğinizi gibi hesaplıyordur.
    Ama, ben bu iki sayfadan sizin anladığınız anlamı çıkaramıyorum.

Siz nasıl öyle anlıyorsunuz?

Son bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum:
    mesutgul adı (nickname) gerçektir.
    Benim gerçek adımın, Mesut GÜL ifadesinin karşılığıdır.

anlamsız sahte nickname'lerden değildir.

Hiç bir GSM operatörü ile ilişkim yoktur.
    10 yıldan uzunca bir süredir Avea abonesiyim.
    Artık, GSM operatörleri ve ISP'ler tarafından enayi yerine konmaktan bıktım.

Avea beni tanır.
    Ben de Avea'yı tanırım.
    Siz de tanıyor olabilirsiniz, ama aynı şekilde göremiyoruz anlaşılan.

Benim gördüğüm/tanıdığım Avea, eski müşterisine yeni müşterisinden her ay 20 TL fazladan itelemeye çalışan Avea.

Ha, ötekiler çok mu iyi?
    Değil elbette.

Burası Avea'nın alanı olduğu için, diğer firmanın reklamı olmasın diye adını vermiyorum.
    Diğer firmayı mahkeme verip icra yoluyla tazminat alan da benim.

Fakat, şunu da görüyorum:
    Ben şu anda Avea'dan başka operatöre numaramı taşısam, diğer operatör bana fazladan avantajlar sağlıyor.
    Daha iyi hizmeti, daha ucuza sunuyor.
    Sonra, diğer operatörden tekrar Avea'ya geçsem, Avea bana eskisinden de iyi hizmeti çok daha ucuza sunuyor.

Bu nasıl bir işletmecilik anlayışı?
    (operatör=işletmeci, işleten)

Yoksa bu operatörlerin gerçek işi, GSM sistemlerini değil de bizi mi işletmek?

• bakin internet veya wap apn nin 3g veya hizla bi alakasi yok. Bilmediginiz bi konuyu yanlis yorumlamissiniz.

• quote:

bakin internet veya wap apn nin 3g veya hizla bi alakasi yok. Bilmediginiz bi konuyu yanlis yorumlamissiniz.

O halde doğrusunu açıklayın.
    Tekrar söylüyorum; iddia etmiyorum.

Ve size soruyorum:

Bu tarifeyi aldınız mı? Kullandınız mı? Bu tarifeyle internet bağlantı hızınız nedir?
  • quote:

quote:

bakin internet veya wap apn nin 3g veya hizla bi alakasi yok. Bilmediginiz bi konuyu yanlis yorumlamissiniz.

O halde doğrusunu açıklayın.
    Tekrar söylüyorum; iddia etmiyorum.

Ve size soruyorum:

Bu tarifeyi aldınız mı? Kullandınız mı? Bu tarifeyle internet bağlantı hızınız nedir?

O zaman ben cevap vereyim. Daha önceki mesajlarımdan da anlaşılacağı gibi ben bu tarifeyi ilk çıktığı günlerden beri kullanıyorum. Konuşma süreleri tamamen eskisi gibi (fazladan şebeke içi 500 dk. hariç), internet hızımda tamamen 3G hızı. Tüm konuşma sürelerini de az önce tekrar online işlemlerden kontrol ettim. Sanırım siz işi biraz fazla paranoyaya götürüp "Tarife kapsamı" sözünü yanlış anlamışsınız. "Tarife kapsamı içindeki her yöne süre" diyor yani bu tarife içeriği olan HER YÖNE süre. Neyse çok uzatmaya gerek yok, dediğim gibi kullanıyorum ve kesinlikle sizin söylediğiniz gibi değil olaylar.

• mesutgul sizi en yakın turkcell veya vodafone cep merkezlerine bekliyoruz. belli ki avea psikolojinizi bozmuş.
  • Her yöne kamu tarifesini kullanıyorum.Akıllı kamu taridesine 2gb internet için geçmeyi düşünüyordum.Az daha pirince giderken evdeki bulgurdanda olacaktık.Müşteri hizmetleri ile görüştüm. "Tarife kapsamındaki şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk" ifadesinde tarife kamsamındaki tam bir kelime oyunu.Sadece akıllı kamu tarifesindaki kişileri belirtiyor.Yani tüm avealıları kapsamıyor.
  • kapsiyor. Siz sebekeici kelimesinden ne anliyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Her yöne kamu tarifesini kullanıyorum.Akıllı kamu taridesine 2gb internet için geçmeyi düşünüyordum.Az daha pirince giderken evdeki bulgurdanda olacaktık.Müşteri hizmetleri ile görüştüm. "Tarife kapsamındaki şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk" ifadesinde tarife kamsamındaki tam bir kelime oyunu.Sadece akıllı kamu tarifesindaki kişileri belirtiyor.Yani tüm avealıları kapsamıyor.

avea yonune 3000dk hocam.2 aydir kullaniyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Christopher Moltisanti

quote:

Her yöne kamu tarifesini kullanıyorum.Akıllı kamu taridesine 2gb internet için geçmeyi düşünüyordum.Az daha pirince giderken evdeki bulgurdanda olacaktık.Müşteri hizmetleri ile görüştüm. "Tarife kapsamındaki şebeke içi görüşme süresi 3.000 dk" ifadesinde tarife kamsamındaki tam bir kelime oyunu.Sadece akıllı kamu tarifesindaki kişileri belirtiyor.Yani tüm avealıları kapsamıyor.

Müşteri temsilcisi aynen tarife içindekilerini kapsıyor dedi. Yarın tekrar ararım.Mevcur tarifem yeterli ama 2 gb internet cazip geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Müşteri temsilcisi aynen tarife içindekilerini kapsıyor dedi. Yarın tekrar ararım.Mevcur tarifem yeterli ama 2 gb internet cazip geliyor.

Akıllı kamu tarifesini kullanıyorum.Verilen 3000 dk ile tüm avealılarla konuşabiliyorsunuz.Örn. Şekil 1A altta.

avea akıllı kamu tarifesi

• quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

quote:

quote:

quote:

Akıllı kamu tarifesini kullanıyorum.Verilen 3000 dk ile tüm avealılarla konuşabiliyorsunuz.Örn. Şekil 1A altta.

avea akıllı kamu tarifesi

hocam bu sms hakını nerden aldınız?

• aveanın 30 sms heryöne 4 tl paketini kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

aveanın 30 sms heryöne 4 tl paketini kullanıyorum.

sagolun bende dedim 30 sms varda bizim mi haberimiz yok.

• arkadaslar arkadaslar yanlis yorumlamalarda bulunmuslar kisa ve oz aktif olarak bu tarifeyi kullanan birisi olarak paket ozelliklerini yazayim.

1-her yone 500dk.adi ustunde sabit hatlari,turkcell ve vodafone ile 500dk gorusebiliyosunuz.
    2-sebeke ici 3000 dk.avealilari 3000dk arayabiliyosunuz.
    3-2 gb internet.bildiginiz internet.
    4-avea her yone kamular sizi ucretsiz ariyor.
    5-kalan dakikalariniz icin ses yazip 6000 e kalan internet hakkiniz icin internet yazip 6000 e sms icinde sms yazip 6000 e gonderiyosunuz.
    6-internet nasil derseniz speed testte evde bile 4mb felan hiz.kullanim ise 10 numara otobuste evde yolda gazete dergi bankacilik islemleri youtube video siteleri sorunsuz hizli akici cok memnunum.soylediklerim ankara icin gecerli.

• "Tarife kapsamında aylık KDV, ÖİV dahil 35 TL karşılığında yurt içi kullanımlarda geçerli olmak üzere her fatura döneminde şebeke içi 3.000 dakika, her yöne 500 dakika görüşme süresi ve 2 GB cepten internet kullanımı sunulmaktadır. Görüşme süreleri ilgili yönlere yapılacak görüntülü aramalarda da kullanılabilir"Bu ifadeyi aveanın sitesinden aldım.
    Buradan Akıllı kamu tarifesinde tarife kamsamındaki süreler içinde ilgili yönlere yapılan görüntülü görüşmelerde ek ücret ödenmiyecek anlamını çıkardım .Yanılıyor muyum?
  • quote:

"Tarife kapsamında aylık KDV, ÖİV dahil 35 TL karşılığında yurt içi kullanımlarda geçerli olmak üzere her fatura döneminde şebeke içi 3.000 dakika, her yöne 500 dakika görüşme süresi ve 2 GB cepten internet kullanımı sunulmaktadır. Görüşme süreleri ilgili yönlere yapılacak görüntülü aramalarda da kullanılabilir"Bu ifadeyi aveanın sitesinden aldım.
    Buradan Akıllı kamu tarifesinde tarife kamsamındaki süreler içinde ilgili yönlere yapılan görüntülü görüşmelerde ek ücret ödenmiyecek anlamını çıkardım .Yanılıyor muyum?

evet bende galaxy note var arkadaşta iphone 4 vardı görüntülü konuşamadık aynı model olması gerkiyormuş telefonların.sonra android marketten skype kurdum arkadaşın iphone nunada skype kurduk müthiş güzel görüntülü konuşuluyor.ama wifi den bağlandık ikimizde.çünkü onun telefonunda net paketi yoktu görüşme extra ücretlendirilmiyor ama görüntü aktarımı olduğu için net paketinden düşme olur diye düşünüyorum.

• orada bahsedilen gorusme sebeke uzerinden goruntulu gorusme, internet uzerinden skype vb. programlarla olan degil. O yuzden net paketine gerek yok, normal dakikalarinizi kullanabilirsinizg

• Son derece güzel bir tarife. Bir çok tarife ile hemen hemen aynı fiyat ve üstüne 2 GB internet var. Taahhüt verilmediği için, istediğiniz zaman başka tarifeye de geçebiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.