Şimdi Ara

Avea Cekim Gucu - Soylendigi kadar kötüymüş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbulun göbeğinde yaşıyorum , sırf 4 gb interneti var diye ve uygun diye avea kamu mega ya referans sayesinde geçtim , geçeli bir hafta olmadı hergün en az 200 kere küfür ediyorum , aveaya geçen aklımı ....... rahat battı vodafone da çekim sorunu diye bişey yokken sen kalk avea ya geç allah onların evlerine ateşler salsın , istanbulun göbeğindeyim ve müşteri hizmetlerinden şikayetime cevap olarak diyorlar ki , evet bölgenizde sıkıntı var ve 2014 yılı içinde yatırım planları arasında yok dedi ben başladım sövmeye , hak ediyolar abi , ne demek istanbulun göbeğinde çekmemek arkadaş , evin arka odasında falan çekmese kabul arkadaş en az bir km çapında çekmiyor ya bu bölgeye utanmadan nasıl avea bayisi açıyolar , bayiye de gidip sormuştum ve verdikleri cevap '' elektrikler çok kesildiği için baz istasyonunda sorun var '' çok komik değil mi arkadaş elektrikler kesiliyo diye benim evdeki hiçbir elektronik cihazım bozulmuyor hepsi sapasağlam koskoca avea olarak gidip bir güç kaynağı alamadınız mı baz istasyonuna , benden uzak abi artık aveadan kaçın bunu söylüyorum . küçük bişeyden genelleme yapıyosun diyenlere de cevabım olayı yaşayan kişi sayısı az değildir emin olun ve burda şirket politikasının berbat olmasından dolayı olay genellenebiliyor . son sözüm avea ya geçen aklımı ........

• Sızın aveada yasadıgınızı bende vodafonede yasadım tobe bıllah dahada vodafona gecmem
  • Yillardir 2 hat kullaniyorum, trcell ve avea, gecen yillara gore avea bence fiyat perfonmas olarak guzel bu aralar, zaten 3 oparatorunde sinyal veremedigi bolgeler var, trcell uludagda bazi bolgelerde cekmiyor, avea mukemmel cekiyor, e o zaman trcell sakin almayin, aldirmayin mi diyelim :)) oprator secerken en cok bulunacaginiz ve tlf kullanacaginiz lokasyona gore arastirma yaparak secin.
  • quote:

Orijinalden alinti: Seckinau

Avea'ya yeni geçtim, uyarmislardi çekmiyor diye haklilarmis. Bulundugum bölgede çekim gücü sifir. Beni oldukça zor durumda birakan bir durum bu. Sikayet ettim.
    bugün 08:30 da telefonla bana ulastilar. "Oturdugunuz yere ekstra baz istasyonu gerekiyor ama yatirim planlarimizda yok" dediler. bu kadar basit yani. Sehrin gobeginde oturmuyorum tamam ama dag basinda da degilim. Ayni bölgede 1.5 yildir superonline fiber kullaniyorum.Vodafone uyesiyken 20 mbit 3G performansi goruyordum. Rahat batti.

Avea almayin, aldirmayin. Ilk firsatta baska bir operatore gececegim.

arkadasa aynen katiliyorum bende istanbul pendik kaynarca mahallesin oturuyorum cekim sikintisi yuzunden en az 3 defa sikayet kaydi actirdim. sonra dönü? yaptilar calismalar devam ediyor duzelecek dediler
    bende yeni bir baz istasyonumu kurulcakmy dedim detayli bilgim yok calismlar devam ediyor dendi 4ay sonra tekrar aradim yine ayni cevap 3 ay sonra gine aradim bu sefer arkadasin dedigi gibi
    Oturdugunuz yere ekstra baz istasyonu gerekiyor ama yatirim planlarimizda yok peki 2014 yilinin planinda varmi 2014 yilindada bir palanlamamizda yok cevabi aldim. ama sunu soyliyeyim arkadaslar
    istanbulda ben cogu semtde ama malesef full cektigi hic gormedim. ozellikle bakiyorum ama mallesef onceden turkcell kullaniyodum full den asagi indini cok nadir gorurdum.
    simdi bu bana zarari nedir samsung s4 kullaniyorum telefon surekli sinyal aradigi ve seviye testi yaptigi icin abartysyz en az %20 dafa fazla sarjimin bittigini soyleyebilirim.
    ikinci zararida evim cadde uzeri olmasina ragmen evimin dis kapi girisine geldigimde hat tamamen kayboluyo merdivenlerde hic cekmiyor evdede 2 ile 3 kademe cekmektedir.
    tabiki avea ucuz oldugu icin malesef tekrar dan turkcele gecemiyorum.. idare ediyoruz ama reklamlar %99 kapsama alani diyo ama bence yaniliyolar.
    son olarak fiyat performans ödülünü hakedyyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiruhfear -- 6 Ocak 2014; 2:10:18 >

• Ben genellemeyi hiç sevmiyorum... 7 sene turkcell kullanmıştım numara taşıma çıktıktan sonra diğerlerinide deneme fırsatı buldum
    Bende şöyle bir ön yargı vardı evde Turkcell bile 2 diş çekiyor heralde diğerleri çekmez diyordum.
    Meğer avea evimde full ve genel olarak gezdiğim gittiğim yerlerde 3g den hiç düşmedi diğer operatörlere tek yenildiği yer tarlada sadece 2g full çekiyordu
    burada firmaları kötülemek yerine en ucuza hangisi işimizi görüyorsa onu kullanmalıyız
    Çevremdeki herkes aynı yerlere gidiyoruz aynı sokakta yaşıyoruz tutturmuşlar çekmez falan diye

İnsanlar bir hat kullanacağı zaman önce kendi çapına baksınlar

benim çapımda avea yeterli

Çapım demişken Elazığ Ankara bursa çok sık yolculuk yapıyorum ve sorun yok
  • Bizim millet Çekmiyor diye şikayet eder ama çatına baz istasyonu koyacaz deseler koydurmaz. Turkcell vodafone zamanında dikmiş. Avea dikecek diye şikayet ediliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesiminki

istanbulun göbeğinde yaşıyorum , sırf 4 gb interneti var diye ve uygun diye avea kamu mega ya referans sayesinde geçtim , geçeli bir hafta olmadı hergün en az 200 kere küfür ediyorum , aveaya geçen aklımı ....... rahat battı vodafone da çekim sorunu diye bişey yokken sen kalk avea ya geç allah onların evlerine ateşler salsın , istanbulun göbeğindeyim ve müşteri hizmetlerinden şikayetime cevap olarak diyorlar ki , evet bölgenizde sıkıntı var ve 2014 yılı içinde yatırım planları arasında yok dedi ben başladım sövmeye , hak ediyolar abi , ne demek istanbulun göbeğinde çekmemek arkadaş , evin arka odasında falan çekmese kabul arkadaş en az bir km çapında çekmiyor ya bu bölgeye utanmadan nasıl avea bayisi açıyolar , bayiye de gidip sormuştum ve verdikleri cevap '' elektrikler çok kesildiği için baz istasyonunda sorun var '' çok komik değil mi arkadaş elektrikler kesiliyo diye benim evdeki hiçbir elektronik cihazım bozulmuyor hepsi sapasağlam koskoca avea olarak gidip bir güç kaynağı alamadınız mı baz istasyonuna , benden uzak abi artık aveadan kaçın bunu söylüyorum . küçük bişeyden genelleme yapıyosun diyenlere de cevabım olayı yaşayan kişi sayısı az değildir emin olun ve burda şirket politikasının berbat olmasından dolayı olay genellenebiliyor . son sözüm avea ya geçen aklımı ........

Istanbulun gobegı ıstanbulun göbeği demiş durmuşunda nere ora kardeş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• SerkanGD kullanıcısına yanıt
    üsküdar kardeş
  • bugün itibariyle geçtim, üsküdarda oturuyorum ve evde 11mb gördüm 3g hızını.
  • dostum 3g'yi kapat, 2g ayarlarını kullan çeker. 3g'yi internete gireceğin zaman kullanırsın sende. ben öyle yapıyorum problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

Ben genellemeyi hiç sevmiyorum... 7 sene turkcell kullanmıştım numara taşıma çıktıktan sonra diğerlerinide deneme fırsatı buldum
    Bende şöyle bir ön yargı vardı evde Turkcell bile 2 diş çekiyor heralde diğerleri çekmez diyordum.
    Meğer avea evimde full ve genel olarak gezdiğim gittiğim yerlerde 3g den hiç düşmedi diğer operatörlere tek yenildiği yer tarlada sadece 2g full çekiyordu
    burada firmaları kötülemek yerine en ucuza hangisi işimizi görüyorsa onu kullanmalıyız
    Çevremdeki herkes aynı yerlere gidiyoruz aynı sokakta yaşıyoruz tutturmuşlar çekmez falan diye

elazığda avea nasıl ? şehir merkezinde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrugzdm

Yillardir 2 hat kullaniyorum, trcell ve avea, gecen yillara gore avea bence fiyat perfonmas olarak guzel bu aralar, zaten 3 oparatorunde sinyal veremedigi bolgeler var, trcell uludagda bazi bolgelerde cekmiyor, avea mukemmel cekiyor, e o zaman trcell sakin almayin, aldirmayin mi diyelim :)) oprator secerken en cok bulunacaginiz ve tlf kullanacaginiz lokasyona gore arastirma yaparak secin.

Ben bu dediğini 1 senedir söylüyorum.

4 çeker olduğunu söyleyen Turkcell'in İst.-Beyoğlu'nda sinyal kaybı yaşayıp körleştiği noktalar var. Durum böyleyken Turkcell kime 4 çekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

Ben genellemeyi hiç sevmiyorum... 7 sene turkcell kullanmıştım numara taşıma çıktıktan sonra diğerlerinide deneme fırsatı buldum

"Avea çekmiyor" fenomeni zamanında Turkcell ve bayileri tarafından halkı korkutup aklını çelmek için çıkarılmış koca bir yalandır. Numara taşınabilirliği bu sebepten dolayı yürülüğe girdi.

Çünkü reklamlarında 4 çeker olduğunu söyleyen Turkcell'in İst.-Beyoğlu'nda bile sinyal kaybı yaşayıp körleştiği noktalar buldum. Bu durumda kime 4 çekiyorsa..

Ayrıca turkcell "Avea çekmiyor" yalanından iyi para kazandı. Kimse bunun farkında değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: asiruhfear

quote:

Orijinalden alinti: Seckinau

Avea'ya yeni geçtim, uyarmislardi çekmiyor diye haklilarmis. Bulundugum bölgede çekim gücü sifir. Beni oldukça zor durumda birakan bir durum bu. Sikayet ettim.
    bugün 08:30 da telefonla bana ulastilar. "Oturdugunuz yere ekstra baz istasyonu gerekiyor ama yatirim planlarimizda yok" dediler. bu kadar basit yani. Sehrin gobeginde oturmuyorum tamam ama dag basinda da degilim. Ayni bölgede 1.5 yildir superonline fiber kullaniyorum.Vodafone uyesiyken 20 mbit 3G performansi goruyordum. Rahat batti.

Avea almayin, aldirmayin. Ilk firsatta baska bir operatore gececegim.

arkadasa aynen katiliyorum bende istanbul pendik kaynarca mahallesin oturuyorum cekim sikintisi yuzunden en az 3 defa sikayet kaydi actirdim. sonra dönü? yaptilar calismalar devam ediyor duzelecek dediler
    bende yeni bir baz istasyonumu kurulcakmy dedim detayli bilgim yok calismlar devam ediyor dendi 4ay sonra tekrar aradim yine ayni cevap 3 ay sonra gine aradim bu sefer arkadasin dedigi gibi
    Oturdugunuz yere ekstra baz istasyonu gerekiyor ama yatirim planlarimizda yok peki 2014 yilinin planinda varmi 2014 yilindada bir palanlamamizda yok cevabi aldim. ama sunu soyliyeyim arkadaslar
    istanbulda ben cogu semtde ama malesef full cektigi hic gormedim. ozellikle bakiyorum ama mallesef onceden turkcell kullaniyodum full den asagi indini cok nadir gorurdum.
    simdi bu bana zarari nedir samsung s4 kullaniyorum telefon surekli sinyal aradigi ve seviye testi yaptigi icin abartysyz en az %20 dafa fazla sarjimin bittigini soyleyebilirim.
    ikinci zararida evim cadde uzeri olmasina ragmen evimin dis kapi girisine geldigimde hat tamamen kayboluyo merdivenlerde hic cekmiyor evdede 2 ile 3 kademe cekmektedir.
    tabiki avea ucuz oldugu icin malesef tekrar dan turkcele gecemiyorum.. idare ediyoruz ama reklamlar %99 kapsama alani diyo ama bence yaniliyolar.
    son olarak fiyat performans ödülünü hakedyyor.

Evde 3g kullanmanıza gerek yok. Konuşmak için 2-2,5g yeterli. 3g dediğiniz şey evde, işyerinde, okulda ve benzeri yerlerde kablosuz internet (Wi-Fi - WLAN) bulamadığınızda kullanacağınız bir şeydir.

Çevrenizde kablo tv altyapısı varsa kablo tv'nin uydu net'ini kullanabilirsiniz. Çevrenizde sokağınızda kablo tv şebekesi olup olmadığını öğrenmek içinhttp://www.turksatkablo.com.tr/ linkine bakın.

Bulunduğunuz yerde kablo tv altyapısı yoksa altyapının çekilmesi için gerekli sayıya ulaşıp mahalle muhtarı vasıtasıyla kablo tv altyapısının getirilmesi için talepte bulunabilirsiniz.

Ben kablo tv'nin uydu net'ine aboneyim, tarifem 20 mbps, aldığım hız 19 mbps'den aşağı inmiyor.

• Androidte, Şebeke Modunu "Yalnızca GSM" Olarak Ayarlama
    Eğer 3G Abonesi iseniz, telefon şebeke modunu GSM/WCDMA olarak ayarlamanız halinde, özellikle 3G sinyal gücünün zayıf olduğu yerlerde telefon sinyal gücü düşüyür ve neredeyse hiç çekmiyormuş gibi görünüyor. Bunun çözümü, 3G desteği olmayan yerlerde Şebeke Modunu 2G Yalnızca GSM olarak seçmeniz. Bu ayarı yaptığınız zaman telefonunuzun sinyal seviyesinin full olduğunu göreceksiniz.

Bu ayarları şuradan yapabilirsiniz:
    Menu> Settings> Wireless controls> Mobile network settings

Eğer Ics rom kullanıyorsanız:

Menu>Ayarlar>Diğer>Mobil Ağlar>Şebeke Modu>Yalnızca GSM seçiyorsunuz. Hepsi bu kadar.

android telefonunuzun sinyal alamadığı alandan normal alana geldiğinizde telefonunuzun otomatikman çekim gücünün düzelmesini sorun çıkarmamasını istiyorsanız ayarlarınızı aşağıdaki gibi yapın:

ayarlar>kablosuz ağlar>mobil ağlar>ağ operatörleri>otomatik olarak seç ----açık olduğu halde aranamayan ve arayamayan telefonun düzeldiğini göreceksiniz

• 3 operatöründe iyi ve kötü olduğu noktalar var.

Kapsama Alanı

Turkcell ve Vodafone hemen hemen eşit durumda. Avea 1800 MHZ olmasınında verdiği etkiyle özellikle kapalı alanlarda daha kötü.

3G Kapsama Alanı

Turkcell ve Vodafone hemen hemen eşit durumda. Avea ise 3G destekleyen baz istasyonu azlığı nedeniyle diğerlerine göre daha kötü durumda.

Online İşlem Merkezi

Turkcell ve Avea Online işlem merkezi çok kullanışlı ancak Vodafone aynı rahatlığı veremiyor.

Müşteri Hizmetleri

Turkcell müşteri hizmetlerinde en iyisi. Fazla fatura gelirse ucuz bir pakete geçirip faturanızı düşürebiliyorlar. Avea'da özellikle son yıllarda baya iyileşti. Vodafone ise bu alanda çok yetersiz.

Tarife Fiyat/Performans Oranı

Herkesin bildiği gibi Avea en hesaplısı, Vodafone orta karar, Turkcell ise oldukça pahalı.

Alt Yapı Kalitesi (Kapsama hariç)

Turkcell ve Avea alt yapısı oldukça iyi. Turkcell'in alt yapı sağlayıcısı Superonline, Avea'nın ise Türk Telekom. Vodafone bu alanda yetersiz kalıyor.

Hatasız dakika, SMS ve İnternet sorgulama

Turkcell ve Avea bu alanda Vodafone'a göre daha doğru sonuçlar veriyor.

Sonuç

Sizin için en önemli maddeler hangileriyse onlara göre operatörünüzü seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtime -- 10 Ocak 2014; 2:33:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mobiline

3 operatöründe iyi ve kötü olduğu noktalar var.

Kapsama Alanı

Turkcell ve Vodafone hemen hemen eşit durumda. Avea 1800 MHZ olmasınında verdiği etkiyle özellikle kapalı alanlarda daha kötü.

3G Kapsama Alanı

Online İşlem Merkezi

Turkcell ve Avea Online işlem merkezi çok kullanışlı ancak Vodafone aynı rahatlığı veremiyor.

Müşteri Hizmetleri

Turkcell müşteri hizmetlerinde en iyisi. Fazla fatura gelirse ucuz bir pakete geçirip faturanızı düşürebiliyorlar. Avea'da özellikle son yıllarda baya iyileşti. Vodafone ise bu alanda çok yetersiz.

Tarife Fiyat/Performans Oranı

Herkesin bildiği gibi Avea en hesaplısı, Vodafone orta karar, Turkcell ise oldukça pahalı.

Alt Yapı Kalitesi (Kapsama hariç)

Turkcell ve Avea alt yapısı oldukça iyi. Turkcell'in alt yapı sağlayıcısı Superonline, Avea'nın ise Türk Telekom. Vodafone bu alanda yetersiz kalıyor.

Hatasız dakika, SMS ve İnternet sorgulama

Turkcell ve Avea bu alanda Vodafone'a göre daha doğru sonuçlar veriyor.

Sonuç

Sizin için en önemli maddeler hangileriyse onlara göre operatörünüzü seçebilirsiniz.

İyide bildiğim kadarıyla 3 operatörde 3G'yi 2100 mhz frekansından veriyor.Yani üçüde eşit durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem olarak aynılar ancak Avea'da 3G destekli baz istasyonu sayısı daha az olduğu için Turkcell ve Vodafone bu alanda daha iyi durumdalar.
  • 12 yıldır avealıyım aria ile başladım. Telefon çekme konusunda pek sıkıntı olmadı. Ama internet meselesi can sıkıcı. Ankaranın merkezinde kızılayda bile 3g yok. Hala 3g göremedim gittiğim yerlerde. Ne zaman nerde çekiyor bilmiyorum. Edge de bazen aşırı yavaşlıyor. Ama telefon çekimi konusunda turkcell i pek aratmaz. Turkcell'de sesin gidiş ve gelişi daha net daha kaliteli çok önemli bir fark olmasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi Mind Tricks -- 14 Ocak 2014; 9:13:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi Mind Tricks

12 yıldır avealıyım aria ile başladım. Telefon çekme konusunda pek sıkıntı olmadı. Ama internet meselesi can sıkıcı. Ankaranın merkezinde kızılayda bile 3g yok. Hala 3g göremedim gittiğim yerlerde. Ne zaman nerde çekiyor bilmiyorum. Edge de bazen aşırı yavaşlıyor. Ama telefon çekimi konusunda turkcell i pek aratmaz. Turkcell'de sesin gidiş ve gelişi daha net daha kaliteli çok önemli bir fark olmasada.

3G yazıp 5555'e gönderin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.