Şimdi Ara

avea dan sakın ekstra birşey almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun uğraşlar sonunda sabit ücretli faturamın tutarının neden sürekli sabit ücretin üzerinde geldiğini öğrendim. sabit ücret fiyatı vergiler dahil fiyat, ama siz extradan ringa, arayanı bil gibi 1 tl lik bir servise bile üye olursanız, toplam tutar üzerine kol gibi vergi uyguluyor. yani tüm vergiler dahil olan paketiniz vergiler hariç oluyor. 1 tl lik bir servis size 10-20 tl civarında bir ücrete mal oluyor. bunu bütün ekstra ücretli faturalara uyguluyorlar, çekilişler için atılan sms ler de dahil. AMAN DİKKAT..!

• Nereden öğrendiyseniz size hatalı bilgi aktarılmış. Bahsettiğiniz vergiler ekstradan sadece ek kullanım ücretine uygulanır %18 ve %25 olarak.

Devlete ödenen vergiden Avea'nın çıkarı ne olabilir ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidercenk

uzun uğraşlar sonunda sabit ücretli faturamın tutarının neden sürekli sabit ücretin üzerinde geldiğini öğrendim. sabit ücret fiyatı vergiler dahil fiyat, ama siz extradan ringa, arayanı bil gibi 1 tl lik bir servise bile üye olursanız, toplam tutar üzerine kol gibi vergi uyguluyor. yani tüm vergiler dahil olan paketiniz vergiler hariç oluyor. 1 tl lik bir servis size 10-20 tl civarında bir ücrete mal oluyor. bunu bütün ekstra ücretli faturalara uyguluyorlar, çekilişler için atılan sms ler de dahil. AMAN DİKKAT..!

Aynen aylardır avea dayım hiç fatura şoku yaşamadım vodafone da 34 lira gelecekken 185 lira geldi kem dediler küm dediler öylece gitti Allah razı olsun Avea'ya hiç bir sıkıntımız yok ne konuşuyorsak o geliyor hatta Avea'nın avantajlarını anlayan işyerimdeki arkadaşlarda birer birer Avea'ya geçti. geçen bir tanesi hatta telefon edip teşekür edecem diyordu :) kaç yıldır cep telefonu kullanırım ilk defa rahat rahat konuşturan hat Avea

• quote:

uzun uğraşlar sonunda sabit ücretli faturamın tutarının neden sürekli sabit ücretin üzerinde geldiğini öğrendim. sabit ücret fiyatı vergiler dahil fiyat, ama siz extradan ringa, arayanı bil gibi 1 tl lik bir servise bile üye olursanız, toplam tutar üzerine kol gibi vergi uyguluyor. yani tüm vergiler dahil olan paketiniz vergiler hariç oluyor. 1 tl lik bir servis size 10-20 tl civarında bir ücrete mal oluyor. bunu bütün ekstra ücretli faturalara uyguluyorlar, çekilişler için atılan sms ler de dahil. AMAN DİKKAT..!

1 tl için 10-20 tl nasıl alıyor tam olarak açıklasana abartma bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

1 tl için 10-20 tl nasıl alıyor tam olarak açıklasana abartma bence

diyelimki sabit ücretiniz benimki gibi tüm vergiler dahil 40 TL. diyelimki benim gibi SADECE BİR SMS ile mini cooper çekilişine katıldınız. sms ücreti 3,64 TL. yani önemsenmeyecek bir tutar. bunun gibi extra bir şey aldığınızda avea napıyor ( tabi ısrarlarım sonucunda bana söyledikleri şey bu ) 40 TL sabit ücret + 3,64 TL çekiliş sms i + %18 KDV + %25 ÖİV + %5 ÖİV uyguluyor. yani verdiler dahil olan ücret, vergiler hariçmiş gibi işlem görüyor. yani noluyor avea devlete ödiyeceği vergileri normal ücret gibi gösterip cebe atıyor ve üstüne vergileri ekleyip devlete ödenecek vergileri bizden ayrıca tahsil ediyor. müşteri hizmetlerine ringa falan gibi bütün hizmetlerinizde de bu şekilde bir uygulamamı oluyor diye sorduğumda müşteri hizmetleri evet aynı şekilde işlem uygulanıyor dedi. belkide müşteri hizmetlerinin açıklayamayacağı bir şey vardı ve beni başından savmak için bu şekilde söylemiş de olabilir ama dediği gibi ek bir şey almadığım zaman fatura tutarı normal geliyor.

• 29kr + vergiler (%18kdv , %25öiv (internet kullanımında %5)) = 41.5kr en basit örnek bunumu hesaplıyamıyosun devlete ödediğin vergiyi mecbur ayrı yazmalı faturada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juske -- 28 Eylül 2012; 1:15:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juske

29kr + vergiler (%18kdv , %25öiv (internet kullanımında %5)) = 41.5kr en basit örnek bunumu hesaplıyamıyosun devlete ödediğin vergiyi mecbur ayrı yazmalı faturada

kardeşim sen olayı hiç anlamamışsın. olay hesaplamakta değil. hesaplaması tabi çok kolay. vergiler tabi ayrı gösterilir ve devletin aldığı bir şeydir. AMA 40 TL vergiler dahil deniliyorsa bana, benim cebimden 40 TL çıkması gerekir. ama ne oluyor 40 TL nin üstüne birde 19,20 TL lik vergi ekleniyor. yani toplam cebimden çıkan para ne oluyor. 59,20 TL.

inşallah kalkıp da 19,20 TL yi avea cebemi atıyor devlet alıyo o parayı demezsiniz.
  • quote:

senin yanlışın var kardeş yıllardır turkcellden vodafondan yediğim kazıklardan sonra 3-4 aydır avea kullanıyorum ve hiç şaşmadan her ay sabit 41 TL geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Raider

quote:

senin yanlışın var kardeş yıllardır turkcellden vodafondan yediğim kazıklardan sonra 3-4 aydır avea kullanıyorum ve hiç şaşmadan her ay sabit 41 TL geliyor
    sıpaydır cenk saçma saçma konuşup durma lütfen. ayrıca burdan matematik öğretmenine selamlar

• quote:

evet ekstra birşey almadığın zaman sabit ücret geliyor. ama diyelimki aylık 1 TL lik bir servise üye olursan 50-60 TL arası bi fatura gelir. ona dikkat edin diyorum sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetivet

sıpaydır cenk saçma saçma konuşup durma lütfen. ayrıca burdan matematik öğretmenine selamlar

senin her anlamadığın sana göre saçmalıyor anlaşılan. gereksiz şeyler yazmayalım lütfen. başıma olumsuz bir olay geldi ve müşteri hizmetlerinin de bana verdiği bilgiye dayanarak başkalarının da başına gelmesin diye uyarmaya çalışıyorum.
  • Aveadestek konuya bekleniyor
  • quote:

quote:

evet ekstra birşey almadığın zaman sabit ücret geliyor. ama diyelimki aylık 1 TL lik bir servise üye olursan 50-60 TL arası bi fatura gelir. ona dikkat edin diyorum sadece.

• quote:

kendinimi tatmin ediyon çocuğum sen.
  • quote:

quote:

kendinimi tatmin ediyon çocuğum sen.

duzgun konus velet
  • quote:

duzgun konus velet

5 yaşındaki kızım bile senden daha seviyeli, senmi bana düzgün konuş diyeceksin. böyle bir sitenin seviyesini düşürmekten başka bir işe yaramıyorsun. insanları uyaralım diye açtığımız konu nerelere geldi Allahım Yarabbim.
  • quote:

quote:

quote:

eheheh

gerçekten çok güldüm buna, iyi stres depolamıştım bugün bu bile yetti, şimşek çakmadan yağmur yağdı

tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

quote:

quote:

quote:

eheheh

gerçekten çok güldüm buna, iyi stres depolamıştım bugün bu bile yetti, şimşek çakmadan yağmur yağdı

tşkler

Alıntıları Göster
    Şu faturanızı bir zahmet koyarmısınız 1 liralık servise nasıl 20 lira ödediniz bizde anlayalım.
    Ayrıca bir mesaja mini cooper verecekler sanıyorsanız avea ne yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa147black

Şu faturanızı bir zahmet koyarmısınız 1 liralık servise nasıl 20 lira ödediniz bizde anlayalım.
    Ayrıca bir mesaja mini cooper verecekler sanıyorsanız avea ne yapsın.

Alıntıları Göster
    tecrübe ile sabit....ramazanda iftar saatleri için mesaj atmıştım, neyse ramazan geçti ilahil ayet mayet gelmeye başladı bir hafta beleş falan dedi neyse araştırdım meger haftada bir 4tl gecirecekmiş, uyandımda iptal ettirdim. hava durumu hariç başka beleşdedigi hiç birşeye bılaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdidemir

tecrübe ile sabit....ramazanda iftar saatleri için mesaj atmıştım, neyse ramazan geçti ilahil ayet mayet gelmeye başladı bir hafta beleş falan dedi neyse araştırdım meger haftada bir 4tl gecirecekmiş, uyandımda iptal ettirdim. hava durumu hariç başka beleşdedigi hiç birşeye bılaşmayın.

Ücretlendirme detayına falan bakmaya gerek yok değil mi, at bir mesaj sonra birde firma ikaz etsin üstüne..Allahtan uyanmışsınız. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.