Bu kadın milleti cidden vicdansız arkadaş. Çok sıkıntılı bir boşanma süreci geçiriyorum. Babayım. 1 ve 3 yaşlarındaki çocuklarım anneleri tarafından sadece mahkemenin belirlediği 2 haftada 1 gün bana gösteriliyor. Verilmiyor da. Onların (babasının evinde kalıyor) evine gidip orada görüyorum. Karşı tarafın boşanma dilekçesindekilerin %80'i yalan,dolan iftira zaten bu konuya hiç girmeyeceğim. Ben, kardeşlerim ve anneme babamdan birkaç yıl önce bir araba miras kaldı. (Arabayı zamanında ben kendi paramla alıp babamın üstüne yapmıştım sigorta düşük çıkıyor diye) Neyse, miras kalan arabayı üstümüze almak için notere gittik ve bize mirasçılardan birinin üzerine geçirilemeyeceği, ya hepimizin üzerinde kalacağı ya da 3. kişi üzerine yapılacağı söylendi. O an da yanımda eşim vardı. Güvendim. Arabayı onun üstüne yaptık. Ama tabi arabayı hep ben kullanıyorum. Şimdi boşanma sürecindeyiz ve çirkeflik yapıyor. 1 tl bile vermediği arabayı istiyor. Ben de vermedim ve savcılığa gidip talepte bulunmuş, aracı bugün bağladılar ve yeddiemine çektiler. Arabasız kaldım. Elimizde arabanın bize miras kaldığına dair belge var. Bi de biz 4 mirasçı olarak noterde O'na satış yapmışız gibi gösterdik ama satış falan değildi, yani evrakta belirtilen araç değeri bize verilmedi. Bu arabayı nasıl geri alabiliriz? |
Sakın eşinizin üstüne bir şey yapmayın
-
-
-
soeun evlilikte değil aslında;
mevcut kanunların kadına karşı yaptığı çifte standart ve kadınların bunu suistimal etmesi.
Yukarıdaki tabloda bahsettiğin gibi.
Kadın ne yaparsa, ne halt yerse yesin, %100 suçlu bile olsa nafaka, tazminat ve çocukların velayetini alacağını biliyor, çünkü mevcut kanunlar bunu veriyor kadına.
Bu yüzden de çirkefleşiyor.
Türkiye'de tüm boşanmalarda velayet sorgusuz sualsiz erkeğe verilse ve kadın hiçbir şekilde nafaka ve tazminat talep etmese siz görün bakın nasıl da boşanmalar %95 azalıyor..
-
Keşke adamın sonu mutlu bitseydi, başka bi kadın bulup oh dünya varmış deseydi falan.
konuyu açan arkadaşa gelince Allah yardımcınz hocam.
Allah sonumuzu hayr etsin.
-
Aracı geri alabileceğinizi düşünmüyorum.Sonuçta aracı siz eşinizin üzerine kendi rızanızla geçirmişsiniz.Mahkemeye gitseniz bile birşey çıkacağını sanmam.Türkiye'de ne yazık ki adalet haksızın yararına işliyor.Üstelikle söz konusu karşı taraf kadınsa işiniz daha zor.
Açıkçası halinize gerçekten çok üzüldüm.Hem kızları yakından tanıyınca hem de bu tür konuları görünce evlilikten soğudum.Ne diyebilirim ki?Aklı olan kesinlikle bu devirde evlenmesin.Zira her şekilde kanunlar kadın kısmının yanında.Kadın istediği her türlü haltı yapsa bile kanunen koruma altında.Erkekler ise yok sayılıyor.Böyle bir ortamda evlenmek üstüne bir de çocuk yapmak gerçekten akıl işi değil.
-
Dostum geçmiş olsun maalesef genelde boşanmalarda bir taraf hep çirlefleşir. Sen ne olursa olsun çizgini bozma. Boşver karakterinden ödün veren o olsun. Gelelim işin hukuki boyutuna ; Savcı miras yoluyla kaldığına falan bakmaz sonuçta o satış yapılmış ve araç eşinin üzerine ya güzellikle anlaşacaksın yada çekişmeli boşanmalarda evlilikten sonra edinilen mallar %50-%50 şeklinde paylaşıldığı için mahkeme sonucunu bekleyeceksin. -
tüm varislerin üzerine kaydettirip. sonra onlar sana satmış gibi kendi üstüne alsaydın keşke. bizimkiler böyle yapmıştı miras olayında.
-
İlk cümleyi okudugum anda yuzune çakmak istedim. Senin karın boyleyse milleti ne karistiriyorsun? Sacma sacma konusmayi kesin -
Beyler kendi kötü tecrübelerinizi genele yaymayın, her türlü kadın her türlü erkek var. Evleneceğiz diyerek kadınları soyan erkeklerde var, tam tersini yapan kadınlar da...
Araba mevzusu ise zor hocam, sonuçta noter huzurunda bir satış olmuş. Burada parayı almadım yada aldım demenizin bir önemi yok, karınızın üstüne olmayan aracın anahtarını vermediniz sonuçta, resmiyette üzerine geçirmişsiniz. Avukatlara danışın diyeceğim fakat elden parayla satılan araçlarda, bi şikayette herkes aracını tekrar alır.
-
Boşver iyi olmuş, masrafları görünce zaten kendi getirir al bu arabayı der.
Önümüzdeki ay zamlı mtv ile açılışı yapar kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Aralık 2020; 17:14:15 > -
Yıllardır forumda evlenmeyin diye dil döküyoruz. Dinlemiyorsanız yapacak bir şey yok. Sürü psikolojisi gibi, herkes evleniyor diye kendinizi evlenmek zorunda hissediyorsunuz. Evliliği kendinizi topluma kanıtlama aracı olarak görüyorsunuz. Bir de çocuk yapıyorlar ki, sanırsın padişah soyundan geliyor, soyunun devam etmesi lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Why ShyYıllardır forumda evlenmeyin diye dil döküyoruz. Dinlemiyorsanız yapacak bir şey yok. Sürü psikolojisi gibi, herkes evleniyor diye kendinizi evlenmek zorunda hissediyorsunuz. Evliliği kendinizi topluma kanıtlama aracı olarak görüyorsunuz. Bir de çocuk yapıyorlar ki, sanırsın padişah soyundan geliyor, soyunun devam etmesi lazım.
Bu olaylar o kadar ders veriyor ki... Çekinmeden karşı cinse güvenmediğimi söylüyorum. Eğer evlenirsem sözleşme felan ne gerekiyorsa yapacağım.
-
boşanma davalarında eşler arası pek problem olmasa bile yine de kadın tarafının mahkemede erkeğe karşı çok ağır ithamlarla suçlamalar yaptığı ekseriyetle görülür. bu duruma bakıp da: "kadınlar ne kadar manyaklar böyle, arada pek problem olmamasına rağmen erkek hakkında neler söylemiş" dememek gerek çünkü bu durumun nedeni avukatlar.
boşanma sektörü diye bir şey var. avukatlar boşanma için gelen kadınların hepsine iftira atmasını tavsiye ediyorlar hatta bastırıyolar. kadına iftira atması durumunda ne kadar fazla tazminat vs elde edeceğini uzun uzun anlatıyorlar. sonuçta kadın zaten oraya avukatı "akıl önderi" olarak görüp de gelmiş, üzerine bir de elde edeceği gelirler/haklar kendisine anlatılınca kadın onay veriyor. ve mahkemede erkeğe fix bütün iftiraları atıyor (başta fiziksel şiddet falan olmak üzere)
burada asıl sorun hukuk sistemi. insanların haklı ya da haksız olduklarına cinsiyete bakarak karar veren bir sistem var. durum bu olunca kötüye kullanan çok oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 31 Aralık 2020; 8:8:54 >
-
Ben şunu anlamıyorum, lütfen evlenmek üzereyim basitçe anlatabilirseniz sevinirim.
1. Evlenmeden önce kendime ait ev ve araba var. Boşandıktan sonra bunlar paylaşılıyor mu?
2. Evlendikten sonra kendi üstüme araba aldığımı varsayıyorum. Bu mal bölüştürülmüyor mu 2 ye?
3. Siz evlendikten sonra eşinizin üstüne araba almışsınız. Bu neden paylaştırılmıyor da tamamı onun oluyor? -
quote:
Orijinalden alıntı: ugur.k
Ben şunu anlamıyorum, lütfen evlenmek üzereyim basitçe anlatabilirseniz sevinirim.
1. Evlenmeden önce kendime ait ev ve araba var. Boşandıktan sonra bunlar paylaşılıyor mu?
2. Evlendikten sonra kendi üstüme araba aldığımı varsayıyorum. Bu mal bölüştürülmüyor mu 2 ye?
3. Siz evlendikten sonra eşinizin üstüne araba almışsınız. Bu neden paylaştırılmıyor da tamamı onun oluyor?1- Evlenmeden önce alınanlar paylaşılmaz.
2-Nikahtan sonraki her şey paylaşılır.
3-Tamamı onun olmuyor, paylaştırılacak ama ben bunu da istemiyorum, sırf bunun için ekstra muvazaa davası açacağım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Doory1- Evlenmeden önce alınanlar paylaşılmaz.
2-Nikahtan sonraki her şey paylaşılır.
3-Tamamı onun olmuyor, paylaştırılacak ama ben bunu da istemiyorum, sırf bunun için ekstra muvazaa davası açacağım.
Alıntıları Gösterboşanma nasıl oldu hocam sizmi istediniz eski karınızmı ?
benim anlamadığı 1-3 yaşında 2 çocuğu olan bir kadın hangi cesaret boşanıp gidebiliyor kadınlardaki bu yalnızlık tutkusunu anlamıyorum genç kızlarda böyle ciddi ilişkiye hayır derler evlenelim dersin hayır derler bu nedir böyle
-
Hocam arabayı almanız zor ama inş alırsınız bekarım kafam rahat -
Son durum noldu hocam
Yıllardır forumda evlenmeyin diye dil döküyoruz. Dinlemiyorsanız yapacak bir şey yok. Sürü psikolojisi gibi, herkes evleniyor diye kendinizi evlenmek zorunda hissediyorsunuz. Evliliği kendinizi topluma kanıtlama aracı olarak görüyorsunuz. Bir de çocuk yapıyorlar ki, sanırsın padişah soyundan geliyor, soyunun devam etmesi lazım. |
soeun evlilikte değil aslında; mevcut kanunların kadına karşı yaptığı çifte standart ve kadınların bunu suistimal etmesi. Yukarıdaki tabloda bahsettiğin gibi. Kadın ne yaparsa, ne halt yerse yesin, %100 suçlu bile olsa nafaka, tazminat ve çocukların velayetini alacağını biliyor, çünkü mevcut kanunlar bunu veriyor kadına. Bu yüzden de çirkefleşiyor. Türkiye'de tüm boşanmalarda velayet sorgusuz sualsiz erkeğe verilse ve kadın hiçbir şekilde nafaka ve tazminat talep etmese siz görün bakın nasıl da boşanmalar %95 azalıyor.. |
Aracı geri alabileceğinizi düşünmüyorum.Sonuçta aracı siz eşinizin üzerine kendi rızanızla geçirmişsiniz.Mahkemeye gitseniz bile birşey çıkacağını sanmam.Türkiye'de ne yazık ki adalet haksızın yararına işliyor.Üstelikle söz konusu karşı taraf kadınsa işiniz daha zor. Açıkçası halinize gerçekten çok üzüldüm.Hem kızları yakından tanıyınca hem de bu tür konuları görünce evlilikten soğudum.Ne diyebilirim ki?Aklı olan kesinlikle bu devirde evlenmesin.Zira her şekilde kanunlar kadın kısmının yanında.Kadın istediği her türlü haltı yapsa bile kanunen koruma altında.Erkekler ise yok sayılıyor.Böyle bir ortamda evlenmek üstüne bir de çocuk yapmak gerçekten akıl işi değil. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X