Şimdi Ara

Avea inTouch 4 video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avea'nın 4G desteği ve 64 bit'lik işlemcisiyle dikkat çeken yeni telefonu inTouch 4'ü sizler için değerlendiriyoruz.

Bu videomuzda sizler için değerlendireceğimiz Avea inTouch 4, firmanın kendi markalı telefonları arasındaki en iddialı modeli olarak dikkat çekiyor. Özellikle 64 bit işlemci ve 4G desteği ile dikkat çeken inTouch 4, aslına bakılırsa inTouch serisinin 5. üyesi durumunda zira inTouch 3 ile birlikte piyasaya sunulan inTouch 3 Large, firmanın 4. telefonu olma özelliğini taşıyor.

İnceleme ürünümüz olan Avea inTouch 4, 64 bit desteği sunan 4 çekirdekli ve 1.2 Ghz işlem hızına sahip Snapdragon 410 işlemcisine, 1 GB sistem belleğine ve 8 GB dahili depolama alanına sahip. 5 inç boyutlu ekran kullanıcılarına 720p çözünürlük sunuyor. 

Android KitKat işletim sistemi yüklü şekilde gelen telefonun Android 5.0 Lollipop güncellemesi için çalışmaların yapıldığı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Avea inTouch 4'ün teknik anlamda, sistem belleği ve özellikle dahili depolama alanı miktarı yüzünden eleştiriye açık olacağı ortada. Depolama kısmındaki handikap en azından MicroSD kart desteği ile kurtarılabiliyor. Bunun dışında cihazın özellikle fiyat ve özelliklik oranının ortalamanın üzerinde olduğunu düşünüyorum.

Standart bir kutu içeriğine sahip olan telefonun kutusundan, kullanım kılavuzu, sarj adaptörü, usb kablo ve mikrofonlu kulaklık çıkıyor. Kutu içerisinden çıkan kulaklığı vasat buldum. 

Telefonun özellikle tasarım konusunda operatör markalı modeller arasından sıyrılan ve çok daha şık görünen bir tasarımı var. Ön kısımda yer alan 5 inç'lik ekranın üst kısmında led bildirim ışığı, ışık ve yakınlık sensörleri, 5 MP çözünürlüklü ön kamera ve ahize yer alıyor. Ekranın hemen altında da kapasitif kontrol tuşları yer almakta. Bu butonların kırmızı çerçeveli oluşu tuşları aydınlatılmadıkları zamanda bile  butonları görünür kılıyor.  

Kapasitif butonların kırmızı renkli oluşu güzel düşünülmüş bir detay.

Telefonun arka kısmı kavisli ve fırçalanmış metal görünümlü kapak tasarımına sahip ve göze hoş gelen bir görüntüsü var.  Arka kısımda yer alan 13 MP kamera, led flaş ve Avea logosunun kapaktan bağımsız renkli oluşu tamamlayıcı bir görünüm kazandırıyor. 

Arka kapağın alt kısmındaki geniş hoparlör kanalı sizi aldatmasın, zira kapağın altında o kadar geniş ve büyük bir hoparlör yer almıyor. Ayrıca telefonun 2000 mAh kapasiteli bataryası, kapak açılabilir olmasına rağmen sabit tutulmuş ki şahsen sabit bataryalı modellere sıcak bakmıyorum.

Android KitKat işletim sistemiyle yüklü olan telefon, 2 farklı arayüzü sunuyor. Bunlardan ilki standart arayüz, diğer ise  Avea Tema isimli ve Yandex ile işbirliği içinde geliştirilen arayüz. Varsayılan olarak açılan bu arayüz, akıcılık kısmında standart arayüz kadar başarılı olmasa da sunduğu fonksiyonlarla daha kullanılabilir görünüyor zira en sol ekrana haber bildirimleri eklenebiliyor fakat bu arayüzün daha fazla sistem kaynağı tükettiği de ortada zira belirli aralıklarla kasılmalar ve hatta tamamen donup arayüzün yeniden çizilmesi gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. 

Genel anlamda akıcılık ve menüler arasındaki geçişlerin %100 performansla olmadığını söylemekle birlikte ortalama bir kullanıcı talebine yanıt verebildiğini belirtmek gerekiyor.  Alt kısımdaki kapasifit butonların işlev sıralaması da ayarlar sekmesi altından kolaylıkla değiştirilebiliyor. Bu sayede "geri" ve "menü" butonlarının yeri size nasıl daha kolay olacaksa o tarafa yönlendirilebilmekte. 

Avea ve Yandex işbirliği ile çok sayıda ön yüklü program ile gelen telefonda Avea'ın özel uygulamaları ve Yandex'in çok sayıda hizmeti yer alıyor. Bunların arasında en çok kullanılacak olanlardan biri Yandex tarayıcısının cihazda ön yüklü olarak gelen standart ve Chrome tarayıcıları karşısında yavaş ve daha düşük performanslı geldiğini belirtmek istiyorum. Fazladan bir özelliğe ihtiyacınız yoksa Chrome tarayıcısı işinizi fazlasıyla görecektir.

Avea inTouch 4'ün genel olarak tarayıcı performansı tatminkar bir düzeyde. Chrome ile performansın daha iyi olduğunu belirtmek istiyorum ayrıca diğer 2 tarayıcıdaki sayfa gösterimlerinin gecikmesi Chrome tarayıcısında çok daha düşük oranda karşımıza çıkıyor.

Telefonun oyun ve sentetik test değerlendirmesine geçecek olursak, Real Racing 3 ve Dead Trigger 2 gibi sistemi yoğun şekilde kullanan oyunlarda ortalama ve ortalamanın biraz üzerinde performans sunduğunu söyleyebiliriz. Sistem kaynaklarını yoğun olarak kullanan oyunlarda çok büyük beklentiye girmemeniz gereken telefon, nispeten daha düşük sistem gereksinimi olan oyunları sorunsuzca çalıştırabiliyor.

Testler sırasında Avea inTouch 4'ün ısınma değerlerini de gözleme fırsatı bulduk. Özellikle sistemi tam yük altına alıp test eden Antutu Stabilite testleri sırasında, telefonun arka kapağı açık durumda, kapak takılı durumda ve ekran tarafında sunduğu değerleri aşağıda görebilirsiniz. 

Telefonun 13 MP çözünürlüklü arka kamerası ve 5 MP çözünürlüklü kameralarının örneklerini haberin altında yer alan galeriden görebilirsiniz.   

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Normal telefon

• Telefonu kullanan biri olarak birkaç sey söylemek istiyorum.

Kategorisi düşünüldüğünde fiyat performans diyebiliriz.Rakiplerinin bu segmentte nispeten daha pahalı olduğu aşikar.Video kamera gece çekımde fps düşüşleri oluyor geçişlerde aynı G2 deki gibi foto kalitesi ise segmenti için iyi denilebilir.Ayrıca telefonda önyüklü gelen bütün uygulamalar kaldırılıyor bu sayede yaklaşık 500-600 mb civarı bir kazanım sağlıyor.Avea tema yerine stock laucher kullanılırsa sıkıntı çıkarmıyor.Boşta kalan ram miktarı 450-500 mb seviyesinde genelde.Batarya ise günü rahatlıkla çıkarıyor.Lollipop gelir mi bilinmez fakat Avea facebook sayfasında çalışmaların olduğu söyleniyor.

64 bit s410 eğer lollipop gelirse bir performans artışı olacağı aşikar.Adreno 306 ise 305 den farksız hiçbir artısı bulunmuyor frekansları bile aynı o kısımda bir gelişme yok testlerde açıkca görülüyor bu.

Son olarak günlük kullanım için fazlasıyla yeterli bir telefon zenfone 5 ile İntouch 4 arasında kalmıştım.Zenfone batarya performansı ve boyut olarak daha uzun olduğu için s 2gb ramdende vazgecerek intouch 4 satın aldım.Oyun oynamadığım ve arka plandakı uygulamalara dikkat ettiğim için ram eksikliğide hissettiğimi söyleyemem.

Bir örnek fotoda benden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 14 Şubat 2015; 21:16:39 >

• Başka bir operatör telefonu t50 ile kıyaslarsak yaklaşık 170tl gibi bir fark olmasına rağmen daha güncel bir işlemci kullanıyor.
    Cihazın fiyatını göz önüne alırsak eksiği yok bence, yalnızca lollipop konusunda düşünceliyim. Gelse bile bazı geliştiricilerin güncellemeleri performansı arttırmak yerine stabiliteyi bozabiliyor. Keşke cihaz direk 5.0 ile çıkarılsaydı.
  • Pil ve mhz ler biraz daha yüksek olabilirdi. Lolipop 5.0 almayacaksa ( 64 bit sonuçta + 5.2 desteklemeside gerek ) biraz kısa vadeli ürün gibi duruyor. Çift hatlı seçeneği ve diğer avantajları için asus zenfone iyi bir seçenek. DH de ikinci el 480 tl gördüm.

• Operatörlerin kazıklama politikası olmasa birde güncel cihazları olsa alınır. Fakat Şark kurnazlığı yapıyorlar. O kadar ünlü oynatıp paraları reklamlara harcamak yerine iyi telefon yaptırabilirler. Ünlü oynatma sıradan vatandaşı oynat para vatandaştan çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil performansından neden bahsetmıyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En azından 1.5 gb ram ve biraz daha iyi batarya olsaydı alınabilirdi

• Fiyatına göre güzel telefon, 1gb tek dezavantajı gibi duruyor. Ancak malzeme kalitesi çok iyi gelmedi bana.

• Paranıza yazık yeminle.
  • Pil süresi konusunda detaya girilmediğine göre batarya ömrü konusunda beş para etmez bir ürünmüş demekki.

• Ayrıca fotoğraf çekim kalitesi günü değil saniyeyi bile kurtarmaz. Fotolar aşırı noise'i yumuşatmak yüzünden fazlaca blur yemiş. Bundan olsa olsa profile avatar resmi çekilir. Aldığına para verdiğine değil yanında telefon diye güvenip taşıdığına bile yazık bu cihaz için.

• harbiden parana yazık
    bi avrupada ki operatörlere bak bi de bizdekilere bak
    milleti iyice kek bellediler
  • internette gezinirken kasmayaydı iyiydi 4g ye ise sadece güldüm geçtim avea kullanıyorum önce 3g yi bi tam adam etsinler de sonra 4g li telefon satsınlar
  • Merhaba Teknoloji Meraklıları :)

Bende 19 Ocak da kontratlı olarak 600 TL ye bir tane aldım. Genel olarak gercekten memnunum. Telefon ile ilgili fikirlerimi ve kullanıma faydalı olabilecek onerilerimi forumlarda paylastim. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102713237

• telefon çıkalı bilmem kaç ay olmuş inceleme şimdi mi yapılır hafız.paranız mı yok telefon mu yollamıyorlar çözümleyemedim.iphone 6 yıda aynı şekilde incelediniz.çıktıktan 6 ay sonra telefon mu incelenir aga.o kadar reklam alıyor site.ne güzelmiş.hiç masraf yapma yollasınlar inceleyelim yollamazlarsa 6 ay sonra incelerim bişekilde elime geçerse.bu üyelerin hakkını veremezsiniz hafız.şu üyeler sayesinde site reklamdan geçilmiyor ben sizin telefon alıp ürün incelediğinizi görmedim.ne güzel hayat aga.
  • operatörler bu tür telefonları beleşe vermeliler hafız.sözleşme yapılıyor zaten operatörle.müşteriyi çekmişsin.bide telefon satmaya çalışıyorsun.yuh
  • eline koluna sağlık da inceleme yapacak başka kimse yokmu allah rızası için kaan arlı inceleme yapmasın :(

• Izleyemiyorum. .... lg g2

• İn touch 4 android 5.0 lollipop güncelleme calismasi 4 ay sürer mi yaw...sanki bana sifirdan isletim sistemi yapiyorlar. A.q.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.