Şimdi Ara

Avea Iphone Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün avea bayisinden iphone 4 aldım fakat bayiide kafamı karıştırdılar !!

1-Iphone 4 diger hatlarla kullanamıyacagımı, 1gün geçtikten sonra avea hatının aktif hale gelmesi ile müşteri hizmetlerinden bir kod alıp onla tüm hatları açabilecegimi söyledir ?? (kod ile jailbreakmı yapacagız ??)
    2-Imeı nosunun kontrol ettirdigimde kayıt bulunamıyor diyor.
    3.Bütün iphonelarda micro sim kullanmak zorundamıyız.? Avrupadan gelen iphonelarda normal sim kartla çalışıyor diye biliyordum?
    Benimle aynı sorunu yaşıyan varmı ?

• Imei nin açılması 1 haftayı bulabilir. Eğer bu süreyi geçerse telefonla avea call centerı arayabilirsiniz.

Iphonlarda micro sim sadece 4 ler için geçerli. Ve tüm dünyadaki iphone 4 ler micro simli.

Kodla telefon hattının açılması jailbreak değil. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum fakat geçen senelerde vodafon da aynı yöntemi uyguluyordu.
  • cos179 tşk yardımın için.Ama bu kod olayı çok mantıklı gelmiyor.Turkcell yada vodafone bu uygulamayı yapmazken neden avea tek sim ile çalışıyor anlamış degilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkiller44
    cos179 tşk yardımın için.Ama bu kod olayı çok mantıklı gelmiyor.Turkcell yada vodafone bu uygulamayı yapmazken neden avea tek sim ile çalışıyor anlamış degilim.

Vodafone yapiyordu zamaninda. Avrupa'da da bir cok operator hali hazirda yapiyor. Amerikada'da dune kadar AT&T yapiyordu. Anormal bir sey degil yani. Sadece musteri hizmetlerini arayacaksin, onlar tamam yapiyoruz diyecekler. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 14 Haziran 2011; 17:13:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion
    quote:

cos179 tşk yardımın için.Ama bu kod olayı çok mantıklı gelmiyor.Turkcell yada vodafone bu uygulamayı yapmazken neden avea tek sim ile çalışıyor anlamış degilim.

Vodafone yapiyordu zamaninda. Avrupa'da da bir cok operator hali hazirda yapiyor. Amerikada'da dune kadar AT&T yapiyordu. Anormal bir sey degil yani. Sadece musteri hizmetlerini arayacaksin, onlar tamam yapiyoruz diyecekler. Bu kadar.

At&t hala kilitli satiyor. Sadece apple storelardakiler kilitsiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Hocam hiç dedigin gibi olmadı.Avea kodu vermiyecekmiş 24 ay kontrat süre sonunda diger hatlarda kulanabilirmişiz.Şuan şikayet ettim cevap bekliyorum.
    Böyle bir saçmalıgı Avea haricinde kimse yapmaz herhalde

• Ulan sanane, ben kontratlı almadım mı telefonu, zaten ödeyeceğim parasını, sen ne karışıyorsun gerisine de bakalım.
  • vodafonun kontratında da yazıyor o sadece vodafone kullanacağıma ama turkcell i çalıştırıo xD
  • Konuyu çözümüyle aktarayım. Büyük bir elektronik markette satış sonrası destekte çalışmaktayım ve bu durum sürekli başıma gelmekte. Olay şu. Operatörler getirttikleri cihazları sadece kendi hatlarında kullansınlar die dier operatörlere kilitletiyorlar. Bu satış politikası. Bunu operatörler deil distiributor firma kilitliyor. Brightstar yapıyor genelde. Kilit kodu girilecek demişsin ama oda yanlış bilgi. Blackberry lerde var sim kart kilit kodu. İphone cihazlarında merkezden itunes için aktifleştirmesi açılıyor sadece. Ekstra bir kod girme işlemi yok. Avea müşteri hizmetlerini arayın. Avea dan iphone aldım fakat başka operatörde kullanıcam deyin. Sizi ilgili birime aktaracak. Muhtemelen Brightstar aktarıcak. Çıkan kişi sizden imei nosunu isticek telin. kutuda çift sıfırla başlar imei no. Tek sıfırlı olarak söleyin. Hemen oradan aktifleştirme yapacak müşteri hizmetleri. Olay bu kadar . 2 Dk geçtikten sonra farklı operatör sim kartı takıp itunes e bağlayın. Cihaz aktifleşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onesk

Konuyu çözümüyle aktarayım. Büyük bir elektronik markette satış sonrası destekte çalışmaktayım ve bu durum sürekli başıma gelmekte. Olay şu. Operatörler getirttikleri cihazları sadece kendi hatlarında kullansınlar die dier operatörlere kilitletiyorlar. Bu satış politikası. Bunu operatörler deil distiributor firma kilitliyor. Brightstar yapıyor genelde. Kilit kodu girilecek demişsin ama oda yanlış bilgi. Blackberry lerde var sim kart kilit kodu. İphone cihazlarında merkezden itunes için aktifleştirmesi açılıyor sadece. Ekstra bir kod girme işlemi yok. Avea müşteri hizmetlerini arayın. Avea dan iphone aldım fakat başka operatörde kullanıcam deyin. Sizi ilgili birime aktaracak. Muhtemelen Brightstar aktarıcak. Çıkan kişi sizden imei nosunu isticek telin. kutuda çift sıfırla başlar imei no. Tek sıfırlı olarak söleyin. Hemen oradan aktifleştirme yapacak müşteri hizmetleri. Olay bu kadar . 2 Dk geçtikten sonra farklı operatör sim kartı takıp itunes e bağlayın. Cihaz aktifleşecektir.

anlatıgınız ile yapılanlar aynı degil.Avea Müşteri hizmetlerinden iphone sadece avea hattı ile kulanılacagını 24 ay tahatüt süresi bittikten sonra kod verilerek diger hatlar ile kulanlılabilecegini söylediler.Bir kaç tartışmadan sonra bu kodu finlandıyadan alacaklarını ve 72 saat içinde vereceklermiş.Bunu söyleyen müşteri hizmetleri,avea bayisi degil !!

• merhabalar bende avea dan iphone 4 aldım banada 1 hafta içinde kayıt yapılacağını söylediler farklı hat konusuna gelince ben başka turkcell sim kartı taktım çalışıyor herhangi bir kilit yok.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onesk

Konuyu çözümüyle aktarayım. Büyük bir elektronik markette satış sonrası destekte çalışmaktayım ve bu durum sürekli başıma gelmekte. Olay şu. Operatörler getirttikleri cihazları sadece kendi hatlarında kullansınlar die dier operatörlere kilitletiyorlar. Bu satış politikası. Bunu operatörler deil distiributor firma kilitliyor. Brightstar yapıyor genelde. Kilit kodu girilecek demişsin ama oda yanlış bilgi. Blackberry lerde var sim kart kilit kodu. İphone cihazlarında merkezden itunes için aktifleştirmesi açılıyor sadece. Ekstra bir kod girme işlemi yok. Avea müşteri hizmetlerini arayın. Avea dan iphone aldım fakat başka operatörde kullanıcam deyin. Sizi ilgili birime aktaracak. Muhtemelen Brightstar aktarıcak. Çıkan kişi sizden imei nosunu isticek telin. kutuda çift sıfırla başlar imei no. Tek sıfırlı olarak söleyin. Hemen oradan aktifleştirme yapacak müşteri hizmetleri. Olay bu kadar . 2 Dk geçtikten sonra farklı operatör sim kartı takıp itunes e bağlayın. Cihaz aktifleşecektir.

anlatıgınız ile yapılanlar aynı degil.Avea Müşteri hizmetlerinden iphone sadece avea hattı ile kulanılacagını 24 ay tahatüt süresi bittikten sonra kod verilerek diger hatlar ile kulanlılabilecegini söylediler.Bir kaç tartışmadan sonra bu kodu finlandıyadan alacaklarını ve 72 saat içinde vereceklermiş.Bunu söyleyen müşteri hizmetleri,avea bayisi degil !!

• aldıgınız iphone kontratlı mı ?Anlamadım bu aveadan bişey nasıl bir şirket yapısı var bunların yazık
  • Vodafone kontratsız olanları açıyor. ama kontratı alıp açılmasını istemek hayal. Imzaladiginiz sözleşmeyi okuduktan sonra fikriniz değişebilir :) yarın bende alicam bir tane. yalnız, fatura 20 de kesiliyor, nasıl olacak acaba 99tl olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: junex

Vodafone kontratsız olanları açıyor. ama kontratı alıp açılmasını istemek hayal. Imzaladiginiz sözleşmeyi okuduktan sonra fikriniz değişebilir :) yarın bende alicam bir tane. yalnız, fatura 20 de kesiliyor, nasıl olacak acaba 99tl olayı

http://forum.donanimhaber.com/m_49086845/tm.htm

bir daha düşünün derim..
  • arkadaslar bende aveadan ıphone almayı dusunuyorum yanlız benım hattım faturasız ama yaklasık 2 yıldır hat sahıbıyım
    faturasız hattım oldugu ıcın bir problem çıkarmı bırde kredı kartı faan yazıyor aveanın sıtesınde orasını anlamadım bana kıscası özetleyecek olan varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.