Şimdi Ara

Avengers filmine en yakın çizgi roman serisi hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çekilen ilk iki filme en yakın Avengers serisi hangisi ? 1963'ten bir sayı buldum yakın galiba ama daha yakını var mı? 2.filme gitmeden olayları az çok görmek istiyorum.

Avengers filmine en yakın çizgi roman serisi hangisi ?

• Awesome kullanıcısına yanıt
    Marvel Sinematik Evrenindeki filmlerin hiçbiri çizgi romana göre ilerlemiyor veya çizgi roman kaynak alınarak çekilmiyor diye biliyorum. En azından Kevin Feige böyle demişti. Yani çizgi romanda gelişen olaylarla filmlerde gelişen olaylar birbirini tutmayabiliyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulabilirsen Avengers World, oku.. Çizimleri çok iyi..
    İngilizce istersen link verebilirim.
  • 2. Fim icin age of ultron serisini hatta daha dogrusu ultron un bulundugu cizgi romanlari okuman lazim tcctakimi diye arat google da onlar ceviriyorlardi sanirsam .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hickman'ın Avengers'ı oldukça başarılı ama bir o kadar da karmaşık bir kurguya ve olay örgüsüne sahip, Avengers vs X-Men'den kaldığı o noktadan başlayıp okurken Avengers ile beraber aynı anda New Avengers'ı da beraberinde götürmeniz ve bir noktadan sonra Infinity temeline sahip olmanız gerekiyor. Hickman'ın yaptığı işleri beğeniyorum, özellikle Avengers'ın ilk sayısından itibaren her noktasında bir epiklik hissi hakim olup aldığı radikal kararları da öyle ya da böyle benimsetmeyi başarabiliyor, mesela yeni okuyucuları da çekmeyi amaçlayan bir seride en basidinden bambaşka ve pek çok insan için tanımadık yüzler içeren bir Avengers kadrosu oluşturdu. (Her ne kadar Hyperion ve Captain Universe gibi gereğinden fazla güçlü karakterleri kadroya dahil etme tercihini başta beğenmesem, hala da soğuk bakıp birbirinden güçlü ve de abartılmış yetenekleri bir araya toplaması genellikle stili olmayan Avengers'a pek yakıştıramasam da bu seri boyunca anlatılan şey kozmik seviyede ve de evrensel bir Avengers hikayesi olduğu için bu tercihler de gerekliydi öte yandan.) Ancak Hickman'ın yazdığı serilerde bazen de kantarın topuzu kaçabiliyor; yani bugün Marvel evrenini çok iyi takip eden, yayınladığı pek çok işi okuyan biri için bile Infinity takip etmesi ve tam olarak ne olduğunu anlaması zor olan bir seriydi mesela.

Avengers World ise bir yan seri, Avengers'ın sadece Amerika için bir süper kahraman takımı olmadığını ve bu ülke dışındaki tehditlerle de başa çıkabileceği fikri üzerine yazılıyor, yazar ekibinde yine Hickman da var. Diğer yazar Spencer şimdilerde Ant-Man'e geçti ama, World'ün de son zamanlarda eski kalitesi yok zaten, uzun soluklu bir deneme olacağını sanmam, ufukta Secret Wars da geliyor hem.

Filme en yakın tarzda önereceğim seri ise 2005'te başlayan ve Bendis'in yazdığı, 2010'da da sona eren New Avengers. Öncesinde Avengers Disassembled'ı okuyup sonrasında buna geçebilirsin, bildiğimiz Avengers çeşitli sebeplerden ötürü dağıldıktan sonra Captain America önderliğinde yepyeni bir Avengers takımı kuruluyor; kadroda bu sefer hayatında ilk defa Avengers'a katılacak olan Spider-Man, Wolverine ve daha çok yerel seviye kaçabilen karakterlerden Luke Cage ile Spider-Woman gibi yeni yüzler de var, Iron Man de yerini koruyor elbet.

Avengers filmini izleyip çizgi romana heves etmiş kesim için bu seri en ideali bence; tam yeni okuyucu dostu bir tarzda kaleme alınıyor ve sık detaylarla da sizi yormuyor. Bendis Ultimate evreninden bu tarzda bir anlatım diline yatkın ve tecrübeli zaten, bir zamanlar Ultimate neredeyse tamamen ona emanetti, biraz da süssüz işler yazmanın üstesinden iyi geliyor, bu kadroda Spider-Man ve Wolverine'in de yer alıyor olması bir başka sebep olabilir, bazı diyaloglar güzel. Başta bir garipseyebiliyorsunuz tabii bu kadar yıl grupla beraber çalışma fikrine karşı çıkan Spider-Man'i Avengers ile beraber görmeyi ama sebepleri kabul edilebilir türden, genel anlamda da özellikle belli bir sayıya kadar bu kadroyla Bendis'in çıkardığı iş üst düzeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Hickman'ın Avengers'ı oldukça başarılı ama bir o kadar da karmaşık bir kurguya ve olay örgüsüne sahip, Avengers vs X-Men'den kaldığı o noktadan başlayıp okurken Avengers ile beraber aynı anda New Avengers'ı da beraberinde götürmeniz ve bir noktadan sonra Infinity temeline sahip olmanız gerekiyor. Hickman'ın yaptığı işleri beğeniyorum, özellikle Avengers'ın ilk sayısından itibaren her noktasında bir epiklik hissi hakim olup aldığı radikal kararları da öyle ya da böyle benimsetmeyi başarabiliyor, mesela yeni okuyucuları da çekmeyi amaçlayan bir seride en basidinden bambaşka ve pek çok insan için tanımadık yüzler içeren bir Avengers kadrosu oluşturdu. (Her ne kadar Hyperion ve Captain Universe gibi gereğinden fazla güçlü karakterleri kadroya dahil etme tercihini başta beğenmesem, hala da soğuk bakıp birbirinden güçlü ve de abartılmış yetenekleri bir araya toplaması genellikle stili olmayan Avengers'a pek yakıştıramasam da bu seri boyunca anlatılan şey kozmik seviyede ve de evrensel bir Avengers hikayesi olduğu için bu tercihler de gerekliydi öte yandan.) Ancak Hickman'ın yazdığı serilerde bazen de kantarın topuzu kaçabiliyor; yani bugün Marvel evrenini çok iyi takip eden, yayınladığı pek çok işi okuyan biri için bile Infinity takip etmesi ve tam olarak ne olduğunu anlaması zor olan bir seriydi mesela.

Avengers World ise bir yan seri, Avengers'ın sadece Amerika için bir süper kahraman takımı olmadığını ve bu ülke dışındaki tehditlerle de başa çıkabileceği fikri üzerine yazılıyor, yazar ekibinde yine Hickman da var. Diğer yazar Spencer şimdilerde Ant-Man'e geçti ama, World'ün de son zamanlarda eski kalitesi yok zaten, uzun soluklu bir deneme olacağını sanmam, ufukta Secret Wars da geliyor hem.

Filme en yakın tarzda önereceğim seri ise 2005'te başlayan ve Bendis'in yazdığı, 2010'da da sona eren New Avengers. Öncesinde Avengers Disassembled'ı okuyup sonrasında buna geçebilirsin, bildiğimiz Avengers çeşitli sebeplerden ötürü dağıldıktan sonra Captain America önderliğinde yepyeni bir Avengers takımı kuruluyor; kadroda bu sefer hayatında ilk defa Avengers'a katılacak olan Spider-Man, Wolverine ve daha çok yerel seviye kaçabilen karakterlerden Luke Cage ile Spider-Woman gibi yeni yüzler de var, Iron Man de yerini koruyor elbet.

Avengers filmini izleyip çizgi romana heves etmiş kesim için bu seri en ideali bence; tam yeni okuyucu dostu bir tarzda kaleme alınıyor ve sık detaylarla da sizi yormuyor. Bendis Ultimate evreninden bu tarzda bir anlatım diline yatkın ve tecrübeli zaten, bir zamanlar Ultimate neredeyse tamamen ona emanetti, biraz da süssüz işler yazmanın üstesinden iyi geliyor, bu kadroda Spider-Man ve Wolverine'in de yer alıyor olması bir başka sebep olabilir, bazı diyaloglar güzel. Başta bir garipseyebiliyorsunuz tabii bu kadar yıl grupla beraber çalışma fikrine karşı çıkan Spider-Man'i Avengers ile beraber görmeyi ama sebepleri kabul edilebilir türden, genel anlamda da özellikle belli bir sayıya kadar bu kadroyla Bendis'in çıkardığı iş üst düzeydi.

Vay be hocam teşekkürler, senin çizgi roman bilgini unutmuşum. Herhalde tüm Marvel çizgi romanlarına hakim olmana rağmen en sevdiğin karakter Carnage ha Benim çizgi romanlar hakkında en ufak bilgim yok ama Spider-Man çizgi filmlerinden ötürü Carnage benimde favorimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome
    Vay be hocam teşekkürler, senin çizgi roman bilgini unutmuşum. Herhalde tüm Marvel çizgi romanlarına hakim olmana rağmen en sevdiğin karakter Carnage ha Benim çizgi romanlar hakkında en ufak bilgim yok ama Spider-Man çizgi filmlerinden ötürü Carnage benimde favorimdir.

Ben de bu konuyu açanın sen olduğunu görünce bir şaşırdım, hatırlar mısın bilmiyorum ama 3-4 yıl kadar evvel konsol veya futbol bölümünde sık rast gelirdik, sonrasında pek görmemeye başlayınca kullanıcı adını değiştirdiğini düşünmeye başlamıştım ama meğer hala oralarda bir yerlerdeymişsin.

Carnage'i seviyorum, en sevdiğim Spider-Man düşmanı aynı senin gibi ve bunu birkaç sebebiyle de destekleyip açıklayabilirim ki bunların arasında "çünkü çok sadist ve psikopat, Venom bile yanında duygulu kalır" gibi gerekçeler olmayabilir bile, ancak Marvel genelinde en sevdiğim karakter değil çünkü bu söylemesi çok kesin bir yargı. Aslında şöyle, şimdiye kadar hiç ciddi ciddi yapmaya kalkışmamış olsam da biri Marvel genelinde en sevdiğin şu kadar karakteri sırala dese ben bunu kahramanlar ve düşmanlar olarak ayrı ayrı yapmayı tercih ederim, çünkü her ikisini bir araya koyup biri üzerinden tek bir seçim yapmak asla kolay olmayabiliyor, iyi veya kötü işin içine apayrı tercihler girebiliyor ve Carnage kadar olsun veya olmasın sevdiğim bazı başka Marvel düşmanları daha var ki kahramanlara hiç girmiyorum bile. (Mesela X-Men evreninde bir mutant olsam kesinlikle Magneto'yu takip ederdim veya Doctor Doom ki her açıdan çok başarılı bir düşman, karizması dışında duruşu ve bugüne kadar yaptıkları, efsane replikleriyle de Magneto ve von Doom ikilisi kimsenin reddemeyeceği derecede kaliteli ve kabul edilmiş Marvel düşmanları, Doom'un gelmiş geçmiş en iyisi olduğunda pek çokları hem fikir bile. Carnage de elbet çocukluk favorisi ve hala yeri ayrı işte, ki bunlara ek Ultron'u, Winter Soldier'ın kim olduğunu hatırlamamış halini de severim ve burda eklemeyi bırakıyorum.) Maximum Carnage seçiminin sebebi ise karakteri sevmek kadar bu isimli event'ın Spider-Man içeren okuduğum ilk çizgi romanlar arasında olmasıydı, o dönem çok sevmiştim ki hala bundan ötürü yeri ayrıdır, Spidey'nin Carnage'i durdurmak için mecbur Venom ile iş birliği yaptığı hikaye ve de biliyorsundur belki; seveni ve zamanında oynayanı vardır baya, vaktinde çok başarılı olan aynı adlı SNES oyunu, onun da etkisi hatırı sayılır hani, nostaljisi açısından da yeri büyüktür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Ben de bu konuyu açanın sen olduğunu görünce bir şaşırdım, hatırlar mısın bilmiyorum ama 3-4 yıl kadar evvel konsol veya futbol bölümünde sık rast gelirdik, sonrasında pek görmemeye başlayınca kullanıcı adını değiştirdiğini düşünmeye başlamıştım ama meğer hala oralarda bir yerlerdeymişsin.

Carnage'i seviyorum, en sevdiğim Spider-Man düşmanı aynı senin gibi ve bunu birkaç sebebiyle de destekleyip açıklayabilirim ki bunların arasında "çünkü çok sadist ve psikopat, Venom bile yanında duygulu kalır" gibi gerekçeler olmayabilir bile, ancak Marvel genelinde en sevdiğim karakter değil çünkü bu söylemesi çok kesin bir yargı. Aslında şöyle, şimdiye kadar hiç ciddi ciddi yapmaya kalkışmamış olsam da biri Marvel genelinde en sevdiğin şu kadar karakteri sırala dese ben bunu kahramanlar ve düşmanlar olarak ayrı ayrı yapmayı tercih ederim, çünkü her ikisini bir araya koyup biri üzerinden tek bir seçim yapmak asla kolay olmayabiliyor, iyi veya kötü işin içine apayrı tercihler girebiliyor ve Carnage kadar olsun veya olmasın sevdiğim bazı başka Marvel düşmanları daha var ki kahramanlara hiç girmiyorum bile. (Mesela X-Men evreninde bir mutant olsam kesinlikle Magneto'yu takip ederdim veya Doctor Doom ki her açıdan çok başarılı bir düşman, karizması dışında duruşu ve bugüne kadar yaptıkları, efsane replikleriyle de Magneto ve von Doom ikilisi kimsenin reddemeyeceği derecede kaliteli ve kabul edilmiş Marvel düşmanları, Doom'un gelmiş geçmiş en iyisi olduğunda pek çokları hem fikir bile. Carnage de elbet çocukluk favorisi ve hala yeri ayrı işte, ki bunlara ek Ultron'u, Winter Soldier'ın kim olduğunu hatırlamamış halini de severim ve burda eklemeyi bırakıyorum.) Maximum Carnage seçiminin sebebi ise karakteri sevmek kadar bu isimli event'ın Spider-Man içeren okuduğum ilk çizgi romanlar arasında olmasıydı, o dönem çok sevmiştim ki hala bundan ötürü yeri ayrıdır, Spidey'nin Carnage'i durdurmak için mecbur Venom ile iş birliği yaptığı hikaye ve de biliyorsundur belki; seveni ve zamanında oynayanı vardır baya, vaktinde çok başarılı olan aynı adlı SNES oyunu, onun da etkisi hatırı sayılır hani, nostaljisi açısından da yeri büyüktür.

Hatırlamaz mıyım hocam, Xbox bölümündeki kimseyi unutmadım daha, zaman geçtikçe uzaklaştık biraz forumdan ve Xbox'tan ama olsun yine burdayız Az Fifa oynamadık, turnuvalara katılmadık Halende oynuyorum gerçi ama eskisi kadar sosyal multiplayer oyuncusu değilim tek takılıyorum artık ortamlardan uzaklaştım nedense. Xbox Live gibisi yoktu PC'de sürünüyorum şimdi. Vallahi çok sevindim seni gördüğüme, imzanda ilk günkü gibi

Bende iyi kötü olarak ayrılıp değerlendirilmesi ve sevilmesinden yanayım, benimde favori villianım Carnage ve yanındada Magneto. Carnage ile 2000 lerin başlarında marketimizde bulduğumuz The Amazing Spider-Man çizgi romanında tanıştım, 1-2-3-4 diye sırayla aldım ilk onu görmedim senin gibi ama favorim hep o oldu. Dediğin gibi Venom ile işbirliği yaptıklarını ya Fox Kids'teki efsane The Amazing Spider-Man çizgi filminden ya da Stan Lee'nin belgesel tarzında bir programda söylediklerinden biliyorum. Magneto'da yine X-Men çizgi filminden favorim, hiç X-Men okumadım Sadece Spider-Man ve birazda Iron Man, Hulk, Captain America okudum. Hatta en son çıkan X-Men Days of Future Past filminde Magneto'ya aşık oldum resmen. Çok başarılı filmdi.

Daha 20'li yaşların başındayım, çocukken Atari'm vardı SNES vs. oynamadım hiç ama Playstation One ile konsola katıldım. Oynadıysan Playstation'da The Amazing Spider-Man oyunları vardı, 3 taneydi sanırım. 3'üde birbirinden efsanedir ve kanımca daha iyisi o günden beri Ultimate Spider-Man (PS2) dışında yapılamadı. Yanılmıyorsam ilkinin finalinde Monster Ock (Carnage Symbiote'unun Doc.Oc ile birleşmesiyle kapışıyorduk)

Hayatımda beni bu kadar geren ve bir o kadarda büyüleyen bir final boss'u olmamıştı.

Neyse gelelim çizgi roman konusuna, şu an inanılmaz derecede Marvel romanları ve DC'den Batman ve Justice League okumak istiyorum. Aratınca bulunuyor, İngilizcemde var tamamen ama 1930-1940 lardan beri yayınlanan bu romanların binbir çeşit versiyonu ve evreni var. Ne okusam ne yapsam bilemiyorum. Önceki mesajındaki önerileri aldım şimdi bakıyorum, birde Avengers World'e bakıcam. Spider-Man tarafında ne önerirsin ? Originleri vs. önerir misin?

Teşekkürler.

• Awesome kullanıcısına yanıt
    Hala konsolda oyun oynamaya devam ediyor olmama rağmen bölümüne ben de eskisi kadar sık yazmaz oldum, o zamanlarda bir de bölüm çok daha aktifti ve konuşulacak insan vardı, eski tadı ve aktifliği yok maalesef.

Benim de SNES'im yoktu ve çıktığı gibi oynamadım zaten ama bir süre sonra elime geçmişti, zamanına göre değerlendirmek lazım tabii ve biraz Final Fight klonuydu ama sırf Spidey, Venom ve Carnage içermesinden dolayı yüksek ilgi gördü. Venom ile Carnage'in ilk ortaya çıktığı ve en popüler olduğu, aynı adlı hikayenin yeni yayınlandığı yıllarda gelmesi büyük etken.

2000'deki o Spider-Man oyununu atlamışım ama, veya hiç hatırlamıyorum çünkü koyduğun videoyu ilk defa görüyormuş gibi izledim ve bir yandan da makara oyunmuş hani; sondaki hapishane muhabbeti, dörtlünün kart oynaması ve Cap ile Venom'un gelişi, aklıma sebepsiz Fox Kids'te de yayınlanan çizgi filminde kamyon kullanan Venom geldi onu görünce.

Ultimate Spider-Man benim en zevk aldığım Spider-Man oyunuydu, cell-shade grafikleri ve ara videolarıyla çizgi romanı anımsatmasından tut baş düşman Venom'dan Wolverine veya Human Torch'a kadar uzanan güzel bir yan karakter listesi de vardı, o dönem o tarzda bir oyunun devamının gelmesini çok isterdim.

PS2 ve PS3 zamanında çıkan Spider-Man oyunlarının tamamına yakınını oynadım ama kalite hiç belli bir çizgiyi geçemiyor, bunda yapımcı ve Activision'un da büyük payı var elbet. Shattered Dimensions fena değildi, TASM2 oyunun son boss'u da Carnage ama o oyunu bile bir yerde bıraktım ve Carnage kısmını izledim sadece, Marvel'a dair şöyle çok daha kaliteli oyunlar gelse ve Marvel da bu işi önemsese çok güzel olurdu, filmleri bu kadar popülerken sağlam konsol oyunlarının tam vakti ve ilgisi de garanti gibi aslında, neyse ki Lego Marvel var en azından.

------

Batman konusunda süreklilik takip etmeye çalışmak hata olur zaten ki karakterin yetmiş yıl boyunca ele alınışı elbet farklılık gösterecek, bulabilsen bile 50'li yılların sayılarına katlanman zor. En mantıklısı hikaye seçip onları okuman, farklı yazarlar tarafından kaleme alınmış birbirinden güzel Batman hikayeleri var; Knightfall, The Man Who Laughs ve devamında The Killing Joke, The Long Halloween, The Dark Knight Returns, Black Mirror, Hush, Year One, Earth One, Prey, The Cult... Seç seç oku, özellikle aralarında bazılarını mutlaka oku. Bunları yaptığın vakit 2011'de başlayan Batman'e geçersin, şu an kalitesi en yüksek ana akım Batman yayını o. Bir de Batman Eternal var, haftalık çıkıyor ve Batman kadar Batverse'e ait yan karakterlere de odaklanıyor ama asla tam anlamıyla da Batman'e odaklanmıyor, odak sıranda çok da önlere koymana gerek yok. Justice League'e de New 52 ile başlayan birinci sayısından başla, aradaki eventları okuyup öyle devam et, en son 40. sayı çıktı ve DC için ufukta Convergence var, New 52 öncesi ve sonrası karakterlerle farklı evrenler birbirleriyle karşılaşacak, çarpıştırılacak ve muhtemelen New 52'nin belirli bir kısmını silip öncesinden de eklemeler yaparak tek bir süreklilik yaratacaklar.

Spider-Man konusunda da hikaye oku derim ama One More Day, Brand New Day veya Sins Past gibi rezaletlerden uzak dur; bu sıralarda çıkan Spider-Man çizgi romanlarının tek yaptığı karaktere zarar verip hayranları sinir etmek oldu çünkü, zaman kaybı. Olmazsa 700 sayıyı indir ve orda aralardan kafana göre hikayeler seç, Venom'un ilk ortaya çıktığı sayılar, Gwen'in ölümü, Kraven's Last Hunt, Spider-Man No More, Jean DeWolff'un ölümü, Maximum Carnage ki bitmeyen aksiyonu kadar Spider-Man ve Venom arasındaki karakter zıtlıklarına, sınırlarına ve kontrasta da değinir, Goblin Unmasked...Ordan sonra da istersen bir Superior ve şimdileri de yeniden başlayıp devam eden Amazing'den götürürsün. Belirli bir sayıya ve yıla gelene kadar Spider-Man karakteri ve yayın kalitesi ayrı güzel, son 10-15 yıldaki bazı seri ve sayılarda birkaç editör ve yazarın saçma sapan kararlarıyla zarar verdiler ne yazık ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.