Şimdi Ara

AVENSİS LPG DENEYİMLERİNİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni lpg taktıracak arkadaşlara rehber olması açısından böyle bir başlık açma gereği duydum...
    Ben de 2007 1.6 avensis elegant kullanıcısıyım ve lpg taktırmayı düşünüyorum.
    Ancak forumu okudukça; lpg montajının, lpg markasından daha önemli olduğu kanaatine vardım..
    Dolayısıyla; avensislerine lpg taktırmış arkadaşların, bizim için çok değerli tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum..
    Tecrübeli arkadaşların aşağıdaki soruları yanıtlaması; bu başlığı daha fonksiyonel hale getirebilir:

1.Avensisinizde hangi marka lpg kiti var? ne zaman ve kaç tl ye taktırtmıştınız? (toplam maliyet)

2.Hangi marka sıralı lpg kitinin avensislere uygun olduğunu düşünüyorsunuz? neden?

3.Montajı gerçekleştirecek ustayı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Şehir bazında tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

4. Fayda-maliyet analizi yaptığımızda; Lpg taktırtmaya değecek yıllık km sarfiyatı en az kaç olmalıdır? ( örneğin ben yılda 10.000 km yapıyorum)

5. Lpg taktırdıktan sonra aracınız da gerçekleşen (Litre bazında) tasarruf miktarı ne kadar? (örneğin 40lt lpg ile ş.içi ..... km, ş dışı ..... km gibi ...benzin kıyaslaması yapabilmek için)

Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır....Şimdiden teşekkür ederim...

• 1.Öncelikle aracım 1.6 Avensis Elegant.1,5 yıl önce 1.300TL ye Lovato sıralı sistem taktırdım.Tam hatırlayamıyorum 200 civarı evrak işleri tuttu.
    2.Bence Lovato en uygunu.
    3.Valla ben Van' da yaptırdım.Memnunum.
    4.10.000 km. değil 5000 de yapsanız hemen geçin.
    5.Yeni uzun yol yaptım.40lt. ile rahat 500 km. yol yaptım.Ederi 40x2,33=93 Benzinle 500km yol için 35lt benzin yakacaktı.(100km. de 7 lt. yaktığını varsayarsak) 35x4.2=147 Tl. 147-93=54TL.(Arabanın benzinde 100 km. de7 lt. gazda ise 8lt.yaktığı varsayılmıştır.)
    Şimdi bende arabamı aldığımda sizin yaşadığınız tereddütleri yaşıyordum.11.000km. de beri takılı.Çok şükür bir sorun yok.10.000 km. bakımında filtreyi değiştiler ayarlara baktılar.o kadar.Ayarlarında da hiç bir şey çıkmadı.Performans kaybı varsa da ben hissetmiyorum.LPG den de kullandığım Lovato kittende çok memnunum.Bu sitede de Lovato destek sayfası var.Bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can6 -- 11 Ağustos 2011; 16:43:57 >
  • 1.aracım avensis 1.6 elegant 2006 model 1600tlye italyan rımano marka lpg taktırdım çok memnunum 300tlde ruhsata işletme masrafı ile 1900tlye mal oldu.
    2.lpgde önemli olan işçilik marka değildir.
    3.adanada fırat lpgye taktırdım ara sıra gaz yememe gaza geçmeme gibi sıkıntılar oldu ama genelde memnunum.
    4.yılda en az 15 bin yapmalısınız ve uzun süre kullanmalısınız aracı ama satarken herzaman benzinli arabaya göre 1 adım öndesiniz.
    5. bu aldığınız lpgnin fiyatına bağlı mesela adanada şuan 2.40 ama ben en son 5 gün önce 2.08den aldım ve tasarrufum arttı. ben 45 litrelik lpg ile uzun yolda 90 ile gidersen 550 km yol yaparsın 1220 ile gidersen 500 km yaparsın. yani aracım ş.içinde adanada 9.5 ş.dışında 8 litre lpg harcıyor gayet ekonomik.

son olarak benim taktırdıüım romano marka kitte lpg fitresi yok o yüzden 10 bin kmde bir 50 liralık maliyettende kurtulmuş oluyorum

• arkadaşlar aktardığınız tecrübeler için teşekkür ederim.. eminim ki lpg taktıran daha fazla arkadaş vardır...
  • Avensis almayı düşünüyorum bu konuyu gündemde tutmak istedim. Lpg'li avensis kullanıcıları bizleri bilgilendirmeye devam..
  • Geçen yıl yorum yazmışım.üzerinden 1 yıla yakın zaman geçti.Düşüncelerim hiç değişmedi.
  • Performans konusuna hiç değinmemişsin bu konuda ne düşünüyorsun peki
  • 1-Landi Renzo taktirdim..1500 tl ye 10 taksit. Eskisehirde taktirdim. 2011 mayis.
    2-36.000 km idi takildiginda araba. Su an 62.000 km oldu. Bakim disinda hic ugramadim servise:) Eskisehirin igrenc soguklarina(-22, -24) kullandim. Cok soguklarda sadece biraz gec tupe gecti.. Bence cok uyumlu bir marka.. İs geregi konyaya gitmistim, sacma bi yerden gaz aldim. Lpg enjektoru tikanmisti. Servis soktu sildi solusyonla ve yola devam ettim:) tabi servise kadar lpg yi kapatmistim..
    3- benim ustam Esguc du sanirim, Eskisehir. Adamlar prins, atiker de takiyor. Tanidikla gittim. İscilikleri detayli. Porsche ye de taktiklarini gordum.
    4-Pek sayi veremem ama 10.000 km yi devirince hissediliyor. Bu yaz sadece 10.000 km yi devirdim 4 ayda.. Lpg hayatimi kurtardi diyelim..
    5- Biraz 4. Maddeyle yakin cevap.. Degiyor gercekten uzun donemde.
    6- performans; benzin tabiki daha iyi ama cok hissetmiyorsunuz dususu.. Ozellikle cok yogun trafikte iyi ki tup almisim dersiniz cunku ben bu arabayi 6.000 km de benzinli kullandim. Yogun trafikte butceyi sarsar. Uzun yolda ise nedense Shell den aldigim tuple fark yok diyebilirim. Otobanda 150-160 km hizla rahat rahat gidiyorum. Bende opet takintisi mi ne var anlamadim ama rampada lpg li oldugumu en cok bu marka hissettirdi hep.

Not: avensis agir arac, Opetin gazi evet temiz ama ince, yani yanma gucu az gibi geliyor bana. Temiz bayi bulunursa shell veya total iyi alternatif, ben Eskisehirde Shell ve Toyota plazanin kendisine ait BP gaz var oradan da gaz aliyorum. Hic sorun yasamadim.

Saygilarimla. Elimden geldigince biseyler paylasmaya calisdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryosync -- 21 Eylül 2012; 0:13:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• takip
  • avensis 2007 1.6 comfort sistem landirenzo omegas tam hatırlamıyorum ama 40.000 km oldu yada geçti hiç problem yaşamadım sistem çok kaliteli ... tek problemi enjektör sesi...

geçtiğimiz cumartesi aurisede landirenzo taktırdım... enjektör ses problemini halletmişler.. sıfır ses

performans kaybı var tahminimce 0-100 ölçmelerime göre 1 - 1.5 sn fark ediyor...

yakıttan çok memnunum lpgde şehir için 9 litre yakıyorum çok sakin kullanırım...

genel olarak vvti motorun lpg uyumu çok iyi

bazı yorumlara göre 70.000 km civarı subapları yaktığı söyleniyor ama 90.000 kmdir lpg kullanan corolla vvti 110hp motorlu arkadaşımda hiçbir problem yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 15 Ekim 2012; 21:24:05 >
  • 2 sene once avensısım de lovato vardı cekısı ve yakıtından memnundum
  • arkadaşlar 2011 model elegant extra aldım lpg için baya bi araştırdıktan sonra brc de karar kıldım prinsi öneren oldu ama prinsteki sistem 2005 yılındaki sistemmiş hala . ayrıca ilave olarak yağlaması için farklı bir parça takmaları bu yağlamanın daha sonra daha zararlı olabileceği brc de ise sistemin yeni olduğu tek bir sistemle yapıldığı, sistem otomatik olarak karar verdiğinde benzin püskürtüp sonra lpg ye devammış arada 1000 lira ya yakın fark var birde geçen sene golf aracıma brc taktırdım aynı yerde araç hala bizde 20000 km yapılmış şuana kadar ne bi ışık yandı ne arıza verdi ankaradaki bayi yide çok araştırmıştım sanırım bilende çoktur ankarada mavidenizler boşa fazla para vermeyin arkadaşlar ankara içindekilerede şiddetle tavsiye ediyorum ilgi alaka işçilik ücret her konuda yardımcı olundu saolsunlar bilginize
  • çok fena hortlattım konuyu :) merhaba arkadaşlar 2003 avensis gördüm bi tane ama benzinli. LPG yi nerde hangi markaya kaça yaptırabilirim alsam ? verimli mi sonradan söktüreni de duydum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman64 -- 6 Aralık 2015; 21:11:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.