Şimdi Ara

AVEO AMPUL ÖNERİLERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aveo Sedan sahibiyim. Aracıma xenon taktıracaktım ama şimdilik beyaz ampulle yetinmeye karar verdim. Bugün Praktiker'de Osram 5000K H4 beyaz ampul 33 TL idi.

Şimdi sizlere danışmak istediğim :

1. Kısalar için 5000K H4 Osram yeterli midir? Yoksa bu fiyatlara daha güçlü bir beyaz ampül önerebilirmisiniz?
    2. Uzunlar için ne tür bir ampul kulanmam gerekir? (H4, H7, ?)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdursungul -- 4 Kasım 2009; 15:11:22 >

• Yokmu hiç bilgisi ya da yardım etme arzusu olan :)
  • Umarım birgün bir cevap alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdursungul -- 4 Kasım 2009; 15:12:08 >
  • en güçlü beyaz ampul philips diamon vision'dur.
    onunda çifti 80 lira olması lazım.
    sen en iyisi fiyatından dolayı osram cool blue al.
    eğer çok iyi aydınlatma istiyorsan osram night breaker al(beyaz değil yalnız)
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Kısa için sanırım H4 alıcam ama peki uzun için ne alıcam H7'mi almam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdursungul

Cevap için çok teşekkür ederim. Kısa için sanırım H4 alıcam ama peki uzun için ne alıcam H7'mi almam gerekiyor?

h4 ampul zaten kısa ile uzun bir aradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdursungul

Merhaba arkadaşlar,

Aveo Sedan sahibiyim. Aracıma xenon taktıracaktım ama şimdilik beyaz ampulle yetinmeye karar verdim. Bugün Praktiker'de Osram 5000K H4 beyaz ampul 33 TL idi.

Şimdi sizlere danışmak istediğim :

1. Kısalar için 5000K H4 Osram yeterli midir? Yoksa bu fiyatlara daha güçlü bir beyaz ampül önerebilirmisiniz?
    2. Uzunlar için ne tür bir ampul kulanmam gerekir? (H4, H7, ?)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Aracınızın ampülleri Şemsiyeli H4 dür. Yani uzun kısa bir arada tek ampüldür. H4 setler, tek ampül oldukları için çok avantajlıdırlar.

Ben beyaz ampül önermem. Bahsettiğiniz ampül çok güçlüdür. Merceksiz kullanımda kesinlikle göz alırsınız. Benim aracımda 8000k H4 Xenon set var. Kelvin derecesi yüksek yani ışık zayıf olmasına ragmen merceksiz çok güclü çıkıyor. Bu yüzden dikkatli olun.

Ben Xenon tavsiye ederim. Detaylı bilgi isterseniz paylaşımda bulunabilirim.

Saygılarımla...

• xenon takması kurallara aykırı.
    nede olsa arabada mercek yok.

ayrıca beyaz far yağmurlu havada hiç göstermez.

sen osram night breaker al, "oh bee dünya varmış diyeceksin"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 5 Kasım 2009; 23:27:11 >
  • Xenon kime sorsam yasak takma dediler. O yüzden dolayı da pek istemedim. Ama beyaz ampüle yönelik herhangi bir kısıtlama yok. Night Breaker düşüneceğim ama bende beyaz ışık olsun istiyorum çok hoş duruyor. Bakalım olmazsa beyaz ampül alıp görüş mesafesini bir denerim eğer zorlanırsam night breaker deneyeceğim.

Bu arada eger xenon taktırmayı düşünsem öneriniz ne olurdur. Tabi fiyat olarak da uygun olmalı.

Teşekkürler...
  • * Boya Koruma Yasak...

* Camlara Film Yasak...

* Xenon Yasak...

Ama ben neden her araçta bunları görüyorum?

Elbette hepsinin yasaklanması için bir sebep var. Bunların hiçbirini eleştirmiyorum. Ancak o yasak bu yasak diye ben kendi göz sağlığımdan olamam. Kaldı ki Xenon sadece göz sağlığı demek değil. Güç tasarrufuda demek. Ben gündüzden çok gece araç kullanan birisiyim. Ve farlarım sürekli açık. İster istemez Akü bundan etkileniyor. Madem öyle, hem göz sağlığıma uygun hem de ekonomik bir eklenti neden yaptırmayayım?

Elbette, ben karşımdaki aracı herkesten çok düşünürüm. Gönül ister, kurallara uygun olsun diye; Angel Eye, Xenon taktırıp, birde Far Yıkayıcı taktırmak. Bu işlemlerin hepsi, en kalitesi olsun anlayışında giderseniz 1.500 TL yi geçiyor. Kusura bakmayın ama benim bu iş için bu kadar param yoktu.

En düşük seviye Xenon tabir edilen 8.000 Klevin set takdım. Farlar şemsiyeli. Ve Derece olarak 3. seviyede. Kesinlik ve kesinlike karşımdaki sürücünün gözüne direk vermiyorum ışıkları.
    "Muayinelerde ne yapacaksın?" derseniz, bu seferde Aveo'nun pratikliğinden gelen bir cevap veririm. Eski h4 ampülleri aldım. Değiştirmesi çok basit, zaten seti sökmeme gerek yok. Ampülleri değiştirip yaktığım an ki bu 4 dakikalık bir işlem, muayineye girebilirim.

Ayrıca, arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre, Xenon Far yüzünden muayinede kalan araç yokmuş bulunduğum bölgede.

Buna rağmen, ekonomik olmayan ve güclü olsun diye yüksek Kelvin derecesine sahip beyaz ampüllerden takarsanız, ve benim karşıma çıkarsanız, Uzan farları yakar, üzerinize gelmekten de çekinmem.
    Sanırım burda yasağı değil, karşınızdakinin gözünü almadan, nasıl işlevsel şeyler yaparım diye düşünmeniz gerekiyor.

Saygılarımla...

• Galiba haklısınız bende xenon taktıracağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.