Şimdi Ara

Aver Media Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Donanım Haberden ve de forum sayfalarından çok yararlanıyorum.. Ellerinize sağlık.. Bir süredir mantığımın almadığı bir sorunum var..

Evde G.Max markalı bir bilgisayar kullanıyorum.. Aldığımdan beri sağolsun sürekli sorunlar yaşatarak, ilgimi üzerinden eksit etmemeyi başarıyor :-))) 2 defa hard disk çöktü..Bir defa floppy disk gitti.. CD-ROM kafayı yedi.. Sistem inanılmaz ağır çalışıyor.. (ki 2 tane 40 GBlık ayrı ayrı Hard diski var..Filan filan.. Servis elemanları bana elektriksel bir sorun olabileceğini söylediler.. BEn de bilgisayara özel direkt buattan topraklı bir ana hat çektirdim.. Üstelik de 1200VA UPS bağladım.. Sorunları bitmiştir artık diye düşündüm ki.. Bu sefer de AverMedia tv kaydında sorun yaşamaya başladım.. Daha önce record da herhangi bir sorunum olmadığı halde, 2.hardDisk çökmesinden ve tamirinden sonra, record yaparken sessiz kayıt yapmaya başladı.. Görüntüyü kaydediyor ama sesli kayıt yapamıyor.. SErvise götürdüm, yaptılar.. Sorun kablolarda olabilir dediler???? Ama şimdi yine aynı sorunlar karşı karşıyayım..Ses kartında sorun yok.. Aklıma başka birşey de gelmiyor.. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır???? Şimdiden teşekkür ediyorum.. İyi günler diliyorum..

• Ses ayar denetiminden seçenekler\özellikler\kaydetme'e girip, giriş bölümünü seçtinmi?
  • Ah şu kart yok mu ah şu kart Yaktı beni.Bu karttan neler çektiğimi bi tek ben bilirim.Aver Media iyidir diye gittik aver media aldık ama bi türlü bu arkadaşın dediği gibi bu ses kaydetme sorunundan kurtulamadık.İnanın bana bu tv kartıyla tam 1,5 sene uğraştım ewet tam 1,5 yıl. ister inanın ister inanmayın.İlkten bende öle düşünmüştüm dedim artık bu tv kartının kesin donanımsal bi problemi var demiştim ama arkadaşlar o problem halbuki DRİVER den kaynaklanıyormuş.Bütün herşeyi doğru yaptığımdan emindim ama yok yok 1 defa olsun şu kayıtı sesli olarak yapamadım.Ama uğraşan yapar derlermiş bizimkiside öle oldu galiba ewet tam 1,5 yıllık uğraş Bu kartların genel bi driver sorunu var ve bunu Avermedia hala düzeltmiyor.çok şağolsun En sonunda ben kendim düzelttim ama driverrinde bazı değişiklikler yaparak.(tamamen Kendi tarafımca)Onuda çok uğraştıktan sonra buldum evet arkadaşım sen şimdi bunu bi servisine götür veya n biliyim veya servisi ewe getir yaptır.bakalım yapabilecekler mi?Seninde çookk uğraşman gerekiyor.Ama uğraşanda insan Mutlaka Kendi Uğraşısının ürününü yine kendisi alıyor.ama benim bu değim 1,5 yıllık bi uğraş.neyse sana kolay gelsin biliyorum ki bu sorunu yaşayan şu ana birçok Avermedia mağduru var.Bu arada tv kartın Avermedia Studio 203 mü heee? çünkü benim de öleydi bak sana tavsiyem o kartı başka bi 98 kurulu makinaya tak bak nası takır takır çalışıyo.Eeee artık burdan da anlarsın ki sorun demekki driverden kaynaklanıyo yani XP driverinden.Kart XP de işte bu şekil Sorunlu çalışıyo.!!Ee hadi sana kolay gelsin diyelim artık...

• Benim kart'ta avermedia 99 yılında almıştım. Hiç sorun yaşamadım ama. Xp'de çalışmıyordu. Averin sitesinden xp sürücülerini çektim çalıştı.
  • bilgisayara format atıldıktan sonra bende kayıtta sorun yaşadım...Hatta hiç kayıt yapmıyordu. Başıma gelenler ise: Program ekle kaldırdan kaldırıp yeniden kurmaya çalışayım dedim prog. kaldırılamadı. Bende ne var ne yok regeditten sildim Ondan sonra ki kurulum aşamasında "TV tuner kartını yükleyin ondan sonra programı yükleyin" diye uyarı aldım. Ne yaptımsa olmadı. Netten driverinı felan indirdim kurulum yine olmadı. 2 gün boyunca uğraştım. Sonuçta yanlışlıkla bir siteden AVer TV2K diye bir sürümü indirmişim ki bu kurulumla Aver TV çalışmaya başladı ama teleteks felan çalışmıyor. Biraz daha incelemem lazım. Bu sürüm 203'ten aşağımı bilmiyorum ama CD çalarken kendi kontrol panosundan CD'yi kontrol edebiliyorsun eject yapabiliyorsun vs. 203 ten daha hoşuma gitti bu 2k sürümü umarım başka sorun yaşamam. Orjinali gibi olmaz ama hiç seyredememekten iyidir.

Benimde bu AverTV 203'le yaşadıklarım bunlar hasbelkader dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

Yaşlı pilot abiniz...

• Driverdan kaynaklanan problemler var haklısınız ama tv görüntü kalitesi ve diğer hiçbir tv kartının beceremediği kalitede capture özelliği ile bu kart bence vazgeçilmez.Happugue (adını yanlış yazmış olabilirim) marka kartların da çok kaliteli olduğu söylenir ama hiç denemedim.Fakat Fly v.b ile Averi asla kıyaslayamazsınız,bariz kalite farkı var.
  • Avermedia Studio 203 var ve XP Prof. SP2 yüklü ve günlük update li TV kartım çok iyi çalışıyor gayet güzel kayıt yapıp cd ye vcd olarak aktarabiliyorum daha DVD yi denemedim cd kayıt için de NERO 6 (updateli) kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım. Makinam toplama P4 3.0 Ram 1024 - Samsung Serial Ata hard disk vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Stremio Media Player sorunu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dark_heso

haklısın

Burayı gereksizler sandın heralde.
  • Yaw arkadaşlar bende kaliteyi deniyordum geçenlerde bu kartın Aver media Studio 203 Kayıt seçenekleri olarak mpg1,mpg2,avi,vcd,svcd,dvd war bu seçeneklerin içinden en iyisi hangisidir pek anlayamadım. Gerçi bu formatları çok iyi tanıyorum ve biliyorum ama demek istediğim o değil.Burada demek istediğim bu kayıt tiplerinden hangisi max kalite ve max küçük dosya boyutuna sahip; yani kalite çok iyi ama dosyanın boyutuda çok düşük olmasını istiyorum sanırım böle bi seçenek pek yok galiba.Sakın Divx demeyin.Bence bu karta divx boşuna koyulmuş gibi bişey.Çünkü divx ile kayıt yaptığınız zaman o dosyayı hem divx ile kodlamaya başlar hemde o tv kartından harddiske kayıta başlar.Yani Kısaca isterseniz bi deneyin divx kayıt yapmayı bi bakın bakalım görüntü mpg 1 e veya mpg 2 ye bakışa daha yavaş oynatılır(bazı yerlerde örn görüntünün hızlı değiştiği yerlerde) yani en basit görüntünün hızlı geçtiği yerlerde divxli kaydedilen görüntü donuk donuk daha yavaş oynartılır o esnada. ama mpg ler için o söz konusu değil.Çünkü onlar fazla sıkıştırılmadan direk kayıt edilir.Yani siz divx kayıt esnasında işlemcinizi çok yorarsınız.İşleminiz o esnada max çalışma hızına erişir ve işlemciniz bugün itbariyle n kadar hızlı olursa olsun yine o direk divx kayıt için yavaş kalacaktır.Örn bende P4 3.2 işlemci var ve işlemci maz hızında çalışıyo divx ile kaydederken ama yine görüntünün bazı yerlerinde yavaş kalıyo divx kayıt için ve o kaydettiği görüntüde görüntünün ani değiştiği anlarda biraz donuk donuk oynuyor.Yani örn yüksek kapasiteli bi ekran kartı isteyen bi oyun için sen gidipte düşük kapasiteli bi ekran kartıyla o oyunu oynamaya çalışırsan n olur?görüntü bazı yerlerde donuk donuk yavaş kalır.İşte direk divx kayıtta böle bişey.dediğim gibi direk divx kayıt esnasında bilgisayar(yani işlemci) hem o görüntüyü yakalayıp hem de onu hemen o esnada divx codec ile kodlamaya çalıştığı için işlemciniz çok fazla zorlanır ve bazı yerlerde işlemciniz o iş için düşük kalır ve görüntü işte o yerde biraz donuk donuk oynatılır.Anlatmak istediğim şu an için malesef mpg den başka bi seçeneğimiz yok eğer sizde benim gibi çok yüksek bi kalite kayıt istiyosanız.Ama o dosyanın boyutu da çok büyük oluyo Yani yüksek kalite bi mpg2 kayıt için bile 10 saniyeye ortalama 8 mb falan oluyo ama sonra onu da direk vcd veya dvd veya da divx yapıp boyutunu düşürebilirsiz.Hem de çok büyük ölçüde.Çünkü örn bi tane dvd için kayıt yapacaksın diyelim o kart ile ve tabi ki görüntünün yani kayıtın çok kaliteli bi şekilde olması gerekiyo çünkü dvd yapacağın için görüntünü de kaliteli olmasını istiyorsun. işte bunun için de mpg 2 yüksek kalite kullanabilirsiniz.Ve yani yaptığınız dvd de kaliteli olsun.umarım burda sizlere bişeyler anlatabilmişimdir...

• avermedia kusursuz çalışıyor nazar değmesin. arkadaşım bide şu programla kayıt yapmayı dene bakalım. ben bunu kullanıyorum. illa tv kartının programıyla kayıt yapmaya gerek yok

http://www.byte.com.tr/download/default.asp/Gorev/DownloadAyrinti/Download/46
  • Arkadaşlar, hepinizin yardımların açok teşekkür ediyorum.. Sorunumu yazdığımdan beri nete girmeye fırsat bulamadım.. Bilgisayarı servise bıraktım.. BU anlattıklarınızdan anlıyorum ki, ben bu sorunu yine yaşayacağım.. Bende windows XP professional var.. Bilgisayarı daha almadım.. Aver Media'nın sürümü de aklımda değil.. Bana yazdığınız cevapları yazıcıya döküp, bilgisayarı almaya gittiğimde bilgisayarcı arkadaşa göstereceğim.. İlginize tekrar teşekkür ediyorum.. Sevgilerimle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.