Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam Huseyin Bey,
    Valla kusura bakmayin. Ben asosyal biriyim, oyle konusup edemem yabancilarla.
    Avukata vekalet verdim, onu da uzaktan yaptim e-posta ile. Sonrasi kendi gunahi.
    Hatta bu olay beni o kadar etkiledi ki, kactim gittim uzak diyarlara. ABD'ye kactim olaydan birkac gun sonra.
    Bir yildir da burdayim, utancimdan donemiyorum.
    Annenize ozurlerimi iletiniz.
    Araba ne alemde bilmiyorum, otoparkta biraktiydim. Anahtari sol on tekerin ustunde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: callandor

Selam,

Olayın bi de bu tarafı var diye şeettiydimdi

Ah, hoş geldiniz! Biz de sizi bekliyorduk... Darıldım vallaha, dava açmadan önce arasaydınız keşke yahu. (Bir de aba altından sopa gösterirler ya sonra) Şimdi istesem bunu sündürdükçe sündürürüm. Temyiziydi falan. Yazık...

----------

Abi geri geri gittik vurduk. Tartışmalı bir mevzu yok ortada. Bunun bu kadar büyütülecek nesi var, ben anlamadım; ama mala tapan tiplerle iyi kafa buluyorum. İyi oluyor. Onun dışında aklı başında olup, üsluptan hoşlanmayanlar olmuş. Onu da pek anlamadım. Kumanda elide. Kanalı değiştir... Muhafazakarın striptiz programını şikayet etmesi gibi bir şey. Kanalı değiştirsene!?

yani sadece şurada yazdıklarını dahi başka birisi yazsa eminim tepki gösterirdin :)
    yani senin umurunda değilse bizim çok mu umurumuzda ?
    sen dalga geçtiğini zannederken başkaları seninle dalga geçmiş olamaz mı ?
    üstelik dalga geçecek başka konu bulamadın mı ?
    yahu bu konunun dalga geçecek neyi var ?
    istenmeyen bir kaza yaşanmış ve cana geleceğine mala gelsin denilecek ama karşı tarafın da biraz canının yandığı tatsız bir durum
    belki araç sahibi değil de avukat işi abartmak istemiş olamaz mı ?

bence siz konuları tiye alır şekilde anlattığınızı zannediyorsunuz ama emin ol buradan öyle görülmüyor :)
    ben buyum işinize gelirse dersen , o zaman da sana böyle abuk sabuk cevap verenler çıkacaktır (sen memnunsan sorun yok)
    yalnız edep adap dışı sözler sarf edenler hiçbir şekilde kabul edilemez ,o apayrı bir konu

neyse boşver var mı bir gelişme :)

• sonrasında hiç kimseye faydası olmayacak konu. Neden hala yayında anlayabilmiş değilim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gelişme yok. Yakın zamanda olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

sonrasında hiç kimseye faydası olmayacak konu. Neden hala yayında anlayabilmiş değilim?

An itibari ile kesinlikle katılıyorum. Mesele olgunlaşıp, sonuçlandığında olanları aşama aşama tek mesajda anlatan yeni bir konu açar, bilgileri derlerim. Bu konunun pek bir anlamı kalmadı.
  • Selam,
    Hocam konunun seneyi devriyesinde bi gelisme oldu mu? Dunyanin obur ucunda isi gucu biraktik bu sonucu bekliyoruz :)
  • 1. Değer kaybı davalarında, dava açılır belli bir miktar para talep edilir.
    2. Bilirkişi raporu ile araçtaki değer kaybı ile tarafların kusur oranları tespit edilir.
    3. bilirkişi raporunda tarafların sorumluluk miktarı (TL) kusur oranlarına göre tespit edilir.
    4. davacı vekili, bilirkişi raporunda tespit edilen davalının sorumlu olduğu miktar üzerinden davasını ıslah eder.
    5. hakim de araçta değer kaybı olduğunu düşünür ise davayı kabul eder.
  • Kadın dediğin polo, i20, c1 falan kullanır. Böyle bir jipe binerse akıbeti bu olur işte... karşı taraf umarım davayı kazanır. Yüzde elli olmasa bile en az 20-25 bin alması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sglmhmt

Kadın dediğin polo, i20, c1 falan kullanır. Böyle bir jipe binerse akıbeti bu olur işte... karşı taraf umarım davayı kazanır. Yüzde elli olmasa bile en az 20-25 bin alması gerekir.

Tamponu değişti yada boyandı diye hangi araba %20-25 değer kaybetmiş, var mı örnek araç?

• quote:

Kadın dediğin polo, i20, c1 falan kullanır. Böyle bir jipe binerse akıbeti bu olur işte... karşı taraf umarım davayı kazanır. Yüzde elli olmasa bile en az 20-25 bin alması gerekir.

Kafaya bak kafaya, kadın c1, polo kullanmalıymış buyurdu ''usta şoför''

Cinsiyetle ne alakası var bu işin, yetenek olayı tamamen, kadını erkeği yok...

22 kişilik uzun şase sprinter kullanan 25 yaşında servis şoförü kadın da tanıyorum, o dar mahallelerde upuzun arabayı yılan gibi kullanıyor...

• ülkemizde hak hukuk var mı da millet mahkemeye başvuruyor? bende bunu anlamıyorum. gecikmiş adalet, adalet değildir. kendini yıpratırsın başka bi halt çıkmaz
  • Ben onu bunu bilmem.

Eğer biri böyle basit kazalarda üzüntüden ayılıp bayılacaksa o arabaya binmesin. Şu anda mercedese binsem başıma böyle birşey gelse çok koyar ancak kendi aracımda başıma geldiğinde biraz üzülüp sağlık olsun diye geçiyorum. Bir gün mercedesimde de böyle insanlık hali bir hasar meydana geldiğinde aynı tepkiyi verebileceğim kadar param olduğunda mercedes alıp binerim.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki Senle bu mercedesi alacağız. Yazdık plakadan sorgulattık eyvah tramer kaydı var. Götürdük servise bakımlarını zamanında yaptırmış mı sahibi titiz miymiş diye sorgulattırmak istedik hoppala oraya da işlemişler tampon değişmiş bir bir de ne malzeme kullanılmış yazıyor. Ben iyi bir pazarlık yaparım ederinin 15-20 bin altını teklif ederim.

Bir başka boyutu da benim kişisel görüşüm her türlü cezanın ağır olması gerektiği yönünde ki caydırıcılığı olsun. Kapitalizmin beslediği emekçi olmayan zengin insanların bile hata yapmaktan imtina etmelerini sağlayabilelim.

Bir de manevi boyutu var orada da empati kurarak 15 günlük aracımın başına bu iş gelse. Aman aman düşüncesi bile kötü...

Edit: Aracın fiyatını da bilmiyorum ama golfün 140bine satıldığını düşünerek en az 200bin eder merso sanırım o da yüzde 10’a tekabül ediyor. Yüzde on kesin düştü.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idealrankine -- 6 Ocak 2018; 0:22:51 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    sprinterdan uzun ve daha çok ustalık gerektiren araçları kullanan kaç tane erkek tanıyorsun peki??

Kadınların araç seçimiyle ilgili görüşüm şu ki; kadınlar için en uygun otomobiller compact hatchback tipteki araçlar ki kadınların tercihleri de bunu söylüyor. Ben de eşime kız kardeşime böyle araçlar tercih ediyorum. Aile aracımızı ortak kullanırken birsürü laf ediyorlardı. Üstelik kullandıkları araç sedan focustu. Şimdi kafam rahat. Ha belki kadınların oyunu da olabilir kendi araçlarına sahip olmak için ;)

Daimi olarak 5 yıllık sürücülük deneyimi olmayan kadınlar için alacağımız otomobilin;
    1- Otomatik vitesli geri kaydırmayan bir şanzımanı
    2- Mümkünse otomatik park sistemi o yüksa geri görüş kamerası o da yoksa en azından arka park sensörü
    kesinlikle olmalı.

Bunlar benim görüşüm. Ukalalık etmiyorum fikrimi alenen beyan ediyorum
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idealrankine -- 6 Ocak 2018; 0:48:38 >

• Erkekler daha iyi şoför muhabbetine gidiyor iş gerek yok ama duramıyorum işte bu düşünceye sahip olanları görünce...

Evet ülkemizde büyük araçların %95' ini erkekler kullanıyor belki ama bu neyi gösterir, kadınların kötü araba kullandığını mı, küçük araba kullanmaları gerektiğini mi?

İnsanları belli kalıplara sokmak, sınırlar koymak yanlış. Dediğim gibi şoförlük tamamen yetenek işi, cinsiyetle uzaktan yakından zerre alakası yok.

Yüzlerce kişilik yolcu uçağı kullanan kadınlar var

Ne diyelim, bu senin kullanmak için büyük, al sen şu 2 kişilik pervaneli uçağı kullan mı diyelim ?

Aşın artık bunları yıl 2018, haberiniz olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 6 Ocak 2018; 0:54:23 >
  • Bak güzel kardeşim işi sprintere getirdin şimdi dev yolcu uçaklarından bahsediyorsun devam etsek hayal gücünü iyice zorlayacaksın beynin yanacak. Ben otomobil diyorum sana hem de compact diyorum. Ufacık birşey Basit düşün yakma devreleri.

Biraz bilgi sahibi ol ve gerçekleri kabullen. Şuna itiraz kimse edemez. Otomobil erkil bir nesnedir daha çok erkeklere hitap eder erkek alıcısı daha fazladır. Hatta otomobil denince akla ilk gelen milletlerden biri olan almanlar “das auto” derler. Araştır der, die, das artikelleri nedir.

Kadınların otomobil kullanmasına itiraz etmiyorum zaten bilakis teşvik ediyorum çünkü işime geliyor. Kadınlar otomobili özel ulaşım maksatlı kullanıyorlarsa bahsettiğim şekilde ufak heryere girip çıkabilen arkadaşlarında da toplumda kadın arabası algısı oluşturmuş kırmızı falan şirin sempatik bir otomobil istiyorlar. Böylece daha güvenli ulaşım sağlamış oluyorlar kendilerini daha güvenli hissediyorlar. Ben tamamen kadınların işlerini kolaylaştırmak amaçlı söylüyorum bunları yoksa. Daha da uzatmaya gerek yok

Teşekkürler yorumun için

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    yetenek konusunda haklısınız ama birde kadınlar yapıları gereği daha değişik tepkiler verebiliyor (istisnalar kaideyi bozmaz)
    gerçi erkeklerden de çok sayıda yeteneksiz olanı ve bundan daha kötüsü ukala ,ben süperim egosu taşıyanları var
  • Legacy, arkada ki kıro keko işi merco dan daha değerli ve daha kişilikli bir araçtır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Diyelim ki Senle bu mercedesi alacağız. Yazdık plakadan sorgulattık eyvah tramer kaydı var. Götürdük servise bakımlarını zamanında yaptırmış mı sahibi titiz miymiş diye sorgulattırmak istedik hoppala oraya da işlemişler tampon değişmiş bir bir de ne malzeme kullanılmış yazıyor. Ben iyi bir pazarlık yaparım ederinin 15-20 bin altını teklif ederim.

Bir başka boyutu da benim kişisel görüşüm her türlü cezanın ağır olması gerektiği yönünde ki caydırıcılığı olsun. Kapitalizmin beslediği emekçi olmayan zengin insanların bile hata yapmaktan imtina etmelerini sağlayabilelim.

Bir de manevi boyutu var orada da empati kurarak 15 günlük aracımın başına bu iş gelse. Aman aman düşüncesi bile kötü...

Edit: Aracın fiyatını da bilmiyorum ama golfün 140bine satıldığını düşünerek en az 200bin eder merso sanırım o da yüzde 10’a tekabül ediyor. Yüzde on kesin düştü.

Saygılar.

Sen bu araba bilgisi ile bir tampon değişimi yapılmış arabaya piyasanın 15-20.000TL altı teklif edersen, sopayla kovalarlar adamı...

Tampon bu tampon! Plastik malzeme. değer kaybına bile girmiyor ekspere götürdüğünde dikkate bile alınmıyor.
    Ne %10 kaybından bahsediyorsun? 20.000TL yi ne kadar para sanıyorsun anlamadım?

ek.
    Birde "%10 kesin düştü" diye yazmışsın. Kesin yani o kadar net?
    Ekspermisin? Satış yada 2. el uzmanımısın? Tamponcumusun? Boyacımısın?

Bu mantığa göre; Tampon boyansa %10, arka tampon boyansa %10, kapı boyansa %10, arabaya uf! olsa %10 vs.
    Netice = Bedavaya ver gitsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 6 Ocak 2018; 11:53:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Saygılar.

Sen bu araba bilgisi ile bir tampon değişimi yapılmış arabaya piyasanın 15-20.000TL altı teklif edersen, sopayla kovalarlar adamı...

Tampon bu tampon! Plastik malzeme. değer kaybına bile girmiyor ekspere götürdüğünde dikkate bile alınmıyor.
    Ne %10 kaybından bahsediyorsun? 20.000TL yi ne kadar para sanıyorsun anlamadım?

ek.
    Birde "%10 kesin düştü" diye yazmışsın. Kesin yani o kadar net?
    Ekspermisin? Satış yada 2. el uzmanımısın? Tamponcumusun? Boyacımısın?

Bu mantığa göre; Tampon boyansa %10, arka tampon boyansa %10, kapı boyansa %10, arabaya uf! olsa %10 vs.
    Netice = Bedavaya ver gitsin...

Millet kafayi yemis.

10 on gunce daha ilk taksitini odeyeli uc gun olmus aracima park halinde iken..arkamdakide degil...karsi kaldirimda el freni cekilmeden park etmis(teker yola donuk yol egimli arac 30 metre geride) suruklenerek arka tamponu ezmis.hatta konusunu bile actim resmi prosedurler nedir diye...bu arada bi onceki aracim 15 20 bin tl lik aracti..bu benim ilk goz agrim ilk bindigim iyi arac...sansa bak

Adam geldi hocam kusura bakma hasar kaydi cikmasin istersen elden yaptiralim dedi.uzuldum yeni cillop gibi suv dedi.dedim isine gucune bak.yapsin sigortan..1000 tl hasar kaydi ciksa ne cikmasa ne...tampon bu ya...200 bin tl lik arabada 2-3 bin tl lik hasar kaydinin zerre hukmu yoktur..burdan pazarlik edecek admin derdi zaten fiyat kirmaktir..hic bise olmasa uzun yolda arabana carpmis tas parcasinin kucucuk izini dert edermis gibi yapar ordan yurur..

Ne olursa olsun.2 haftalik arabaya kus pislese insan ici burulur eyvallahta..yorumlar saka gibi ya...arabanin degerinden 15 20 bin az teklif ederim ne ya..hahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 6 Ocak 2018; 12:14:51 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.