Şimdi Ara

AVR DEĞİŞİMİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    denon avrx-2600 um var yegenım eylulde almanyadan gelecek diyorumkı fırsattan istifade avr mı yukselteyım avrx4500 düşünüyorum,çıkarmı bilmem ama o zamana çıkarsa avr4600 bu konu hakkında bi kaç sorum olacak
    -eylule kadar avrx 4600 çıkarmı
    -sizce bu guncellemeyi yapmaya degecekmı
    -birde amazondan siparıs verdireyim diyorum bu sekılde amazon garantısıne girermi herhangibir sorunda amazon turkıye yardımcı olurmu
    -bide tax free olayı var,vergi indiriminden nasıl faydalanırım şimdiden teşekkur ederım

• Tax-free sorunuza cevap vereyim. Bunun için cihazın alındığı yerin size tax-free evrakını doldurması gerekiyor. Yeşil ve mavi olmak üzere iki türü var. Mavi olanda havaalanında gümrüğe cihazı ve faturasını ve tax-free evrakını ibraz ettikten sonra size tax-free evrakını kaşeleyip geri veriyorlar. Kaşelenmiş tax-free evrakı ile beraber havaalanındaki bankaya gidiyorsunuz ve size %10 civarındaki tutarı iade ediyorlar. Yeşil olanda ise yine çıkışta gümrüğe cihaz fatura ve tax-free evrakını ibraz ediyorsunuz. Tax-free evrakı kaşeleniyor ve ülkeden çıkış yapıyorsunuz. Daha sonra gittiğinizde aldığınız yere gidip kaşelenmiş tax-free evrakı gösteriyorsunuz ve de faturadaki vergi tutarı (%19) kadarını geri alıyorsunuz. Bazı yerler 5€ kadar işlem bedeli kesebiliyor. Burada en önemli nokta ise kimlere tax-free evrakının düzenlenebileceği konusu. Satış yapan yer evrakı düzenlemek için pasaport isteyecektir. Eğer kuzeninizin Avrupa Birliği ülkelerinden birinde oturma izni veya vatandaşlığı varsa tax-free evrakı düzenlenmez.

• yegenım orada ogrencı staj yapıyor sanırım toplamda 9 ay orada kalmıs olacak, yegenım gerı donmeyecegı ıcın yeşil tax free bizim için uygun degılsanırım . birde nette fatura adresı olarak turkıyedekı adresınızı verin diyordu dogrumudur
  • agape666 kullanıcısına yanıt
    Fatura adresi olarak Türkiye adresinin olması gümrük kontrol polisinin sizi fazla uğraştırmaması için. Ben şahsen hepsinde Türkiye adresi kullandım. Zaten bütün işlemler pasaporta yapılıyor. Dikkat etmeniz gereken bir konu var. Tax-free evrakını imzalatacağınız yer pasaport kontrolden önce ve de izden boarding cardınızı istiyorlar. Eğer bagaja verecekseniz (ki ben vermemiştim) önce checkin yapacak, boarding cardı alacak sonrasında evrakı kaşeleteceksiniz. Sonrasında bagaja verebilir veya kabine alabilirsiniz. Banka da pasaport kontrolden önce bu arada. COVID19'dan dolayı THY kabine bagaj almama kararı aldı. Bundan dolayı AVR'yi kabine alamayabilirsiniz. Bu yüzden o konuyu önceden netleştirmekte fayda var bankodakilerle. En kötü ihtimal bebek arabası gibi uçağa binmeden önce verip, uçaktan indikten sonra körükte teslim alıp alamayacağınızı sorun derim. Ben n'olur n'olmaz diye sormuştum. körükte verip veremeyeceğimi. Bankodaki çalışan ktunun içindekinin ne olduğunu sordu. Kırılabilecek elektronik cihaz, anfi dedim. Normal bagajımı da vermiş olmama rağmen sırt çantamla beraber kabine alabileceğimi söyledi ve ağırlık hakkımdan kullandırtmadı :)

• çok teşekkur ederım verdiğiniz bilgilerden dolayı
  • Yerinizde olsam Sony denerdim denon fazla para vermeye gerek yok Sony deki doğallık ve soft ses yok denonda,denon çok sert ve bir film izledikten sonra dayak yemiş gibi oluyor insan denon kullanırken
  • Ust seviye bir anfi sadece ses gucu ile degil.sese kattiklari ole hemen kendini belli ediyor. Kullandiginiz anfinin ses tonundan memnunsaniz ayni markadan devam etmeniz surprizi onler, hatta ustune katar. Bu asamada baska markada surprizler her zaman iyi yonde olmayabilir.

Saygilarimla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.