Şimdi Ara

AVR fusebit sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce 8051 serisi entegrelerle uğraşıyordum ancak piyasada bir türlü bulamadığım için,
    son projemde atmega32 kullanmaya karar verdim.
    ama her avr acemisi gibi benim başıma da fusebit sorunu geldi. ve avr kilitlendi. çözüm için elimde bulunan 8051 entegresine bikaç kod yazıp bir pininden ürettiğim sinyali avr xtal1 girişine uyguladım ve düzeldi.

kod şu şekilde bu arada;

P1_1 = 1 ;

while(1)
    {
    P1_1 = ! P1_1 ;
    //nop(); nop();
    }

tabi ben akıllanır mıyım? hayır. yine sigorta ayarları ile oynamaya başladım ve yine kilitledim avr yi. ama bu sefer aynı şekilde çözemiyorum olayı.
    fusebit doctor isimli bir cihaz varmış ama en ucuzu 50 TL ye satılıyor. böyle sorunlu bi entegre ile daha fazla uğraşmak istemediğim için bu cihaza 50TL vermek içimden hiç gelmiyor. ayrıca entegrenin kendisi de zaten 15TL. şu an tek amacım şu projeyi bir an önce bitirip bu entegreden kurtulmak olacak. ama bu entegrenin sorununu da çözmem lazım bunun için. veya bu fusebit doctor denen cihazın yapılışını bilen biri anlatabilir veya döküman paylaşabilirse sevinirim. çünkü piyasada el yapımları da var bu cihazdan.

bu konuda bana yardımı dokunabilecek arkadaşların yardımlarını esirgememeleri temennimdir.

Esenlikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 1 Nisan 2012; 19:00:47 >

• Merhaba

Ben de sürekli AVR serisini kullanıyorum. Benim de yanlış sigorta ayarlarından dolayı çok entegrem gitti. Aynı yöntemi kullanarak birkaç entegreyi kurtardım fakat hepsi bu yöntemle kurtarılamıyor maalesef. Böyle bir cihaz benim de işime yarayacak gerçekten. Bu denetleyiciler ufak tefek işler için mükemmeller. Bir de bu problemi çözebilirsek tadından yenmez.
  • böyle bir devre buldum. bu fusebit doctor devresini. bir adet atmega8 entegresini programlayıp devreye yerleştiriyoruz ve belli bacakları bizim avr mize bağlıyoruz. sonra da atmega8 entegremizin reset bacağını şaseye değdirip bırakıyoruz. 2 tane de led var üzerinde heralde onlar da ikaz ledleri. şimd isis de kurup bi deniycem.
    bu arada atmega8 entegresini programlamak için sadece rs232 nin 3 ucu (tx, rx, gnd) mu kullanılıyor acaba ayrıyetten bir programmer yok mu diye merak etmekteyim. bu sorunu çözebilirsem yoluma atmega ile devam edecem. çünkü pic serisine göre baya bi hızlılar :)
  • Seri porttan en basit programlama devresi budur.Ben bununla sorunsuz programlamıştım.Program olarak ta Ponyprog kullandım.
     AVR fusebit sorunu
  • fuse ayarlarıyla oynamadan önce ben de sorunsuz programlamıştım bi tane lpt paralel port soketi ve 74hc244 ile yaptığı programlayıcıyı kullandım filan. ama ponyprog daki security bits menüsünden sigorta ayarlarını değiştirince işlemci hangi clock kaynağını kullanacağını şaşırdı ve kafayı yedi :)

yarın bir atmega8 bulabilirsem yukarıda bahsettiğim kurtarma çalışmasını yapacam artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.