Şimdi Ara

AVR studio 4 C derleyicisi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar 8051 artık isteklerimi karşılamadığı için artık AVR kullanmak istiyorum fakat bir türlü kod derleyemiyorum.Programı C'de yazıyorum.AVR studio 4'ü indirdim Winavr'yi de kurdum.Genelde böyle şeylern üstesinden gelirim sanıyodum ama bu baya canımı sıktı bide sizlerden destek alayım dedim.Sizlerden istediğim bu derleyicide C de kodlamaya başlamadan önce ilk yapılması gereken ayarlar,proje oluşturmada izlenecek adımlar,bilmem gereken diğer ayrıntılar ve en önemlisi header dosyalarını bulamıyorum acaba kendimmi oluşturmalıyım yoksa biryerden indirmemmi gerekiyor.
    Herkese şimdiden teşekkürler.Saygılar.

• Aranızda hiç AVR'le uğraşan yok mu.Bikaç satır kod derleyebilecek kadar yardım etseniz yeter.
  • Bak meraklandırdın şimdi indiriyorum

Keil kullanıyorum sorun yok, Bi de bu ATMegaXX işlemcileri elektronikçilerde kolay bulunuyo mu?
  • Selam,

WinAVR için konuşacak olursak header file lar şu klasörde bulunur:

C:\WinAVR\avr\include\avr

WinAVR da yazdığın kodu derlemek için makefile hazırlaman gerektiğini biliyorsundur umarım. Eğer bilmiyorsan nasıl hazırlandığı konusunda da yardımcı olurum.

Kolay gelsin..
  • Hayır bilmiyorum yardım edersen sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: haszom

Bak meraklandırdın şimdi indiriyorum

Keil kullanıyorum sorun yok, Bi de bu ATMegaXX işlemcileri elektronikçilerde kolay bulunuyo mu?

Karaköyde birkaç dükkanda buldum,kadıköy İnt-el elektronikte de olması lazım
  • Selam,

WinAVR da bir program yazdığın zaman, C dosyasını kaydettiğin klasörün içine bir de makefile oluşturup derleyiciyi ondan sonra çalıştırman gerekir.
    Makefile yapmak için Tüm Programlar altından WinAVR/MFile programını çalıştır. Açılan programda üst menüden Makefile seç, Main File Name için C dosyanın ismini ver. MCU type için de çalışacağın mikrodenetleyicinin tipini seç. Daha sonra File dan save as seçerek dosyayı C dosyan ile aynı klasöre kaydet. Daha sonra derleyiciyi çalıştırabilirsin. Bu arada bu mikrodenetleyicileri programlamak için hangi devreyi kullanıyorsun?
  • quote:

Karaköyde birkaç dükkanda buldum,kadıköy İnt-el elektronikte de olması lazım

Hangi modeli kullanıyorsun ve fiyatı nedir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigiter -- 12 Şubat 2006 1:23:25 >
  • herhangi bir kite ihtiyaç duymadım nette basit programlayıcılar ve yazılımları mevcut onlardan bir tanesini kullanıyorum.

http://chaokhun.kmitl.ac.th/~kswichit/SPI_Pgm/SPI-Pgm37.html
  • Ama biryerden STK500 eval kit alacağım yakın zamanda.
  • merhaba,

yigiter, rasta isterseniz istanbul'daysaniz bir gün oturup hazir bir proje üzerinden beraber bakabiliriz winavr (genel olarak gcc, özel olarak avr'ye yönelik) kullanmaya ve dikkat edilecek seylere...

hazir proje getiririm yanimda, oradan inline asm, seri port kullanimi, makefile hazirlama ve kendi libraryni olusturma, hazir lib kullanma vs. vs.

mecidiyekoy tarafındayım, bir aksam Profilo alışveriş merkezinde bulusabiliriz.

yigiter, senin yaptıgın programlayıcı ok, ama yeni seri islemcileri desteklemiyor ponyprog- kodu da kapali oldugu icin artik baskalari da ekleyemiyor. stk500 edinmek iyi, sadece programlama icin avr-isp (atmelin kendi ürettigi) ve debug-programlama için aynı kutuda jtag-ice lar var. ice kullanamayacagin cipleri de var avr serisinin ama olan bir cip kullanip gelistirmeni bu cip uzerinde yapıp sonra sadece makefile ile istedigin cipe port edebilirsin. ATMega16 bu işler için cok iyi, hem dip hem yeterince I/O var hem de 16k flash iyi. son cikan wnavr sürümü neredeyse her yeni cipi destekliyor... kulandigin cevre birimleri gelistirme yaptigin cipte oldugu müddetce port etmede hic bir sorun yasamazsin...

iyi günler

• Yiğiter ve karacuka ilginiz için çok teşekkür ederim.

Eğer böyle bir buluşma için zaman ayırırsanız sevinirim.Ben hafta içi salı tüm gün,diğer günler 16:00-18:30 hariç ve hafta sonları müsaitim.Saygılar.

safaksay@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_a_s_t_A -- 13 Şubat 2006 20:05:39 >
  • Merhaba,

Ben de akşamları ancak saat 7 gibi Mecidiyeköy'e gelebilirim.
    Sizin için uygun olan bir zamanı söylerseniz buluşabiliriz. Gerçekten çok iyi olur..

İyi çalışmalar..
  • (NOT: Forumu ancak akşamları takip edebiliyorum. Randevu için zaman verirken hiç değilse 2 gün sonrası için verirseniz mesajınızı görmemiş olma ihtimalini azaltmış oluruz. Teşekkürler..)
  • atmel avr programlama ve deneme kartlarınıwww.altaskitap.com internet sitesinden temin edebilirsiniz.
  • Sayın arkadaşlar clone PI -2 adlı elektronik devresini yaptım,ATMEGA32 yerine ATMEGA8535 kullanmak için yazılımı avr disassembler programı ile modifiye edip, atmega8535 için duyarlayıp hex olarak çeviri yapmak istedim başaramadım.İki entegrede aynı yapıya ve aynı bacak sayılarına sahip.Data olarak inceledim tüm özellikleri aynı.Elimde atmega32 olmadığı için atmega8535 şeklinde değiştirip nasıl programlama yapabilirim.avr studio 4 kullanımını yada atmega8535 için yazılan asm kodlarını nasıl hex olarak düzenleyeceğimi resimli olarak anlatabilirseniz sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.