Merhaba arkadaşlar. Yaptığım desktop uygulamasını yani .exe yi başka bir pc ye kuracaktım. .exe nin kurulumu vs. veritabanı işlemleri için sizce nasıl bir yol izleyebilirim ?
Paketlemek için Visual Studio'ya entegre edebileceğiniz InstallShield uygulaması var. InstallShield Limited Edition Bu linkten indirebilirsiniz.
Çok kapsamlı birşey değilse proje dosyalarının içinden Debug yada Release klasöründen "exe" ve gerekli "dll" dosyalarını karşı bilgisayara kopyalayabilirsiniz. Kuracağınız makinede çalıştığınız Framework olup olmadığını kontrol edin. Takıldığınız bir yer olursa açıklayabilirim.
expertneronE
kullanıcısına yanıt
Hocam ilk olarak ilginiz için teşekkür ederim. Son durum olarak .exe yi ve veritabanını oluşturdum. Fakat resimdeki gibi programı açtığımda uyarı veriyor. Bu uyarıyı nasıl giderebilirim ? (Not: devam dediğimde program çalışıyor) İnternetten araştırdım .net den kaynaklanan sorun olduğu belirtilmiş .net 4.0 ve 4.5 yükleyip pc yi yeniden başlattığım halde yine aynı sorun devam ediyor.
visual studio installer kullan. Installshield e bulaşma.
kodlarınla ilgili bir sorun tam olarak anlamak için kodlar lazım ama,gördüğüm kadarıyla üç farklı sorun olabilir.
1) veritabanına giriş yaptığın yer arasında sorun var,numara girişleri yaptığında bunlar string değerden numara değerine dönüştürülemiyor,Programın otomasyon sanırım bu 2)ya veritabanında ilgili yer doğru veri türü değil yada giriş şeklinde sorun var kurulumla ilgili hata değil.Giriş formatları arasında uyum sorunu var kısaca kodlarını bir kontrol edersen hatayı görebilirsin. 3)Gerekli bir referans dosyayı eklememiş veya import etmemiş olabilirsin ki veritabanı ise bu Imports.System.Data ve Imports.System.Data.OLEdb olacaktır.
expertneronE
kullanıcısına yanıt
Hata satırında belirtilen yeri şu şekilde yaptım sorun çözüldü, benim durumumda olan kişilere de faydalı olması açısından çözümü paylaşıyorum. int ID = Convert.ToInt32((gridListeAra.CurrentRow.Cells["MusteriID"].Value.ToString()));
Visual Studio'nun kendi installer ını kullanırsanız daha kolay olur, program kodlarında veri tabanı çıkarmayı bağlantı kodlarından emin olun (access kullanıyor iseniz)
ilk olarak cevap için teşekkür ederim. Setup ve veritabanı işlemlerini halletim. Başka bir pc de şuan çalışıyor. Yeni bir sorum vardı: FİKİR ÖNERİSİ: Yeni başlatacağım Desktop uygulamasında proje içine(Ekranlar'a) bir proje daha(Classlar) ekleyip çalışmaya bu şekilde başlayım diyorum. İleriye dönük olarak aklıma şu soru takılmaktadır: Bu yapıya göre yani bir proje içinde iki proje sayfası olduğunda setup oluşturma esnasında sıkıntı yaşarmıyım? Resimde de paylaştığım gibi setup kısmına "Primary Output" alanları haliyle iki tane olacak ben bunların ikisinide mi almalıyım. Şimdiden teşekkürler (Not: Uygulamaya daha başlmadım, şuan yapıyı düşünüyorum fotoğraf anlatmak amaçlı denemedir.)
Ayrıntılı olarak bir bilgim yok bu konuda hocam, çıkış konusunda çalışmadım yanlış yönlendirmiyim.Sorunuzun cevabını bilen biri çıkar illa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme