Şimdi Ara

AVR'ye göre hoparlör seti mi? Hoparlör setine göre AVR mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandan beri AVR araştırması içindeydim, bütçem kısıtlı olduğu için ilk planda niyetim elimdeki compact ev sinema sisteminin hoparlörlerini alacağım AVR ile geçici olarak kullanmaktı, sonradan bu hoparlörlerle kullanmanın çok anlamlı olmadığını farkettim ve geçici olarak kullanmak yerine biraz daha para biriktirip hoparlör de alayım dedim, uzun lafın kısası şimdi her ikisi için de bütçe ayırdım ancak bu defa da hoparlör araştırmasına başladım ki AVR'lerin bazı hoparlörlerle birleşince seste tam performans gösteremediğine dair yorumlar okumaya başladım. Buraya dikkatinizi cekeyim, asil kastettigim watt veya ohm uyumu degil, bazi arkadaslar bu sekilde anlamis, o da ayri bir konu ancak, benim kastettigim guc ve ohm ozellikleri uyumlu olsa da sesin kalitesinde olan uyumsuzluk. Şimdi bütçeme uygun olan hoparlör setlerinden mesela Wharfedale 9/10'ların seçtiğim AVR olan Denon'la uyum problemi olduğunu okudum, bu seferde olaya tersten bakmak gerekiyor, yani hoparlöre göre AVR, ama bu işi iyice karıştırıyor.

1. Bu durumda hangisi daha doğru: AVR'ye göre hoparlör seçmek mi? Yoksa hoparlöre göre AVR'mi, tamam her ikisine de bakmak gerekiyor ancak hangisi daha can alıcı?

Bu genel soru dışında biraz daha detaya girersek:
    2. Genel olarak Yamaha(467,667), Denon(1611/1911), Pioneer(920) ve Onkyo(608) ile hangi hoparlörler uyumlu?
    3. Yada tersten gidersek Wharfedale 9/10, Jamo S506/S606, Dali Concept/Lektor, Polk Audio TSi,RTi ile hangi AVR'ler gider?

Bu kombinasyonları deneyenler/kullananlar paylaşabilirse iyi veya kötü, eminim sadece bana değil forumdaki benim gibi HiFi konusuna yeni ve her kombinasyonu deneme şansı olmayan (Ankara'da yaşıyorum) arkadaşlara çok faydası olacağını düşünüyorum.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 24 Mart 2011; 19:55:39 >

• kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim,bu gün sıfırdan yeni bir sistem kuruyor olsam;

ilk önce alabileceğim en iyi avr yi alırım,daha sonra onu alırım koltuğumun altına hangi hop. ile daha kaliteli ses
    veriyorsa o hop. takımına yönelirim...tersini yapmak zor olsa gerek değilmi
    zira hep aldığım hop. takımına göre avr almaya çalıştım ve hep sıkıntı yaşadım,tecrübe ile sabittir...
  • bide şu lanet olasıca watt ve ohm çıkıyo karşımıza uyuz oldum gitti o değerler yüzünden beğendiğim ve fiyata uygun olan hop lerden bile vazgeçtim nası uyuz oldum anlatamam alternatifde az tr de amerikada olsa şimdiye 5 tane sistem topalmıştım
  • Bu kadar takilacak bir sey yok watt ve ohm olayina. Mumkunse hoparlorlerin verilen ozelliklerindeki maksimum watt'in en az yarisi kadar gucu verebilsin alacaginiz amfi(tercihen 4'te 3'une yaklassin). Ornegin hoparlor'un ozelliklerinde 10-150w diyorsa 100w ve ustu avr gayet iyi olacaktir yada 20-200w derse 140-150w iyidir. Mumkun oldugunca yazan maksimum rakama ulasmaya calisin ve maksimum rakamin yarisindan asagiya inmeyin. Hemen hemen butun amfiler 4-16 arasi ohm'da calisabiliyor zaten orasini da dert etmeye gerek yok. Dikkatinizi en cok alacaginiz avr'de 5 yada 7 kanal surdugunde kanal basi verebildigi guce odaklayin. Genelde markalar sitelerinde sadece 2 kanal yada tek kanal surdugunde verebildikleri guclerini yazar. 5 yada 7 kanal surduklerinde verebildikleri gucte cogu avr'de hatri sayilir dususler oluyor, bunlari da urunlerin incelemelerini yapan sitelerde, lab olcumleri kisminda bulabilirsiniz cogu zaman. Eger rakamlar cok dusus gosteriyorsa(mesela 2 channels driven 150w iken, 5 channels driven'da 80w'a dusuyorsa ve hoparlorunuz 20-200w ozelligini vermisse) sinema performansinda sikinti yasatmasi yuksek olasilik. Hele ki Onkyo'larda buna cok dikkat edin. Umarim cok kafanizi karistirmamisimdir.

Soruya gelince isin usulu once sesini begendiginiz hoparloru almaktir , daha sonra bunu surebilecek bir amplifikator'e bakacaksiniz. Ama tamerege'nin dedigi gibi alip hoparlorleri gezmek mumkun olmadigi ve her marka modeli satan bir magaza olmadigindan dolayi alabileceginiz en iyi avr'yi aldiktan sonra yaniniza alip hoparlor dinlemeye gitmek de mantikli bir secenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 24 Mart 2011; 19:30:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Bu kadar takilacak bir sey yok watt ve ohm olayina. Mumkunse hoparlorlerin verilen ozelliklerindeki maksimum watt'in en az yarisi kadar gucu verebilsin alacaginiz amfi(tercihen 4'te 3'une yaklassin). Ornegin hoparlor'un ozelliklerinde 10-150w diyorsa 100w ve ustu avr gayet iyi olacaktir yada 20-200w derse 140-150w iyidir. Mumkun oldugunca yazan maksimum rakama ulasmaya calisin ve maksimum rakamin yarisindan asagiya inmeyin. Hemen hemen butun amfiler 4-16 arasi ohm'da calisabiliyor zaten orasini da dert etmeye gerek yok. Dikkatinizi en cok alacaginiz avr'de 5 yada 7 kanal surdugunde kanal basi verebildigi guce odaklayin. Genelde markalar sitelerinde sadece 2 kanal yada tek kanal surdugunde verebildikleri guclerini yazar. 5 yada 7 kanal surduklerinde verebildikleri gucte cogu avr'de hatri sayilir dususler oluyor, bunlari da urunlerin incelemelerini yapan sitelerde, lab olcumleri kisminda bulabilirsiniz cogu zaman. Eger rakamlar cok dusus gosteriyorsa(mesela 2 channels driven 150w iken, 5 channels driven'da 80w'a dusuyorsa ve hoparlorunuz 20-200w ozelligini vermisse) sinema performansinda sikinti yasatmasi yuksek olasilik. Hele ki Onkyo'larda buna cok dikkat edin. Umarim cok kafanizi karistirmamisimdir.

Soruya gelince isin usulu once sesini begendiginiz hoparloru almaktir , daha sonra bunu surebilecek bir amplifikator'e bakacaksiniz. Ama tamerege'nin dedigi gibi alip hoparlorleri gezmek mumkun olmadigi ve her marka modeli satan bir magaza olmadigindan dolayi alabileceginiz en iyi avr'yi aldiktan sonra yaniniza alip hoparlor dinlemeye gitmek de mantikli bir secenek.

evet malesef onkyo o yönden çok deavantajları oluyor teknoloji hilesi sanırım herneyse orjinal sitesinde speclere baktığımda tanıtımda mesela tek kanal başına 160 ch 1 driven yazarken spec. kısmında şöle diyor

Front L/R 110 W + 110 W (8 ohms, 20 Hz-20 kHz,
    0.08%, 2 channels driven, FTC)
    100 W + 100 W (6 ohms, 1 kHz, 0.08%,
    2 channels driven, FTC)
    Center 110 W (8 ohms, 20 Hz–20 kHz, 0.08%,
    2 channels driven, FTC)
    100 W (6 ohms, 1 kHz, 0.1%, 2 channels
    driven, FTC)
    Surround L/R 110 W + 110 W (8 ohms, 20 Hz–20 kHz,
    2 channels driven, FTC)
    Surround Back L/R 110 W + 110 W (8 ohms, 20 Hz–20 kHz,
    2 channels driven, FTC)

bu değer mi doğrudur yoksa 160 ch yazanmı ?

• her ikiside doğru ama yukarda yazdığın bu değerler 0nkyo 608 in olamaz, 8ohm da 110w nerdeeeeee???
    zaten 7*95w 8 ohm da 608 in çıkış gücü...ha oda kendi söyledikleri,gerçekte kaç w olur bilmiyorum.
    bu arada DR iyi anlatmış kısaca
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

her ikiside doğru ama yukarda yazdığın bu değerler 0nkyo 608 in olamaz, 8ohm da 110w nerdeeeeee???
    zaten 7*95w 8 ohm da 608 in çıkış gücü...ha oda kendi söyledikleri,gerçekte kaç w olur bilmiyorum.
    bu arada DR iyi anlatmış kısaca

708 bu :))))
  • evet doğru onun değeleriymiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 26 Mart 2011; 15:49:18 >
  • Bence kolonlara gore avr alinmali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Bence kolonlara gore avr alinmali.

örnek ??
  • Bence hangisinin önce alınmasından ziyade önce alacağınız takımı aklınızda projelendirmeniz, Gerekli teknik ve pratik araştırmayı ve bilgiyi özümsemeniz daha öncelikli bu noktadan sonra sıralamanın pek önemi kalmıyor gibi.
    Alacağınız marka model ve fiyat üç aşağı beş yukarı belirlemiş olursunuz.
  • Pm atamadığım için cevabı buraya kopyalıyorum...

Hatirlarsaniz size giris seviyesi Yamaha 467, Pioneer 520 ve Onkyo 308'in hangisinin daha iyi oldugu ve elimdeki compact sinema sisteminin hoparlorlerini bu AVR'lerden biriyle kullanip kullanamayacagim sorulari ile gelmistim. O zamandan bu yana planlarim degisti, 800-1000 TL olan butcemi, 2000 TL civarina cikartarak hoparlor de almaya karar verdim. AVR konusunda da gene giris seviyesi ancak daha pahali olan Denon 1611/1911 modeline kaydirdim. Ancak baslangicta hoparlor butcem olmadigi icin sirf AVR arastirmakla gecti zamanim, son donemde hoparlor almaya karar verince ufak ufak bakmaya basladim. Benim icin hoparlor arastirmasinda belirleyici ozellikler sunlar oldu:

AV Receiver için aşağıya linklediğim cihazı tavsiye ederim, hayran olduğum bir cihazdı zamanında, pazarlıkla 800 TL civarına alınabilir eğer yeni nesil ses formatları konusunda ısrarcı değilseniz mutlaka değerlendirin derim...
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=633075

1. Butce(1000 TL civari)
    2. Stereo muzikten ziyade sinema odakli beklentim olmasi
    3. Hanim faktoru(estetik olarak hoparlorlerin salona uygun olmasi ve iri, kule tipi olmamasi)

Sonuncu madde beni baya kisitliyor malum :). Bu durumda yorumlarini ve estetigini begendigim Harman Kardon HKTS serisi setlere yoneldim, dinleme sansim da oldu Denon'la birlikte, tatmin edici geldi ancak dinledigim ortama disardan gurultu geldigi icin ve bu konularda fazla deneyimim olmadigi icin kusurlarinin cok farkina varamamis olabilirim. Size sormak istedigim sunlar:

1. Simdilik Harman Kardon gibi bir set alip sonradan onleri kaliteli bir cift bookshelf yada kule ile degistirsem, stereo muzik icin yada genel sinema sistemi performansini arttirmak icin nasil olur?

HK, şu anda kullandığınız sete nazaran çok daha üst seviye bir cihaz ancak yine de paket sistem, sistem değişikliğine kapalıdır ve sonradan eklenen hoparlör çiftinin uyum sağlayacağını düşünmüyorum. Eğer amaç hi-fi dünyasına adım atmaksa bu seçeneği elemelisiniz derim...

2. Hanim'a darbe yapip planimi degistirsem diye dusunuyorum, yani kule yada bookshelf tipi hoplardan olusan bir set olustursam sinema performansi Harman Kardon'a gore ciddi sekilde artar mi? Bunun kafama takilmasinin sebebi sanki daha kaliteli kule ozellikle kule tipi hoparlorlerin daha cok stereo muzik icin yapildigini dusunmem, yani asil sormak istedigim bu, bunlar ev sinema sistemi olarak da karsima cikiyor ancak genede bana asil muzik performansini etkiler gibi geliyor, sinema da da ciddi fark yaratir mi?

Ses kalitesi; hem müziğin tınıları hem de bir film sahnesinde meydana gelen patlama için geçerlidir. Ses kalitesini belirleyen en önemli özelliklerden biri de hoparlörün kalitesidir...

3. Bir onceki maddedeki gibi ilerleyip daha kaliteli hoparlorlere yonelirsem muhtamelen hepsini bir anda alamayacagim, sizin ve sizin gibi ustadlarin tavsiye ettigi gibi parca parca almak durumunda kalcam, bu durumda sinema icin, arka hoparlorler disinda geri kalanlarin hepsini (onler, center ve sub) almam gerekir degil mi? Ilk planda mesela sub'i da almasam olur mu?

Güçlü bir AV Receiver ve bir çift kule hoparlör ve de kaliteli kablolama ile seyrettiğiniz filmden, şu anda düşündüğünüzden çok daha fazla etkileneceğinizi söyleyebilirim. Başlangıç için bu üçlü yeterlidir, daha sonra sırasıyla center, surround ve subwoofer alırsınız. Daha önce de belirttiğim gibi subwoofer sistemin en önemli bileşenidir, minimum 1000 TL civarı bir bütçe gerekecektir ileride bu bileşen için...

4. B planimda dusundugum hoparlor takimlari simdilik Wharfedale 10, Wharfedale 9, Polk Audio TSi Serisi, Polk Audio RTi Serisi, Dali Concept Serisi ve Dali Lektor Serisi setler. Ozellikle Wahrfedale 10 estetik olarak baya hos gorunuyor. Sizin gecmiste 9 serisi ile ilgili actiginiz topigi gordum, tavsiye edeceginizi tahmin ediyorum. Bu setlere sinema performanslarini dusunerek yorum verebilir misiniz? Bunlarin hicbirini dinleme sansim olmadi, bulabilirsem dinleyecegim, ancak Wahrfedale disindakileri Ankara'da dinleme sansim zor olabilir. O nedenle yoruma cok ihtiyacim var. Bu arada Wahrfedale 9 seti buldum bir yerden, 9.5 kuleleri, 9.0 surroundlari ve 9.CS center'i var, 950 TL'ye. Bunda kafama takilan 10 serisi 9'a gore daha mi iyi acaba, 10 mu toplamaya calissam?

Wharfedale Diamond serisi, fiyat/performans kıstasında rakipsizdir, en azından 9 serisi öyledir. 10 serisini dinlemedim ancak görünüşü dışında 9 serisinden çok farklı olmadığını okumuştum. Tavsiye ederim tabi, zaten bahsettiğiniz bütçe için çok fazla seçenek yok. Ancak aşağıya attığım linkteki Wharfedale Evo40 veya MA RS6'yı mutlaka değerlendirin derim..
    http://www.nonamehifi.com/Contents.php?CID=10

5. A Planindaki Harman Kardon'a alternatif Polk Audio'nun RM serisini gordum, daha iyi olabilir gibi gorunuyor, bilginiz var mi? Yada tavsiye edebileceginiz alternatif kompakt hoparlor seti.
    1. sorunuza verdiğim cevap, bu sorunuzu da içeriyor..

Zamaninizi aldigimin farkindayim, kusuruma bakmayin, ancak tavsiyeye ihtiyacim var gercekten.
    Foruma çok sık uğramıyorum ancak burada olduğum sürece elimden geleni yaparım, rahat olunuz,
    Selamlar...

Selamlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.