Şimdi Ara

Avrupa Amerika dışında bütün dünya Çöp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asya ülkelerine hiç gitmedim. Belgesellerden falan izledim, pek iç açıcı değil vaziyetleri.

Belçika ve Hollanda'ya gittim sadece.

Adamların yaşam kalitesi bize göre çok daha iyi. Her şey çok düzenli ve temiz.

Sen sanki dünyayı mı gezdin
  • Endonezya Malezya gibi ülkelerin merkezleri güzel sadece, onun dışında @Nicotinell abimiz Çin fakir derken Çin'in devlet olarak değil millet olarak zenginliğinden bahsetmiş ki millet kötü yaşadıkça devletin zengin olması benim için çok da bir şey ifade etmez.
  • Avrupadaki az nufüslu gelişmiş ülkeler güzel bence.Nerede kalabalık orada ..... Asya ülkeleri de meraklısının olsun.Doğuda bir tek avustralya ve yeni zelanda çekilir diğerlerini salla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Asya ülkelerine hiç gitmedim. Belgesellerden falan izledim, pek iç açıcı değil vaziyetleri.

Belçika ve Hollanda'ya gittim sadece.

Adamların yaşam kalitesi bize göre çok daha iyi. Her şey çok düzenli ve temiz.

Sen sanki dünyayı mı gezdin

Dunyayi gezmesemde aklina gelebilecek butun avrupa ulkelerinde bulundum, suandada asyada bi ulkede yasiyorum. Bilmeden, gormeden wikipediadan okuyup iskembeden sallamiyorum yani. Ustte zaten bi kac avrupa ulkesini belirtmistim. Onlarin disindaki avrupa ulkelerinde yasam kalitesi dedigin sey 15 m2 odacik gibi biyerde yasamaya calismak, sonrada Turkiye,Yunanistan devletlere gidip ucuz tatil yapmak. Bi diger yaptiklariysa haftanin 6 gunu manyak gibi sabahtan aksama kadar calisip pazar gunude deli gibi icmek. Ayrica kafama estikce hala dahada gezmeye devam ediyorum.Gormeden sadece internetten bakip "haa burasi fakirmis gitmeyek" demekte neyin kafasidir anlamis degilim.

• İsveç,İsveç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvarforth

Avrupa Amerika dışında bütün dünya Çöp

Bu kitabı okudunuz mu? Rasyonalizm hakkında pek bilgim yok. Fakat kitabın başlığı ilgimi çekti.
  • Ülkede fakir var deyip ona göre ülkeleri karşılaştıracakanız yaşayacak yer bulamazsınız Amerikada sokakta para kazananlardan çok ne var hepsi işsiz güçsüz bir sürü insan (kaldı ki 300-310 milyon insandan fakir olmaması imkansız zaten) ama amerika süper demişsiniz bir daha söylüyorum her ülkede az kazananda vardır çok kazananda elit bölgelerde vardır değeri olmayan kötü sayılabilecek bölgelerde ülkeleri karşılaştırırken farklı kıstasları ele almak gerekir yoksa 50 tane avrupa ülkesinin hepsinin gelişmiş modern hayat yaşadığını zannedilir bu da saçmalık olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan candan

çöp olmayı bazı insanların geri kafalı olması sağlıyor.
    not: üstünüze alınmayın. ben gezi olaylarında cam çerçeve kıranlar için söylüyorum.

En az 3 çocuk politikasıyla, muhafazakar, cahil topluluklar yaratarak onları ucuz işgücü olarak kullanacak olan zihniyet Türkiye'yi üst sınıf bir ülke yapacak değil mi? Her yere üniversite açıp işsiz ordusu yaratmak, yandaşlarını oralara yerleştirmek ve rant sağlamak bu zihniyetin en iyi yaptığı şey.
    Az nüfus > Kaliteli eğitim > Kaliteli bireyler > Eğitimli toplum > Kaliteli, müreffeh yaşam = Artık Türkiye için hayal.
    Bu zihniyetten tiksiniyorum, Türkiye gün geçtikçe çeşitli zırvalarla Ortadoğululaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 30 Eylül 2013; 12:19:52 >

• içki fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerde yaşam kötüdür kardeşim
    içki yoksa hayatta yok zaten
  • Ne konu da copler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan candan

çöp olmayı bazı insanların geri kafalı olması sağlıyor.
    not: üstünüze alınmayın. ben gezi olaylarında cam çerçeve kıranlar için söylüyorum.

Cam çerçeve kıranlar polis.

Bu Daha Başlangıç (Gezi Parkı) 2013 belgeselini izlersen elinde sapanla taş atan polisleri görürsünüz.

Bu ülkede delil yok eden bir güvenlik gücü var!
  • Arkadaslar siyasete girip konuyu sildireceksiniz. Konu ekonomi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tümör

içki fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerde yaşam kötüdür kardeşim
    içki yoksa hayatta yok zaten

Sen benim forumdaki yansımamsın

• o dediğin yerlerin birde harlemi var unutma..
  • Yuh diyorum!Avrupa ve Amerika dışında her yer çöp diyen adam neye göre çöp kime göre çöp?Tamam hayat standartları yüksek ve refah seviyesinden olabilir.Fakat şunu da unutmamak lazım senin burda polisin taş attığı için dayak yiyor ordaki polis sokak ortasında adam infaz ediyor.Görenleriniz vardır mutlaka polisin helikopter kamerası herşeyi gösteriyor.Artı o güzel gördüğün Miami bile torbacı dolu.Artı sürekli göç alan bölgeler var.Asyalısı,afrikalısı bilmem nesi var.Senin burda çekemediğin bir kürtler var.

Artı bu ülkede isterse herşey olur.Değişik ilk kendinizde başlar.Bu ülkede parasızlık,fakirlik var.Ama kime göre var?Kazanan yine kazanıyor!Ve en önemlisi bizim milletimizin öğrenmesi gereken bence ilk şey karşı tarafın yaptığı işi/eşi/parayı kabul etmek.Yani ilk önce karşı tarafı kabullenmek.Geçenlerde iş bakmaya gittim patronun oğlu benim ilkokul arkadaşım çıktı.Adamda bir hava var görsen.Adam zor konuşuyor bacağı çeldi.Sen mi çalışacan dedi?he dedik tamam tamam dedi biz başvuru formu verin doldursun arkadaş dedi.Hangi bölüm deyince muhasebe dedik.Adam salak salak soru soruyor!Yani anlayacağınızı adamın bir sövmediği kaldı.O yüzden birbirimizi kabullenirsek hayat daha güzel olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: Novak Djokovic
    En az 3 çocuk politikasıyla, muhafazakar, cahil topluluklar yaratarak onları ucuz işgücü olarak kullanacak olan zihniyet Türkiye'yi üst sınıf bir ülke yapacak değil mi? Her yere üniversite açıp işsiz ordusu yaratmak, yandaşlarını oralara yerleştirmek ve rant sağlamak bu zihniyetin en iyi yaptığı şey.
    Az nüfus > Kaliteli eğitim > Kaliteli bireyler > Eğitimli toplum > Kaliteli, müreffeh yaşam = Artık Türkiye için hayal.
    Bu zihniyetten tiksiniyorum, Türkiye gün geçtikçe çeşitli zırvalarla Ortadoğululaşıyor.

+654654. En kısa zamanda ülkeyi terkedeceğim aha yazdım buraya.
  • amerikanın artık filmlerdeki gibi olmadığı birçok kişi tarafından anlatılıyor.. mobilde olmasam birkaç örnek yazı bulurdum..

• "Ülkesini yaşanmaz bulanlar onu yaşanmaz kılanlardır, çünkü onlar ülkesinden kaçanlardır." -Cemil Meriç

üstad bu konudaki düşüncelerimi aynen açıklamış kaç yıl önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: radamelfalcao

"Ülkesini yaşanmaz bulanlar onu yaşanmaz kılanlardır, çünkü onlar ülkesinden kaçanlardır." -Cemil Meriç

üstad bu konudaki düşüncelerimi aynen açıklamış kaç yıl önce

Vala tam oturtmuş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.