Şimdi Ara

Avrupa Amerika dışında bütün dünya Çöp

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw bakıyorum dünyaya bu batı ülkeleri resmen köşe olmuşlar keyif içinde yaşıyorlar. Geri kalanlar sürünüyor.

Yani keşke Avrupa'da doğsaydım yahut göç edebilseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 29 Eylül 2013; 21:03:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Yaw bakıyorum dünyaya bu batı ülkeleri resmen köşe olmuşlar keyif içinde yaşıyorlar. Geri kalanlar sürünüyor.

Sen bi Japonya'ya,Tayland'a,Guney Kore'ye,Avustralya'ya,Singapur'a,Endonezya'ya cop mu diyosun simdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

Yaw bakıyorum dünyaya bu batı ülkeleri resmen köşe olmuşlar keyif içinde yaşıyorlar. Geri kalanlar sürünüyor.

Sen bi Japonya'ya,Tayland'a,Guney Kore'ye,Avustralya'ya,Singapur'a,Endonezya'ya cop mu diyosun simdi?
    avrupada 5-6 ülkeye gittim. gördüklerime göre haklısın. Millet hayatını yaşıyor oralarda. burda geçim sıkıntısı hayat şartları malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

avrupada 5-6 ülkeye gittim. gördüklerime göre haklısın. Millet hayatını yaşıyor oralarda. burda geçim sıkıntısı hayat şartları malum.

Alıntıları Göster
    Zaten avrupadayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamam sakinim

Zaten avrupadayız.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvarforth

Alıntıları Göster
    Japonya Çin Kore Avusturalya çöp mü şimdi? Ayıp etmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Japonya Çin Kore Avusturalya çöp mü şimdi? Ayıp etmişsin.

Cin cok fakir bir ulke haci. Ucuz isgucu cenneti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Tayland, singapur, endonezya çöp
  • quote:

Avrupa'da doğdum.Daha doğrusu Hollanda'da.Dürüst olayım Hollanda buradan bin kat daha güzel insanları falan çok iyi.Çok medeni bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

quote:

Valla? Cidden bulundun mu bu ulkelerdede cop diyebiliyosun? Bulunmadiysan eger tekrar cevap verme zahmetine girme. Turkiye sinirlari disina cikmadan diger ulkeleri asagilayan adamlarla muhattap olmak istemiyorum. Bulunduysanda neden "cop" olarak nitelendirdigini acikla bakalim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla? Cidden bulundun mu bu ulkelerdede cop diyebiliyosun? Bulunmadiysan eger tekrar cevap verme zahmetine girme. Turkiye sinirlari disina cikmadan diger ulkeleri asagilayan adamlarla muhattap olmak istemiyorum. Bulunduysanda neden "cop" olarak nitelendirdigini acikla bakalim.

kardeş biraz önce wikipedia'dan baktım endonezyanın kişi başına milli geliri 3,910 dolar. Bizimki bile 10.000 dolar. Yani adamlar fakirlikten kırılıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş biraz önce wikipedia'dan baktım endonezyanın kişi başına milli geliri 3,910 dolar. Bizimki bile 10.000 dolar. Yani adamlar fakirlikten kırılıyorlar.

Valla wikipediadan mi baktin? Acaba adamlarin nufusu 240 milyon oldugundan olabilir mi? Turkiyede kisi basina dusen milli gelir senin eline geciyomu peki? Wikipedia'dan bakmakla ulkemi begeniyosun sen? Cin'ede fakir demissin ustte gordum simdi, gelecegin potansiyel super ulkesine fakir diyen adamdanda baska bisey beklenmezdi zaten. Endonezya'nin ekonomisi Turkiye'ninkinden cok daha iyidir. Endonezya g20 uyesi ayni zamanda Asean birliginin kurucu uyelerindendir. Fakirlikten kiriliyor dedi ya Turkce kaynakta fakir yaziyodur kesin adim gibide eminim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Valla wikipediadan mi baktin? Acaba adamlarin nufusu 240 milyon oldugundan olabilir mi? Turkiyede kisi basina dusen milli gelir senin eline geciyomu peki? Wikipedia'dan bakmakla ulkemi begeniyosun sen? Cin'ede fakir demissin ustte gordum simdi, gelecegin potansiyel super ulkesine fakir diyen adamdanda baska bisey beklenmezdi zaten. Endonezya'nin ekonomisi Turkiye'ninkinden cok daha iyidir. Endonezya g20 uyesi ayni zamanda Asean birliginin kurucu uyelerindendir. Fakirlikten kiriliyor dedi ya Turkce kaynakta fakir yaziyodur kesin adim gibide eminim.

Alıntıları Göster
    Güzel kardeşim Çin ve Hindistan gibi ülkelerin ekonomisi elbette büyük olacak, adamların nüfusu çok fazla. Hindistan 1 milyar, çin daha da fazla 1.5'a yakın. Ama kelle sayısına bölünce göreceksin ki dünyanın en sefil ülkeleri. Nükleer silahları olabilir, süper güç olabilirler falan ama bunlar karın doyurmuyor.

Çin'de insan emeği o kadar ucuz ki, batılı firmalar fabrika kuruyorlar oraya. günde bir kaç dolara adam çalıştırıyorlar. Hindistan'ı anlatmaya gerek yok, dünyanın en pis en sefil ülkelerinden biri.

Mesela Türkiye'ye dünyanın 17.ci büyük ekonomisi diyorlar. Ama nüfusa oranlayınca sonuç pek iç açıcı değil. Örneğin Hollanda'nın ekonomik büyüklüğü bizimle aynı neredeyse. Ama Hollanda ufacık bir ülke.

Yani demek istediğim şu ki, kişi başına düşen gayri safi milli hasıla bir ülkenin refah seviyesi hakkında oldukça çok bilgi verir.

@WhattaHell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 29 Eylül 2013; 20:51:05 >

• quote:

Güzel kardeşim Çin ve Hindistan gibi ülkelerin ekonomisi elbette büyük olacak, adamların nüfusu çok fazla. Hindistan 1 milyar, çin daha da fazla 1.5'a yakın. Ama kelle sayısına bölünce göreceksin ki dünyanın en sefil ülkeleri. Nükleer silahları olabilir, süper güç olabilirler falan ama bunlar karın doyurmuyor.

Çin'de insan emeği o kadar ucuz ki, batılı firmalar fabrika kuruyorlar oraya. günde bir kaç dolara adam çalıştırıyorlar. Hindistan'ı anlatmaya gerek yok, dünyanın en pis en sefil ülkelerinden biri.

Mesela Türkiye'ye dünyanın 17.ci büyük ekonomisi diyorlar. Ama nüfusa oranlayınca sonuç pek iç açıcı değil. Örneğin Hollanda'nın ekonomik büyüklüğü bizimle aynı neredeyse. Ama Hollanda ufacık bir ülke.

Yani demek istediğim şu ki, kişi başına düşen gayri safi milli hasıla bir ülkenin refah seviyesi hakkında oldukça çok bilgi verir.

@WhattaHell
    sen avrupadaki insanların mutlu yaşadığınımı zannediyorsun.

• quote:

Çin'de insan emeği o kadar ucuz ki, batı ülkeleri fabrika kuruyorlar oraya. günde bir kaç dolara adam çalıştırıyorlar. Hindistan'ı anlatmaya gerek yok, dünyanın en pis en sefil ülkelerinden biri.

Hindistan hakkinda tek kelime etmedim farkindaysan? Hindistan fakir bi ulkedir,sebebide adamlarin tembel olmasi.Alismislar o yasama, ama Cin icin Endonezya icin Singapur icin ayni seyi soyleyemezsin. Singapur'un asyadaki avrupa ulkesi olarak tanimlandigini biliyor muydun,kisi basina dusen milli gelir hakkinda bi bilgin var mi? Yinede gayri safi milli hasila hic birseyin kaniti degildir,insanlara dagitilmiyor sonucta o miktar. En basit ornegini Turkiye'de goruyosun. Avrupadaki belli basli ulkeler haric geriside fis zaten. Ben Finlandiya'da bulundum uzun bi sure. Kocaman ulkede 5 milyon insan, hala issizlik var cunku ulke deli gibi pahali. Aksam 7 den sonra disari ciksan insan goremiyosun sokakta. Kirsal kesimlerinde ulasim dahi zor. Ayni sey Slovenya,Slovakya gibi ulkeler icinde gecerli. Hadi bi Hollanda, Almanya, Norvec, Isvec, Fransa falan dersin anlarimda butun avrupa ulkeleri super diyemezsin. En basitinden gitmis olsan su nordik ulkelerinde yasayamazsin sana acik acik soyleyeyim. Soguguna dayanamazsin bi kere. -30 dereceyi gordun mu kosa kosa geri donersin Turkiye'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhattaHell -- 29 Eylül 2013; 20:55:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Riwalp

sen avrupadaki insanların mutlu yaşadığınımı zannediyorsun.

Alıntıları Göster
    Ülkelerin kişi başı milli gelirine falan bakıp burası çöp orası güzel şurası kaka demek neyin kafası anlamıyorum ki her ülkenin kendine göre güzel yerleri ve diğer yerlerine nazaran daha mütevazi yerleri vardır İstanbul un bakımsız sokaklarına bakıpta turistlerin hayran kaldığı yerlerini görmezden gelip kötü şehir demekte saçmadır mesela.
    Tokyo,Bangkok,Singapur,Şangay,Kuala Lumpur,Katmandu,Beyrut,Doha,Cape Town, buraları görenler çok güzel yerler olduğunu söylüyor ben de gezmek görmek öyle karar vermek istiyorum. Tabi bu kişiden kişiye değişen birşey neye göre kıyaslama yaptığınızda önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

Ülkelerin kişi başı milli gelirine falan bakıp burası çöp orası güzel şurası kaka demek neyin kafası anlamıyorum ki her ülkenin kendine göre güzel yerleri ve diğer yerlerine nazaran daha mütevazi yerleri vardır İstanbul un bakımsız sokaklarına bakıpta turistlerin hayran kaldığı yerlerini görmezden gelip kötü şehir demekte saçmadır mesela.
    Tokyo,Bangkok,Singapur,Şangay,Kuala Lumpur,Katmandu,Beyrut,Doha,Cape Town, buraları görenler çok güzel yerler olduğunu söylüyor ben de gezmek görmek öyle karar vermek istiyorum. Tabi bu kişiden kişiye değişen birşey neye göre kıyaslama yaptığınızda önemli.

Alıntıları Göster
    ya ne kadar duygusal yaklaşıyorsunuz arkadaşlar. Biraz da gençliğinize veriyorum.

Bana ne kardeşim güzel gezilecek yerleri varsa. Fakir işte adamlar FAKİR.

Karın doyurmuyor gezilip görülecek güzel yerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

Alıntıları Göster
    davulun sesi uzaktan hoş gelir..şimdi biz öyle bakıyoruz güzel hoşta (tabiki bizden iyidir) kötü durumda olanlarda vardır.(en azından bizim kadar kötü değiller)..Ayrıca Asya kıtasındakileri,avusturalya,vb ülkeleri ne yaptın onlarda iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

davulun sesi uzaktan hoş gelir..şimdi biz öyle bakıyoruz güzel hoşta (tabiki bizden iyidir) kötü durumda olanlarda vardır.(en azından bizim kadar kötü değiller)..Ayrıca Asya kıtasındakileri,avusturalya,vb ülkeleri ne yaptın onlarda iyidir

Alıntıları Göster
    Bütün Avrupa öyle değil tabi ki. Doğu Avrupa'nın Türkiye'den fazlası yoktur eksiği vardır.
  • quote:

ya ne kadar duygusal yaklaşıyorsunuz arkadaşlar. Biraz da gençliğinize veriyorum.

Bana ne kardeşim güzel gezilecek yerleri varsa. Fakir işte adamlar FAKİR.

Karın doyurmuyor gezilip görülecek güzel yerleri.

Genclige vermeyi falan birakta once gerceklerle yuzles. Avrupada o kadar cok maas aliyolar degil mi? Peki adamlarin ufacik evlerde yasadigina ne diyeceksin? Ayni sekilde Turkiye'de insanlar 850 lira asgari ucretle ev gecindirmeye calisirken bunun en az 350 400 lirasini zaten kiraya veriyor. Fakir dedigin ulkelerde durum ayni mi sence? (Cin'in suanki durumu haric,her gun iyiye gitselerde suanda bi kismi asiri zenginken diger kismi oyle degil) Singapur'da insanlarin ne kadar maas aldigini bi arastir bakalim. Boyle fakir diyip wikipediadan okuyup atip tutmakla olmuyor. Gel burada asya ulkelerinde bi bulun once,gez,dolas insanlar nasil yasiyor gor ondan sonra laf et. Kusura bakmada, bilgisiz oldugun halde cok bos konusuyorsun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.