Şimdi Ara

Avrupa basketbolu ve nba basketbolu arasındaki en büyük fark ne??!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok merak ediyorum en büyük fark ne olabilir?aslında bir çok sepep olabilir
    AMA SANIRIM EN BÜYÜK SEPEP ŞOVA DAYALI BİR BASKETBOL OYNANMASI

• en büyük fark diğilde herkes aklına gelen farkları yazsın.
    mesela topla içeri hareket ederken rakip faul yapsa ancak oyuncu hareketini sürdürse we sayı atsa! NBAde geçerli we basket faul Awrupa basketbolunda sadece 2 atış kullanılır.

onun dışında NBAde para çok we en ii basketçiler NBA de oldukları için doğal olarak şowda oluyo.awrupadan kaç basketçi smaç basabiliyo nbadekiler gibi.geçen ülker son euroleague maçında 40-50 sayı attı toplam sürede.NBAde geçtiğimiz haftalarda PHX - SEATTLE maçı 139 -142 bitmişti :)
  • nba: birebir oyunlar ve süperstar kavramı hakim örn:tmac-lebron-kobe-iverson-carter vs. şutyüzdesi düşük maçlar durarak çokuzun sürüyor.
    euro: şut yüzdesi fazla bireysellikten çok takım oyunu hakim birde sert savunma..
  • Avrupa'da seyirci düşünülmüyor seyircinin eğlenmesi önemli değil mesela NBAde 2 saniye içinde yarım bir daire vardır yay şeklinde savunmacı ayakları bu yayın dışında olması suretiyle hücum faul yaptırabilir ancak bu yayın içindeyse ayaklarından küçük bi parça hücum faul değildir..Avrupa'da bu yok..Avrupa'da amaç eğlendirip kazanmak değildir bunun örnekleri ortada bi maçta 49 nası nasıl atılır NBA'de bunu tek başına ortalama tutturanlar var neredeyse..
  • Amerikadaki oyuncular secmece olup cok fazla da calısdıklarından dolayı avrupadan cok üstün tabiki. Bi de amerikalılar cok atletik bence oyundaki en bariz farkı yaratan unsurlardan biri de budur.
  • bence birde man to men savunma yapıldığı için boş alan avrupa basketindekinden daha fazla bu yüzden nba daki iyi zıplayan zenciler rakiplerinin üstünden smaç yapıyo sanırım hepimizin ortak bi notsa atledik olmaları bu yüzde zor smaç yapıyorlar ve bu yüzden onlardaha cazip geliyor

• bence fark koçlar..

en iyi oyuncu ile en berbat oyuncu arasındaki süre farkı 5 dk falan eleman maça ısınmadan zııııııııırt mola ..
    benç ile ilk beşin süre farkı yok..
  • aralarındakı farklar cok.En belırgn fark nba şova dayalı ve bıreysel olmasıdr ama avrupa basketı tam olarak takım oyunudr. ben avrupa basketındını daha cok sevıorum kı nederse desn bu bnm kendı dusncem
  • en büyük fark fiziktir
    nba e giden avrupalı oyunculara dikkat ederseniz kısa sürede kalıplı oyuncular olurlar.buna en güzel örnek hidayettir
    avrupadan nba e giden bi oyuncu bu agrı fiziksel idmanlar sonucu başlangıçta agır kalırlar normal nba oyuncularına göre ama zamanla yapılan diğer idmanlarla oyuncu hız konusundada gelişir
    yani kısaca avrupadan nba e giden bi oyuncu iki sene sonra avrupada oynasa(örneğin milli maçlarda) eski oynadıgı oyuncuların yanında fiziksel açıdan daha üstün görünür
    bi arkadaş nbade man to man savunmadan bahsetmiş.çok fazla tercih edilmesede nba de alan savunması serbest bırakıldı(shaq ın üstünlüğünü ortadan kaldırmak için)ama hala man to man savunma daha revaçta.tabi aynı arkadaşın dediği gibi bu boş alanı arttırıyor ve birebir hücumu üstün olan oyuncular inanılmaz sayılar atıyorlar(en son kobe nin attıgı 81 sayı mesela)
    bence nba her yönüyle avrupadan daha güzel.eskiden savunma fazla yapılmazdı ama artık savunmada önem kazandı.hatta detroit savunması ile şampiyonluk yaşadı
    nba maçlarını izledikten sonra Türkiye ligini izleyesim gelmiyor ve izlemiyorum

• avrupa basketbolu çok yumuşak ve temposuz NBA ise fizik güce dayalı ve hızlı oynanıyor.NBA her yönden avrupaya koyar.
  • Vallahi daha dün bu konuyu Kaan Kural ile konuştuk.Son vardığımız nokta:
    NBA deki oyun basketbol değil bireyselliğin çok daha fazla ön planda olduğu sadece insanları eğlendirmeye ve showa yönelik bir oyun.Tam bir amerikan pazarlama örneği.
    Avrupa basketbolu ise gerçekten sert maçların oynandığı,takım oyunu ve set hücumuna dayalı, savunmanın ön plana çıktığı.Basketbolun tüm gerekliliklerinin kullanıldığı bir basketbol.
  • bence nba deki oyun avrupa ya gore daha hızlı ve zevk verici daha cok zevk vermesinin nedeni de bu olsa gerek...
  • nba daha şov içeriyor avrupa ise çok sıradan
  • Avrupa Direk Salon

NBA ilk street Sonra Salon
  • Money
  • KALİTE
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNY

Vallahi daha dün bu konuyu Kaan Kural ile konuştuk.Son vardığımız nokta:
    NBA deki oyun basketbol değil bireyselliğin çok daha fazla ön planda olduğu sadece insanları eğlendirmeye ve showa yönelik bir oyun.Tam bir amerikan pazarlama örneği.
    Avrupa basketbolu ise gerçekten sert maçların oynandığı,takım oyunu ve set hücumuna dayalı, savunmanın ön plana çıktığı.Basketbolun tüm gerekliliklerinin kullanıldığı bir basketbol.

BABA NE KAAN KURALI YA BENİ DE TANIŞTIRSANA. PM AT BANA AYALARLARSIN Bİ HAFTA SONU
    Bu arada nba de pivotlar da farklı biraz mesela bi pau gausol eer nba de olsaydı ancak brad miller kadar olurdu ama görüyoruz pau gausolu -soyadını yanlış yazıyo olabilirim.- tabi orası amerika ve herşey adamalra göre yani 3lükleri bile 1 metre geride . ve 12 dk dan oynandıı için 149 152 bitebiliyo maçlar

quote:

en büyük fark diğilde herkes aklına gelen farkları yazsın.
    mesela topla içeri hareket ederken rakip faul yapsa ancak oyuncu hareketini sürdürse we sayı atsa! NBAde geçerli we basket faul Awrupa basketbolunda sadece 2 atış kullanılır.

onun dışında NBAde para çok we en ii basketçiler NBA de oldukları için doğal olarak şowda oluyo.awrupadan kaç basketçi smaç basabiliyo nbadekiler gibi.geçen ülker son euroleague maçında 40-50 sayı attı toplam sürede.NBAde geçtiğimiz haftalarda PHX - SEATTLE maçı 139 -142 bitmişti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othfan -- 26 Şubat 2006; 19:50:15 >

• avrupada fast breake cikarsaniz yuzde 90 faul yaparlar nbade fast breake cikarsaniz yuzde 90 smac olur,,,
  • ben okadar çok sayı atılmasından hoşlanmıyorum ,defans yapılısını izlemekten zevk almaktayım,dogru durust all star karsılasmalarını basından sonununa kadar ızlemedim bu sebeble hiç,
    avrupada defans biraz daha onemli gibime geliyor
  • bence aradaki en buyuk fark hakemler ayrıca bildiginiz gibi NBA yonetimide aradaki bufarkı azaltmak için bazı seyler yapmaya basladı ve bence haklılar ozellikle ne zaman oldugunu hatırlamıyorum Lebronun bi hareketini anlatıım anlarsınız yani

1) Lebron blok top calma karısımı bi hareketle rakibinin dengesini bozar ve rakibinin elinden cıkan topu havada tuttuktan sonra 3 adım atarak sahayı yarıladı (dikkaet ederseniz topu sektirdi demiyorum) topu 1 kere yere vurdu ve ardından 3 adım daha atarak kendi kalsiklerinden guzel bi smac vurdu ve bu hareket haftanın hareketi secildi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.