Şimdi Ara

Avrupa'da araçların %65 i kışın kış lastiği kullanmıyormuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu kar lastiği bi bende mi işe yarıyor. Forumda herkes istanbul vrya ege kıyısında galiba? Siz bi eskişehir bi ankara hele ki doğuyu görün. Tamam sizr faydası yoktur ama direk çamur atmayin. Zaten karın olmadığı yerlerin çoğunda zorunlu degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

kar kış memleketi değilse gerek yok ,,, 2 hafta arabayı çıkarmam bu kadar basit ,,karda işe yarıyor ama buzda kayıyor,buzlu zemin için çivili lastik lazım veya zincir,,,, birde 7 derece muhabbeti çıkarmışlar sanırsın tanrı buyruğu, ben 20 yıldır yaz-kış yazlık lastikle dolaştım olumsuz bir durumla karşılaşmadım ama asıl mesele o değil, asıl mesele 7 derecenin üzerinde kış lastikleri iyi performans gösteremiyor, bence asıl mesele bu

hadi karın ortasında acil araç lazım olursa ?

Şahsen bana karın ortasındahhiç araç lazım olmadı en fazla iki zeytin bir havuç lazım oldu

olmayacağı anlamına gelmiyor ama

• Burada Yunanistanda babam yaz kış yaz lastiği kullanıyor mesela.

Edit: Gerçi yılda birkaç gün kar oluyor sadece ve sıcaklık nadiren sıfırın altına düşüyor, o yüzden de kış lastiği almaya değmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 25 Mart 2016; 20:13:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Crosclimate taktım kafam rahat..

Kard buzda yokuş ciktimi nasıl?

Daha detaylı Konusu var oradan bak istiyorsan.
    Ben kışın zorunlu olmadıkça çıkmadığım için yaz lastiği de işimi görüyordu benim için farkeden bir şey olmadı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında Berlin'e gittim. Özellikle kış lastiklerine baktım. Kış lastiği olmayan hiçbir araç görmedim. Otobüsler bile kışlık lastikle gidiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Şubat ayında Berlin'e gittim. Özellikle kış lastiklerine baktım. Kış lastiği olmayan hiçbir araç görmedim. Otobüsler bile kışlık lastikle gidiyordu.

Zaten otobüslerde mecburi. Sorumluluk almak istemiyolar

• Ülkenin batı kesiminde kar en fazla 2 hafta kalıyor, o zamanlar mecburiyeti olan dışında trafiğe çıkmayıp beklese yeter. Daha sonra kardan ziyade yağışlı havalar oluyor, o zamanda kış lastiğinin performansı sıkıntılı oluyor. Bence şahsi araçlar 2 hafta aracını bekletip yazlıkları çıkarmasa bile olur
  • quote:

quote:

quote:

Crosclimate taktım kafam rahat..

Kard buzda yokuş ciktimi nasıl?

Daha detaylı Konusu var oradan bak istiyorsan.
    Ben kışın zorunlu olmadıkça çıkmadığım için yaz lastiği de işimi görüyordu benim için farkeden bir şey olmadı...

İnternette kullanıcılardabikac video cçekmiş doğuda bile karda kullanılabilir gibi gözüküyor. Bi tanesi slovakyada full karda kullanmıştı yazın performans biraz düşük ama yeterli

• Kuzey ülkelerinde de yılın büyük bir kısmında çivili lastik kullanıyorlar yerde kar olsun olmasın.
  • Toplu taşıma denen bir olay varmış. Adı gibi toplu olduğu için hem uygun ücretli hem de seri, dakik ve hızlıymış. Öyle diyolla
  • "Avrupa" diye yapılan bir genellemenin neresinden tutulsa, elde kalır. Kış lastiği kullanımı ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye değişir. Portekiz'deki adam gidip kış lastiği mi taksın? Prag şehir merkezinde, kışın kış lastiksiz araç görmedim mesela.

Not: Ben de birkaç ay içinde Cross Climate alacağım.
  • Avrupanın akdeniz kıyısı ülkelerinde kullanılmaz ama baltık ülkeleri almanya v.s gayet güzel kış lastiği kullanıyor.Bunun yanında ben yıllardır her kış mevsiminde kar lastiklerimi takarım.Bizim sıkıntımız kış lastiğini sökmek takmaktan daha ziyade kış mevsiminde yaz lastikleriyle yola çıkıp ortalığı savaş alanına çeviren sürücülerle...Takmıyorsan çıkma yola.Toplu taşıma kullan...
  • Yine kuzey güneybahaneleri :D

• Almanyada yaşayan 7.60Lİ si olan YouTube fenomeni Alican ı biçok kişi tanir heralde bu forumda.

O videolarinda 1-2 kez kışın kış lastiği olmadan kaza yaparsan sigorta şirketi hasarı karşılamıyor diye birşey söylemişti.

• Bence kışlık ayakkabıda gereksiz. Rugan kundura varken birde bot almak israf.

• guncel goz atın
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    Şuan lastiklerle ilgili her şeyi katlettiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.