Şimdi Ara

Avrupa'da gerileyen Tesla, Türkiye'de zirveye yükseldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Eski alfabeyi okuyamaman senin cahilliğin. Sen okuyamıyorsun diye tarihçiler okuyamıyor mu sandın? Adamlar arşivde eski yazıları okuyup eserler hazırlıyor nüfus kayıt defterleri hazırlıyor. Senin arkadaşlara kalsa resmi tarih hep yalan ama senin kaynaklar nereden geliyor? Fesli maraş dondurmacısı, gazeteci bilmem ne. Bunlardan ibaret. Hiçbiri tarih üzerine eğitim bile almamış. Arşivden belge almadıkça o meşhur tarihçilerin nereden belge buluyormuş? Onun bunun uydurması şeylerle. Hatıratmış. Kaynak olarak bile kabul edilmiyor.

Benim değilde senin gibilerin dediklerinin elle tutulur tarafı yok. Osmanlı arşivleri açık. Madem yalandı gider belgelerden herşeyi çıkarırsınız. Arşivde belge yoksa siz neye dayanarak belge uyduruyorsunuz? Tarih yalan diyerek sadece işinize gelmeyen tarafları yalanlıyorsunuz. Fatih var, yavuz var, kurucusu osman var savaşlar var bunları kabul ediyorsun ama araplar ihanet etmez. Sadece işinize gelmeyen şeyler yalandır. Cumhuriyet öncesi kitaplara gelince sanki kitap basılıyordu ya. Bir sürü fransızcadan çeviri roman var. Onları da okur yazar sayısı belli çoğunluğu gayri müslim. Osmanlı senin sandığın gibi bir devlet değil son yüz yılında avrupa devleti oldu. Modernleşti, gayrimüslimler askere alındı, eşit vatandaşlık verildi, içki fabrikası bile kuruldu.

Sanırsın arapların bağımsız olma hakkı yok. Kendi devletini kuramaz seni çekecek ya? Sen kimsin? Yüzyıllarca devletler kurup yönetmişler ama osmanlı diye bir devlet gelecek devletlerini yıkacak topraklarını alacak ve çok mutluyuz diyecekler. Aslında sırp ve yunanlılarda isyan etmedi ya biz onları isyan etti diye gösterdik. Tarih yalan ya. Sen arapların memlük devletini yıkmışın. Defalarca isyan etmişler ve mısırda yarı bağımsız olmuşlar.

Senin halife dediklerin diğer ülkelerin umrunda değildi. Zaten kan dökerek zorla aldın. Memlüklerdeydi. Sana ikram etmediler zorla alındı. Diğer islam devletleri halifeliği korudu sen padişahı halife yaptın. Ne hakla? Bir kere bile hacca gitmeyen padişahların halife oldu. Halife işe yarasaydı iranla bu kadar savaş olmazdı, yemende isyanlar olmazdı.

Vahdettin dediğin adamın kendine hayrı yoktu. Diğer padişahlar kadar yetkisi de yoktu o yıllarda meclis vardı. O hain olsa kaç yazar hain olmasa kaç yazar? İngiliz işgal komutanları ne derse onu yapar. Fazlası haddine değil. İngiliz derken giderken vahdettin onların gemisine bindi. İslamın ağası paşası da ingiliz. Senin fesli tarihçinin de zamanında kaçtığı yer ingiltere. Senin islam dünyası dediğin araplar, hatta osmanlının son zamanı ipler ingilizin elindeydi. Sizinde öyle. Sizin hocanızı da onlar yetiştiriyor başınıza geçiriyor. İngiliz falan diyerek gülünç durumlara düşme adamlar senden 10 kat müslüman diye adamı yetiştirip kendini hoca diye yutturuyor. Sizde güzelce yiyorsunuz.

Seni iyi kafalamışlar ama yalandan ibaret. Öyle din min deyince akan sular durmuyor. Milliyetçilikten, bağımsızlıktan haberin yok. Muhtemelen lise bile okumadın tipik facebooktan tarih öğrenen ama işine gelenleri kabul eden birisin. Osmanlı devletinden haberiniz bile yok. İnsan bir merak eder osmanlıyı inceler. Gizli saklı bilgiler değil. İstanbul nüfusunda bile müslümanlar azınlıktı. Ülke nüfusunun dörtte biri gayrimüslimdi sen gelmişin halife falan. İşiniz gücünüz cumhuriyete laf söylemek. Osmanlı kafasıyla devam edilse nüfus mübadelesi olmasa, ermeniler kovulmasa istanbulda adım başı rum-ermeni görecektin. Senin gibiler yalanlarla yaşıyor. Resmi tarih yalan deyip 2 tane şarlatanın anlattıklarıyla iş yürümüyor.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

Kardesim Müslümansan byd ve chery i hedef alacaksın, çinliler dünyaya kapalı bir haber sistemine sahip. Yıllardır Sincan özerk bölgesine kan kusturuyorlar.

Togg'a da en büyük zararı verecek olan bunlar

https://tr.euronews.com/2024/06/21/cin-sincandaki-yer-adlarindan-turki-islami-unsurlari-cikardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 20 Mart 2025; 20:7:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığınız telefon, girdiğiniz internet, kullandığınız sosyal medya... da boykot olması gereken ürünlerden. Madem boykot konusunda samimiyseniz güzel olan şeyleri bırakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

+1453

Ve o kitle o ekibin Türkiye ayağı olamaz mı Avrupa'da gerileyen Tesla, Türkiye'de zirveye yükseldi  Türkiye üretimini yerden yere vururken amerikan mandasını ballandırmaya çalışıyor , Ramazan günü Sahura kalkan silahsız çoluk çocuğun üzerine bomba yağdırdı terörist devlet ve ona yardım eden abd, hangi tarafta oldukları nereyi destekledikleri belli Avrupa'da gerileyen Tesla, Türkiye'de zirveye yükseldi 

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

şaka mısın sen? boykot kitlesel bir eylemdir. dışa vurup diğerlerini de desteklersin, boykotunu duyuyursun. amacın bir şeyleri etkilemek, değiştirmektir. bunu içsel yapmazsın.

• Ne kadar insanlık dışı iğrenç yorumlar var.

• Good bless Tesla, bless America. Make america great again.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

Sen bir müslüman olarak herhangi seviyesi belli bir hristiyan ülkeye gidip işini yapsan , abdestini alıp namazını kılsan işini aksatmadığın sürece kimsenin umurunda olmaz , keyfine bakarsın

Bunun en güzel referansı sadece almanya da yaşayan 3 milyon Türk

Ancak

Seninle aynı mesleği icra eden bırak bir yabancı , inançsız bir Türk çocuğu

Benim köyümü çok sevse , aşık olsa ve orada yaşamak istese

Namaz niyaz oruç hiç bir şey olmasa , 2 de küpe taksa , Allah korusun domuz eti falan yediği de duyulsa

Benim halam mesela onu yer

O çocukta orada barınamaz

Bunu inançlı ve neredeyse sektirmeden yaz kış 30 yıldır orucunu tutan bir Türk vatandaşı olarak ben söylüyorum

Dolayısıyla ilk örnekteki ülke yukarılar da ve vatandaşları refah içerisinde yaşayacak

İkinci örnek ise kesinlikle kısmen ilerleyebilecek ve halkı refah içerisinde yaşayamayacak

Hatta Mustafa Kemal'in müthiş bir uyanıklık ile milletini de tanıdığından dini özellikle devletten uzak tutma çabası da tutmadığı için herhangi bir sürpriz olma ihtimali dahi yok , güven bana

Hepimizin bildiği gibi , giden çok gelen yok

Gitmek isteyen çok , gelmek isteyen yok

• acaba neden..?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

ironi ve empati....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.