< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Avrupa ülkelerinde ' sosyal hayat nasıl ?
-
-
çok merak ediyorsan git tecrübe et kardeşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merak ediyorum evet ' ama tecrübe edinmek için' hiç bilgi sahibi olmadan gitmeme gerek yok 👍Forum siteleri zaten ortak paylaşım yapmak 'insanların bilgilenmesi vb konular için var öyle değil mi?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Benim yaşadığım şehirde yaş ortalaması yüksek olduğu için genelde akşam saatlerinde sokaklarda insanlar kalmıyor. Marketler 19:00 da kapanıyor.
Fakat 50 km ötedeki bir başka şehir genç nüfusa sahip ve hayat gece de devam ediyor.
İşin Türkiye kısmında ise üniversiteyi okuduğum şehirde de hayat 19:00 da nerdeyse sona eriyordu diyebilirim.
Bu konuyu bence ülke bazında değerlendirmemek gerekir.
-
onlar akşam saatlerine kadar çalışmadıkları için işten çıkınca sosyalleşme işlerini hallediyorlar zaten bizim burdaki bakkallar gibi her köşe başı bi pub-restoran var, akşam da orta yaş üstü evine gider gençler de işlek caddelere akın eder eğlence devam eder. cuma günleri genellikle iş erken biter herkes eğlenmeye çıkar pazar akşamına kadar ortalık curcuna olur. sosyal yaşamın tamamen bitmesi sadece yaşlı kesimlerin yoğun olduğu yerlere mahsus. yani almanyayı genellemek saçma olur, Hamburg'la veya Köln'le almanyanın bir kasabası bir değil. 7/24 hayatın aktığı yerler var. Amsterdam gibi yerler mesela hayat asla durmaz eğlence bitmez. Fransa zaten ayrı bir boyut. yaz aylarında kimse çalışmaz sürekli festival olur. belediye başkanları da dahil bu sokak şenliklerinde bulunur, evinden pizzasını alan şarabını alan dışarı koşar, kurulmuş alanlara çöker ve sosyalleşir. geniş ve yeşillik alanlarda sabaha kadar şenlik olur, canlı dj performansları, yerel dans gösterileri, şarkıcılar vs. mesela burda en kral mekana gidersin karşına Kerimcan durmaz çıkar seni eğlendirsin diye ve kapalı alanda bizim gibilerin bütçesinin yetmeyeceği şekilde eğlence olur, avrupada böyle bi eğlence anlayışı yok, burdakilerin 1000 katı kalitesindeki dj çıkar halka açık yerde efsane konserler verir, herkes yeşilliğin içinde uzanmış arkadaşlarıyla takılırken sosyal faaliyetini yapar. sosyal hayattan ne beklediğinle de alakalı tabii oradaki anlayış baya farklı.
-
Ben daha çok Almanya için konuştum aslında. Berlin hariç 'diğer bir çok şehirde' akşam 7 den sonra sosyal yaşam bitiyor diyorlar. Diğer ülkelerde de durum 'aynı diye duydum Hollanda ve İspanya hariç. İşin tr kısmına gelirsek ' bende daha önce küçük bir şehirde yaşadım ' özellikle kışın akşam 7 8 den sonra ' şehir sessizliğe bürünürdü. Ancak şuan 'Kocaeli'de yaşıyorum ve daha canlı bir şehir' konumu ve metropol bir şehir olması sebebiyle tabi ki. Bir İstanbul değil belki ama yine de Anadolu'da bir şehre göre çok daha iyi tabi ki. Ancak tr de eğlenmek artık zengin insanlara göre bir etkinlik bence.
Hocam ' mesela koln veya Hamburg demissiniz. Ben berlin hariç diğer şehirlerde akşam 7 den sonra pek hareket yok diye duymuştum. Demek gerçeği söylemiyorlar😂 Ve tabiki 4 5 gibi işten çıkınca zaten sosyalleşme için vakit kalır doğal olarak. Hollanda zaten ayrı bir yer ' Fransa ilgimi çekmiştir zaten hep. Ve sosyal yaşamı canlı bir ülke olduğunu duymuştum ki zaten Paris falan filan yani😂 Onlarda ki eğlence kavrami anlattığınıza göre çok külfetli değil üstelik. Türkiye'de kaliteli konserler ve mekanlar pahalı 've sürekli eğlenmek için gerçekten durumunun iyi olması gerekiyor. Ve orta gelirli veya daha altı isen' eğlence senin neyine 'gözüyle bakılıyor. Ama avrupada sınıf farklılığı cidden az. Trdeki gibi parasıyla ezmeye çalışmıyor kimse kimseyi. Çünkü gelir düzeyi ni çok iyi ayarlamışlar.
Ülkesine göre değişir
İspanya portekizde her sokakta sanatçılar ve eğlenen insanlar görürsün.Sürekli festivaller vardır.Halkları çok çoşkuludur.Norveç Danimarka gibi yerlerde dışarısı soğuk zaten.İngiltere yağmurlu insanlar sokakta ne yapabilir barlara publara giderler işte.Bar pub eğlenceleri için de genç nüfus lazım.
Avrupanın pek çok küçük şehrinde genç nüfus azdır.Büyük şehirlerde bulursun genç nüfusu veya öğrenci şehirleri bulman lazım.
-
Yalan git berline gece hayati tavan
Berlin ve Münihte bulundum. Gece de gündüzde gayet canlı ve akıcı bir hayat vardı
-
Keşke burada da öyle olsa ' orada eğlenmek ucuzdur da ustelik. Burada anca zenginlere has birşey.
Ankara pavyonlarının yerini tutmaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X