Şimdi Ara

Avrupada Türk Takımını Desteklemeyen Galatasaraylı Kardeslerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galatasarayin kuruluş amacini bilmeden kraldan çok kralcilik yapan kişiler icin yazıyorum yoksa her takım taraftarı benim kardeşimdir.

Asım Sonumut, Reşat Şirvani, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver ve Kamil Ulus Bey'in de ortaklığıyla; Refik Cevdet Kalpakçıoğlu asbaşkanlığında Galatasaray Spor Kulübü kurulur. Maksadımız İngilizler gibi toplu bir hâlde oynamak, bir renge ve bir isme mâlik olmak ve Türk olmayan takımları yenmektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Guzel noktaya deginmissin. Ne yazik ki insanlari bu noktaya getiren bazi seyler oldu zamanla. Ozellikle bu amacla yola cikan ilk takim olan Galatasaraya karsi diger takim taraftarlarinin olumsuz davranislari buna neden oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada herhangi bir Türk takımını desteklemeyen insanların, neden desteklemediklerini kendimi bildim bileli anlamamışımdır.

Yahu biz ülke olarak kimiz ? Neredeyiz ? Biz İngiltere miyiz ki direkt olarak bir sürü takım yollama lüksümüz varda, rakiplerimizin orda başarısız olmasını istiyoruz ?

Ülke puanı yerlerde sürünüyor. Sen Türk takımlarını destekle ki zamanı geldiğinde kendi takımın şampiyon olduğunda veya ikinci olduğunda ön eleme oynamasın , direkt katılsın.

Kısacası, Avrupada Türk takımlarını desteklemeyen adam, başasırız olmalarını isteyen adam, 5 tane gol yeyince rakibi hoşuna giden adam futbol zekasından yoksun adamdır bana göre.
  • Topla vatan-millet kurtarılıyor ya zaten ,bırakın bu işleri. Romantikliğinizi yesinler sizin.Türk takımlarını avrupada desteklemek zorunda değiliz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Momoa -- 24 Şubat 2018; 14:50:13 >
  • Bir Dortdmund'lunun atıyorum, Wolfsburg'u

Bir Arsenallinin QPR'yi

Bir Real Madridlinin Celta Vigo'yu

Bir Porto'lunun Paços Ferrera'yı

Avrupa maçlarını desteklediği gün,

Bende Bir Göztepe'li olarak, bir Türk takımının bir Avrupa kupası maçında desteklerim.

Şampiyonlar ligi Uefa sitesinde ki resmi tanımı:

The UEFA Champions League is an annual continental club football competition organised by the Union of European Football Associations (UEFA) and contested by top-division European clubs. It is one of the most prestigious tournaments in the world and the most prestigious club competition in European football,

Uluslar arası düzeyde kulüpsel bazdaki bir turnuvada,

Milliyetçilik yapmaya gerek yok. Futbolda ülke olarak birleşeceğimiz bir takım vardır, oda Türkiye Milli takımıdır.

Kendini diğer ülkelerin futboluyla kıyaslayıp, bizim ihtiyacımız var o yüzden desteklemeliyiz diyenlere de;

Ülkede 3 büyük hegemonyası, futbolun parsasının, devlet, maddi, bürokrasi olarak bitirin, herkes GERÇEK anlamda eşit ve şeffaf olsun

Bu futbolun kalitesine yansır, bu yansıyan kalite başarıyı getirir, ondan sonra da İngiliz, Alman gibi ŞL'ye direk 2 takım AL 4 takım gönderebiliriz.

Onun dışında benim için Türkiye'de kendi tuttuğum takım dışında ki takımların Avrupa maçlarını izlerim tabi ki;

Ama ne Keşke Yunan Kazansaydı diyenlerin zihniyeti gibi rakibi tutarım, ama nede bu bizden diye diğerini desteklerim,

benim için kim oynuyorsa o gün o takıma karşı karşısında ki takımdır.

Eğer illa ki bir birlik, millilik savunacaksak,

Milli takım maçlarına, Kulüp formalarıyla gidenlerden başlayalım

• Aynen öyle kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Bir Dortdmund'lunun atıyorum, Wolfsburg'u

Bir Arsenallinin QPR'yi

Bende Bir Göztepe'li olarak, bir Türk takımının bir Avrupa kupası maçında desteklerim.

The UEFA Champions League is an annual continental club football competition organised by the Union of European Football Associations (UEFA) and contested by top-division European clubs. It is one of the most prestigious tournaments in the world and the most prestigious club competition in European football,

Milliyetçilik yapmaya gerek yok. Futbolda ülke olarak birleşeceğimiz bir takım vardır, oda Türkiye Milli takımıdır.

Kendini diğer ülkelerin futboluyla kıyaslayıp, bizim ihtiyacımız var o yüzden desteklemeliyiz diyenlere de;

Ülkede 3 büyük hegemonyası, futbolun parsasının, devlet, maddi, bürokrasi olarak bitirin, herkes GERÇEK anlamda eşit ve şeffaf olsun

Bu futbolun kalitesine yansır, bu yansıyan kalite başarıyı getirir, ondan sonra da İngiliz, Alman gibi ŞL'ye direk 2 takım AL 4 takım gönderebiliriz.

Onun dışında benim için Türkiye'de kendi tuttuğum takım dışında ki takımların Avrupa maçlarını izlerim tabi ki;

Ama ne Keşke Yunan Kazansaydı diyenlerin zihniyeti gibi rakibi tutarım, ama nede bu bizden diye diğerini desteklerim,

bir dormunt atıyorum wolsburgu
    bir areselli qpr yi
    bir real madrid li celta vigoyu

destekleme ihtiyacı hissetmez çünkü 4 takım gönderiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gurur duyun bu takımla
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yıllardır Avrupa'da rakipleri desteklenen bi takım olarak belki soğumuşlardır. Biz Uefa yolundayken stadında Leeds koreografisi yapanlar Real Madrid Juventus bayrağı açanların takımını nasıl samimi bi şekilde destekleyelim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben desteklemem ne bjk ne fener ne de diğerleri.
    bize olan nefreti 2013 yıllarında gördüm ben, gerek yok duyar kasmaya
    yarın biz ŞL'ye gideriz siz bjk ve fenerliler gene başlarsınız karşıyı desteklemeye
  • istediğim takımı desteklerim seni ilgilendirmez . ne bu seni daha iyi bir vatandaş nede beni kötü bir vatandaş yapar
  • Real Madrid şampiyonlar liginden elense tek ispanyol takım Barcelona kalsa, Real Madrid taraftarı Barcelona'nın şampiyon olmasını ister mi beyler? Meraktan soruyorum.
  • Bu konuda herkes ayni o yuzden ozellikle bir bjk li gs li yada fb li suclamadan soyluyorum. Ben sahsen rakiplerimizi ve diger takimlarimiz hep desteklerim GS UEFA ve Super kupa aldiginda tur atmistik akrabalarla ve bir tanemiz bile GS li degildi FB li BJK li karisik attik turu sokaklarda.

Fenerbahce ceyrek finale ciktiginda o sevillayi eledigi gun ortaligi yiktik fenerli arkadasla.

O yuzden yenilmesini isteyenlerin dusunceleri bana sacma geliyor.
  • bu durumda utanması gereken GS ye karşı rakibi destekleyenler.

ki futbol takımı tutmakla vatansever milliyetçi falan filan da olunmaz. futbol gibi basit bi bişey için bu kadar ciddi takılmaya gerek yok.

gs dışında diğer takımlr 7 yesin 8 yesin gayet te keyif alırım. bunu yaptığım çin de zerre üzülmem.
  • yurtdışına açılın yabancı arkadaşlar edinin Türk takımlarının avrupa’daki başarısına önem vermeye başlarsınız zaten.adamda dil yok,yaşadığı şehirden hiç ayrılmamış,hiç yabancı arkadaşlar edinmemiş oturduğu yerden “topla vatan mı kurtulur yeaa” diyo.o dar bakış açınızla devam edin siz hadi bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piccadilly Circus -- 28 Şubat 2018; 9:39:22 >
  • aşın artık ya şunları
  • yav bu konu neden bu kadar önemli? hayır yani destekleyince ne oluyor, desteklemeyince ne oluyor?

şimdi ben bjk ve fb'yi destekleyince ülke değerleri mi artıyor? bırakın kim desteklerse desteklesin siz ne karışıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Bir Dortdmund'lunun atıyorum, Wolfsburg'u

Bir Arsenallinin QPR'yi

Avrupa görmemiş adamsın belli. gironada real psg maçında her real attığında girona sokakları inledi. Bu adamlar nefret ediyor madridden sen düşün istersen

• Avrupa görmemiş.

Dostum mesleğim turist rehberliği ve özellikle de maç turlarına giderim. Bu sayede de bir çok maçı yerinde izleme şansım oldu.

Ajax - PSV maçından tut, Yunanistan derbisine, El Clasicodan Derby Del SOle'ye, Revier Derby den derby della madonnina ya kadar.

senin en büyük talishsizliğin Girona'nın Katalonya özerk bölgesi sınırlarında olmasından ötürü olmuş sanırım, zira Dali Müzesinin Girona'da olmasından ötürü İspanya turlarında 3 günlük Barcelona konaklamasında 1 günüm Girona'da geçer.

Milliyetçi bir popülasyonu var Girona'nın ama bu milliyetçilik, Katalan etnik milliyetçiliğinden ziyade İspanya'nın bütünlüğünü savunan milliyetçiliktir. Kısacası Girona'da Real Madrid maçında her gol sonrası sokakların inlemesi, adamların bizim mantığımızda ki bir milliyetçilikten ziyade,

Şehirde var olan katalan etnik milliyetçiliğine mensuplara gönderme yapmak için olunan sevinç nidaları olarak değerlendirebilirim.

Zira Espanyol - Barcelona maçı da izledim, ve sana şöyle söyleyeyim

Şu pankarta gülmekten ölmüştüm

https://twitter.com/SporSpikeri/status/687557664633712640

Kısacası dostum, Girona gibi Barcelona şehir merkezine 100 km. mesafesi olan bir şehre gitmene gerek yok,

Şehir merkezinde de Real Madrid golüne sevinen katalanya'da yaşayan birileri görebilir, sokakların inlediğini görebilirsin.

işte zaten tamda bu sebepten ve gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum; bir çok ŞL maçını yerinde izleyen birisi olarak.

Bu durumun, ülkesinin futbol başarısı, çok kulüple katılması vs. gibi bir durumdan değil,

tamamen ezeli rekabette ve durumun bir Uluslararası bir ulusal platformda değil, ULUSLARARASI KULÜP turnuvası mantığında bakıp gereksiz milliyetçilikten kaçınıyorlar.

2007 de Atina'daki ŞL ligi maçına gitmiştim (Liverpool - Milan) kaldığım otelde İtalyan bir turist kafilesi de vardı ama maç için gelmemişlerdi. Maçtan sonra otele döndüm, bir şeyler içiyorum, italyanları tebrik ettim, birisi kalktı neden tebrik ediyorsun ki ben İnterliyim dedi. Bende sonuçta kupa İtalya'ya geldi önemli olmalı dediğimde.

Dostum, sahada bugün kaç İtalyan vardı diye sordu? 5-6 tane dedim

Liverpool'da kaç İngiliz vardı sahada dedi? 2-3 tane dedim

Kulüpsel bir turnuvada milliyetçilik yapmaya gerek yok, zaten sahada benim milletimden fazla başka milletlerin adamı var, o yüzden evet biz rakibiz, ancak Mavi forma altında birleşiriz (milli takımdan bahsediyor) dedi

İtalya gibi en az bizim gibi milliyetçilik duyguları kabarık adam.

Bu örneği sana çoğaltabilirim de, gittiğim diğer şehirlerde ki anılarımla.

ama karşındakini anlamadan dinlemeden yorum yapmak? Avrupa görmemişlikle itham etmek? önce karşındakini anlamaya çalış, ben yurt dışıdan örnek vereceksem, kalkıp bu forumda yapılan klasik şey gibi, internetten bakıp, geçip yazacak en son kişilerden biriyim.

Zira muhalefet etmek için, trollemek içinde yazmıyorum, başımdan geçen, gördüğüm, yaşadığım, tecrübe edindiğim, bir olayı, genel kanının sandığından farklı noktaları da göz önüne koyuyorum.

Yoksa en başta şöyle saçma bir yorum da yapabilirdim;

Madem amacı Türk olmayan takımları yenmek, UEFA nezlinde yapılan UEFA süper lig çalışmalarına katılsın, kendisi o ligin Türkiye'de daimi katılımcısı olsun, gitsin yabancıları yensin. :)

Kuruluş amacına uygun olmuş olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.