Şimdi Ara

Bundan kimse bahsetmiyor ama Avrupada Türkiye gibi üniversiteli işsiz kaynıyo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boşuna demedik insanlara hayal satmayın die.Üniversiteye sadece kafası çalışan adam gitmeli. Bu sayı olabildiğince az olmalı geri kalanda Meslek Kurslarına veya Meslek Okullarına yönlendirilmeli.Üniversiteler Meslek ögrenilecek biyer olmaması gerek.Bir adam mühendislik Fakültesinde okuyorsa bir proje tasarlamadan ve o peroje Bilim insanları tarafından onay almadan mezun olamaması gerek.Üniversiteler Mağazaya çağrı merkezine eleman yetiştirme kurumu bu olmaması gerek bu ilerde çok sıkıntılara yol açıcak dediler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • üniversite çağına gelmiş çocuğum olsa ve doktor vs. olamayacaksa kesinlikle okutmazdım bu dönemde,çünkü tuzak. geçen haberde gördüm kepçe operatörleri 150 bin lira kazanıyormuş ayda, hadi çok abartmışlar yarısını kazanıyorlardır desek 75 bin lira yapar, bu dönemde kaç beyaz yaka bu parayı kazanıyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YÖK kapatılsın, üniversiteler MEB'e devredilsin. Zorunlu eğitim en az 4 yıllık fakülte veya en az 2+2 yıllık yüksekokul okumak olsun. Böylece herkes üniversite mezunu olur, üniversiteli işsiz sorunu da kalmaz.

• Üniversite Dünyada Türkiye hariç her yerde bir kazanç kapısı değildir.

Türk milleti ilk önce bunu öğrenmelidir. ABD Çin gibi nüfüs oranı fazla ülkeler yüksek eğitim düzeyine sahiptir bunun sebebi insanların kendi istediği işleri yapabilmesidir.

Türkiye'de örneğin bilişim işi yapmak isteyen bir kişi onlarca eğitimden ziyade kurumlara milyarlarca lira ödemektedir. Türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde eğitim sistemi her zaman böyledir. Bu kabuk aşılamadığı için malesef sistem her geçen gün daha kötüye gitmektedir.

İnsanlar arasında malesef eğitim bir katma değer değil aksine rütbe olarak görülmektedir. Türkiye'de işçi alımı aşamaları ne zaman kağıt parçası odaklı değilde. İş bilgisine ve kültürüne göre alınmaya başlarsa hem halk gelişir hem ülkenin refah düzeyi artar. Bunun ilk adımı Üniversite sınavını kaldırıp Tüm Üniversiteleri kontrol altına almakla olur.

Bu mevzu dahada uzar gider şimdi anlatacaklarım bu kadar... Türkiye bu konuda çok geç kaldı geçmiş yıllarda yaptığı şeylerin acısı şuan misli misli çıkıyor malesef. Kağıt tabanlı rütbe eğitim sisteminden vazgeçilmeliydi..

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

ÖSYM denen kurum milyonlarca lira kazanıyor. Büyük bir devrim şart bunu yapabilecek babayiğit lazım. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi ülkede eğitim insanlara ticaret kaynağı gibi lanse ediliyor. devletin acilen bu duruma el atması şart.

• Hayatınızın kurtulmasından kasıt ne? Veya ne kadar kurtulma size yetiyor? Mesela yeni mezunken inşaatta günde 10 saat yük taşıyan adamın aldığı maaşın 2 katını plazada kahve molası vs. vere vere, ofiste 1 günüm videolarındaki gibi geçirmek de kurtulmak sayılmaz mı?

• Birkaç sebebi var bu durumun. Birincisi, beyaz yakalının yaptığı birçok şeyin katma değeri sanıldığından daha az. Yapay zeka ile birçok iş 20 sene içinde yapılacak ve plaza ortamı kalmayacak. İkinci ise el işçiliği gerektiren işleri bize "amelelik" olarak sattılar oysa zanaat kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyen milyonlarca insan var. Milyon demişken, Çin ve Hindistan sonrası üniversite sınavına her sene 2 milyondan fazla insanın girdiği üçüncü ülkeyiz. Yani bu durumda olmamız son derece normal.

En mantıklısı ise bu saatten sonra berber gibi el işçiliğinden para kazanılan mesleklere yönelmek. Bugün İstanbul'da iyi bir berber ayda 100,000 TL kazanıyor rahat.

• Klasik AKP'li savunması bunlar Avrupa'daki domatesin Euro fiyatını TL çevirip bakın bizde daha ucuz diyen kesim

Lan emekli maaşı 7500 TL bir kalıp peynir 300 TL

Hala Avrupa tü kaka diyerek 20 senelik kötü yönetimi cici göstermeye çalışıyor senin belki malın mülkün vardır tuzun kuru AKP fanatiği olmuşsun ama 100 milyon olmuş Türkiye'deki insanların haline bak önce utan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakanoth kullanıcısına yanıt

@Rakanoth adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Hayatınızın kurtulmasından kasıt ne? Veya ne kadar kurtulma size yetiyor? Mesela yeni mezunken inşaatta günde 10 saat yük taşıyan adamın aldığı maaşın 2 katını plazada kahve molası vs. vere vere, ofiste 1 günüm videolarındaki gibi geçirmek de kurtulmak sayılmaz mı

Genetik fakirsin sanırım verdiğin örnekler çok varoş , hepsini geç bazen inşaatta çalışmak çok daha huzurlu oluyor sürekli 3 kuruş aklı olmayan müdürün amirin ekip şefin ve sürekli kuyunu kazan iş arkadaşların ile kahve molası versen ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla taş taşı sanayide çalış diyen yok ara eleman sektöründe açık çok toptancılar, avmler ,güvenlik,lojistik küçük çaplı şirketler dolu eleman açığı var.

Ama hayaller takım elbise çekip masa pc başında, saat başı kahve çayla çalışmak ,gördüğüm işsizlerin %95+ sı böyle, ha bitiridikleri okulda okul olsa yok balıkesir manisa bilecik fizik kimya işletme dandik myo aöf  kendilerini odtü bitirmiş gibi hissediyorlar şizo dünyalarında daha çoook işsiz kalırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2023; 13:23:28 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Yıllar boyunca işçi olanlar hep televizyonlarda aşağılandı, bilinç altına kötü olarak işlendi. Şimdi bir ise ustabaşı çok sağlam para kaldırıyor.

• elden o telefon düşmediği sürece bakar kalırlar. 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.