Avrupada pek çok ülkeye gitmiş biri olarak avrupada çok fazla üniversite açılmaya başlandığını gördüm ve son zamanlarda diplomalı işsiz kaynıyo. Herhangi bir kafeye giderseniz çalışanların diplomalı olduğunu görüyorsunuz. İngiltere Fransa Çekya İtalya gibi ülkelerde çok fazla diplomalı işsize rastlıyorsunuz. Videodaki şahısta bunu iyi özetlemiş Güntekin Suhyoutube Herkese Selam!
Bu videonun konusu Avrupa’da artan işssizlik ve her apartman dairesine tıpkı Türkiye’de olduğu bir üniversite yapılıp kalifiye işsiz sayısını arttıran Avrupa eğitim sistemiyle ilgili.
Herkese şimdiden iyi seyirler, sorularınız olursa video yorumlarında paylaşabilirsiniz.
Bir sonrakinde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!
VİDEO BÖLÜMLERİ
00:00 Avrupa'da İş Bulmak Zor mu?
01:03 Avrupa'da İşten Atılmalar Neden Arttı?
02:44 Yurt Dışında İyi Bir İş'in Tanımı
04:01 Yurt Dışında Yüksek Lisans/Master Yapan İşsiz Çok Fazla
05:01 Türkiye'de ki Gibi Avrupa'da da Her Yer Üniversite!
06:44 Yurt Dışında İş Bulup Çalışmak Eskisi Gibi Kolay Değil
09:45 Almanya'nın Avantajı; Yeni Göç Yasası
10:47 Avrupa'da Maaşlar ve Hangi Ülkede Ne Kadar Kazanırsın?
11:40 Yurt Dışında İş Nasıl Bulunur? Yurt Dışı İş Arama Yöntemleri
13:28 Almanya'da Almanların Tercih Etmediği İşlerde Türkler Çalışır
14:57 Kapanış ve Teşekkürler! https://www.youtube.com/watch?v=wbirfMHjBOM< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 26 Aralık 2023; 22:8:28 > |
Bundan kimse bahsetmiyor ama Avrupada Türkiye gibi üniversiteli işsiz kaynıyo
-
-
Bu yıllardır batıda konuşulan bir konu. Adına Overeducation yani aşırı eğitm problemi deniliyor.
Bu sorun karsılığında ilk önlem alan ülke daha geçenlerde İngiltere oldu. Yükseköğretmin bu kadar yaygınlaşması iş piyasayı ile eğitilmiş insan nufusu arasında dengesizlik yaratmış durumda ve bu zaman içerisinde düzeltilecek.
Biz Türkiye olarak bu sorunu çok daha derinden hissediyoruz nitekim bu işte rlimizn ayarı çok fena kaçtı. Her dağın basında üniversite var ve halka buyuk zarar veriyor mavi yakalı çalışanları tkettği için. Hatta genç işsizliği aşırı derecede yüksekten mülteciye muhtaç hale düşüyoruz. -
ben bukadar olduğunu bilmiyordum
-
Hiç kimse işçi amele mavi yaka olmak istemiyor özellikle bizde ve gelişmiş bazı ülke has vatandaşında daha yagın dandik diplomalarıyla masa başında tık tık yatış rahat iş hayaller beğenmemekten o iş olmadığından değil özlellikle avrupada.
Tabi almanyaya bizimkiler kaçtıklarında almanın wc sini bile temizliyorlar sabahın daha 5 inde kalkıyorlar fabrikaya ama orası ayrı çok iyi oluyor hayat nedir öğreniyorlar.
Has orj vatandaş kendi iyi eğitimsiz olsa dahi kendini burjuva elit hisseder hayali şizo dünyasını kolay kolay bozdurmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2023; 23:33:22 > -
Yani?
Insanlar tercihlerini yaşıyor.
Ben de okuduğum şeyle alakalı bir işte çalışmıyorum bugün.
5 ay öncesinde amelelik yapıyordum, hatta işi bırakıp devam etsem mi diye düşünüyorum.
Yevmiye ile 10-15 günde kazanıyorum bu işten kazandığımı, başımda ağrımıyor gün sonunda. Belim ağrısın, problem değil. -
burad 50 defa yazıyorum! siz solcular yine kendiniz dümbeleği çalığ , bir birinizi eğlendiriyorsunuz.
"işçi açığu varumuş".
yahu ausbildun yapan afgan ama nato da çalışmak için Türk ordusunda eğitim almış bir arkadaş kaç aydır yalvarıyor praktikum yani staj yapamak için. tüm şirketler artık alman harici almıyorlar.
eee sol partiler buraya yığdılar hinduları, bengallileri, pakileri! ne olacak şimdi?
patladı :)
burada iki şey ortaya çıktı. artık diplomaya bakmaya başladılar.
pasifik ülkelerinde ki özellikle hindistan gibi ülkede ; binaya açılan ünilerden, alt katta dükkanda basılmış fotokopi diplomalarla iş yapılmıyor.
Bende İngiltere'den üniden master eğitimimden mütevellit diplomam var da ... bende de b2 sorun :) ama çalışmayı da düşünmüyorum. rahatlık bendeki.
aşırı göç her anlamda bunlatıyor almanları. bizim Türklerden C1 istiyorlarmış. dedim ohannesburgen...
neyse siz hala "işçi azlığı varumuş, evroba coh gözhel yeghenım" diyip bir birinizi avutmaya da devam ediniz.
https://forum.donanimhaber.com/hani-amerika-ya-giden-herkes-kurtuluyordu-atip-tutanlar--157649839
amerika övenler de vardı. konuya da bir tanesi damlamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Aralık 2023; 23:42:2 >
-
kero yine atıyorsun.
12 milyon mülteci geldi. sözüm ona bunları çalıştıracaklardı ama yine Almanların, türklerin, polakların eline kaldılar. yol yapacksın işe arap almışlar mesela geçen sene. çalışmıyorlarmış. adamlarda beyin 0, IQ -100 . taşları düzgün dizemiyorlarmış falan. çıkarmışlar.
şimdi ukraynalıları alıyorlar o pozisyonlara.
avrupanın solu = memleketin akpsi / solu ...
bizdekiler kafalarında kuruyorlar bir batı hayali. sonra kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.
-
Almanyada 30 yas altinin %30-40 i üniv mezunu almanyada üniv bitirmek cok zor olmasina ragmen olacagi buydu herkes üniv okuyup masa basi is istiyor dünyada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 26 Aralık 2023; 23:49:8 > -
Eee işte 12 milyon kişi niye geliyor? almanların çoğu o işlere burun kıvırmıyorda ondan dediğimi yanlış anlamışsın sen.
Ben çok çalışıyor gibi birşey demedim mülteciler, işsizlik maaşıyla tembellikten yatan çalışmayan türk dolu orda, tabi arapta doludur.
Şahsen ben çalışmayan hem göçmeni hemde mülteciyi kapı dışarı ederim türk arap uzaylı gözünün yaşına bakmam ordaki dediğin gibi sol yapı abd uydusu.
Vücudu sağlığı sağlamsa işsizlik limitine en fazla max 6 ay koyarım, belli sen keyiften tembellikten çalışmıyon der kapının önüne korum ülkene geri dön derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2023; 0:28:37 > -
Euro bölgesi işsizlik oranı %6,5 düzeyinde! Herifler freelance işsiz ama ab'ye sallıyor. Şu gss prim ekranınızı gösterin bakalım.
Bakan Koca duyurdu: GSS prim borcu olanlar bir yıl daha sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Hadi yine iyisin kero devlet sana bir sene ücretsiz bakacak!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 27 Aralık 2023; 0:32:46 > -
Avrupada iş dolu kaynıyor surpçum,ben senin gibilerden bahsettim orda,aynaya bakıp kendini ceo sanıp evde oturan tipileri yazdım,Türkiyedede iş dolu ab kadar olmasada 1 haftada bulursun ama sen ceosun patronsun ya şanına yakışmaz senin öyle işler sen zirvelerin adamısın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2023; 1:4:40 > -
2002 yılında yapılmış bir nüfus araştırmasına göre 2050 yılında en genç Alman 60 yaşında olacak böyle bir haber görmüştüm çok eskiden.Yani Almanya kimseyi hayrına almıyor şu an çalışan Almanlar 30 yıl sonra tamamı emekli olmuş olacağı için böyle.Bütün üniversite mezunlarının para kazandığı dönem 2019 ve öncesiydi artık mimari veya diüer mesleklerden kişileri bulmak çok kolay olduğu için sadece iyi olanlarla ilgileniyor işverenler.Herkes zaten bu bölümden iyi olacağım diye gidiyor ama olmuyor.
-
Röntgenden okey alan boru kaynağı yapabiliyorsanda havada kapıyorlar. Otomasyon sistemleri adamlar çiziyor ama inşa edemez durumdalar şu an. Yeterki teknik çizimden anlayıp demir çelik inşa edebilme yeteneğin olsun. Doktor düzeyinde refaha kavuşursun. -
Ruski ırklar çalışabiliyorsa iyi. Hem Rus hem ukraynalı çıraklarım oldu. İş yaptırıncaya kadar kendim hiç bi iş yapamıyordum. Anca hambal. Getir götür. Ondada yanlış malzemeyi getirir. Kafasına vurayım matkabı diyorum deplasmanda olunca vazgeçiyordum. Türkiye de olsa kesin döverdim hepsini.
Hey gidi günler be, aleksandır vardı ihtiyar, saç sakal kızıl güdük boylu, ses desen o biçim, şirin baba gibi adamdı. İdinahoy bileeeeeet deyince küser giderdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 27 Aralık 2023; 2:23:11 > -
Almanlardada var 30 senedir işsizlik maaşı alan alman vardı 40 senedir alanda var konusunu açtım
Ukraynalılarda ve suriyelilerde çok daha yüksek bu oran Türklere kıyasla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 27 Aralık 2023; 4:22:34 > -
Tescilli işsiz olduğundan mütevellit forumda yatıp forumda kalkıyorsun. Millet işini sorunca cevap bile veremiyorsun. Su arıtma uzmanı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 27 Aralık 2023; 10:43:8 > -
Kendi vatandaşı burjuva asil oluyor herhyerde böyle sonradan gelen ek pastalardan çalışmaya gelip yatanlardan yiyenlerden bahsediyorum ben.
Üsteki şahıs kendi işsizliğini millette üyelere işsiz diyerek çıkarıyor,ailen çokmu eziyor canım seni burdan milette işsiz diye sallayip duruyon bütüngün,20 yıllık sgk dökümümü çıkarırımda sana değmezsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2023; 12:16:16 > -
bede diyorum ki senin bile düşünebileceğinden bile durumlar daha boktan :) her yer arap doktor. Buraya gelip beğenmeyip isveç, kanada, finlandiya yapmaya başlayan Türk doktorlar varmış ve eminim sayıları artacaktır.
liberal sol zeka ürünü bu ülkede artık Alman bile durmak istemiyor; ama işte benim memleketimin yeni tip yeşil solcuları; almanya övmek için ise nir nefer oluyorlar. akpyi nefer gibi savunan sana kızıyorlar, ama avrupa ve amerika konusunda kendilerinin de bir nefer olduklarını göremiyorlar.
adam benim gördüğümü inkar etmemi istiyor. işte memleketin sol aklı da bu kadar :)
-
benim kayınpeder sırf o iş için o ülkeye gönderildi şef olarak. işe gelmeyen, sarhoş gelen ayyaşları ayıltmak ve iş konsantrasyonların sağlamak (!) için.
-
birader yine bilmeden yorum yazıyorsun.
suriler yani araplar, afganlar ve bir çok zenci Job Center'a iş arayan olarak kayıtlı değiller. adamlar 13 yıldır çalışmıyorlar :D
ama senin solcuların eline geçen bilmem ne amt rapor yayınlıyor. Türk 700.000, suriyeli 90.000 filan diye :D
demiyor ki çakal bizde 6 milyon suri var hiç biri çalışmıyor ve çalışmayacaklarda ...
karşıdaki arap karı kocası olduğu dönemde mısır'dan gelmişer. mısır pasaportunu atıp biz arabız vs diyip mületci statüsünde kayıtlılar. polis bile bir bok yapamıyor :) alttaki alman bir gün silahı alıp bunları tarıyacak diye korkmuyr değilim. sonuçta 2 veledi var. diğer veledi ise bunu dehleyen eski kocasında. bu sayede kocasını atamıyorlarmış falan.
işte liboş evroba coh gözhel yeghenım.
Benzer içerikler
- c40 beton
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- izban"da kredi kartı geçiyor mu
- israil asgari ücret
- 25 yaşında hakim olunur mu
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- amazon prime günleri ne zaman 2024
- btcturk hacklendi
- yurtdışından telefon getirmek
- togg gemlik fabrikası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X