Şimdi Ara

Avrupaya göç etmek istiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
9
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Perkins'in yukarıdaki yazısını ilk defa görüyorum ama millet olarak bizim boyumuzu çok çok aşan büyük bütçelerle yapılan devâsâ projeleri görmeye başladığımda aklıma gelen şey işte aynen bu olmuştu.

Ama tüm bunlar, ülkeden gitmek için bir gerekçe mi, ondan emin değilim.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    kuzeylerde bir yerlerde SKYRIM gibi bir yerlere gitmek istiyorum

• En iyisi yabancı kızla evlenip yerleşmek.Hayat gerçekten Avrupada kim ne derse desin.Insanlar iki yüzlü olmuş.Litvanya,Letonya gibi ülkelere gitmek kolay sanırım.Hem kızlarıda güzel.Ailem olmasa bir dakika durmam.

• avustralya daha cazip gibi druyor bana göree
  • Komşunun çocuğu 4 yıl önce Makedonya ya yerleşti hiç bilmediği halde ekmek fırını açtı geçen ay karşılaştık herifin altında X5 vardı bir an düşünüp bendemi gitsem dedim
  • Rakip

• İngiltere felan tavsiye etmem sıkıntılı yerler. Bence en iyi Avrupa ülkeleri İsveç-İrlanda-Almanya

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; "Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlara arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın..." Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir."

İmzan güzelmiş. Aynen bugünü anlatıyor.

Malesef hocam , vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

• Herkes böyle bırakıp giderse bu ülkeye kim sahip çıkacak?
  • Oturum ve çalışma izninin bir lisans mezunu ve orta düzey ingilizceye sahip biri için kolay alınabileceği Avrupa ülkesi hangisidir? Özellikle deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar paylaşsa da bize de hayat bayram olsa!
  • Beyler 1 yıl geçmiş, yokmu yurtdışına kapak atan, yerleşen? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksilence09 -- 16 Şubat 2015; 15:43:02 >
  • Totona don alacak paran yok elini kolunu sallayarak avrupaya gidiyormuş muş.

• Arkadaşlar selam,

Yıllardır süre gelen yurtdışında yaşamak - çalışmak hayalim var. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Kendimden kısaca bahsedicem, yaşım 28, Mühendisim, işim gücüm kazancım yerinde askerlik bitti. Ancak mezun olduktan beridir süregelen bu yurtdışı sevdamda mutlu sona bir türlü erişemedim.

Kendi çabalarımla 5-6 ülke gezdim.

Geçen sene yaz ayı içerisinde Kanada'da Post Graduate (1 yıllık tezsiz yüksek lisans) yapmak için college'e başvurdum, kabul edildim, parayı yatırdım ancak Kanada hükümetinden öğrenci vizesi alamadığım için gidemedim. Ve şu an işimde devam etmekteyim.

Sizden ricam bana temelli olarak yurtdışında kalmama, çalışmama yardımcı olacak konularda tavsiye vermeniz. İngilizcem upper seviye, ielts academic 7.0 puanım var.
    Belli bir birikmiş param var, gitmek istiyorum ancak bu tarz gönüllü projeler öğrencilere göre yani gidip geri döneceksiniz. Ben orada yeni bir hayata başlamak istiyorum.

Fikiri olan benimle paylaşabilirse sevinirim.

Saygılar.

• Hayatının iki senesini Amerika'da (San Diego- üniversite) , bir senesini İngiltere'de (Londra -master) ve son 6 senemide şu an bulunduğum Hollanda'da (Amsterdam) da geçirmekte olan biri olarak sorularınız olursa cevaplamaya çalışayım.
  • takipteyim
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Dostum bir önceki mesajımda yazdıklarım geçerlidir. Bir tavsiyen var ise dinlemekteyim.

Başlangıç için belirli bir nakit param bulunmakta ve ielts academic 7.0 puanım vardır. Gıda mühendisiyim. yaş 28. Okul olayları için geç kaldım. Benim amacım bir yolunu bulup yurtdışında çalışmak ve yaşamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darksilence09

Dostum bir önceki mesajımda yazdıklarım geçerlidir. Bir tavsiyen var ise dinlemekteyim.

Başlangıç için belirli bir nakit param bulunmakta ve ielts academic 7.0 puanım vardır. Gıda mühendisiyim. yaş 28. Okul olayları için geç kaldım. Benim amacım bir yolunu bulup yurtdışında çalışmak ve yaşamak.

Yaşınız 28 olmuşsa okul bir seçenek olmasın bence de.

Sizin yerinizde olsam Almanya'da gıda ithalatı yapan Türk firmalarının listesini çıkarır, iletişim kurmaya çaba gösterirdim. Gıda çok önemli bir sektör. Bu yüzden AB standartları gereği illa bünyelerinde gıda mühendisi çalıştırma zorunlulukları vs vardır. Bu tip firmalar, sizin gibi TR den insan alarak çalıştırarak vergi konusunda bir takım avantajlardan yararlanabiliyorlar.

Büyük ihtimal işe ilk defa Türkiye kolunda başlayıp akabinde Almanya'da pozisyon bakma şansınız olur diye düşünüyorum. Tabi ihtiyaca göre değişir.

Bence en stabil, en hayalci olmayan yöntem bu olacaktır.

Kendinize iyi bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Hayatının iki senesini Amerika'da (San Diego- üniversite) , bir senesini İngiltere'de (Londra -master) ve son 6 senemide şu an bulunduğum Hollanda'da (Amsterdam) da geçirmekte olan biri olarak sorularınız olursa cevaplamaya çalışayım.

Daha üniversiteye başlamadım ama mühendislik okuyacağım neler yapmam gerek ?
  • Bir idealiniz olması güzel birşey bence. Yurtdışında eğitim görmek için yapmanız gereken ilk şey İngilizce'yi okuyup,yazacak,konuşacak kadar öğrenmek olmalı. Akabinde ilgilendiğiniz mühendislik dalıyla ilgili kısa bir araştırma yapın ve dünyada o dalda en başarılı okulların adını ve web sitelerini not edin. Google bu iş için yegane yöntem. Sonra kendi öğrencilik geçmişinizi (başarı durumunuz) ve ekonomik durumunuzu baz alarak uygun üniversiteleri belirleyebilirsiniz.

Sonra bu belirlediğiniz üniversitelerin web sitelerinden ilgili mühendislik sayfasına ulaşıp öğretmenlerin mailleri aracılığıyla iletişime geçebilir ve sıcak bilgi alabilirsiniz. Bence bunu yapmanız direk öğrenci işleri tarafından hazırlanan sayfalarda takılı kalmamanız çok önemli. Üniversite sadece çalışma yeri değil aynı zamanda networking yeridir. Bunu zaten anlayacaksınız üniye gidince. Göreceksiniz ki iletişim kurdukça, yeni kapılar açılacak ve yeni fikirleriniz oluşacak ve dünya insanı olmaya başlayacaksınız.

Neyse, diyelim bir üni. belirlediniz ve bir eğitmenle kontak halindesiniz. Başvuru için genelde lise diploması, TOEFL,IELTS gibi İngilizce dil yeterlilik sınav sonucu, SAT gibi uluslararası geçerliliği olan bilgi tescil skoru gerekir. Bir de başvuru ücreti olacaktır. Eğer ekonomik olarak bu tip bir eğitim alma şansınız yoksa o zaman burs bakmalısınız. Kontak kurduğunuz eğitmen sizi bu konuda bilgilendirebilir veya üninin öğrenci işleriyle görüşüp ne derecedeki SAT skorlarına sahip öğrencilere burs verildiğini öğrenebilirsiniz. Bazı burslar sadece (tuition) denilen okul ücretini karşılar ve oradaki hayatı tamamen cebinizden ödemenizi gerektirebilir. Bunun ayrıntılarını öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz.

Ben San Diego Devlet ünisinde full bursla okumuştum. (uçak biletleri+vize ücreti+ toefl sınav ücreti+ yatacak yer+okul ücreti + kitaplar + 300dolar aylık harçlık) Gerçi 3. sene gittim oraya benim durumum biraz farklıydı (Buradaki ünim göndermişti).

Öte yandan lise döneminde yaptığınız projelerde burs almanızda etkili olabilir. Ama ne yalan söyleyeyim Türkiye'deki eğitim sistemi yüzünden böyle plan proje olayları ancak özel kolejlerde okuyanlar için geçerli. Siz zaten öyle bir okulda okuyor olsaydınız burada bilgi almak durumunda kalmazdınız. Rehber hocanız olurdu yurtdışı için sırf.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.