Şimdi Ara

Avrupaya Taşındım ve Gördüklerim Karşısında Çok Utandım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
13.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konuyu acan arkadas konuyu yan chariyla acmis. bir de laf atan turklere "harrasment" olarak ceza aldirmaya calisiyor. sana ne?
  • Düsseldorf a yakınsın restoran da da genelde balık ağırlıklı köşede olan bir restoran değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim işte eğitim temelden başlar. Ben türkiye de olsam avrupa da olsam ülkeye aldığım kişileri iyi bir araştırmadan geçiririm ve sınır dışı konusunda da hiç mütevazi davranmam yanlış yapanı atarım. Malesef ülkelerin çoğu bunu yapmıyo en yakından türkiyede ki Suriyelilere bakın önde adam arkada 2 veya 3 tane karısı medeniyet desen bizden en az 100 yıl geri de temizlik yok. Beraber yaşama zorunluluğunu bize dayattılar. Millet olarak sadece izliyoruz ülkemizin araplaşmasını bakalım ilerde torunlarımıza ne cevap vereceğiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malesef bunun kökü yine eğitim sistemimizin kötü olmasından kaynaklanıyor. Bende Türküm sende Türksin ama yapmıyoruz. Bunu yapanlar kim? Tabiki şehrin varoş bölümlerinde, kasaba hayatında yaşayan insanların nesilden nesile aktardıkları yanlış bir kültür var. Bunu aşamıyoruz ve düzeltemiyoruz. Düzeltmenin tek yolu eğitimdir. Türk olduğuma utanıyorum bazen bunlar yüzünden.
  • Yurt dışında sevgilim var. Telefondan konuşuyorduk , sevgilime koskoca almanyada yolda giderken laf atan barzo bilin bakalım kimdi?
    Türk idi. Türklerin adını bu yurt dışındaki yobaz kesim kirletiyor emin olabilirsiniz. kendilerini hiç geliştirmemişler. bir topluluk nasıl olur da bulunduğu ülkedeki medeniyetten hiç nasip almaz. yabancılar birbirlerini görünce selam veriyor bizimkiler yoldan geçen kadına kıza laf atıyor.

Türkiyedeki türkler medeni ve modernler ama yurt dışına eski zamanlardan göç etmiş olanlar, Türkiyeyi sanki bi 100 yıl önceden takip ediyorlar gibi. çok barzolar. ben isterdim ki Türk denildiği zaman bütün dünya medeniyet ve modern olduğumuzu düşünsün... medeni ve modernliğimizle zeki oluşumuzla kendimizi belli edelim; ama maalesef Ben Türk ' üm dediğimde insanlar danger diyor. herke bizlerden korkuyor çekiniyor. Vahşiyiz sanırım. Bugun suriyeliler türkiyeye geldiğinde bizler suriyelilere nasıl bir gözle bakıyorsak aynı şekilde yurt dışındakiler de bizlere suriyeliymişiz gibi bakıyor çünkü bizler de onlara göre vahşi ve pisliğiz. :(

• Dr_driver kullanıcısına yanıt
    Kız arkadaşın için üzüldüm.. Ben biraz daha batıdayım Burada böyleyse, Almanyanın durumunu düşünemiyorum bile : (
    Yurt dışında bizi millet olarak bunlar temsil ettiği için dünyada bize karşı hep önyargı var maalesef, bunun canlı örneğini yaşadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 senedir Hollanda'da olan biri olarak malesef onay vermek durumundayim. Buraya zamaninda (60-70ler) gelmis olan insanlarin malesef yuzde 80 i hala kendini bozkirda koyde saniyor. Onlarin cocuklari , torunlari ise ayri bir vaziyet. Eskiden Turkum derdim ama bunlar yuzunden yildim artik. Zaten ingilizce konustugum icin Turk muamelesi yapmiyorlar. (Turkler ingilizce konusamayacak kadar cahil oldugu algisi var buradaki cogunluk yuzunden) .. Forumda cok yazdim, ne zaman Turk asilli oldugumu soylesem millet iletisimde kontak kapatiyor.

Avrupa'nin garezi Osmanli'dan filan degil bilesiniz bu zamaninda avrupaya gelen Turkiye vatandaslarindan.
  • Yurtdışına kaçanlar Vatandaşın çoğu keko zaten. Efendi adamlar pek beceremez ülkeden kaçmayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.