Şimdi Ara

Avrupaya Taşındım ve Gördüklerim Karşısında Çok Utandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
13.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Batı avrupanın nezih bir şehrinde yaşamaya başladım son bir kaç aydır. Herşey çok güzel gidiyor insanlar çok kibar, hava güzel, yemekler on numara. Fakat son günlerde fark ettiğim bişey beni çok rahatsız etti. Yaşadığım şehir pek göçmen olmayan bir yer. Gece sokakta yürürken İstanbul Restaurant diye bir yer gözü çarptı ve baya sevindim bunu görünce. Ama bir kaç dakika sonra olayın seyri değişti. Gece saat 12 civarı restaurant boş bütün çalışanları ve sahipleri oturmuş dükkanın önüne yoldan gelen geçen kızlara laf atıyorlar, hatta yanında erkek olan kızlara bile. "Oyy sen ne güzel şeysin öyle ", "Oyy Gelsene buraya" yabancı dilde. Ben bunu gördükten sonra bir şok oldum. Daha sonraki haftalarda bu yoldan bir kaç kere daha geçtim yine aynı manzara ile karşılaştım. Anladığım kadarıyla bu insanlar bunu kendi hobileri haline getirmişler ve her gece böyle kadınlara sataşıyorlar.

Bir erkek olarak ve aynı zamanda uzun yıllar istanbulda yaşamış biri olarak ben kendimden çok utandım.

Size sorum şu : Bunun çözümü nedir ? Avrupa hukuku bilen biri varsa iletişime geçebilir ? Taciz yani "harassment" yasası filan varsa bunlar şikayet edilirse bir sonuca varılır mı ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammedcy -- 6 Ağustos 2019; 12:22:31 >

• Ben de en çok buna şaşırdım. Diğer avrupa ülkelerinde de en çok dikkatimi çeken buydu. Kendilerini geliştirme diye birşey yok. Bizde genelde Hindistanlıları Pakistanlıları kötülerler. Halbuki benim Avrupa ülkelerinde tanıştığım bu Asya ülkelerinden çoğu kişi kendini son derece geliştirmiş, makul insanlar.
    Onlara yapacak bişey yok maalesef. Onlar ülkesinde bi baltaya sap olamamış genelde iç Anadolu'nun bozkırında yetişmiş ayı oğlu ayılar. Avrupa'ya ağızları koka koka giderler, orda şans eseri az bı para gördü mü havalarından geçilmez, en alâ ayı olurlar. Yazları da orda şahinle eşdeğer olan biemvi leriyle gelip Türkiye'de hava atarlar. Tek muhabbet edebildikleri konu biemvisinin ne kadar güçlü olduğudur, ee ne de olsa o Avrupai bir ayı..
    Merhaba dostum ben Avrupa değil ama başka bir tefe yaşıyorum söylediğin durum buradada var. Tüm dönerdiler ve Türk Kürt kökenli insanlar restoranda veya dönercide çalışanlar aynısı yapıyorlar. 40-50 yaşında adamlar orta okullu kızlardan tut dişi olan herkese laf atıyorlar. Gerçekten bizim insanlar kadar iğrencini daha önce görmedim artık tiksinti geliyor. Ülkemizin insanı bir an önce dünyadan silinmeli. Bu sadece Türkler Kürt’lere değil gelişmemiş ülkelerden gelen herkes aynı şekilde. Bu Türkiye’de Afrikalılara hayranlık besleyenler bar işlerinde güçlerinde diyorlar onlarda nüfusu az olduğu için göze batarlar diye sakin takılıyorlar. Bunlarda aynı şekilde. Dünyanın çivisi çıkmış. İnsan ırkı yaşamayı hak etmiyor. Hayvanlar bizlerden daha çok ediyor bu dünyayı.
  • Eğer tacize uğrayan biri şikayet etmezse birşey olacağını sanmıyorum
  • Maalesef yurt disinda yasayan cogunlukla sonradan giden tiplerin cogu boyle. Egitimsiz cahiller. Bu yamyamlarin yuzunden uzerimize etiket yapisiyor. Bana da bunlar gibilerin yuzunden etiket vurulmustu vakti zamaninda. Ama taniyinca anladilar farki. Bu arada elbette sikayet edebilirsin. Direkt polise sikayet et bence.
  • uzaktan gorunmeden taciz ederlerken bi kizi videoya cek.Avrupadaki adalete guven emin ol baslari belaya girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoya alıp polise şikayet et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dakka 1.14 hahah
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    bunu ilk defa gördüm :(

Gerçekten durumları vahim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilinçli insan olmanın bir getirisi de temkinli tutum sergileyebilmek. göçmen almayan bir batı avrupa kentindeki nerdeyse tüm kadınlar bunun bilincinde olurlar. tüm hukuksal haklarını bilerek fakat temkinli de davranarak bu türden kımıl zararlılarını görmezden gelip belki de gülüp geçerek yollarına devam ederler. sonuçta insan bilinçli bir şekilde yok saydığı bir şeyden çok büyük rahatsızlık duymaz. ve bilirler ki karşı taraf kriminal bir harekete geçtiği anda hukuk haklarından eninde sonunda gelecektir. aslında karşı taraf da adaletten kaçış olmadığını bildiği için laf atmanın ötesine geçemez. kısacası durum sözlü sataşmadan ibaret olduğunda haklı da olarak çok ciddiye alınmaz. olacak olan şey her bir vakada göçtükleri ülkenin itibarının biraz daha zedelenmesidir malesef. çözüm nedir diye sorarsan karşı taraf da o laf atılanların bilinç seviyesine ulaştığı anda sorun ortadan kendiliğinden kalkacaktır.

• Avrupa'ya gitse bile çomar çomar kalıyor maalesef.

• bu cahiller yurt disina cikip lokanta bile aciyor.Bizim gibiler de yaşamaya calisiyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • taiwooo T kullanıcısına yanıt
    Ben de en çok buna şaşırdım. Diğer avrupa ülkelerinde de en çok dikkatimi çeken buydu. Kendilerini geliştirme diye birşey yok. Bizde genelde Hindistanlıları Pakistanlıları kötülerler. Halbuki benim Avrupa ülkelerinde tanıştığım bu Asya ülkelerinden çoğu kişi kendini son derece geliştirmiş, makul insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammedcy -- 6 Ağustos 2019; 22:16:3 >
  • muhammedcy M kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum ben Avrupa değil ama başka bir tefe yaşıyorum söylediğin durum buradada var. Tüm dönerdiler ve Türk Kürt kökenli insanlar restoranda veya dönercide çalışanlar aynısı yapıyorlar. 40-50 yaşında adamlar orta okullu kızlardan tut dişi olan herkese laf atıyorlar. Gerçekten bizim insanlar kadar iğrencini daha önce görmedim artık tiksinti geliyor. Ülkemizin insanı bir an önce dünyadan silinmeli. Bu sadece Türkler Kürt’lere değil gelişmemiş ülkelerden gelen herkes aynı şekilde. Bu Türkiye’de Afrikalılara hayranlık besleyenler bar işlerinde güçlerinde diyorlar onlarda nüfusu az olduğu için göze batarlar diye sakin takılıyorlar. Bunlarda aynı şekilde. Dünyanın çivisi çıkmış. İnsan ırkı yaşamayı hak etmiyor. Hayvanlar bizlerden daha çok ediyor bu dünyayı.

• Evet, dediğin gibi yaşa falan bakmıyorlar dişi olsun yeter kafasındalar. İnsan insanlığını sorguluyor bunları görünce maalesef :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Videoya alıp polise şikayet et.
    Bunu ciddi ciddi yap sözlü taciz de tacizdir

• Gönüllü faaliyet kapsamında 1.5 ay Ukrayna Lviv'de bulundum (2 hafta önce geldim). Orada gördüğüm Türklerin %90'ı anlattığının aynısı. İşleri güçleri karı kız ve ucuz alkol içmek.
  • Bunu gelip buraya soracağına, bulunduğun ülkede yaşayan bu işlerden anlayan birisine sorsan daha mantıklı değil mi?
  • videoya çek dünyaya yayma işini ben yaparım sağlam bir sosyal linç sonrası her şeylerinden olurlar

• elonardo kullanıcısına yanıt
    Sosyal linç burada işe yarar mı bilmiyorum. Ama Türkiyede yaramadığı kesin, o kadar sosyal medya tepkilerinden sonra bile bu Seydioglu kardeşleri serbest bırakmışlar. Onu da bugün öğrendim.
  • Öyle insanları kim yetiştiriyor bir düşünün o yüzden utanmanıza gerek yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.