Şimdi Ara

Avukat arkadaslar bakabilir mi? acil ve onemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir arkadasima borc verdim ve parayi ptt den gonderdim ama borcunu odemeyi red ediyor,

dava acmak istiyorum ama eski bir arkdasimdi borc aldigina dair senet falan yapmadik, ptt den gonderdigim para karsiligi aldigim dekontlarida saklamadim, arkadas oldugu icin sorun olmaz diye dusunmustum

simdi ben dava acsam, yasal yollar ile acaba ptt den benim ona para gondedigimi kanitlayabilirmiyiz, aldigi paralari borc olarak aldigini gosteren mesajlar var telefonumunda ama ise yarar mi

ne yapmaliyim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neslin -- 26 Ocak 2008; 16:57:24 >

• büyük bir paramı acaba sorması ayıp ne kadar?

2. soru o ne biçim arkadaş
  • 600 lira, buyuklugunu kucuklugunu bi kenara birak zor durumda diyorsun arkadas diyorsun sonra cikmis odemeyecegim diyor
    quote:

Orjinalden alıntı: GSoldier

büyük bir paramı acaba sorması ayıp ne kadar?

2. soru o ne biçim arkadaş
  • Bence hukuki olarak hiçbir borç yükümlülüğü yok arkadaşının maalesef.

Üzüldüm senin adına.
  • bana gonderdigi mesajlar borc istedigini belirten mesajlar elimdeki son dekont kanit teskil etmez mi acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: ironblood

Bence hukuki olarak hiçbir borç yükümlülüğü yok arkadaşının maalesef.

Üzüldüm senin adına.
  • Tutuyordur Ptt kayıtları ama borç olarak kanıtlayamassın sanırım.
  • eger ptt bu kayıtları tutuyorsa en azından bır umut dava acarım tutmuyorsa zaten yapacak bı sey yok Allah ından bulsun derim
    quote:

Orjinalden alıntı: Buciku

Tutuyordur Ptt kayıtları ama borç olarak kanıtlayamassın sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buraya uye olup sordum ama bu site DH kadar populer degil, cvb gelmedi.

DH de avukat yok mu acaba ne yapmem gerektigini soyleyebilecek?

quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

hukuki.net/forum
  • ptt den kayıtları bulsan bile adam çamursa ki öyle görünüyor "bana borcu vardı onu gönderdi" bile diyebilir. senin yapacağın şey sadece teknik yöntemler.böyleleri için tek çözüm şiddet maalesef. başka türlü alabileceğini sanmıyorum.
  • işallah çözümlenir eğer çözümlenmessede geçmiş olsun boşver kardeş sana allah o paranın 2 katını verir ondanda 2 katı fazlasını alır
  • bana gonderdigi mesajlar var borc olarak istiyorum diye ama hersey umulur

quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

ptt den kayıtları bulsan bile adam çamursa ki öyle görünüyor "bana borcu vardı onu gönderdi" bile diyebilir. senin yapacağın şey sadece teknik yöntemler.böyleleri için tek çözüm şiddet maalesef. başka türlü alabileceğini sanmıyorum.
  • 1-yasal belge olmadan işin zor
    2-paranı elbette alırsın ancak almak için harcadığın zaman ve paraya değecek bir rakam olması lazım.
    3-almaya karar verdiğinde sulh hukuk mahkemesinde harç yatırarak dosya açman gerekiyor (avukatsız işin zor)
    4-mahkeme seni haklı bulursa deliller yeterli gelirse icra dairesinde bir dosya daha açarak (harç bedeli karşılığında) icra takibi başlatman gerekiyor ki bunun içinde masrafları öncelikle cebinden karşılaman gerekiyor.
    5-daha sonra kişiyi bulup tebliğ etmen gerekiyor ki sana bu yamuğu yapan arkadaşın çoktan kılıfını hazırlamıştır
    6-49 örnek veya 51 örnek (tam hatırlamıyroum) ödeme emrini kendisine ibra ettikten sonra 10 gün içerisinde mal beyanında bulunması veya borcu ödemesi gerekiyor.
    7-mal beyanında bulunmaz veya yalan beyanda bulunursa hakkında 317/b gereği (337 de olabilir) yeni bir dava açılıp bu sefer tck ya göre 10 gün paraya çevrilmeyen hapis cezasına çarptırılıyor ve dava masrafları borcuna işleniyor.
    8-tebliğ süresi takip yapmanıza engel değildir isterseniz tebliğ süresi dolmadan icra takibi yapabilirsiniz...
    9-en acısıda bu olacak...senden 600 ytl borç alan zihniyetin evinde veya elinde bu bedeli (yaklaşık 1300 ytl olur borcu) karşılayacak emtiası varmıdır bu ayrı bir konu...

kabaca yaşayacağın süreç bu,zamanı sen hesapla artık.cebinden vereceğin parada cabası.
    tabi kesin haklı çıkacaksın diye bir şeyde yok.

kalkıpda benden gizli kendi cebine böyle bir mesaj atmışda diyebilir,%40 inkar tazminatını göze alıp borcu inkarda edebilir vs vs vs...

• cvb icin tesekkur ederim soylediklerin dogru, en basta zaten avukat parasi var, dava lehime islemez ise bide onun masrafi arti dava masraflari falan

Allah indan bulsun diyeyim

quote:

Orjinalden alıntı: Ado

1-yasal belge olmadan işin zor
    2-paranı elbette alırsın ancak almak için harcadığın zaman ve paraya değecek bir rakam olması lazım.
    3-almaya karar verdiğinde sulh hukuk mahkemesinde harç yatırarak dosya açman gerekiyor (avukatsız işin zor)
    4-mahkeme seni haklı bulursa deliller yeterli gelirse icra dairesinde bir dosya daha açarak (harç bedeli karşılığında) icra takibi başlatman gerekiyor ki bunun içinde masrafları öncelikle cebinden karşılaman gerekiyor.
    5-daha sonra kişiyi bulup tebliğ etmen gerekiyor ki sana bu yamuğu yapan arkadaşın çoktan kılıfını hazırlamıştır
    6-49 örnek veya 51 örnek (tam hatırlamıyroum) ödeme emrini kendisine ibra ettikten sonra 10 gün içerisinde mal beyanında bulunması veya borcu ödemesi gerekiyor.
    7-mal beyanında bulunmaz veya yalan beyanda bulunursa hakkında 317/b gereği (337 de olabilir) yeni bir dava açılıp bu sefer tck ya göre 10 gün paraya çevrilmeyen hapis cezasına çarptırılıyor ve dava masrafları borcuna işleniyor.
    8-tebliğ süresi takip yapmanıza engel değildir isterseniz tebliğ süresi dolmadan icra takibi yapabilirsiniz...
    9-en acısıda bu olacak...senden 600 ytl borç alan zihniyetin evinde veya elinde bu bedeli (yaklaşık 1300 ytl olur borcu) karşılayacak emtiası varmıdır bu ayrı bir konu...

kabaca yaşayacağın süreç bu,zamanı sen hesapla artık.cebinden vereceğin parada cabası.
    tabi kesin haklı çıkacaksın diye bir şeyde yok.

kalkıpda benden gizli kendi cebine böyle bir mesaj atmışda diyebilir,%40 inkar tazminatını göze alıp borcu inkarda edebilir vs vs vs...

• neslin
    amcam cumhuriyet savcısı ve en yakın 3 arkadaşım avukat aynı zamanda mesleğim gereği nadirende olsa ihtiyaç duyup bu yollara başvurduğum için az çok biliyorum,inan haklıyken haksız oluyorsun bir çok zaman...
    öyle bir hukuk sistemimiz var ki haklıyken büyük bir firmaya dava açıp firmanın büyüklüğü ve avukatların becerisi sayesinde firmamın adını karaladı gerekcesiyle karşı dava açıp kendisine dava açan müşterisinden tazminat alan şirketler biliyorum ben...
    gözünü korkutmak istemiyorum sadece elindeki kozların zayıf bunu dikkate almalısın...
  • en iyi seçenek dövmek kalıyor gördüğün gibi
  • ilgin için çok sağol

quote:

Orjinalden alıntı: Ado

neslin
    amcam cumhuriyet savcısı ve en yakın 3 arkadaşım avukat aynı zamanda mesleğim gereği nadirende olsa ihtiyaç duyup bu yollara başvurduğum için az çok biliyorum,inan haklıyken haksız oluyorsun bir çok zaman...
    öyle bir hukuk sistemimiz var ki haklıyken büyük bir firmaya dava açıp firmanın büyüklüğü ve avukatların becerisi sayesinde firmamın adını karaladı gerekcesiyle karşı dava açıp kendisine dava açan müşterisinden tazminat alan şirketler biliyorum ben...
    gözünü korkutmak istemiyorum sadece elindeki kozların zayıf bunu dikkate almalısın...
  • Benim de bir sorum olacak:

6 ay önce USA de yaşayan bir arkadaşıma bana fotoraf makinesi ve video kamera alması için 2000 YTL para gönderdim EFT ile. Ama 6 ay geçmesine rağmen hala bir şekilde bahane bulup bana malları göndermedi. Açıkçası beni dolandırdığından şüphe ediyorum. Bu arkadaşla MSN yazışmalarımız ve gönderdiği sms ler hala kayıtlı durmakta.

Savcılığa gidip dolandırıcılıktan şikayetçi olabilir miyim?
    En azında Türkiye' ye girer girmez gözaltına alınmasını sağlayabilir miyim?
    Nasıl bir başvuru yöntemi uygulamalıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.