< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asemjw -- 7 Mart 2021; 23:8:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ACEMİ İÇİN SİFİR ARAC UYGUN OLUR MU?
-
-
Ben de benzer durumdayım hocam. İlk arabam olacak 0 la aralarında fiyat farkı çok az. Önce ikinci el alıp acemiliği atmak istiyorum ama bu sefer de o kadar para vermek saçma geliyor. Garantisi desen olmuyor -
Ucuz ve dandik bir araba al bence. Soforlugun daha iyi olur -
Ucuz ve manual bir araç alın derim. Şöförlük öğrenirsiniz en az 2 yıl aktif kullanın. Sıfır alıcak paranız varsa euro altın gibi bir emtia da tutarsanız hep aynı araçı alabilecek bir değerde paranızı tutarsınız vede 2 yıl binip diğerini satıp yeni 0 km araç alıp kullanırsınız :) 0 aracı vurusanız cıkma farını 1500/2000 TL ye bulursunuz :) -
acemi iken insan daha dikkatli oluyor, hele de araç sıfır km ise aman sürtmeyeyim diye daha bir dikkat kesilirsin. dünya malı sonuçta, bence o kadar endişe etmeye gerek yok.
-
Ben de acemi sürücüyüm, ehliyet almak için epey geç kaldım. 34 yaşında eylül ayında ehliyeti aldım. Sonra hemen araç bakmaya başladım, o zamanlar piyasa uçuk durumdaydı. Şimdi yeni yeni yerine oturuyor. Ben de çok baktım, araştırdım ve 2. el araca para vermeye kıyamadım açıkçası, kazasız boyasız eli yüzü düzgün bir araba almaya kalkınca ciddi paralar çıkıyor ortaya. Sıfır aldım şu an rahat rahat, sakin sakin sürüyorum.
-
Otomatik ise 0 km alın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben ilk aracimi gecen yil aldim, sifir ve manuel. sokaklarin bos olduğu saatlerde bolca pratik yapin, debriyajinizi iyi ogrenin ve trafigin çılgınca aktığı saatlerden kaçının. bence sorun yasamayacaksiniz. ikinci el hakikaten kötü fiyatlar sunuyor, ben isterdim ilk arabam ikinci el bir clio veya fiesta olsun fakat fiyatlar çılgın atınca sıfırı daha mantikli buldum. iyiki de öyle yapmısim. -
Sıfır alın. Kaza yapmak için araç alınmaz, söylediğiniz gibi fark yok pek aralarında fiyat olarak.
Eger sifir araba surerken daha tedirgin olurum diyorsanız heyecanı atmak icin birkaç ay ucuz yollu bir şey sürün sonra istediğinizi alın derim. Kafanız rahat eder. -
sıfır boş paket egea , clio , c3 , ufak motor manuel vites. vursanda çizsende üzülmezsin. ikinci el araba ile uğraşılmaz . ne nedir bilmiyorsun ülkenin hali içler acısı .
-
Sıfır alın dikkatli olursanız bir şey olmaz, ilk zamanlar araca zarar vermekten korkarsınız büyük ihtimal ama ilk birkaç aydan sonra geçer. İkinci el alırsınız, yolda arıza yapar tecrübeniz de yok oldukça sıkıntı çekersiniz. İkinci elde hangi araba temiz hangisi arıza yapar anlamak oldukça zor, sıfır alırsanız kafanız 100.000km/7-8 yıl rahat olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 8 Mart 2021; 22:0:48 > -
Kazaları usta sürücüler yapar. Acemi sürücü çekinerek, kollayarak sürer. Usta sürücü sabırsız davranır kaza yapar.
Otomatikse sıfır daha mantıklı -
Ben 0 araçla öğrendim hocam
Kendine güveniyorsan 6 ayda bitiyor olay
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Acemiyseniz kullanım sürecinde ufak sürtmeler vs olma olasılığı yüksek olacaktır. Ben ilk arabamı 0 km manuel aldım çok acemi değildim ama çok usta da değildim.
Otomatiğin öğrenme sürecinde daha iyi olduğunu düşünüyorum böylece dikkatinizi yola,aynalara,sinyale,trafik ışıklarına vermeniz daha kolay olur.
Acemi olarak 0 araba alacaksanız parçası ucuz ve bol bulunan bir araba olsun mutlaka. Arabanın kendisi de ucuz olsun ufak tefek hasarlarda fazla sizi üzmesin.
Alacağınız araba çok ufak olmasın çok sıkıştıran olur. Çok büyük olmasın dar aralardan geçerken zorlanmayın.
Bir de maddi durumu belirtmemişsiniz zenginseniz bile hot hatch tarzı 250 hp üstü veya lüks spor segmentindeki 500hp üstü otomobillere bulaşmayın. Acemiyi 3 4 saniyede öbür tarafa postalayabilir. Aşırı agresif araçlardan kaçının.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 9 Mart 2021; 1:38:47 > -
Uzun süre kullanacaksanız sıfır aracı alın, ufak tefek ezik-çizikler muhakkak olacak fakat satarken piyasasının 5-10 altına satarsınız, büyük bir kaza durumunda da yeni araç sizi daha iyi korur. Zaten kötü bir araç alsanız masraf potansiyeli olacak, onu da değer kaybı riskine sayarsınız.
-
hepimiz ufaktan vurma sürtme yapmışızdır ben de yaptım. tampon bu çizilir de kırılır da kafaya takmaya hiç gerek yok. zaten mutlaka birisi gelip arkadan vuruyor o ara kaskodan yaptırırsınız
-
Sifir arac alin ama ortalama bir 10 ders falan surucu kursundan pratik olmasi acisindan ders alin. Sag tarafta oturan hocanin fren ile mudahale ve sizi yonlendirme sansi var. Güveniniz geldiginde ve egitim aldiginiz hocanin yorumu olumlu oldugunda ufak ufak cikarak deneyiminizi artirabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ucuz ve dandik bir araba al bence. Soforlugun daha iyi olur
|
Benzer içerikler
- ticari araç satışında fatura kesilmesi
- cam filmi çekildikten kaç saat sonra cam açılır
- değişenli araba alınır mı
- debriyaja basmadan vites atmak
- renault clio otomatik vites yorumları
- ford tourneo courier 2024 teknik özellikleri
- byd dolphin menzil
- jeep avenger fiyat
- paul walker kazası
- yeni renault 5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X