< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ACEMİ İÇİN SİFİR ARAC UYGUN OLUR MU? (2. sayfa)
-
-
2015 te ablama i10 aldık otomatik 1.0 ilk arabası ve ilk deneyimi olacaktı, 1 ay arkadaş oldum ilk etapta, o günden bu güne hergün sürüyor hala kazasız belasız, sonuç olarak bir yerden başlamanız lazım, acemi şöförlere en büyük tavsiye araç sürerken arkanızla değil önünüzle meşgul olun, tampona yapışsalar bile panik yapmayın işinize bakın. sıfır araç alırsanız kaskosunu teminat arttırılmış şekilde yaptırın düz kasko yapıp geçmeyin, teminat üstü kaza olursa başınız ağrır, 21 yıllık şöför olarak aklıma gelenler bunlar tavsiye olarak.
-
Benim de aklımda bu soru var. Ben de acemiyim. Fiat egea 1.4 fire easy alsam mantıklı olur mu diye düşünmekteyim. İkinci el ilanlarıyla uğraşmaktan bıktım açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversite yıllarında ilk arabamı sıfır olarak almıştı ailem. O dönemde de ikinci el ve olabildiğince ucuz bir araç almaları yönünde ısrar etmiştim.
Bunun üzerinden heralde bir 20 sene geçti. Şu an hala aynı düşünüyorum, ilk aracımı şimdi alacak olsam yine ucuz ikinci el bir şey isterdim.
-
Acemilik ya kaza olmasa bile sürtme ihtimali fazla oluyor, o yüzden ben ikinci el öneriyorum kendim de öyle yapmıştım zamanında, sıfır aldığım aracın orasını burasını sürtsem baya üzülürdüm ama ikinci el zaten boyalı olacağı için takmazsın, acemiliği atınca 0 a geçersin. -
0 km araç tecrübeli sürücü için bile mantıksız bazı durumlarda. Büyük paralara gidip yerli araç almak varken ikinci el temiz bir araç alın. Hatta acemi iken parçası uygun ve kolay bulunabilen araç bulun. Hatta tanıdık bi ustanız varsa ona göre araç alın derim.
-
Ben de senin gibi ilk aracımı sıfır aldım.Emin ol yolda giderken bir yere çarpmaz etmezsin,sürtmelerin filan olursa o da park ederken vs olabilir.Kamera yada sensör taktırırsan onda da çok sorun yaşayacağını sanmam :)Bence sıfır al dostum,arabayla yolda kalma korkun olmaz.Trafikte bir dünya su kaynatan araba görüyoruz.
-
Tecrübe 0 ise ve imkanınız da varsa alacağınız araca yakın bir araç kiralamak 3-5 gün trafikte güzel pratik yaparsanız gayet yeterli olur bence sonra da kendi aracınızda heyecan yapmadan sürersiniz kasko sigorta önemli onları da unutmayın -
Bende ilk aracımı 1 Şubat'ta aldım , ondan önce sadece kursta aracı sürdüm yani sürmeyi bilmiyordum ,almadan önce kafamda bir çok soru vardı ilk başta 2000-05 model 40-50 bin arası araç alayım dedim aile yakınları yok onlar eskidi sanayide ömrün geçer verdiğinin fazlasınıda verirsin dediler tamam dedik bütçemi 80bin yaptım 2008-12 arası araclara baktım temiz bulamadım bulduklarımda kronik sorunları vardı bütçeyi 100bin yaptım artık yeter dedim alayım bir tane baktıklarımda hepsi ağır hasarliydi ve utanmadan 100bin bandına satıyorlardı dedim olacak iş degil en iyisi parayı basıp sıfır veya sıfıra yakın almak 117'ye 2017 model egea aldım , alırken geri görüşlü kamera ve ekran alıp taktırdım aldıktan sonra 3gün binmedim hem kendime güvenmedim hem de işim çıkmadı bir iki tur attım garaja koyuyorum yıkıyorum eksikliklerine bakıyorum sürmesemde içinde oturuyorum felan sonuçta yeni aracım ve benim için büyük bedel ödeyerek almışım 2hafta sonra acil işim çıktı garajdan çıkarken duvara sürttüm moralim bozuldu tabii ondan sonra kendim garaja koymuyorum süreceksem dışarıda bırakıyorum 1ayda 550km yol yapmışım bunun 50km ben yaptıysam 500 babam ve ailem yapmıştır yani tavsiyem bütçeniz sıkıntı yaratmayacak şekilde ise sıfır alın milletin eski araçlarına vermeyin veya sıfıra yakın en fazla 5yillik temiz araç alın ama muhakkak ne olursa olsun kasko yaptırın ve geri görüş yoksa taktırın çok işe yarıyor hatta ben park sensörüde düşünüyorum çoğu kişi için gereksiz görülsede çok işe yarıyor sis farlarindan daha etkililer
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X