Şimdi Ara

Avukat Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce konusu açılmış ancak ben güncel olması açısından tekrar bir konu açmak istedim. 7 aylık avukatım. Yabancı dil puanım var. Yüksek lisans kaydım var. Uzun dönem askerlik için Ağustosta tecilimi bozdurmayı düşünüyorum. Kısa dönem çıkarsa maddi anlamda mahvolurum ve bu ihtimal beni korkutuyor. Acaba avukat olup uzun dönem istediğim halde günümüz şartlarında kısa çıkma ihtimali nedir? Bir de askeri yargı kalktığı için uzun dönem çıkması halinde avukatları ne olarak görevlendirildiği konusunda bilgisi olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Avukatların Askerlik Hizmeti

Avukatlar Askerde Ne Yaparlar?

Avukatlar, askerlik hizmetleri sırasında genellikle hukuki danışmanlık ve destek görevlerinde bulunurlar. Askeri mahkemelerde görev alabilir, askeri personel için hukuki belgeler hazırlayabilir ve hukuki konularda tavsiyeler verebilirler.

Avukatlar Kaç Ay Askerlik Yaparlar?

Türkiye'de avukatların askerlik süresi diğer meslek grupları ile aynıdır ve 6 aydır. Ancak, belirli koşullar altında bu süre kısaltılabilir veya uzatılabilir.

Avukatlar Askerlik Yapar mı?

Evet, Türkiye'de avukatlar da diğer erkek vatandaşlar gibi askerlik yapmakla yükümlüdürler.

Avukatlar Askerliği Ne Olarak Yaparlar?

Avukatlar, askerlik görevlerini genellikle yedek subay olarak yaparlar. Bu, askeri eğitim almaları ve subay rütbesiyle görev yapmaları anlamına gelir.

Avukatın Askere Gitmesi

Avukatların askere gitmesi için öncelikle Askerlik Şubesine başvurmaları ve muayeneden geçmeleri gerekmektedir. Uygun bulunmaları halinde, askerlik görevlerini yerine getirmek üzere birliğe teslim olurlar.

Avukatlar Askere Gider mi?

Evet, Türkiye'de avukatlar da diğer erkek vatandaşlar gibi askere gitmek zorundadırlar. Ancak, belirli koşullar altında askerlik hizmetlerinden muaf tutulabilirler. Bu koşullar arasında sağlık sorunları, ailevi durumlar ve eğitim durumu sayılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer meslekçi olarak almıyorsa takım komutanı olarak uzun dönem yapabilirsiniz.

Ayrıca kısa dönem olarakta yapabilirsin 2 avukat tanıyorum kısa dönem yapan.
  • Avukatım. Kısa Dönem çıktı geçen Ağustos celbinde. Bunun bir oranı falan yok. Ama eskiye göre daha az hukukçuyu uzun dönem yapıyorlar haberin olsun. Hele meslek kurası,askeri mahkemelerin kaldırılmasıyla daha da azaldı. Takım komutanlığı yapacağına da kısa dönem yap daha iyi.
  • eleutheiros E kullanıcısına yanıt
    Uzun istediğiniz halde mi kısa çıktı üstad?

• Erdem2602 kullanıcısına yanıt
    Evet. O zaman çok üzülmüştüm. Şimdi iyi ki diyorum.
  • Staj eylülde biticek bende yedek subay olarak yapmak istiyorum kasımda gitmek için ağustosta tecili bozdurucam kocaeli hukuk 17 mezunuyum çevremde 3 hukukçuya çıktı şans işi heralde

• 2 ihtimal olur

1.si

senin celb döneminde,uzun dönem ihtiyacı çoksa uzun dönem yaparsın.

2.si de

seçmeci komisyonun ruh haline uygun bir profil sergileyebilirsen uzun dönem yaparsın

Yani şans işi..

Ama bizim bölükte kısa dönem 4 avukat arkadaş vardı,hepsi de 'iyi ki kısa dönem çıkmış' diye şükrettiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecil hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Askerlik
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hukuk fakültesi mezunu bir arkadaşım personel sınıfı yedek subay olarak yaptı. Ulaştırma, personel okulu İzmir Gaziemir'de, 3 ay acemilik. Sonrasında da kurayla bir ilçede askerlik şube başkanı oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.