< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Avukatlık Sınavı
-
-
kayıt sildirip yeni bir uniye kaydolacaksiniz hocam. 2020 girislisiniz. yapilir her turlu bence. sınav 2024te olacak dendi mi bilmiyorum, 2020de girip 3 yılda bitiren de olabilir hocam teorik olarak.
kaldiginiz sınıftan devam etmezsiniz. ustten dersiniz azalir sadece. ilk donem de ustten alamiyorsunuz. ben de bu yil boyle yapıyorum.
yatay geciste kaldiginiz yerden devam edersiniz orda da alttan kalanlar oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belirli bir tarih var o tarihten sonra kayıt olanları etkiliyor. Sınava girmen gerekir diye düşünüyorum.
Birde senin mantığına göre 2020 girişli olup üstten ders alıp 3 yılda bitirse fakülteyi onlara da uygulanmaması gerekiyor sınavın. Yine de araştır sen. Ama yürürlük tarihinden sonra kayıt olanlar için geçerlidir diye okumuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the boy LORAS -- 25 Temmuz 2020; 22:58:3 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Up
2020 girişlilere uygulanacağının kaynağı var mı acaba?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/10/20191024-25.htm
MADDE 6 – 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 80-
Ek 41 inci maddede düzenlenen ve ilgili kanunlarda öngörülen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı veya İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı, ilgili yükseköğretim kurumlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra kayıt yaptıranlar hakkında uygulanır
MADDE 38 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer
Yayım tarihi:24 Ekim 2019 PERŞEMBE
-
Bende sizin gibiyim. 2020 girişliyim ama halihazırda 2.sınıfım. Muhtemel mezuniyet tarihim 2023. Okula kayıt tarihim 2020 olduğu için kesinlikle bu sınavdan sorumluyuz. Ama 2023 senesinde mezun olursam ve bu ''hukuk mesleklerine giriş sınavı'' o sene yapılmazsa nasıl staja başlayabileceğimi bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X