Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam öncelikle teşekkürler, 2 yıldan fazla bir süredir bıkmadan cevap vermişsin. Maden mühendisliğini bu ocakta bitiriyorum ve ingilizceyi de halletmek üzereyim. Ama yaşım çok (32 olacak) :))) madende teknikerlik tecrübem var.
    Göçmenlik onaylanırsa ne kadar süreyle iş bulabilirim ve adamlar cidden en iyilerini mi alıyorlar :)) ( o kadar iyi değilim)
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşayım tarızını beğenmiyormuşsun turkeyin söyle bakim nasıl bi tarz istion
  • Avustralya kızları güzel deniliyor İngiliz soyundan gelmelerinden dolayı sizce kızlar nasıl?

Türklere bakış açıları nasıl? Yabancılara ırkçılık var mı?

Herkes yazı yaşarken sizin kışı yaşamanız nasıl bir duygu :)

En kötü maaşı yani asgari ücretleri ne kadar?

Aborjinler, yamyamlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeStorm -- 27 Temmuz 2017; 17:7:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zivistannn

Hocam öncelikle teşekkürler, 2 yıldan fazla bir süredir bıkmadan cevap vermişsin. Maden mühendisliğini bu ocakta bitiriyorum ve ingilizceyi de halletmek üzereyim. Ama yaşım çok (32 olacak) :))) madende teknikerlik tecrübem var.
    Göçmenlik onaylanırsa ne kadar süreyle iş bulabilirim ve adamlar cidden en iyilerini mi alıyorlar :)) ( o kadar iyi değilim)
    Şimdiden teşekkürler

yani en iyilerini mutlaka aliyorlarda, dedigim gibi madencilik AU'da oluyor yavas yavas. Junior islerde bile bi kac yil deneyim ariyorlar:
    https://www.seek.com.au/job/34025162?type=standard&userqueryid=156f1fb1dcbb7e4e9086af9242791626-0427142

Ben en iyi ihtimalle 6 ay icinde bulunur diyorum ama 1 yilda da bulunuyor yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanHur

yaşayım tarızını beğenmiyormuşsun turkeyin söyle bakim nasıl bi tarz istion

Bunu bir kac kere yazmistim sanirim.

Turkiye bana cok tutucu geliyor. Ortada kesinlikle bir sikinti var yani. Turkiye'ye gitmeyeli 5 yil oldu, haftaya gidecegim. O yuzden simdiki dusuncelerim 5 yil onceye odakli olabilir. Ondan dolayi en saglikli olarak guncel bir sekilde Agustos sonu civari bu soruna cevap versem daha iyi olur gibi dusunuyorum.
  • Mesajım otlansın şurada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeStorm

Avustralya kızları güzel deniliyor İngiliz soyundan gelmelerinden dolayı sizce kızlar nasıl?

Türklere bakış açıları nasıl? Yabancılara ırkçılık var mı?

Herkes yazı yaşarken sizin kışı yaşamanız nasıl bir duygu :)

En kötü maaşı yani asgari ücretleri ne kadar?

Aborjinler, yamyamlar var mı?

1) AU kizlari derken ikimizin de bakis acisi farkli. Benim gozume oyle xyz ozelliginde bir kisi gelmiyor. (Sarisin, esmer, kumral, kisa boylu, uzun boylu vs diye).

Kisisel olarak sorarsan, ben artik begenmiyorum. Ilk geldigimde hos geliyordu, fakat zamanla insan alisiyor. Bu begenmeme olayi fiziksel degil; daha cok davranissal olarak kaynaklaniyor. Bana cogu tasra havasinda geliyor. Annesi babasi zengin olan bile, bir sekilde cok bos islerle ugrasiyor. O yuzden, beni eger mental olarak tatmin edemeyecekse bir sahis ben acikcasi cok begenemiyorum. Maalesef hemen hemen hepsi cok tembel ve hic hirs yok. Ha illa hirsli, alimli vs tipler vardir; ama onlarda asiri elitist oldugundan anglo kulturden yetismemis birisine bakmak istemez (burda anglo kulturden kastim Buyuk britanya; bazilari zira kanada/abd li lere bile tepeden bakiyor); tabiki buna istisna var, ornegin Ahmed Fahour gibi Avustralya posta ofisinin CEO'su ki yillik maasi 5.6 milyon dolar:
    http://s.afl.com.au/staticfile/AFL%20Tenant/Carlton/Images/AhmedCarArticle_620X370.jpg

Kaldi ki Ahmed zaten Avustralya'da lise okumus birisi. Avustralya'da lise okumak maalesef cok onemli, zira elitistlerin hepsi ne zaman egitim ile muhabbet etse, mutlaka liseden bahseder. Zira ozel liseler elit yerler; universiteler ise kokusmus yerlerdir.

2) Turklere bakis acisi normal bir orta-dogulu olarak goruyorlar. Kesinlikle bir yunan, italyan olarak gormuyorlar. Karsi cinsle birisiyle tanistiginizda, turkum dediginiz zaman elbette arkasini donup kacip giden cok oluyor. Ha ben bunu irkcilik olarak algilamiyorum. Yabancilara irkcilik var. Tabi bu nerede yasadigina gore degisiyor. Daha tasraya gittikce, sehir merkezlerinden uzaklastikca irkcilikta artiyor. Pauline hanson diye bir parlementoda sahis var, onun mesela partisi tamamen irkci ve senate dedigimiz hukumetle alakali mecliste 76 koltuktan 4 une sahip. Ulkenin 4. en fazla oyunu aldi bu. 90 lardan beri surekli dava edilen birisi, zira politikaya ilk 90 larda atildiginda asyalilar isimizi calip, gettolar olusturuyor, kulturumuz yok oluyor, ulkeden kovmaliyiz, gocmenligi desteklemeyelim. Diye sozler soylerken; daha sonra muslumanlar kotu, hepsini atalim, ulkeden engelleyelim, musluman girmesin gibi sozler soyluyor. Tabi bu kadini destekleyen insanlarin cogu kirsal kesimde yasayanlar.

3) Buna cevap vermistim sanirim ama bulamadim, acikcasi ben avantajli buluyorum, mesela kisin simdi burda haftaya Turkiye'ye gidip yazin keyfini surecegim. Meyve konusunda da avantaji oluyor, mesela su an seftali ABD'den geliyor.

4) Maas konusundan cok bahsettim.

5) Aborjin var, bundan da bahsettim. Yamyamlik elbette yok

• Hocam pm den de sormuştum da buradan da sorayım başkaları da nasiplensin Avustralya'da iç mimarlık hakkında bilgileriniz var mı?
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    İçi çiğ et
  • Bizdeki kargalar gibi orada da kakadular olduğu söyleniyor. Doğrumu bu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

Arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla hiçbir artısı olmayan bir yer. Memleketimi ne kadar olumsuzluklar olsada tekrar tekrar sevdiğimi anladım.
    Sağlık sistemi yok gibi birşey sigortanın olsa bile gerçek doktora değil, aktardan biraz daha bilgilisine gidiyorsun. Bizde hiç değilse gerçek doktora ücretsiz gidiyorsun.

Para işi zaten yaş çünkü evler hem satın almada müthiş pahalı hemde kirada müthiş pahalı 400 dolar verip tam evde denilemez odaya razı oluyorsun. Bizde hiç değilse banyosuyla filan gerçek ev tutuyorsun parası ne olursa olsun.
    İnsanın tek kısamıyacağı yemek ihtiyacı müthiş pahalı. Arkadâş bir öğle yemeğini 10 dolara getirceğinden bahsetmiş müthiş pahalı. Sebzeye meyveye hiç girmeyeceğim parasından ziyade kiloyu bırak tane ile alıyorsun.
    Ve son olarak türkiyedekinden nerdeyse daha sefil bir hayat için kendini paralamak ve ailenden eşinden dostundan ayrı kalmak, herşeyi 1 aylık tatile sıkıştırmaya çalışmak. Cenazende, düğününde yanlarında olamamak. Bayram sabahlarını mutluluğunu hüznünü sadece telefonda paylaşmak vb. bir sürü şeyden uzak kalmak. Ne için?

hocam aile hekiminin uzman sayısından fazla olması sağlık sisteminde gelişmişliği gösterir. Türkiyede de olması gereken bu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

İçi çiğ et

Su an turkiyedeyim. Inanki genel olak etin kalitesi turkiyede cok dusuk. O yuzden tamamen pismesi olayi kotu etlerde pek fark etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

İçi çiğ et

Su an turkiyedeyim. Inanki genel olak etin kalitesi turkiyede cok dusuk. O yuzden tamamen pismesi olayi kotu etlerde pek fark etmiyor.

Ben etin kalitesine bir şey demedim ki. Sadece etin içi çiğ, kıpkırmızı. Onu gördüm midem bulandı. Valla ben tadına bakarım, çiğ eti gördüm mü yiyemem.

• Merhabalar hocam, Avustralya da ücretli okuyup ayni zamanda çalışma olayi olduğunu duymuştum. Acaba okulda ilk sene haricinde diğer yılların ücretini bu şekilde çıkarmak mümkün olur mu ?

• İç Mimar ve Mimar maaşları nedir?
  • Vay be ne ilginç hayatlar var güzel konu up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, çok teşekkür ederim, çok aydınlatıcı bir konu olmuş.
    Benim de bir kaç tane sorum olacak, zamanın olursa cevaplamanızı rica ediyorum.
    1 inci soru: Kız arkadaşım Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü okumaktadır. Bu sene 3 senesidir, bitince yüksek lisansı Avustralya da okumayı düşünüyor, biz birlikte taşınmayı düşünüyoruz fakat onun okuduğu bölüm hakkında kabul gören bir üniversite internette bulamadım. Özellikle Melbourne bölgesine taşınmayı düşünüyoruz. Varsa böyle bir üniversite ile alakalı sizden bilgi alabilirsek çok memnun oluruz.
    2 nci soru: Kız arkadaşımın okuduğu bölüm ile alakalı bir eğitim kurumu bulamaz isek alternatif bir bölüm okuyabilir mi acaba (üzerinden çalışarak-ek hazırlık) yani.
    3 üncü soru: Gördüğüm kadarıyla taşınmak, vatandaş olmak için baya özellikli veya donanımlı olmak gerek. Ben şahsen eğitime çok fazla değer vermem, yanlış anlamayın beni yani daha çok ticaret ile kendi başına uğraşan bir tipim. 37 Yaşında ve Lise diplomam var, iyi derece de İngilizcem ve Rusçam var (İhracat işi), yatırımcı olarak beni kabul etmek için ne kadar bir meblağ onların ekonomisine aktarmak gerek? Bir bilginiz var mı?
    Şimdiden teşekkür ederim, başarılar ve iyi şanslar dilerim.

• Son durum nedir? Konuyu çok boşlamışsın.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.