Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doopops

Merhabalar, konuyu çok faydalı buldum güzel bir iş yapıyorsun. Bazı sorularım olacak cevaplarsan sevinirim.

1)Bilgisayar mühendisliğinden bu yaz mezun oldum. Önümüzdeki akademik yıl için Avustralya'da yüksek lisans yapmak istersem, mail üzerinden iletişim kurduğum okul kabul ederse ben direkt uçak bileti alıp girebiliyor muyum ülkeye, gerekmiyor mu bir "okumaya geldiğime dair" belge ya da herhangi bir belge? 2 yıl daha yeşil pasaportum geçerli bilmiyorum bir faydası var mı.
    2)Bir şekilde yüksek lisansa başladıktan sonra okuduğum esnada kendi sektörümde çalışabilmem için bir izin gerekiyor mu? İş tecrübem yok umarım gidene kadar burada bir iş tecrübesi edinirim de faydası olur.
    3)Oturma izni nasıl alınabiliyor, belirli bir süre çalışınca oturma izni hakkımız doğuyor mu?
    4)Sence Avustralya'da hangi alanlarda çalışmak daha cazip? Atıyorum Türkiye'de sallasan web developer'a çarpıyor herkes c#-asp olmuş orada durumlar nasıl?

Şimdiden teşekkürler.

Avustralya ya turist olarak bile vizesiz gelemiyorsun. Her turlu vize istiyorlar. Ogrenci vizesi yeni degisti ama bildigim kadariyla her vizenin verilmesi online yapiliyor artik. Belgeleri yukleyip vize ucretini oduyosun o kadar.

Ogrenci vizeleri 20 saat calisma izniyle geliyor ama avustralya da cogu is yeri calisman icin oturum izni istiyor. Yani cok azimli degilsen pek is bulman kolay olmaz.

O olay karisik. Sponsorlu bulursan (457 vizesi) evet. Yani is veren sponsor olmasi gerekiyor. O zaman 2 yil sonra oturum iznine basvurabiliyorlar. Oteki turlu ise puanli oluyor 189 visa diye arat.

Burdada pek fark yok. Islerin 95% i php, asp, c# ve java dan olusuyor. Php ve asp azaliyor tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Sidney'e tatile gitmeyi düşünüyorum önerir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Dr.Bruce Banner

Hocam Sidney'e tatile gitmeyi düşünüyorum önerir misiniz?

Gel yani fena yer degil

• Kiralar ve ev fiyatları neymiş öyle ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pit0N

Kiralar ve ev fiyatları neymiş öyle ya.

Valla dunyada mukemmel bi yer yok maalesef.

Bazisi bu ev fiyatlarina gunes vergisi bile diyor :) neymis batili standartlarda yasayacagin en gunesli ulke Avustralyaymis diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaklagilgillerdenMercimek

Burdan mezun doktor Avustralya'da calisabilor mi hocam?Sartlari nelerdir acaba?

Avustralya vatandaşı kuzenlerm var ona istinaden yazayım. Konu sahibi arkadaş kadar hakim olamasamda biraz bilgim var. Öncelikle orada doktor olarak çalışabilmek çok çok zor. Avustralya vatandaşları bile orada tıp eğitimi alabilmek için bir üniversite bitirmek zorunda. Ayrıca Türkiye'de üniversitelerin hiç birisini Avustralya tanımıyor. Bunun için denklik sınavları var ve bu sınavlar emin olun çok çok zor. Avustralya vatandaşları bile bir üniversite bitirdikten sonra tıp eğitimi alabilmeleri için zorlu sınavlardan geçiyor. Kaldı ki bir çok kişi denklik sınavı vs giriyor 3-4 ay uğraşıyor sonuçta başarılı olabilen kısım çok az. İmkansız değil ancak zor olduğunu söylemek gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Iklimi hakkinda bilgi verirmisiniz hocam

• Redlife35 kullanıcısına yanıt
    Emin misiniz hicam akretide ediomis bizim fakulte olmazsa o zaman kanadayi dusunucem orasi bizim okula sponsor.

• quote:

Emin misiniz hicam akretide ediomis bizim fakulte olmazsa o zaman kanadayi dusunucem orasi bizim okula sponsor.

Eminim hocam ancak bir kaç yıldır yeni bir uygulama geldi mi değişiklik var mı? o konudan emin değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada kangurular teklif ediyormuş doğru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Redlife35

quote:

Eminim hocam ancak bir kaç yıldır yeni bir uygulama geldi mi değişiklik var mı? o konudan emin değilim.

Burdaki sistem yakin zamanda tamamen senin dedigin sekile donusuyor. Su anda 2 sekilde okunabiliniyor:
    1) direkt universiteye baslanarak. Ki bunun icin lise bitirme notunun mukemmel (en yuksege cok yakin olmasi) gerekiyor. Daha sonra sanirim 6 yil okuyorsun. Sonra mezuniyetten sonra 2 yil mi ne intern oluyosun ondan sonra brans secebiliyorsun. Eskiden direkt aile doktoru olabiliyodun artik o da bir brans oldu.

2) herhangi bir bolumu bitiriyorsun. Gamsat denen sinavi vermen gerekiyor. Sonra 4 yillik doktorluk okunuyor. Mezuniyetten sonra ise staj vs durumu ayni.

Tabi dedigim gibi bu AU daki sistem. Universiten taniniyomu taninmiyo mu bunu mesleki denklik veren kurum bilir onlara sor.

Ayrica kesinlikle olmaz diye birsey yok cunku burda cinden hindistan tan gelen birsuru doktor var. Hani burda da okuma imkani yok gibi birsey cunku zaten 6 yil suruyor ve yilligi 65 bin dolar mi ne. Yani o kadar parayi zor bulurlar.

• Bikaç foto görebilirmiyiz sizin çektiğiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Iklimi hakkinda bilgi verirmisiniz hocam

Avustralya bir kita. Kuzeyinde tropik bir iklim var. Guneyinde ise kisin kar yagan bir hava var.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Helal kesim et fiyatlari ne kadar?
    Orada MEC vakfi var biliyor musunuz hic gittiniz mi ?
    Altyapi ne kadar eski (subway metro vs)?
    Araba fiyatlari nasil hangi marka yaygin?
    Internet altyapisi almanya gibi ulkelere kitasla nasil?
    Devlet destekli AR-GE lerden ogrenciler ne kadar yararlaniyor?
    Trafik ve ulasimda ağırlık hangi tasit ya da araclarda (bisiklet motor otomobil luks arac otobus subway metro vs...)?

Simdilik bu kadar hocam cevaplarsaniz sevinirim.

• devlette kadrolu öğretmenim. orada çalışma imkanım var mı öğretmen olarak? ayrıca vatandaş olmak çok zor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Helal kesim et fiyatlari ne kadar?
    Orada MEC vakfi var biliyor musunuz hic gittiniz mi ?
    Altyapi ne kadar eski (subway metro vs)?
    Araba fiyatlari nasil hangi marka yaygin?
    Internet altyapisi almanya gibi ulkelere kitasla nasil?
    Devlet destekli AR-GE lerden ogrenciler ne kadar yararlaniyor?
    Trafik ve ulasimda ağırlık hangi tasit ya da araclarda (bisiklet motor otomobil luks arac otobus subway metro vs...)?

Simdilik bu kadar hocam cevaplarsaniz sevinirim.

Hic bir fikrim yok helal et fiyatiyla. Normal markette satilmiyor anca kasaplardan aliniyor.

MEC vakfini da bilmiyorum.

Altyapi sehrine gore. Misal gold coastta 2 yillik tramvay sistemi varken benim yasadigim sehirde 20 yillik tren sistemi var.

En yaygin markalar mazda, toyota, ford ve holden (opel/GM). Bu markalarin araclarinin fiyatlari iyi. Ama atiyorum bi mercedes bmw falan fiyatlari turkiye kadar var.

Internet altyapisi cogu yerde kotu. Halkin cogunlugu ADSL kullaniyor. Cok az yerde fiber var. Fakat fiberle karisik internet sistemi yayginlasiyor. Internet pahali ve yurtdisi cikislari cok vasat.

Devlet destekli arge falan yok burda. Buranin ekonomisi yer kaynaklarindan (madencilikten) kalkiniyor. En fazla yararlanacagin sey bedava toplanti salonu kiralama tarzi seyler olur.

59% araba %39 toplu tasima, %2 diger (yaya motor bisiklet) gibi bir ortalama orani var diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Mesa

devlette kadrolu öğretmenim. orada çalışma imkanım var mı öğretmen olarak? ayrıca vatandaş olmak çok zor mu?

Valla ingilizce ders anlatabilecekseniz olur diye biliyorum. Yine mesleki denklik veren kuruma sormak en iyisi.

Yanliz burda ogretmenligin kendi bolumu var. O yoksada master gerekiyor.

• Dear ThisisaNightmare, öncelikle forum camiasına katkılarından dolayı müteşekkirim.
    Gel gelelim asıl mevzuya. Avustralyaya skilled migration yapmak istiyorum. Subclass 189 şuan kendime en çok hitap eden yöntem diye düşünüyorum.
    Geçmişimden bahsedecek olursak.

Üni: Malezyada IELTS'den 6 alarak girdiğim ve 3.5 yıllık eğitimin sonucundan Bachelor of Business Management(hons) degreesi aldığım bi kurum.
    İş tecrübesi: Yaklaşık 1 yılı Suudi Arabistan ofisinde olmak üzere toplam 1.5 yıl Uluslararası bi İnşaat Şirketinde Profesyonel Muhasebe alanında deneyim.
    Dil: 2015 Şubat'ta aldığım IELTS 6 skoru.

Şimdi ben aklımdaki yolu söylesem sen de sana zahmet engin tecrübe ve bilgilerine dayanarak yardımcı olsan süper ötesi olur.

Ben yakın zamanda bi danışmanlık firması aracılığıyla Melbourne'a Diploma in Accounting kursu (1 yıllık) almayı düşünüyorum. Aynı zamanda orada kendi alanımda part time çalışmayı düşünüyorum(tabi olursa). Sence kendi alanımla ilgili part time iş bulabilir miyim?
    Aynı zamanda bu süre zarfında biraz kasıp PTE'den 79 almayı deniyecem(SC 189'da 20point veriyor). 1 yılın sonunda da SC 189'a başvurmayı düşünüyorum.
    Yani toplamda Yaş:30p+degree:15p+dil:20p=65p almak hedefim.

Senin bu konuda yorumlarını alabilir miyim? Şöyle yapsan daha iyi olur. Bak bu konuda yanlış düşünüyosun dediğin şeyler nelerdir.
    Her türlü önerilere açığım.

Şimdiden teşekkürler

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Bilgidayar müh3ndisliği okuyorum çıkınca iyi seviyede ingilizcem olacağını varsayarsak orada iş bulabilir miyim ? Bulabilirsem şartları ne derecede iyi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: 18oct16

Dear ThisisaNightmare, öncelikle forum camiasına katkılarından dolayı müteşekkirim.
    Gel gelelim asıl mevzuya. Avustralyaya skilled migration yapmak istiyorum. Subclass 189 şuan kendime en çok hitap eden yöntem diye düşünüyorum.
    Geçmişimden bahsedecek olursak.

Üni: Malezyada IELTS'den 6 alarak girdiğim ve 3.5 yıllık eğitimin sonucundan Bachelor of Business Management(hons) degreesi aldığım bi kurum.
    İş tecrübesi: Yaklaşık 1 yılı Suudi Arabistan ofisinde olmak üzere toplam 1.5 yıl Uluslararası bi İnşaat Şirketinde Profesyonel Muhasebe alanında deneyim.
    Dil: 2015 Şubat'ta aldığım IELTS 6 skoru.

Şimdi ben aklımdaki yolu söylesem sen de sana zahmet engin tecrübe ve bilgilerine dayanarak yardımcı olsan süper ötesi olur.

Ben yakın zamanda bi danışmanlık firması aracılığıyla Melbourne'a Diploma in Accounting kursu (1 yıllık) almayı düşünüyorum. Aynı zamanda orada kendi alanımda part time çalışmayı düşünüyorum(tabi olursa). Sence kendi alanımla ilgili part time iş bulabilir miyim?
    Aynı zamanda bu süre zarfında biraz kasıp PTE'den 79 almayı deniyecem(SC 189'da 20point veriyor). 1 yılın sonunda da SC 189'a başvurmayı düşünüyorum.
    Yani toplamda Yaş:30p+degree:15p+dil:20p=65p almak hedefim.

Senin bu konuda yorumlarını alabilir miyim? Şöyle yapsan daha iyi olur. Bak bu konuda yanlış düşünüyosun dediğin şeyler nelerdir.
    Her türlü önerilere açığım.

Şimdiden teşekkürler

Oncelikle accounting ile ilgili hic bir qualification un yok diye deneyimin ve egitimin 0 sayiliyor. Bachelor of business ile goc edecegin bir meslekte yok.

Accounting okursan diploma o diplomayla chartered accountant olabilirmisin ona bak. Olursan sana 10 puan egitimden gelir
    Yas 30 dil 20 egitim 10 olarak basvurursun ama accounting artik kotasi hemen dolan pro ratad bir meslek o yuzden onda minimum 70 gerekiyor yoksa en az 1.5 yil beklersin...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.