Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pitrat

Merhabalar. Birkaç sorum var. Bunları bilebildiğin kadar cevaplarsan sevinirim.

1) Ortalama olarak shared, 3 kişi diyelim, eve ne kadar öderim haftalık? Cevaplaması zor olabilir; ancak yaklaşık olarak bir ücret verebilirsen iyi olur. Brisbane ile ilgili çok bilgim yok. West End, Kangaroo Point, South Bank bölgelerinden tavsiye ettiğin var mı? Ya da başka bir yerler.

2) Part-time çalışma olanakları nasıl? Bulması kolay mıdır? Skilled ve unskilled olarak ayrım yapabilirsen iyi olur. Yani okuduğun bölümle ilgili paid internship bulmak veya garson vs. gibi çalışmak. Ve de kazancı iyi midir?

3) Duyduğuma göre şehre yakın denize ya da okyanus her neyse :) girecek bir yer yokmuş. Bondi Beach gibi. Gold Coast gibi yerlere toplu ulaşım var mı ve aşağı yukarı ne kadar sürer?

4) OSHC sigortası yaklaşık olarak 700 dolar okul yapıyor. Bundan kaçma yolu var mı ya da daha az maliyetli bir şekilde halletmenin yolu?

Önceden cevaplanmış olanlar var ise kusura bakmayın.

Bahsettigin subrurbler cok pahali. Tavsiyem, universiteye cok uzak olmayacak sekilde bisikletle gelip gitmen. Zira tren+otobus yontemiyle 3-5 km civarinda yol katetmek 30 dk suruyor. En kotu city cycle kullanirsin.

Neyse 3 kisi paylasirsan buyuk ihtimal 3 kisilik yerler min 450 falan ister oralarda tabi bunun ustune elektrik vs da eklemen gerek.

Part time bolumle ilgili cok zor. Hele yabanciysan imkansiza yakin. Ben acikcasi kendim disinda lisans seviyesinde bolumle ilgili calisan Turk gormedim. Yabanci bi kac kisi gordum. Gidipte garson vs calisanlar cok hirpalandigini soyluyor. Kazanci minimum maas.

Eger kuzeyde yasarsan redcliffe var arabayla 30 dk suruyor. Gold coast trenle 70 dk falan suruyor onun ustune otobus vs ile sehire gitmen gerekiyor. Acikcasi artik google maps brisbane in sistemine entegre oldu direkt kendin bakabilirsin.

O sigortayi op basina koy cunku mezun olduktan sonra alacagin vize icin gerekli sigorta ucreti aylik 100 dolardan ucuza gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Benim de birkaç sorum var. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    Ben ve eşim her ikimiz de turizmciyiz. Büyük zincir otellerde uzun sayılabilecek sürelerde orta düzey yöneticilik yaptık ve 190 nolu vize başvurusu için kolları sıvadık (Mesleğimiz SOL listesindeydi) ancak daha mesleki denklikte tökezledik.
    Mesleki denklik alamadık (yaptığımız işler tam olarak örtüşmüyormuş falan filan dediler)
    Haliyle yüksek lisans öğrencisi olarak Avustralya'ya girmek seçeneği kaldı elimizde.
    Ben yüksek lisans yaparken eşim de otellerde iş bulur, ben de part time çalışabilirim diye tahmin ediyorum.
    1)Tek korkumuz biz orada okul parasını (ilk sömestr için burada ödeme yapacağız , 2. sömestr için orada para biriktereceğiz) biriktirebilir miyiz?
    2)turizm işletmeciliği okudum lisans eğitimimde. Yüksek lisans yaparken ilgili bir bölüm mü olmalı (yoksa vize alamazsınız dediler) eğer öyle değilse;
    3) Yüksek lisans yaparken mesleği SOL listesinde olan bir bölüm mü okumalıyım? (PR 'a başvururken sıkıntı olmasın diye)
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunalcunal

Merhaba,
    Benim de birkaç sorum var. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    Ben ve eşim her ikimiz de turizmciyiz. Büyük zincir otellerde uzun sayılabilecek sürelerde orta düzey yöneticilik yaptık ve 190 nolu vize başvurusu için kolları sıvadık (Mesleğimiz SOL listesindeydi) ancak daha mesleki denklikte tökezledik.
    Mesleki denklik alamadık (yaptığımız işler tam olarak örtüşmüyormuş falan filan dediler)
    Haliyle yüksek lisans öğrencisi olarak Avustralya'ya girmek seçeneği kaldı elimizde.
    Ben yüksek lisans yaparken eşim de otellerde iş bulur, ben de part time çalışabilirim diye tahmin ediyorum.
    1)Tek korkumuz biz orada okul parasını (ilk sömestr için burada ödeme yapacağız , 2. sömestr için orada para biriktereceğiz) biriktirebilir miyiz?
    2)turizm işletmeciliği okudum lisans eğitimimde. Yüksek lisans yaparken ilgili bir bölüm mü olmalı (yoksa vize alamazsınız dediler) eğer öyle değilse;
    3) Yüksek lisans yaparken mesleği SOL listesinde olan bir bölüm mü okumalıyım? (PR 'a başvururken sıkıntı olmasın diye)
    Şimdiden teşekkür ederim.

Simdi yuksek lisansin donemlik ucreti 10-15 bin dolar. Bunu 6 ayda bir biriktirmek acikcasi cok zor. Bide ogrenci vizesi daha temmuzda degisti eslerin calisma izni ne kadar oluyor bunu bilmiyorum fakat calisma saatine gore getirecegi para miktari var

2. Ve 3. Soru tamamen meslege ve meslek odasina bagli seyler. Sol/csol listesinde olmayan birsey okursaniz zaten gocmenlik yapamazsiniz. Yani okumak zorundasiniz zaten.

Eger amaciniz turkiyeden kacmaksa Kanada ya bakin derim orda misal ontario bolgesinde oturupta master yapinca oturum izni alinabiliniyor. Hemde onlarin cogu universitesi master icin gayet uygun fiyat cekiyor (yillik 15 bin dolar gibi yani au dan yari fiyat daha uygun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 4 Ağustos 2016; 3:26:46 >

• Çok faydalı bir konu olmuş, keyifle okudum.
  • Öncelikle paylaştığınız bilgiler, sorulara bıkmadan detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim.

Biz PR başvurusu yaptık yakın zamanda. Ben, eşim ve 2 çocuğumla Ekim-Kasım gibi göçmeyi düşünüyoruz. PR onayımız tahminimce Eylül'de gelir.

Ben Elektrik-elektronik mühendisi, eşim de bilgisayar mühendisi. İkimizin de kariyeri embedded software üzerine. Hoş ben son bir yıldır web development'a geçmeye çalışıyorum, zira artık remote çalışabileceğim alanlara geçme isteğim var.

Bizim kafamızda hangi şehre gitsek sorusu var. Önce Sydney düşünüyorduk; iş olanakları, şehrin cazibesi vs gözönüne alarak. Daha sonra kiralar vs hayat pahalılığının çok olduğunu, çocuklarımız için okullarda, kreşlerde falan sıraya girmek gerektiğini görünce rotayı Brisbane'e çevirmiştik. Brisbane nisbeten daha ucuz, daha az kosusturmalı bir sehir gordugumuz kadarıyla. İklimi de daha güzel (flood lar hariç). Ancak yazılım konusunda iş bulma ne kadar kolay olur onu bilemedik. Ayrıca Sydney'de arkadaşlarımız var, ama Brisbane'de hiç tanıdığımız yok.

Mesleki olarak da benzer işler yaptığımızı gözönüne alarak, siz nereyi tavsiye edersiniz? Sydney vs Brisbane?

Sevgiler

• Buradaki mühendislik ve ya tıp diplomaları orada hangi aşamalardan sonra geçerli oluyor,tıp için ekstra okumak gerekli sanırım,direk bir denklik sınavı vs var mı? Türkiyedeb uçak bileti almak için en uygun zaman nedir?

• Burdan mezun doktor Avustralya'da calisabilor mi hocam?Sartlari nelerdir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kerko75

Öncelikle paylaştığınız bilgiler, sorulara bıkmadan detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim.

Biz PR başvurusu yaptık yakın zamanda. Ben, eşim ve 2 çocuğumla Ekim-Kasım gibi göçmeyi düşünüyoruz. PR onayımız tahminimce Eylül'de gelir.

Ben Elektrik-elektronik mühendisi, eşim de bilgisayar mühendisi. İkimizin de kariyeri embedded software üzerine. Hoş ben son bir yıldır web development'a geçmeye çalışıyorum, zira artık remote çalışabileceğim alanlara geçme isteğim var.

Bizim kafamızda hangi şehre gitsek sorusu var. Önce Sydney düşünüyorduk; iş olanakları, şehrin cazibesi vs gözönüne alarak. Daha sonra kiralar vs hayat pahalılığının çok olduğunu, çocuklarımız için okullarda, kreşlerde falan sıraya girmek gerektiğini görünce rotayı Brisbane'e çevirmiştik. Brisbane nisbeten daha ucuz, daha az kosusturmalı bir sehir gordugumuz kadarıyla. İklimi de daha güzel (flood lar hariç). Ancak yazılım konusunda iş bulma ne kadar kolay olur onu bilemedik. Ayrıca Sydney'de arkadaşlarımız var, ama Brisbane'de hiç tanıdığımız yok.

Mesleki olarak da benzer işler yaptığımızı gözönüne alarak, siz nereyi tavsiye edersiniz? Sydney vs Brisbane?

Sevgiler

Okul durumu avustralya nin her yerinde ayni diye biliyorum yani cocugum yok ama sagda solda millet konusurken duydugum seyler.

Sanirim temelli gelelim tamamen tasinalim dusuncesi var.

Brisbane is olarak cok kotu. Yani misal kiralar Sydney e gore daha uygun olabilir ama maaslarda ona gore dusuk. Sydney de genelde 15-25 bin dolar yillik daha cok maas oderler.

Is olaraksa en iyi yer Sydney yani Brisbane a gore 4 kat daha fazla is var ve bunu nufusla oranlarsan 2 kat oluyor.

Ha Sydney de kiralar ucmus olabilir ama orda trenler cok daha hizli. Misal 20 km uzakliktaki bir yere 25 dk da trenle gidebiliyorsun Brisbane da ise ayni surede 10km uzakliktaki yere gidebiliyorsun.

Yemek olayi ise bambaska. Turk tarzi iskender ve ya fistikli baklava bile Brisbane da yokken Sydney de gaziantep baklavacisindan tut maras dondurmacisina kadar bi ton sey var.

Bide Brisbane daha bogan bir yer. Multikulturel degil. Uzakdogu+ingiliz kulturleri var. Sydney ise tamamen multikulturel, yunanda var italyanda var afrikalida var vsvs.

Amaciniz illa ev almaksa Melbourne daha iyi bir secim olacak. Ha ben huzur icinde yasayayim derseniz o zamanda Canberra derim ama orda embedded is pek olacagini sanmam (varsada askeri amacli diye tahmin ediyorum o da vatandaslik falan istiyor)

• Ayakkabılarınızı dışarıda bırakınca sbahları ayakabı ın içinde örümcek buluyor musunuz?

• @kemba:
    Ikisinin de farkli. Her meslegin odasi oluyor, bunu o odalara yaptigin kisisel basvuru sonucu ogrenebiliyorsun. Muhendisler icin Engineers Australia, doktorlarinkini ise bilmiyorum. Fakat listeye burdan bakabilirsin:
    https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/SOL
    3. sutundaki mesleki liste odasi

Ucak bileti olayini bilmiyorum. Yani iki ulkenin resmi tatilleri disina denk getirirsen, en uygunu odur diye dusunuyorum.

@BaklagilgillerdenMercimek:
    Yani calisir da direkt denklik alabilirmisin onu bilmiyorum. Ustteki linkten meslek odasina dogrudan sorun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 5 Eylül 2016; 20:05:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Glaskore

Ayakkabılarınızı dışarıda bırakınca sbahları ayakabı ın içinde örümcek buluyor musunuz?

valla buna istemsiz guldum. Ayakkabilarimi iceride cikariyorum. su ana kadar hic olmadi ama bu cumartesi gunu disari cikarken ayakkabinin icinden orumcek cikti. 3 gun once sorsan heralde muneccim falan derdim :)
  • Avustralyalı bir kaç arkadaşım varda onlar diyordu ayakkabıları dışarıda bırakma diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Glaskore

Avustralyalı bir kaç arkadaşım varda onlar diyordu ayakkabıları dışarıda bırakma diye

valla dogru demis, yani disarda degil icerde biraksan dahi giriyor :)
  • Foto isterük
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Cok faydali oldu verdiginiz bilgi. Sanirim rotamiz Sydney olarak fixlendi.

Evet kalici olarak gelmeyi dusunuyoruz, tabi zaman ne gosterir bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerko75

Tesekkurler. Cok faydali oldu verdiginiz bilgi. Sanirim rotamiz Sydney olarak fixlendi.

Evet kalici olarak gelmeyi dusunuyoruz, tabi zaman ne gosterir bilemem.

Yani en mantiklisi. Olurda contractor olarak calisirsaniz zaten negative gearing ile gelir vergisiz ev alabilirsiniz. Oteki turlu kiralamak daha mantikli.

Bide isin su gercegi var. Yaslilar ilerde olunce simdiki genclerin evi olmayacak oyle bi durumda en azindan ev fiyatlari makul bi seviyeye inecek politik duzenlemeler yapabilirler.

• Merhabalar
    Avusturlya ile ilgili olarak bilgili olduğunuz gördüm.
    Sorum olacaktı,
    Ben Avusturalya ya gitmek istiyorum. Özellikle bilişim alanında kendimi geliştirmek ve farklı dünyaları görmek için. . 4-5 yıl ilk planda belki de.
    Kendimden bahsedeyim. Bilişimciyim. Alanımda uzmanım. Yeteli bilişim sertfikalarım vardır.
    İngilizcem konuşma harici ileridir. Konuşmayı da şu an geliştirmekteyim. 2 aya çok iyi seviyeye gelirim diye düşünüyorum. ama Tr de dil kurslarından speakingle ilgili olarak ne kadar fayda alacağım konusu da zaten süphelidir. Aslında amacım ilk planda dil için gitmek sonra da o vizeyi çalıma veya oturma vizesine dönüşÜtürmek.
    Benim sormak istediğim soru şu ki.
    + Avusturalya da çalışmak için hangi vizeye başvurmam gerekli. Sanırım başvurunu yaptığın firma da senin adına vize sponsoru olup o şekilde rahatlıkla vize de alınabiliyormuş. Bu konuda firmaların tercihleri yurtdışından birine olması sanki biraz zor gibi. Bu konudaki firmaların yaklaşımları nasıldır.
    + Avusturaly ya başta turist vizesiyle gidip orada 2-3 ay kalmak ... bu 2-3 aylık süreçte de orada dil kursuna gittikten sonra... o esnada da orada kendi iş alanınla ilgili olarak iş bulduğun zaman..Turist vizesini çalışma veya göçmen vizesine çevirmen için tekrar türkiyeye gelip mi başvuru yapıyorsun yoksa bulundğun ülke olan Avusturya da bu işleri halledebiliyor musunuz.
    + Özellike bilişimciler için hem iş anlamında hem vize kolaylığı alma açısında hem de maddi durumlar açısından bakıldığı zaman hangi ülkeleri tavsiye edersiniz.
    + Avusturalya ya çalışma veya oturma vizesi almada IELTS sınavının etkisi var mıdır. Var ise en az kaç almak gerekir. Veya kaç almak vize almayı kolaylaştırır.
    + Geçenlerde bir arkadaş Avusturalya veya Kanada ya gitmek için gideceğin ülkedeki danışmanlık yapan acentelere biraz para verdiğin zaman onlar bu konuda ciddi kolaylıklar sağlıyor gibisinden birşey söyledi. O da çok ayrıntısını bilmiyordu. Bu konuda bilginiz var mıdır.
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: spoantane2016

Merhabalar
    Avusturlya ile ilgili olarak bilgili olduğunuz gördüm.
    Sorum olacaktı,
    Ben Avusturalya ya gitmek istiyorum. Özellikle bilişim alanında kendimi geliştirmek ve farklı dünyaları görmek için. . 4-5 yıl ilk planda belki de.
    Kendimden bahsedeyim. Bilişimciyim. Alanımda uzmanım. Yeteli bilişim sertfikalarım vardır.
    İngilizcem konuşma harici ileridir. Konuşmayı da şu an geliştirmekteyim. 2 aya çok iyi seviyeye gelirim diye düşünüyorum. ama Tr de dil kurslarından speakingle ilgili olarak ne kadar fayda alacağım konusu da zaten süphelidir. Aslında amacım ilk planda dil için gitmek sonra da o vizeyi çalıma veya oturma vizesine dönüşÜtürmek.
    Benim sormak istediğim soru şu ki.
    + Avusturalya da çalışmak için hangi vizeye başvurmam gerekli. Sanırım başvurunu yaptığın firma da senin adına vize sponsoru olup o şekilde rahatlıkla vize de alınabiliyormuş. Bu konuda firmaların tercihleri yurtdışından birine olması sanki biraz zor gibi. Bu konudaki firmaların yaklaşımları nasıldır.
    + Avusturaly ya başta turist vizesiyle gidip orada 2-3 ay kalmak ... bu 2-3 aylık süreçte de orada dil kursuna gittikten sonra... o esnada da orada kendi iş alanınla ilgili olarak iş bulduğun zaman..Turist vizesini çalışma veya göçmen vizesine çevirmen için tekrar türkiyeye gelip mi başvuru yapıyorsun yoksa bulundğun ülke olan Avusturya da bu işleri halledebiliyor musunuz.
    + Özellike bilişimciler için hem iş anlamında hem vize kolaylığı alma açısında hem de maddi durumlar açısından bakıldığı zaman hangi ülkeleri tavsiye edersiniz.
    + Avusturalya ya çalışma veya oturma vizesi almada IELTS sınavının etkisi var mıdır. Var ise en az kaç almak gerekir. Veya kaç almak vize almayı kolaylaştırır.
    + Geçenlerde bir arkadaş Avusturalya veya Kanada ya gitmek için gideceğin ülkedeki danışmanlık yapan acentelere biraz para verdiğin zaman onlar bu konuda ciddi kolaylıklar sağlıyor gibisinden birşey söyledi. O da çok ayrıntısını bilmiyordu. Bu konuda bilginiz var mıdır.
    Teşekkür ederim.

Madem bilisimcisin o konuda bilgim var. Sonucta yazilim vee bilgisayar muhendisligi dahi ACS yani Australian Computer Society'e bagli (Engineers Australia'ya bagli degil)
    http://www.acs.org.au/__data/assets/pdf_file/0016/7324/Summary-of-Criteria-2014.pdf

Oncelikle buraya gore kriterlere uyup uymadigin onemli. Tam egitim durumunu yazmamissin, lise mezunu oldugunu varsayiyorum. Sertifikan varsa, sertifika alinimindan itibaren 5 yil ustune deneyim gerekiyor.
    Sertifika listesi icinse burda 10. sayfaya bak:
    https://www.acs.org.au/__data/assets/pdf_file/0020/7319/Skills-Assessment-Guidelines-for-Applicants.pdf

Eger bu sertifikalardan herhangi birisi yoksa, o zaman en alttaki N/A, ya girmis oluyorsun; yani 8 yil deneyim istiyorlar ve RPL denen seyi yapman gerekiyor (nasil yapiliyor bir bilgim yok)

Ondan sonra da bu onemli:
    https://www.acs.org.au/__data/assets/pdf_file/0018/7641/ANZSCO-Descriptions-2015.pdf

Ilk sayfadaki meslekler onemli, onlardan birisi degilsen yine gocmen baya zor olur. Bir bilisimciye en uyan tanim bana gore 263111 - Computer Network and Systems Engineer olani.

Bu bahsettigim sey mesleki denkligini alman icin zorunlu. Buna da basvurman icin minimum IELTS 6.0 alman gerekiyor. Eger bu denkligi alamazsan hic bir turlu mesleki goc edemezsin. Fakat tabi goc etmek icin daha cok puan alman senin icin daha faydali olur. Google a 189 visa points diye aratsan cikiyor kac puan lazim vs yazar ordan.

Simdi bu bilgilerden sonra sordugun sorulara gelelim.

1) Calisma vizesine sen basvuramazsin, ancak bir firma sana sponsor olabilir. O vizede 457 vizesi deniyor. Is bulmak icin LinkedIn ve seek.com.au var. Seni alicak firma genelde 2 sartla alir:
    a) isinde supersin
    b) az para istiyorsun

2) Turist vizesini baska vizeye ceviremezsin. Dil kursu icin ayri bir vize var, onuda yeni degistirdiler, tam olarak ulkeden cikip/cikmayacaginila ilgili bilgim yok.

3) Valla ne is yaptigina gore degisir. Eger IT Helpdesk isen acikcasi bati ulkelerinde pek deger gormezsin. Genelde cogu ulkede 30-35 yasina kadar deneyim kazanip sonra menajerlik/mimarlik tarzi mesleklere kaymadigin surece kazancin vs pek iyi olmaz.

4) Ustte dedim

5) Oturum izninde olmaz; dil kursu vizesi icin olur (hele ingilizcen iyi degilse, yanlis yapma ihtimalin ortadan kalkar)

• Benim ülke halkında merak ettiğim kocamaaan bir ada tamam yüzde 70-75 i çöl filan ama nüfusu neden okadar az yaşanılabilecek bir sürü yer var, küçücük g.kore de 60 milyon kişi yaşıyorken, iklimin güzel olduğu bir sürü yer var bana göre yaşanacak yer değil gezilecek yer gibi duruyor bu arada adanın yerlileri aborjinler filan nabiyü iyilermi :)
  • Merhabalar, konuyu çok faydalı buldum güzel bir iş yapıyorsun. Bazı sorularım olacak cevaplarsan sevinirim.

1)Bilgisayar mühendisliğinden bu yaz mezun oldum. Önümüzdeki akademik yıl için Avustralya'da yüksek lisans yapmak istersem, mail üzerinden iletişim kurduğum okul kabul ederse ben direkt uçak bileti alıp girebiliyor muyum ülkeye, gerekmiyor mu bir "okumaya geldiğime dair" belge ya da herhangi bir belge? 2 yıl daha yeşil pasaportum geçerli bilmiyorum bir faydası var mı.
    2)Bir şekilde yüksek lisansa başladıktan sonra okuduğum esnada kendi sektörümde çalışabilmem için bir izin gerekiyor mu? İş tecrübem yok umarım gidene kadar burada bir iş tecrübesi edinirim de faydası olur.
    3)Oturma izni nasıl alınabiliyor, belirli bir süre çalışınca oturma izni hakkımız doğuyor mu?
    4)Sence Avustralya'da hangi alanlarda çalışmak daha cazip? Atıyorum Türkiye'de sallasan web developer'a çarpıyor herkes c#-asp olmuş orada durumlar nasıl?

Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.