Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -RüzgarGibiGeçti- Degisiyor, irkci olanda var olmayanda var. Avrupa'ya gore genelde daha az irkiclik var.

birvarmışbiryokmuş:
    Burada insanlarin vergisini secim ugruna kullanmak yasa disi. Hatta partinin kendi parasini bile kullanarak insanlara "rusvet" ile kendisine oy attirmasi yasa disi olarak sayiliyor. O yuzden oyle sacmaliklar yok, ancak oy verince oy pusulasinda o partiyi tutan kisilerin brosur dagitmasi ve partiyi temsil eden bolgesel adayin orada konusmaya musait olmasi (insanlara merhaba deyip konusmasi vs) serbest. Parasal hicbirsey serbest degil. Fakat ayni zamanda burada insanlar basbakana degil partiye oy verir. O yuzden partinin basindayken basbakani indirip baska bir basbakani parti kendi icinde halka sormadan atayabiliyor. Son 10 yilda misal Kevin Rudd gitti Julia Gillard geldi; bu yilda Tony Abbott gitti Malcolm Turnbull denilen adam geldi.

@LondonBack
    Evet VW kullaniyorum, zira burada 1 adet Mercedes C180 parasina 3 tane Jetta alabiliyorsun.

@murat8361
    Daha onceki mesajimda detayli yazdim, yasak.

• o kıyma fotosunu gördüm de nasıl yiyorsunuz bozuk değilmi ?
  • İnternetin yüzde 50 si torrent demektir benim için ..torrent olmadan yarım yamalak olur ..orda yaşanmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

o kıyma fotosunu gördüm de nasıl yiyorsunuz bozuk değilmi ?

Ben zaten urun aldigim zaman hep en arkadan aliyorum 3-5 urun kaldiysa son kullanim tarihi en son olani aliyorum yoksa adamlar surekli son kullanim tarihi en once olan urunleri one koyuyor. Tabi insanlar almayinca 6 dolarlik kiymayi 2 dolara satmaya calisiyorlar.

Fakat benim demek istedigim olay burada "taze" olayi bizim Turkiye'nin tazeligiyle ayni degil. Misal marketlerde bizim ramazan pidemize benzeyen soyle bir ekmegi Turkish bread diye satiyolar:

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI]

Benim aklima boyle bir ekmek gelince firindan sicak cikmis ele alinmayacak buharlari cikan bir hamur urunu geliyor. Fakat burada boyle ekmeklerin cogu gece 2 de firindan cikmis en erken sabah 9 da teslim alacaginiz sekilde gonderiliyor. Burada firinlarda, firincilar (baker diyoruz) genellikle geceden sabaha kadar calisiyor. Bizdeki gibi firinda surekli ufak ufak hamur islerini gun boyunca atmak yerine 1 kere atiyorlar daha sonra hepsini cikarip paketlenip gonderiyorlar (veya firinda satiyorlar).
    Iste bu yuzden taze cikmis mamuller bulmak imkansiz fakat Avustralya'li icin farketmez o kadar taze olmasi. Cunku bu ekmekleri sabah 9 dan itibaren satan dukkanlar, 2-3 gunluk "raf omru" suresi boyunca "taze" diye insanlara satiyorlar.

Bu arada Avustralya'daki kebap kulturu icin:

https://www.youtube.com/watch?v=zWB3xtR2j5g

• biraz fresim falan atsan marketlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: LondonBack

biraz fresim falan atsan marketlerden

Su konuda 4-5 tane market resmi var. Yani her marketin sekli semali ayni o yuzden pek bi farki yok:
    http://forum.donanimhaber.com/m_87620872/tm.htm
  • hocan hala burdamisiniz?
  • hocan hala burdamisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAF

hocan hala burdamisiniz?

Evet

• demek yarra yering lokal şarapmış..

orada bira-kuruyemiş cips fiyatları nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: PAF

hocan hala burdamisiniz?

Evet

hangi bolumu okudunuz ve orada nasil kaldiniz hocam? yani PR yi nasil aldiniz?
  • malum ırk mensubu var mı varsa çok mu/hiç gördünüz mü/tahminen oradaki sürülerindeki sayıları ne kadardır? Çok azsa veya yoksa üniversiteden sonra hayatımın sonuna kadar orada yaşayabilirim. Bir de orada bir reklamcı iyi kazanır mı? Orada reklamcılık nasıl? Büyük ajanslar var mı? Bir reklamcı(örneğin reklam yazarı) ayda ortalama ne kadar alır bu orada nasıl bir yaşam sağlar gelir neye tekabül eder? vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 29 Ocak 2016; 0:43:24 >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Yabancı dil öğrenmeliyim. Okuldakilerle olmuyor bu iş. Taktik ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

demek yarra yering lokal şarapmış..

orada bira-kuruyemiş cips fiyatları nedir?

Evet Melbourne'a yakin bir yerde uretiliyor.

Bira tipine gore degisiyor. Fakat 24 tane alirsan en uygunu oluyor. Misal 24 tane Corona 45 dolar mi ne fakat 6 tane alirsan misal o zaman 16-18 dolar civari oluyor.

Tabi gidipte pub/bar/club dan icersen 6-10 dolar arasi degisiyor.

Diger bir kisim ise Turkiye'nin aksine mekanlar sise acmiyor, ickiler tek tek getiriliyor bunun yasal zorunlulugu var. Onun disinda icki getireyim yaninda da meyvedir cerezdir vereyim olayi yok. Su ana kadar 2-3 tane yer bedava yiyecek bisey verdi onlarda yer fistigi veya cubuk krakerdi.

Cips ise normal pringles 4.5-5 dolar civari, doritos 3 dolar falan uyduruk markalar 1.5-2 dolar falan.

• Perth'e gitme ihtimalim var Ekim gibi. Kuzenimin yanına gidiyorum. Nasıl bir yer? Çekeceğim zorluklar nelerdir?
    Dil öğrenmeye gideceğim. Eğitim amaçlı.
  • Dediklerini cevapladim ama:

http://forum.donanimhaber.com/m_112709751/tm.htm#112710504

Oturum iznini nasil aldim:

Surda points test var:
    https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/189-
    https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/190-

Oncelikle AU'da okudum, okuduktan sonra 1 yil calistim meslegim gecerli olsun diye. 1 yil calistiktan sonra 189 ve 190(bunda eyalet sponsor oluyor) NSW eyaleti (Sydney'in bulundugu eyalet) icin Skillselect denilen yer var oraya basvurdum puanim 60 ediyordu. Normalde eyalet sponsorlugu icin basvururken kendi eyaletine basvurursun fakat benim eyaletim kendi eyaletinin meuznu universitelerden en az master seviyesinde 3-5 tane meslek icin aliyordu yani benim icin eyalet sponsorlugu imkansiz gibi biseydi. Diger eyaletlerde ya universite mezunu ya da en az 3 yil mezuniyet sonrasi deneyim istiyordu sadece NSW eyaleti bunu istemiyordu.

Maalesef benim meslegimde sira oldugundan 5 ay falan bekledim hala onumdeki sira 3 ay falandi. Bu sirada is degistirdim ve yeni isimin maasi iyi + tam zamanli ve sinirsiz sureli (permanent) olunca benim eyaletim (QLD) burada okuyana + 12 ay onceden calismis + en az 12 ay daha calisacak + baskalarinin isini calmadigina kadar iyi kazananlara eger meslegi 189 daki listede varsa eyalet sponsorlugu veriyor. Is degistirince iste o zaman 190 eyalet sponsorluguna basvurdum. Yaklasik 1 ay sonra da oturum iznim tamamlandi.

Maalesef diyorum ki cunku ben okumaya baslayacagim zaman mezuniyetten hemen sonra alirim diye dusunuyordum cunku yasalar oyleydi fakat sonradan cogu meslek icin mezuniyetten sonra 1 yil calisma sarti geldi. O durum cok kotu oldu ve benim meslegim icin bu degisiklik ben mezun olmadan 1 somestr once gerceklesti, eger 1 donem once mezun olsaydim su anda belki AU vatandasiydim. O yuzden bu ustte dedigim sen gelipte basvurursan coktan degisir.

• @Syme
    Valla hic bir bilgim yok meslekle ilgili fakat malum irk dedigine gore diger irklarla pek iyi yasayamiyorsun. Maalesef AU senin icin iyi bir yer olamaz. Cunku her gun bi ton irkla karsilasiyorsun buna arap, kurt vs dahil. AU dedigin her renkten insanin oldugu ulke yani bunu cekemezsen gelme (aynisi ABD ve Kanada icinde gecerli)

@SENTINEL
    En iyi ogrenme yolu dili zorunlu kullanma. Sen Turkiye'de dil kursuna da gitsen, koleje de gitsen ozel universiteye de gitsen derslerine Amerikan da girse dersten ciktiktan sonra Turkce konusuyorsan o is kolay olmaz. Ben en iyi kendimi ornek veririm. TR'de iyi bir ingilizce egitim almis olmama ragmen AU'ya ilk geldigimde misal nasil araba kullandigimla ilgili insanlarla konusamiyordum cunku bunun kelimelerini bilmiyorsun bu is NFS vs oynamakla veya Fast and the Furious i Ingilizce izlemekle olacak isler de degil. Ya her gun ne dedigini kagit kaleme yazip evde ingilizcesine bakip ayni durumla karsilastiginda ingilizce konusacaksin ya da internette bir arkadas edinip vs ona gununu anlaticaksin (en ucuz bu geliyo aklima) onun disinda Ingilizce gunluk tutabilir bunu ayda bir native birisine gosterip karsilikli olarak sohbet edebilirsin. Fakat benim Turkiye'ye gore en iyi gelisimim gundelik olaylardaki kelime haznemin gelismesi ve bununla ilgili rahat konusabilme. Misal gecende bi konu gormustum su kiz nasil iyi konusuyor diye:
    https://www.youtube.com/watch?v=gmN1FB3gVOM
    Fakat misal abur cuburla ilgili konusmasina bakarsan
    https://www.youtube.com/watch?v=-nVzlKE5aLM
    Cok zorlandigini gorebilirsin (ve bazi kelimeleri tamamen yanlis telafuz ediyor)
    Neyse daha uzatmayayim sanirim acik oldu.

@Frank Drebin

Hic gitmedim Perthe cok uzak kaliyo bana. Yani yeni zelanda bile daha yakin :) Fakat dil egitimini tavsiye etmem bunu kiz arkadasi o dil egitimi verilen yerlerin birisinde ingilizce ogretmeni olarak calisan birisi olarak soyluyorum. Eger dilini gelistirmek istiyorsan universitenin dil egitimi kurslarina git, normal dil egitim yerlerine gitme.

• quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

Hocam Türklerin birbiriyle ilişkisi nasıl? Türk mahallesi falan var mı?

Bi tek Sydney'de Auburn semti var bi de Melbourne'da Dallas diye semt var.

Buralar bildigin Turkiyelesmis Avustralya. Doktordan tut avukatina kadar hepsi Turk. Turk marketi de var hatta Gaziantep baklavacisi bile var (fistikli baklavanin kilosu 22 dolar, kunefe falan 25 dolar kilosu vs).

Fakat diger sehirlerde, Perth dir Brisbane'dir vs boyle bi sey yok. Turk pekte yok yani, misal benim sehrimde (Brisbane) cogu Turk restoraninda calisanlar Turk bile degil.
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Gayet açık oldu . Türkiyede öğrenemeyeceğimi biliyordum. Sanırım yurt dışına çıkıp biraz kalmak gerekiyor. Erasmus gibi fırsatları kaçırmamam gerekiyor ozaman. Work and traveller aklıma geldi fakat sanırım yabancı dilim buna yeterli değil. Sağol açıklama için.
  • Merhabalar. Birkaç sorum var. Bunları bilebildiğin kadar cevaplarsan sevinirim.

1) Ortalama olarak shared, 3 kişi diyelim, eve ne kadar öderim haftalık? Cevaplaması zor olabilir; ancak yaklaşık olarak bir ücret verebilirsen iyi olur. Brisbane ile ilgili çok bilgim yok. West End, Kangaroo Point, South Bank bölgelerinden tavsiye ettiğin var mı? Ya da başka bir yerler.

2) Part-time çalışma olanakları nasıl? Bulması kolay mıdır? Skilled ve unskilled olarak ayrım yapabilirsen iyi olur. Yani okuduğun bölümle ilgili paid internship bulmak veya garson vs. gibi çalışmak. Ve de kazancı iyi midir?

3) Duyduğuma göre şehre yakın denize ya da okyanus her neyse :) girecek bir yer yokmuş. Bondi Beach gibi. Gold Coast gibi yerlere toplu ulaşım var mı ve aşağı yukarı ne kadar sürer?

4) OSHC sigortası yaklaşık olarak 700 dolar okul yapıyor. Bundan kaçma yolu var mı ya da daha az maliyetli bir şekilde halletmenin yolu?

Önceden cevaplanmış olanlar var ise kusura bakmayın.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.