Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Otür düşünce ile ben Kanada ya daha sıcak bakıyorum. Ne kadar Kanada soğuk Olsa da Sağlık iş gibi durumlar Kanada da Avrupa ya daha yakın.

Ama şu bir gerçek ki yüksek maaş alıyor diye gıpta ettiğimiz ülkenin insanları harcamaları ile yine de zorluk yaşabiliyor. Sizin orada devlet işleri prosedür işleri uygun bizde onlar sıkıntılı ama yemek içmek gibi şeyler bol ve uygun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

tren bomba olayına bakarsak fransa içinde durum aynı İngiltere içinde Amerika içinde. Terörist işi senin orda yoksa ordaki ülkenin burada ya askeri yoktur yada bir yere üye değildir sorumluluğu yoktur. Amerika gibi kıtalar arası savaş çığırkanı değil ise bomba olmaz tabi.

oranında bir komşusu suriye bir komşusu ırak bir komşusu iran kuzeyde rusya olsun bakalım trene mi bomba koyuyorlar evlerimi yakıyorlar görürüz.

Evet o konuda bisey diyemem. Ben neden/sonuc iliskisine bakmadan yazdim. Olay ister cografi olsun ister siyasal olsun, sonucta AU'da terorizm yok gibi birsey, bu yil Sydney'de 1 kisi ve gecen yil 2 kisi oldu. Onun disinda 95 te fransiz konsolosluguna bombali saldiri (ki olu yok) disinda son 25 yildir hic bir terorizm saldirisi olmadi.
    en.wikipedia.org
    Terrorism in Australia - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Australia

Yani 25 yildir Avustralya'da terorizm sayesinde olen insan sayisi 3. Turkiye'de son 25 yilda; 25 saatlik ortalamayi alsan olen insan sayisi 3 ten fazla cikar!

Iste bir birey olarak durumun boyle olmasi beni Avustralya'da daha guvenli tutuyor.

Alıntıları Göster
    @Goblin Mind

Nasil ekzotik geliyor soyle diyeyim, pek fazla Turk yok burada (Melbourne ve Sydney de 1-2 tane turk yogunlugu olan semt var o kadar). O yuzden diger etnik kokenlere karsi biz daha nadir oldugumuz icin ekzotik bir havasi oluyor (ne bileyim nazar boncugudur vs onlari da egzotik buluyorlar). Ha ekzotik ama ne bileyim Fransizlar gibi romantik veya Italyanlar gibi cekici olarak gormuyorlar.

@dumprep

Work and holiday visa deniyor diger adiyla backpacker visa. Fakat bunlar okul icin degil kendin calisman icin.
    https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/462-
    Ayrica baya goc aliyor. Yanlis bilmiyosam nufusun 25% i AU disinda dogmus; 50% sinin ise annesi veya babasi Avustralya disinda dogmus.

@nomurro

Avustralya'da bildigimiz yurt tarzi yerler yasal degil. Yangin yonetmeligine uymuyor. Bulsan bulsan en ucuz 2 kisinin paylastigi 1 oda bulursun ogrencilerin kaldigi yerde. Onlarada biz college diyoruz. (Burda ayni zamanda ozel liselere de college deniyor, ayni zamanda ozel yuksek ogretim yapan yerlere de college deniyor yani karistirmaman gerek). Macquarie University orta halli bir universite (forumda orada okuyan birisi varhttp://forum.donanimhaber.com/m_87620872/tm.htm )

Orta halli derken ne demek istiyorsan, burada en iyi universiteler Go8 universiteleridir. Sydney'de UNSW (AU nun en iyi muhendislik universitesi bu) ve USyd var. Ondan sonra orta halli universiteler gelir Macquarie de bunlardan birisidir daha sonra vasat universiteler gelir onlarda University of Western Sydney gibi universitelerdir. Yani exchange olarak gideceksen ve cebinden 5 kurus cikmayacaksa bence kacirma derim. Bu arada bahsettigim kollejler bunlar:
    http://www.students.mq.edu.au/support/accommodation/macquarie_university_accommodation_options/residential_colleges/
    Bence yemekli bir kollejde kal, 3 ogun yemek cikiyor ve fiyati uygun oluyor. Senin icin onu da buldum bak bu yapiyor:
    http://www.mq.edu.au/about/campus-services-and-facilities/macquarie-university-accommodation/macquarie-university-accommodation-options/residential-colleges
    http://www.dunmorelangcollege.nsw.edu.au/wp-content/uploads/2015/12/2016-Postgraduate-Fees-Schedule.pdf
    Yemeklisi haftada 200 dolar daha fazla. Acikcasi gidip sor once yemekli baslayip sonra yemeksize gecebilirmiyim diye. Aslinda sen bu universitede okuyana sorsan daha iyi olur.

Staj olayi ise senin icin cok zor. Cogu staj yerleri yerli ogrenci tercih ediyor.

@edirneli86

32% gelir vergisinden kesinti. Yillik 19 bin e kadar vergiden kesilmiyor sonrasi kesiliyor. Onun disinda 9.5% u da emeklilik fonuna gidiyor. Ornegin ayda 6666 dolar kazanan birisinin cebine 4500 dolar geciyor.

@Brave Orphan

Sordugun hemen hemen tum sorulari daha once yazdim. Simdiki maasimi soyleyemem. 2 ay once is degistirdim onceki maasim yillik 80 bin AUD (emeklilik fonu dahil) idi.
    Gocmenlik olayinda ise cogu meslek icin TR de veya AU da okuman neredeyse fark etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LondonBack

Forumdan birisi sydneyde yasayan canadaya git daha iyi demişti karsılastırma sansın var mı cevap verirken alıntıla lütfen

Acikcasi Kanada'da 2.5-3 ay civari kaldim. Ikisininde kendine gore farkliligi var.

Eger calisma hayati dersen ve beyaz yakali bir iste calisacaksan kesinlikle Kanada'yi tavsiye ederim. Onun disinda Kanada yuksek lisans icin ucuz. O yonden de tavsiye ederim. Fakat maalesef son zamanlarda gocmenlik kanunlari baya zorlasti Kanada icin. Ha bu demek degil Avustralya'ninki daha kolay. Su anda Kanada'ya gocmek daha kolay fakat vatandaslik almak AU'dan daha zor.

@akın90
    Ustte cevapladim sorunu

@edirneli86
    Zaten basindan beri diyorum, Turkiye'nin yemeklerinin ucuzlugundan baska hic birseyini ozlemedim. Misal Kanada'da 4 dolarlik starbucks icecegi Avustralya'da 7 dolar, Kanada'da 1 dolarlik donut, AU'da 3.5 dolar. Kanada'da kiralar da daha ucuz. Araba ve petrol desen ABD ye yakin fiyatlari var. Misal bizim takima Kanada ofisinden gelen bi adam var, adam Avustralya'ya bayildi (iklim bakimindan) fakat adama kalmasi icin teklif goturdugumuzde reddetti. Zaten geldiginden beri surekli Avustralya'nin pahaliligindan sikayet edip durdu. En son konustugumuzda adam, ben bu ulkede kisaca hamburger etini ceviren adamin cebini besliyorum dedi, iste o anda neden teklifi kabul etmedigini anladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 18 Aralık 2015; 23:48:10 >

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    oo sizde vergi iyimiş diyeceğim bize göre size göre 19 bin alma ihtimali daha yüksek kendi maaşımla yılda brüt 24-26 bin tl arası oluyor sizde şmdiki kur ile 38 bin tl.
  • quote:

oo sizde vergi iyimiş diyeceğim bize göre size göre 19 bin alma ihtimali daha yüksek kendi maaşımla yılda brüt 24-26 bin tl arası oluyor sizde şmdiki kur ile 38 bin tl.

Simdi soyle de bir durum var Avustralya'da yoksulluk siniri 2 yetiskin 2 cocuk icin ortalama yillik 45 bin dolar. Yani bi zahmet 19 bin dolara kadar vergi almasinlar.
    Brutten nete hesaplamak icin hep burayi kullanirim:
    http://www.paycalculator.com.au

Buda tablo:
    https://www.ato.gov.au/rates/individual-income-tax-rates/
    (pardon 19 degil 18200 mus; ben ogrenciyken haftada 375 dolar kazaniyodum 4 dolari vergi olarak kesiliyodu yani baya limite yakindi)

Ha bide su da var. Misal maasin otomatik olarak kesiliyor ama bankada faizde paran varsa o otomatik kesilmiyor, finans yili sonunda kazandigin faizlerin de vergisini oduyorsun.

Fakat dedigim gibi bu vergiler sosyal devlete gidiyor. Ben vergi oderken vergimin universitede okuyan ogrenciye harclik vs olarak gittigini biliyorum. Ha bazi tembel kesim var bundan faydalanan bazi da yalanci kesim var (elden para alip bunu devlete bildirmeyip hala issiz gosteren ve utanarak soyluyorum cogu kebapcida calisan Turk bunu yapiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 19 Aralık 2015; 23:32:24 >

Yaparlar korkulur onLardan. Çocuk parası falan varsa 20 tane de çocuk yaparlar.

Bizde Kesilen vergiler ile Saray yapılıp elektrik su faturasına gider. Birilerinin oğluna gemiçik almaya gider

Kızarlar şimdi ak troller gelir.

• quote:

Bizde Kesilen vergiler ile Saray yapılıp elektrik su faturasına gider. Birilerinin oğluna gemiçik almaya gider

Bebek basina $5000 para aliyorlar (baby bonus deniyo).

Ustelik cocugu olanlar ek para da aliyor.

Tanidigim "bekar anne" vardi 2 cocuklu. Her hafta baska erkekle gorurdum (bununla ayni evde kalan kisi arkadasimdi). Kadin sanirim ayda 2500-3000 dolara yakin devletten para aliyodu.

Hatta gecen gun 2 tane 16 yasindaki "bekar anne"yi televizyona cikardilar. Devlet toplam 50 bin dolara yakin yilda yardim ediyormus. Bu "bekar anneler"de biz hayatimizda hic calismayacagiz; devlet bize bakiyorken gidipte buna benzer parayi calisma karsiligi niye alalim dediler. Tabi insan bunu da gorunce uzuluyor fakat yine de burada hic bir devlet buyugu damadina gemicik hediye etmiyor.

Bence 2 durumda kotu (birisinde belli bir insan kumesi var ve calisan insanlarin vergisini somurmeye calisiyor, otekisinde 1-2 tane kodaman tum vergiyi yiyor). Fakat bence Avustralya'nin durumu daha iyi cunku bu calisan kesmin cebinden yiyen adamlara para vermezsen bu sefer saga sola magandalik yapip, hirsizlik yapip suc oranini arttiracak.

• quote:

quote:

Bebek basina $5000 para aliyorlar (baby bonus deniyo).

Ustelik cocugu olanlar ek para da aliyor.

Tanidigim "bekar anne" vardi 2 cocuklu. Her hafta baska erkekle gorurdum (bununla ayni evde kalan kisi arkadasimdi). Kadin sanirim ayda 2500-3000 dolara yakin devletten para aliyodu.

Hatta gecen gun 2 tane 16 yasindaki "bekar anne"yi televizyona cikardilar. Devlet toplam 50 bin dolara yakin yilda yardim ediyormus. Bu "bekar anneler"de biz hayatimizda hic calismayacagiz; devlet bize bakiyorken gidipte buna benzer parayi calisma karsiligi niye alalim dediler. Tabi insan bunu da gorunce uzuluyor fakat yine de burada hic bir devlet buyugu damadina gemicik hediye etmiyor.

Bence 2 durumda kotu (birisinde belli bir insan kumesi var ve calisan insanlarin vergisini somurmeye calisiyor, otekisinde 1-2 tane kodaman tum vergiyi yiyor). Fakat bence Avustralya'nin durumu daha iyi cunku bu calisan kesmin cebinden yiyen adamlara para vermezsen bu sefer saga sola magandalik yapip, hirsizlik yapip suc oranini arttiracak.

Alıntıları Göster
    Mezun olunca 18 ay çalışma izni alabiliyorum Avustralya'dan elektronik mühendisi olarak. İş bulmam nasıl olur(elektronik, telekom veya yazılım mühendisi olarak çalışabilirim), gelmeden mi başvurayım, beni niye alsınlar, alırlar mı bunlara genel bir cevpa verebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

Mezun olunca 18 ay çalışma izni alabiliyorum Avustralya'dan elektronik mühendisi olarak. İş bulmam nasıl olur(elektronik, telekom veya yazılım mühendisi olarak çalışabilirim), gelmeden mi başvurayım, beni niye alsınlar, alırlar mı bunlara genel bir cevpa verebilir misin?

Cok ama cok zor.

Telekom sektorunu unut cunku hepsi senden oturum izni istiyor.

Yazilim istiyorsan, okurken gercek is hayati deneyimi istiyorlar. 1-2 yila yakin deneyim edinmediysen cok zor. Zaten graduate programlari oluyor onlarin cogu da oturum izni istiyor.

Elektronik istiyorsan cogu askeri, savunma vs hukumetle ilgili isler, bunlar vatandaslik istiyor (oturum izni bile zor kabul ediyorlar)

Senin yerinde olsam 18 aylik izni birakir direkt oturma iznine basvururdum zira gocmenlik icin:

25-32 yas arasiysan 30 puan, 25 den kucuksen 25 puan aliyorsun
    Diplomandan 15 puan aliyorsun
    (25 yasinda oldugunu varsayiyorum)
    Etti mi sana 45 puan. Simdi PTE den iyi bir skor alirsan 20 puan, ortalama alirsan 10 puan. Fakat IELTS in aksine PTE calisinca 20 puanlik seviyeye ulasabilecegin bir sinav.
    Etti mi sana 65 puan. Gocmenlik icin 60 puan yetiyor. Yani yasin ne olursa olsun aslinda 60 ya da 65 puan alman imkansiz degil.
    Ha Ingilizcen kotu 55 puan aldin sorun degil. NSW denilen eyaletle; eyalet sponsorlugundan 5 puan daha alip 60 puanla yine basvurabiliyorsun.

Oturum izninden sonra; is bulman cok daha rahat olur.

• Yere düşen koalaları ne yapıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Cok ama cok zor.

Yazilim istiyorsan, okurken gercek is hayati deneyimi istiyorlar. 1-2 yila yakin deneyim edinmediysen cok zor. Zaten graduate programlari oluyor onlarin cogu da oturum izni istiyor.

Elektronik istiyorsan cogu askeri, savunma vs hukumetle ilgili isler, bunlar vatandaslik istiyor (oturum izni bile zor kabul ediyorlar)

Senin yerinde olsam 18 aylik izni birakir direkt oturma iznine basvururdum zira gocmenlik icin:

Etti mi sana 45 puan. Simdi PTE den iyi bir skor alirsan 20 puan, ortalama alirsan 10 puan. Fakat IELTS in aksine PTE calisinca 20 puanlik seviyeye ulasabilecegin bir sinav.
    Etti mi sana 65 puan. Gocmenlik icin 60 puan yetiyor. Yani yasin ne olursa olsun aslinda 60 ya da 65 puan alman imkansiz degil.
    Ha Ingilizcen kotu 55 puan aldin sorun degil. NSW denilen eyaletle; eyalet sponsorlugundan 5 puan daha alip 60 puanla yine basvurabiliyorsun.

20 yaşındayım, seneye bitecek okulum. askerlik yapmadan kaçıp gitmek istiyorum. İngilizcem iyidir, iyi bir puan alabilirim ama karar veremedim. Almanya vs bir avrupa ülkesinde yüksek lisans da yapabilirim, Kanada da olur ama pek fikrim yok nasıl işliyor. Avustralyada da yüksek lisans düşünebilirim aslında. Bilmiyorum gerçekten, tecrübene dayanarak ne yapayım, yerimde olsan ne yapardın

• quote:

etem, Uberior:

Sorduklarinizi daha once cevapladim bu konuda, eger acik gelmediyse neresi gelmedi onu yazarsaniz daha da aciklarim,

Timsah gormedim hic.

Herkes Ingilizce konusuyor. Sanirim Ingilizce bilen insan sayisi 98% falan. Aksanlari anlamak ilk 1-2 ayda zorlarsan oluyor (benim ingilizcem vardi gelmeden once). Zorlamaktan kastim ornegin onceden Amerikalilari veya ingilizleri dinleyerek rahat anliyorsan bunlara biraz kafa yorman gerekiyor. 1-2 aydan sonra ise normal geliyor.

ABD dolari su an daha degerli, 1.4 AUD gibi bisey, fakat 2-3 yil once AUD daha degerliydi. AUD su aralar degeri baya dustu.

Avustralya'da hemen hemen hersey TR'ye gore daha pahali. Elektronik daha ucuz, benzin daha ucuz bide kiyma daha ucuz. Baska ucuz olan hic birsey aklima gelmiyor acikcasi.
    Ornegin sebze olarak dolmalik biberin kilosu 8-9 dolar. Mangonun tanesi 3 dolar. Limonun tanesi 1 dolar, lime in tanesi 1.5 dolar. Uzum ve kirazin kilosu 10 dolar. Yaban mersininin, karadutun 125 grami 4 dolar.

Sehir merkezinin 10 km capinda olan hemen hemen her yer apartman daireleri ve unitelerler farkli. Turkiye'den en buyuk farki bu yerlerin (10-15 yildan eski olanlarin) cok fazla katli olmamasi. Ornegin su an yasadigim yer 2 katli ve 6 tane unite var. 10 km nin disina ciktikca mustakil evler artiyor.
    Halki cok zengin degil, orta sinif insan cok var. Yasli insanlar genc nufusa gore cok daha zengin (bunun en buyuk nedeni emlak onlarin zamaninda cok uygundu ve onlarin gencliginde issizlik cok azdi)

Turkiye'nin ucuzlugu disinda baska biseyini aramiyorum; ucuzluktan kastim su; misal 2 liraya etsiz cig kofteyle de karnin doyuyor; 8 liralik durumle de. Burada ise ekmek arasi peynir domates 6-7 dolardan ucuz degil.

Turk yemeklerini cok ozlemiyorum, burda birsuru mutfak var. Turk restoranlari da var ama cok kotu yapiyorlar. Misal orjinal turk yemegi diyip; bildigin gaz atesinde pide yapan var; pide tabi citir citir olmuyor, ustundeki malzemeleri kalin falan oluyor; insanda tabi gicik oluyor oyle olunca.

Havalar hem sicak hemde yagisli oluyor burada yaz ayinda; o yuzden cok nemli oluyor. Ornegin ben ne zaman ekmek alsam (yaz/kis) hep kuflenir; hic bir zaman kurumaz.

Ben avusturyada yaşamak istiyorum lise sonum ne onerursin yol gösterirseniz iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Simdi 3 ay calisman icin vize alman gerekiyor. Hele boyacilik yapicaksan turist vizesiyle gel kacak calis olayi yapamazsin (ilk gunden enselerler).

AU'da maalesef ben calisma iznini alayim calisayim durumu yok; ya oturum izni alman gerekiyor ya da isveren bulman gerekiyor.

Eger boyacilik deneyimin varsa saatine 35 dolar civari rahat alirsin:

http://www.seek.com.au/job/30046748?pos=9&type=standard&engineConfig=&tier=no_tier&whereid=

Onun disinda boyacilik meslegi ile oturum izni alabilirsin. Bunun icin artik diploma mi deniyor yuksek okul mu deniyor neyse 2 yillik onun diplomasi gerekiyor diye biliyorum onun ustune de bi kac yillik is deneyimi:

https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/SOL (Burada painting diye aratirsan gorursun)

@samsung95 yazdigin karakterler cikmadi bende

Mesleğiniz ve maaşınız nekadar ?
    Doğası nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Cok ama cok zor.

20 yaşındayım, seneye bitecek okulum. askerlik yapmadan kaçıp gitmek istiyorum. İngilizcem iyidir, iyi bir puan alabilirim ama karar veremedim. Almanya vs bir avrupa ülkesinde yüksek lisans da yapabilirim, Kanada da olur ama pek fikrim yok nasıl işliyor. Avustralyada da yüksek lisans düşünebilirim aslında. Bilmiyorum gerçekten, tecrübene dayanarak ne yapayım, yerimde olsan ne yapardın

Valla ben olsam Avrupa'ya gitmem. Hem cebine iyi para gecmez hemde cok yukselemezsin.

Eger sicak hava benim icin onemsiz dersen Kanada'ya bak bir:
    http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp senin icin soyle bi baktim 270 puan falan yapabiliyosun. Eger bi bolge sponsor olursa sana veya is bulursan 600 puan daha geliyor o zaman iste goc edebiliyorsun bunu bi arastir.

Bu sirada Avustralya icin PTE A ya calismaya basla 3-5 ayini versen istenen puanin olur.

Unutma eger oturum iznin olmazsa 2 ulkede de zor is bulursun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cok ama cok zor.

Valla ben olsam Avrupa'ya gitmem. Hem cebine iyi para gecmez hemde cok yukselemezsin.

Eger sicak hava benim icin onemsiz dersen Kanada'ya bak bir:
    http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp senin icin soyle bi baktim 270 puan falan yapabiliyosun. Eger bi bolge sponsor olursa sana veya is bulursan 600 puan daha geliyor o zaman iste goc edebiliyorsun bunu bi arastir.

Bu sirada Avustralya icin PTE A ya calismaya basla 3-5 ayini versen istenen puanin olur.

Unutma eger oturum iznin olmazsa 2 ulkede de zor is bulursun.

Alıntıları Göster
    @Dream-Lord

Cevaplari daha once yazdim

@dhuser

Ben universiteye baslarken AU'ya gideyim dedim cunku AU da okuyanlara gocmenlik icin baya bi puan veriyolardi, artik 5 puan veriyolar o kadar yani ise yaramaz (ki ben 65 puanla goc ettim 60 uzerinden, yani AU da okumusum/okumamisim fark etmiyodu benim icin). Fakat iste okurken sistemi degistirdiler bende bu sistemle basvurdum, sistem degisince AU'da okuyan cogu kisi oturum izni alamaz duruma gecti cunku sistemi zorlastirdilar.

Benim tavsiyem Turkiye'de maden muhendisligi okuyup Avustralya'ya gocmen olarak gelmen. Universitede ingilizceni mutlaka gelistir cunku Ingilizceden cok fazla puan kazanabiliyorsun gocmenlik icin.

İnternet hızları ne durumda cok kötü oldugunu duymustum 500 mbit ne kadar mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Türklere ve Müslümanlara bakış açıları nasıl ?

Alıntıları Göster
    Havalar nasıl :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Asgari ücret ne kadar?
    Bilgisayar mühendisi ne kadar kazanır?
    Ortalaam ev fiyatları ve kiraları ne kadar?
    Yüksek lisans ücretleri nasıl?
    Türkiye-Avustralya uçak bileti fiyatları ne kadar?

Teşekkürler

1) Asgari ucret her meslek, ve calisma tipine gore ayri.

Calisma tipi 2 tane oluyor:
    1) Tam zamanli ve yari zamanli
    2) Serbest

Tam zamanli ve yari zamanli isler kontratta ne kadar saat calisacagini falan yazar. Ornek olarak hospitality yani servis endustrisini gosterirsek (yemek vs sektoru):

http://awardviewer.fwo.gov.au/award/Summary/8871?title=PCG%20-%20AP783479%20Restaurant%20Industry%20Award%202010

16.5 dolar yapiyor saati. Normalde tam zamanli calisanlar; gunde 8 saat calisir bunun 30 dakikasi ucretsiz oglen yemegi molasidir. Yani haftada 37.5 saat calisirlar. Yari zamanli ise 2 veya 3 gun calisir.

Serbestler ise; ne kadar calisacagin belli degildir isten heran kovulabilirsin. Normalde hospitality endustrisinde islerin cogu boyledir. Patronun 1-2 gun onceden gelme derse isten cikarsin. Bunun tam ve yari zamanlidan diger farki ise normalde tam zamanli iste yilda 20 gun iznin olur; yari zamanli ise bunun belli bir kismi kadardir. Serbest olanda ise boyle bir iznin yoktur. Iste bu izin olmadigindan dolayi maasi biraz daha fazla olur ki bu izin icinde olsun.

Ayni sekilde ayni endustride bakarsak; serbest calismanin saati 20.5 dolardir.

Diger bir husus ise bu maaslar 21 yas ve ustu icin. Bunun altindakiler daha az minimum maas alir. Ornegin 18 yasindaki serbest calisan icin ayni endustride bu 14.5 dolardir.

Sunu da ekleyeyim bu maaslar brut. Net olarak (cebe gecen para) hesaplamak icin bu siteyi kullanabilirsinizhttp://www.paycalculator.com.au/

2) Bilgisayar muhendisinin ne is yaptigina ve tecrubesine bagli. Ornegin bir tanidigim Doktorasini yapmis birisi serbest olarak saatine 21 dolar alirken; baska bir tanidigim yilda 120 bin dolar civari kazanabiliyor.

3) Ev fiyatlari tamamen sehire ve lokasyona gore degisiyor. Kendi sehrim icin konusursak ornegin 20-25 yillik 2 odali; sehir merkezine trenle 20-30 dakikalik bir yerde; fiyati 300-400 bin dolar civari. Eger sehir merkezine 3-5 km uzakta olsun istiyorsan o paraya 1 odali daire alabiliyorsun. Kira olarakta genellikle evin fiyatinin 1000 e bolumu haftalik kirayi veriyor. Misal ben su anda 2 odali daireye haftalik 350 dolar oduyorum; dairem sehir merkezine 10 km falan uzaklikta. Daha once 3 km uzaklikta 1 odali daireye 395 dolar oduyordum haftada. Kiralara su dahil; elektrik, gaz ve internet dahil degil.

4) Yuksek lisansin tipine ve burs alip almayacagina bagli. Eger burssuz soruyorsan yilligi 25-35 bin dolar arasi degisiyor.

5) Bu sezona gore degisiyor, 1500-2000 dolara da bulursun, 3000 dolara da bulursun.

maaşlar da değişiklik oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: LondonBack

İnternet hızları ne durumda cok kötü oldugunu duymustum 500 mbit ne kadar mesela

500 Mbit yok. Max 200 Mbit var.

Sozde 2 yil once bitecek fiberoptik vardi ama su anda halkin 5% ine falan ulasiyor. Cogu internet servisi kotali, ama kotalar yuksek.

Ben misal sehire en yakin fiber alinan semtlerden birine tasindim su anda 100/40 (evet 40 Mbps upload) Mbps internete ayda 90 dolar oduyorum kotam 500 GB.

Diger problem ise yurtdisi cikislari cok limitli yani 100 Mbps ama bu hiz sadece AU ve yeni zelanda civarinda. ABD, Avrupa'ya falan baglandigimda 5-15 Mbps. Daha once den de benim 100/40 Mbps li servisim vardi fakat baska bir servis saglayicisindandi. Onlara da ayda 90 dolar oduyordum ama sinirsizdi. Fakat o baglantinin en buyuk problemi cogu zaman ABD, Avrupa vs ye 3 Mbps den yuksek hiz alamiyordum ve pingler cok yuksekti, o yuzden onu iptal ettirdim bunu baglattim.

Bu arada yeni data paketlerinin icine bakma kurali geldi, artik torrent vs yapanlarin internet baglantisi kesilebiliniyor ve yuksek miktarda (10 bin dolari falan geckin) cezalar odenebiliyor.

Yani ben istersem su anda 200/200 Mbps ye kadar servis alabilirim fakat 200/200 servisi cok pahali, aylik 250-300 den basliyor.

Onun disinda mobil servisler baya gelismis. Ben 2011 de geldigimde Telstra (buranin Turkcell i gibi dusun) 100 Mbps lik 4g hattini yeni cikarmisti. Simdi cifte kanalli 200 kusur Mbps ile kullanan insanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 20 Aralık 2015; 2:56:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Asgari ücret ne kadar?
    Bilgisayar mühendisi ne kadar kazanır?
    Ortalaam ev fiyatları ve kiraları ne kadar?
    Yüksek lisans ücretleri nasıl?
    Türkiye-Avustralya uçak bileti fiyatları ne kadar?

Teşekkürler

1) Asgari ucret her meslek, ve calisma tipine gore ayri.

Calisma tipi 2 tane oluyor:
    1) Tam zamanli ve yari zamanli
    2) Serbest

Tam zamanli ve yari zamanli isler kontratta ne kadar saat calisacagini falan yazar. Ornek olarak hospitality yani servis endustrisini gosterirsek (yemek vs sektoru):

http://awardviewer.fwo.gov.au/award/Summary/8871?title=PCG%20-%20AP783479%20Restaurant%20Industry%20Award%202010

16.5 dolar yapiyor saati. Normalde tam zamanli calisanlar; gunde 8 saat calisir bunun 30 dakikasi ucretsiz oglen yemegi molasidir. Yani haftada 37.5 saat calisirlar. Yari zamanli ise 2 veya 3 gun calisir.

Serbestler ise; ne kadar calisacagin belli degildir isten heran kovulabilirsin. Normalde hospitality endustrisinde islerin cogu boyledir. Patronun 1-2 gun onceden gelme derse isten cikarsin. Bunun tam ve yari zamanlidan diger farki ise normalde tam zamanli iste yilda 20 gun iznin olur; yari zamanli ise bunun belli bir kismi kadardir. Serbest olanda ise boyle bir iznin yoktur. Iste bu izin olmadigindan dolayi maasi biraz daha fazla olur ki bu izin icinde olsun.

Ayni sekilde ayni endustride bakarsak; serbest calismanin saati 20.5 dolardir.

Diger bir husus ise bu maaslar 21 yas ve ustu icin. Bunun altindakiler daha az minimum maas alir. Ornegin 18 yasindaki serbest calisan icin ayni endustride bu 14.5 dolardir.

Sunu da ekleyeyim bu maaslar brut. Net olarak (cebe gecen para) hesaplamak icin bu siteyi kullanabilirsinizhttp://www.paycalculator.com.au/

2) Bilgisayar muhendisinin ne is yaptigina ve tecrubesine bagli. Ornegin bir tanidigim Doktorasini yapmis birisi serbest olarak saatine 21 dolar alirken; baska bir tanidigim yilda 120 bin dolar civari kazanabiliyor.

3) Ev fiyatlari tamamen sehire ve lokasyona gore degisiyor. Kendi sehrim icin konusursak ornegin 20-25 yillik 2 odali; sehir merkezine trenle 20-30 dakikalik bir yerde; fiyati 300-400 bin dolar civari. Eger sehir merkezine 3-5 km uzakta olsun istiyorsan o paraya 1 odali daire alabiliyorsun. Kira olarakta genellikle evin fiyatinin 1000 e bolumu haftalik kirayi veriyor. Misal ben su anda 2 odali daireye haftalik 350 dolar oduyorum; dairem sehir merkezine 10 km falan uzaklikta. Daha once 3 km uzaklikta 1 odali daireye 395 dolar oduyordum haftada. Kiralara su dahil; elektrik, gaz ve internet dahil degil.

4) Yuksek lisansin tipine ve burs alip almayacagina bagli. Eger burssuz soruyorsan yilligi 25-35 bin dolar arasi degisiyor.

5) Bu sezona gore degisiyor, 1500-2000 dolara da bulursun, 3000 dolara da bulursun.

maaşlar da değişiklik oldu mu?

Anlamadim bu soruyu ben, biraz daha acik yazarmisin?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.