Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
40
Favori
96.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana bi yardımcı olacak kişi varmı acaba??

İnşaat mühendisliği okuyorum da . orada çalışma durumu nasıl ? Yani inşaat mühendisliği Türkiye de okuyup orda iş bulabilirmiyim ? İngilizce orta düzeyde geliştirmeye çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhaan7

Merhaba,

Şubat ayında Sidney'e taşınıyorum. 2 sorum var :

Hangi operatör/hat daha uygun orada? Bizdeki gibi paketler var mı? Konuşma internet paketi gibi? Benim tek ihtiyacım internet olacak bu yüzden özellikle internet paketlerini merak ediyorum.

Son sorum Türkiye'ye para göndermek için en uygun yol hangisi? Banka üzerinden mi yoksa diğer seçeneklerle mi (moneygram vs) daha kolay ve ucuz olur?

Teşekkürler sevgiler
    Batuhan

Telstra en iyisi; ama en pahalisi.
    Vodafone internet olarak iyi.
    Optus'un (ve benzeri kullanan sistemler, virgin falan) bunlarin internet pakedinden uzak dur. asiri yavas bir sistemle veriyorlar. anca toplam paket alirsan normal.

hepsini deneyip gormek en mantiklisi. sim kartlari 2 dolar zaten. al 3 operatorden de, bi evinde dene, hangisi en iyisiyse onu kullan.

para olayini bilmiyorum maalesef.

• Hocam iyi akşamlar 20 yaşındayım ve üniversite 2.sınıfta okuyorum ilk ve acil yardım bölümünde yani paramedik daha yeni araştırmaya başladım ve verdiğiniz bilgiler çok değerli bilgiler bi kaç sorum olucak size :

Bu sene okulum bitiyor ve avustralyada çalışmak istiyorum sağlık bölümü mezunuyum 2 yıllık bi bölüm avustralyada hastanede çalışma ihtimalim varmı eğer yoksa sağlık işini yapmayacağım özel sektörde marketlerde vs çalışacağım dil bilgim ne öldürür nede güldürür cinsinden oraya gelince dil kursuna gidip geliştirmek istiyorum.

2.Bir sorum şu şekilde bu sene 2.bi üniversite okuyacağım avustralya için maden muhendisliği demişsiniz ya maden yada jeoloji mühendisliği okuyacağım üniversitede okurken öğrenci olarak gelme imkanım varmıdır gelirsem ne gibi yardımlar yapılır devlet tarafından

3.sorum öğrenciliğimi türkiyede tamamlasam maden yada jeoloji mühendisi olarak denklik olarak sorun yaşanırmı ?

Edit:Teyzem 15 yıldır avustralya vatandaşı kuzenlerim orda okuyor bunun bana bi faydası olabilirmi çalışma vizesi falan alırken

TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhann29

Hocam iyi akşamlar 20 yaşındayım ve üniversite 2.sınıfta okuyorum ilk ve acil yardım bölümünde yani paramedik daha yeni araştırmaya başladım ve verdiğiniz bilgiler çok değerli bilgiler bi kaç sorum olucak size :

Bu sene okulum bitiyor ve avustralyada çalışmak istiyorum sağlık bölümü mezunuyum 2 yıllık bi bölüm avustralyada hastanede çalışma ihtimalim varmı eğer yoksa sağlık işini yapmayacağım özel sektörde marketlerde vs çalışacağım dil bilgim ne öldürür nede güldürür cinsinden oraya gelince dil kursuna gidip geliştirmek istiyorum.

2.Bir sorum şu şekilde bu sene 2.bi üniversite okuyacağım avustralya için maden muhendisliği demişsiniz ya maden yada jeoloji mühendisliği okuyacağım üniversitede okurken öğrenci olarak gelme imkanım varmıdır gelirsem ne gibi yardımlar yapılır devlet tarafından

3.sorum öğrenciliğimi türkiyede tamamlasam maden yada jeoloji mühendisi olarak denklik olarak sorun yaşanırmı ?

Edit:Teyzem 15 yıldır avustralya vatandaşı kuzenlerim orda okuyor bunun bana bi faydası olabilirmi çalışma vizesi falan alırken

TEŞEKKÜRLER

1. Soru hakkinda hic bir bilgim yok.

2. Soruna cevap evet yabanci ogrenci olarak gelip avustralya nin 4. Buyuk ihracati olan egitime para yatirirsin. Devlet sana degil; sen devlete yardim ediceksin paranla.

3. Sorunuda bilmiyorum maalesef. Onu engineers australia ya sorman gerek.

Son sorun icinse hayir hic bir faydasi olmaz. Sadece ogrenci vizesi alirsan onun icin cikmasinda kolaylasir o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam liseyi sondan 2. veya 3. bitirdim demişsin. Peki aileni nasıl ikna ettin orada okuyabileceğine yani tabiri caizse 72,000 AUD'yi sana nasıl gömdüler? Yanlış anlama ben de benzer durumdayım ondan dolayı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

Hocam liseyi sondan 2. veya 3. bitirdim demişsin. Peki aileni nasıl ikna ettin orada okuyabileceğine yani tabiri caizse 72,000 AUD'yi sana nasıl gömdüler? Yanlış anlama ben de benzer durumdayım ondan dolayı merak ediyorum.

Valla orasi biraz ozele kaciyor ama ozetle soyle diyeyim. Ben ders programina kadar gidecegim bolumu secerek gittim. Ve okurken surekli aileme tr deki egitim sisteminin sacmaliklarini kanitlariyla beraber sundum. Okurkende bana bu isin basinda kostek olan annemi guzel bir sekilde utandirdim.

Bunlarin disinda turkiyedeki egitime zaten hazirlanmadim. Yani dersaneye gitmiyodum. Lys mi neyse adi artik ona zaten oylesine girip 30 tane mi net yapip gerisini pek sallamamistim.

• Hangi konuyu gorduysem adamlar parayla gitmis, ben de para yok hocam ya :D universiteyi orda okumak için yok mudur bir yol?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack-White -- 27 Ocak 2017; 12:8:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

Hangi konuyu gorduysem adamlar parayla gitmis, ben de para yok hocam ya :D universiteyi orda okumak için yok mudur bir yol?

Valla avustralya ac bir ulke anca doktoraya falan oluyor burs.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam cevap için.

Konuya dün bir göz gezdirmiştim ama göremedim, acaba bilgisayarla ilgili deneyimin var mıydı önceden? Herhangi bir programlama dilini öğrenmiş olmak gibi mesela. Yani bilgisayarla uğraşmaktan mı dersleri takmadın?

Ayrıca bir dönem önce mezun olsam avustralya vatandaşıydım demişsin, peki şuan vatandaş olma durumu nedir? Vatandaşlık için zaman mı dolduruyorsun yoksa vatandaşık çok mu zor oldu?
  • quote:

Sağol hocam cevap için.

Konuya dün bir göz gezdirmiştim ama göremedim, acaba bilgisayarla ilgili deneyimin var mıydı önceden? Herhangi bir programlama dilini öğrenmiş olmak gibi mesela. Yani bilgisayarla uğraşmaktan mı dersleri takmadın?

Ayrıca bir dönem önce mezun olsam avustralya vatandaşıydım demişsin, peki şuan vatandaş olma durumu nedir? Vatandaşlık için zaman mı dolduruyorsun yoksa vatandaşık çok mu zor oldu?

Valla c++ dilinde basitcene if else ve for looplarini biliyodum ki 2 3 haftada ogrenilen seyler. Tam olarak peogramlamayi cozdum denilemezdi.

Onun disinda network ve bilgisayar sistemleriyle ilgili seylerle ugrasirdim. Evet ugrasmaktan acikcasi dersleri sikici buluyordum. Sonucta en basitinden birlesik krallikta a level yapan birisi bi computing bi ict, bir de matematik dersi alarak mezun olabilirken benim boyle bir imkanim olamadi. Bunu aileme iyi bir sekilde aktarabildim ve bu sinavlara kendi basima calisip belli bi not aldim.

Onun olayi oturum izni almakla ilgili. Vatandaslik icin min 4 yil yasaman gerek ve bunun 1 yili oturum izinli olmali. Ben 1 donem once mezun olsam hemen oturum izni alabilecekken; sistem degisikligi nedeniyle 17 ay sonra falan alabildim.

• Merhaba hocam, açıklayıcı bilgileriniz için teşekkürler. Benim de bazı sorularım var.

1- İşletme mezunu biri au da hangi yüksek lisans programlarını okuyabiliyor? Meslekle alakalı olma şartı var mı, yoksa IT üzerine de yapabiliyormuyuz.

2- 1 yıl mı sürüyor 2 yıl mı?

3- Haftada kaç gün eğitim var ve günde kaç saat , yılda kaç ay?

4- Masterı bitirmek çok zor mu? Ders ve sınav olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: forro

Merhaba hocam, açıklayıcı bilgileriniz için teşekkürler. Benim de bazı sorularım var.

1- İşletme mezunu biri au da hangi yüksek lisans programlarını okuyabiliyor? Meslekle alakalı olma şartı var mı, yoksa IT üzerine de yapabiliyormuyuz.

2- 1 yıl mı sürüyor 2 yıl mı?

3- Haftada kaç gün eğitim var ve günde kaç saat , yılda kaç ay?

4- Masterı bitirmek çok zor mu? Ders ve sınav olarak.

Isletme disinda yaptigin masterlara conversion masters deniyor. Genelde min 2 yil surer bu programlar.

Zorluk olayi kisiye gore degisir. Bunu kimse sana soyleyemez.

4 tane ders alirsin 1 somestr da. Genelde dersler haftada 2-4 saat arasi olur. 1 somestr 13 haftalik egitim + 3 haftalik sinav periyodu seklinde olur genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 30 Ocak 2017; 11:23:29 >

• Hayvanlar bıçak çekiyormuş

• hocam merhaba tekrar.

askerliği ne yaptın? aydınlatırsan sevinirim.
  • quote:

hocam merhaba tekrar.

askerliği ne yaptın? aydınlatırsan sevinirim.

1500 AUD odedim ve muaf oldum.

• Kanguru tokatladın mı hiç?

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Anladım. Dövizli askerlik yani. Sanırım şu şekilde oluyor; eğitim bittikten sonra iş bulunursa yani işçi ourumu alınırsa 38 yaşına kadar tecil oluyor. 3 yıl çalıştıktan sonra da dövizli askerlikten faydalanıyoruz. Bir de eğitim bittikten sonra genelde 1-1.5 yıl iş bulma süresi veriliyor. Bu verilen vize de işçi oturumu olduğu için hemen işe giremesek bile askerliğimiz yine 38 yaşına kadar tecil oluyor. Doğru mudur?

• bu ülke insanlarına güven olmaz zamanında ingiltere tecavüzcüyü hırsızı katili vs. buraya yolluyormuş onların torunu bu adadakiler aman dikkat.Zaten o akdar böcek olan yere gidemeyeceğim için sorun yok
  • quote:

Anladım. Dövizli askerlik yani. Sanırım şu şekilde oluyor; eğitim bittikten sonra iş bulunursa yani işçi ourumu alınırsa 38 yaşına kadar tecil oluyor. 3 yıl çalıştıktan sonra da dövizli askerlikten faydalanıyoruz. Bir de eğitim bittikten sonra genelde 1-1.5 yıl iş bulma süresi veriliyor. Bu verilen vize de işçi oturumu olduğu için hemen işe giremesek bile askerliğimiz yine 38 yaşına kadar tecil oluyor. Doğru mudur?

Valla ne soylesem yalan olur. Her konsolosluk, evet yanlis duymadin her konsolosluk (ornegin avustralya da 2 tane var) kendine ait bildirgesi var. O bildirgeye gore kurallar vs degisebiliyor. Ha mantikli mi dersen her ulkenin sistemi farkli o yuzden farkli ulkelerin konsoloslugu farkli sistem uygulasa mantikli derim. Ama her konsoloslugun kendine ait bildirgesi olmasi mantiksiz.

Avustralya icin birden fazla kistas var. Ornegin au oturum iznin veya vatandasligin varsa 3 yil calisman gerekmiyor. Atiyorum ogrenci vizen varsa 3 yil calissanda kabul olmuyor vs.

Genellikle en mantiklisi konsoloslukta bu isi halleden kisiyi arayip; benim durum boyle olur mu diye sormak.

• Kanguru eti nasıl hocam baya merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.