Şimdi Ara

avustralyalı LPG kullanyor-güvenli diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Depending on who you listen to, LPG is either safer than petrol or a timebomb waiting to explode.

A search through newspaper records for the past two years turned up little to suggest that LPG cars are a safety risk.

There are reports of LPG explosions but most are related to household systems or deliberate acts of arson.

LPG Australia's Phil Westlake says the fuel is as safe, if not safer than petrol.

He points to the fact that insurance companies charge the same premium for an LPG car as they do for a petrol one.

"The insurance industry doesn't charge a premium because it has had 30 years of history as a safe fuel in this country," he says.

Advocates also say that the 3mm welded steel pressure cylinders used in automotive LPG applications are safer than plastic petrol tanks, which can melt under intense heat.

Modern LPG systems also have pressure relief valves and shut-off valves to prevent any build up of gas.

The only question mark over LPG appears to be backyard installations.

LPG Australia advises consumers check the bona fides of their chosen installer through state regulatory authorities or the association.

• yaw yabancı ülkede herkes kullanıyo

millet range rover lara takmış

bizim burda 30.000 liralık arabaya takmak isteyince arabaya yazık edersin diye konuşuyo millet

onlar değilde bizmi çok akıllıyoz acaba

yada onların değilde bizimmi çok paramız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

yaw yabancı ülkede herkes kullanıyo

bizim burda 30.000 liralık arabaya takmak isteyince arabaya yazık edersin diye konuşuyo millet

Antilpg ciler şimdi gelirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserel

Antilpg ciler şimdi gelirler.

Alıntıları Göster
    Bizene kullanıyorsa? Oradaki şartlarla buradakiler aynımı, oradaki Usta kalitesi aynımı? Oradaki marka distribitörleri aynımı? Trafik kurallarına uymayan, kamyonlarla yarış yapanlar varmı? Altına pug 106 çekip yolların kralı ilan eden varmı? Bir kural varsa altında F1 aracı dahi olsa 100 km'yi geçmez Avrupalı/Amerikalı. Bizde maşallah, trafikteki çoğu kişi rüşvetle ehliyet alıyor. Lpg , benzin, mazot kalitemiz ortada. Doğudaki petrol ürünleri kaçakcılığı ortada...

Önce bu şartları sağlayın, sonra Avusturalya, İngiltere gibi ülkelerle karşılaştırırsınız. Orada lpg kullanmanın amacı çevreye zarar vermemek. Ama biz Türk milletinin böyle bir şeyi aklından dahi geçirdiğini zannetmiyorum. Yani orada benzin sıkıntısından kullanılmıyor. Benzin pahalı olsada alım gücü yüksek. Zaten Türk milleti olarak çevreyi düşünecek kapasiteye tekrar ulaştığımızda ( bu 100 sene önce böyleydi ) , bütün bu sıkıntılarda gidecek.

Performans konusuna girmiyorum ama benim araçta çok kötü sonuçlar verdiğini biliyorum. Onun için taktırmadım. Taktıran buyursun taktırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSMC

Bizene kullanıyorsa? Oradaki şartlarla buradakiler aynımı, oradaki Usta kalitesi aynımı? Oradaki marka distribitörleri aynımı? Trafik kurallarına uymayan, kamyonlarla yarış yapanlar varmı? Altına pug 106 çekip yolların kralı ilan eden varmı? Bir kural varsa altında F1 aracı dahi olsa 100 km'yi geçmez Avrupalı/Amerikalı. Bizde maşallah, trafikteki çoğu kişi rüşvetle ehliyet alıyor. Lpg , benzin, mazot kalitemiz ortada. Doğudaki petrol ürünleri kaçakcılığı ortada...

Önce bu şartları sağlayın, sonra Avusturalya, İngiltere gibi ülkelerle karşılaştırırsınız. Orada lpg kullanmanın amacı çevreye zarar vermemek. Ama biz Türk milletinin böyle bir şeyi aklından dahi geçirdiğini zannetmiyorum. Yani orada benzin sıkıntısından kullanılmıyor. Benzin pahalı olsada alım gücü yüksek. Zaten Türk milleti olarak çevreyi düşünecek kapasiteye tekrar ulaştığımızda ( bu 100 sene önce böyleydi ) , bütün bu sıkıntılarda gidecek.

Performans konusuna girmiyorum ama benim araçta çok kötü sonuçlar verdiğini biliyorum. Onun için taktırmadım. Taktıran buyursun taktırsın.

Alıntıları Göster
    sevgili tsmc
    soylediklerine kısmen katılyorum fakat yine de bazı konularda emin olmadan konuşmmanı tavsiye ederim.
    amerikadada, avrupadad da araba kullandım.bu çerçevede

1.evet amerikada hız sınırı vardır.interstate yollarda dahi bu hız sınırı 55 mile'dır öte yandan
    2.avrupada -özellikle almanya-avusturya hız sınırı mevcut değildir.şehir dışı yollarda ferrarin varsa ferrarin kadar gidersin
    3.merak etme yurtdışında da kimse cevreyi düşünmez cok fazla.temel saik parasaldır.amerikadada insanlar benzin fiyatı 1.80 lerden 2.90 lara cıkınca kafayı yeyip napalım dye düşünürler.o yüzden zaten ethanol 95 ve türü yakıtlar cıkmıştır (brezilyada cok yaygın)
    4.lpg avustralyada yaygın olarak kullanılmaya başlanmış (gözümle görmedim)aynı şey arj-brezilya az da olsa ing için de söz konusu hatta bir çok avrupa ulkesinde de var.
    5.evet trafik konusundaki düşüncelerine katılıyorum.TÜRKİYEDE TRAFİK BURALARLA KARŞILAŞTIRILAMAYACAK DERECEDE FELAKET.10 ÜZERİNDEN 0.
    trafik konusunda hindistanla ancak yarışırız bence.

sonuçta ben de henüz lpg taktırmadım.ama yurtdışında en azından güvenliği konusunda daha fazla araştırma yapılmıştır diye düşünüyorum.

sonuçta getirilen mAlzeme de heralde ithaldir.

saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kskkskksk

Is LPG safe?

...........................................

"The insurance industry doesn't charge a premium because it has had 30 years of history as a safe fuel in this country," he says.

...........................................

e ülkemizdede zaten lpgli araçlara aynı işlem uygulanyo.... lpglilere illa patlayıcı teminatı verilcek die bişi yok...
  • bu konuda herhangi bir olaya tanık olmuş arkadaşlar paylaşırşlarsa sevinirim....

gerekirse discovery de mythbusters'dan konuda bir deney yapmalarını talep edeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskkskksk

bu konuda herhangi bir olaya tanık olmuş arkadaşlar paylaşırşlarsa sevinirim....

gerekirse discovery de mythbusters'dan konuda bir deney yapmalarını talep edeceğim...
    quote:

Orjinalden alıntı: kskkskksk

bu konuda herhangi bir olaya tanık olmuş arkadaşlar paylaşırşlarsa sevinirim....

ya öyle birşey olsa süper olur ya ama nerdeee...

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Bizde malesef 5.000 liralık bir araba bile ailenin bir ferdi gibi muamele görüyor. adam arabasını evladı gibi seviyor. kınamıyorum tabii insanımızın alın gücü kısıtlı, zor sahip olunan şey tabiki kıymetli oluyor, bu nedenle de ufacık bir çizik dahi olsa adamın içi gidiyor. hal böyle olunca da lpg gibi ek donanımlarda özellikle bilgisi yeetersiz olanlar patlar çatlar diye kaygılanıyor.adam 30.000 lira verdiği arabayı orjinali bozulur diye lpg taktırmıyor kapının önünde yatırıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

• quote:

Orijinalden alıntı: @levent@

Bizde malesef 5.000 liralık bir araba bile ailenin bir ferdi gibi muamele görüyor. adam arabasını evladı gibi seviyor. kınamıyorum tabii insanımızın alın gücü kısıtlı, zor sahip olunan şey tabiki kıymetli oluyor, bu nedenle de ufacık bir çizik dahi olsa adamın içi gidiyor. hal böyle olunca da lpg gibi ek donanımlarda özellikle bilgisi yeetersiz olanlar patlar çatlar diye kaygılanıyor.adam 30.000 lira verdiği arabayı orjinali bozulur diye lpg taktırmıyor kapının önünde yatırıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

Alıntıları Göster
    güvenliğin için lpg kullanma,kullandırtma...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Alıntıları Göster
    Düzgün bi sıralı sistem kullanıldığında özellikle brc gibi
    tek sorun kapalı otoparklara girememek oluyo bence
    Bu sistemler en az standart sistemler kadar güvenli olmasa
    avrupa standartlarını karşılayıp nasıl italyada satılır
    Sonuçta bence lpg kullanmakta bi sakınca yok
    Adam gibi uygulanırsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

bravooo süper bir gelişme ve yol katetmişsiniz....

• quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

bravooo süper bir gelişme ve yol katetmişsiniz....

Alıntıları Göster
    Avusturalya da toplu tasima icin kullanilan araclar dogalgazli.

LPG eski model arabalarda oldukca yayyin

Benzinin litresi 1.20 YTL, LPG 0.45 YTL. Ayrica taksilerin hemen hemen hepsi LPG li.

bi de yukardaki arkadas avusturya ile karistirmis sanirim avusturalya da hiz siniri sehir icinde geneler 50 - 60 km/h, sehirler arasi tollarda ise max 110 gordum. Daha hizli olacaginida hic zannetmiyorum sehirler arasi yollarda kamerali sistemleri var. kimse hiz sinirini asmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: safakm

Benzinin litresi 1.20 YTL, LPG 0.45 YTL. Ayrica taksilerin hemen hemen hepsi LPG li.

bi de yukardaki arkadas avusturya ile karistirmis sanirim avusturalya da hiz siniri sehir icinde geneler 50 - 60 km/h, sehirler arasi tollarda ise max 110 gordum. Daha hizli olacaginida hic zannetmiyorum sehirler arasi yollarda kamerali sistemleri var. kimse hiz sinirini asmaz

Alıntıları Göster
    abi cem uzan mazot 1 ytl olacak diyor

bak o zaman lpgnin l si kalmaz TRde

• quote:

Orijinalden alıntı: safakm

Alıntıları Göster
    Hemen taze LPG ci gelsin bu konuya

Psikolojik mi bilmiyorum ama LPG yi arabaya taktığıdan beri arabanın dağıldığını hissediyorum sanki

Bir kaç kez motor arıza ışığı yandı söndü(7-8 kez), sabah ilk çalıştırmada rölanti devrinde dalgalanmalar filan gördüm, motor gaz vermessem istop etmeye meyilleniyor, 6 senedir kullanıyorum hiç böle yapmamıştı, soğuk havalarda eski doğan yapardı.

Ama performansta ufak bir düşüş var sanki, hafif meyilli bir yoldu 140 tan sonrasına araba pek çıkmak istemedi hızlanma azaldı, eskiden kordum gazı yerdi.

Gaz kelebeği daha az yoğun gibi hissediyorum sanki.

Ama normal kullanımda pek bir fark yok. Yani performanstan yana sıkıntınız olmasın.

Gaz geçişleri mükemmel.

Tek anlamadığım nokta depoda 6-7 liralık gaz kaldığında bir benzine bir gaza geçip durmasıydı, gittim gaz aldım sonra. Basınç azaldığı için yapıyormuş sanırım.

Bir kaç sorunum var LPG ile 2 depo bitince gel dediler, o zaman gidip ayar yaptıracağım.

Onun dışında moralimi bozan 2. konu ise 18 kuruş yaktı araba.

Bu inanılmaz çok bir rakam. Yüzde 25 tasarrufa denk geliyr ki herkes yüzde 40 demişti bana. İnşallah ayardan sonra 15 kuruşa düşer. Yoksa LPG ye değmez....

2. ayardan sonra herkes düşer diyor. İnşallah düşer...

Bugün dizel Puntocu biriyle konuştum, Brodwayi LPG liymiş, satıp dizel almış. LPG güzel ama bir sürü sorun çıkıyor uğraşmaya değmez, dizeli aldım memnunum filan dedi bana. 2-3 sene LPG kullanan biri olarak.

Ama arkadaşlarım dumur oldu, LPG nin belli olmaması, performansın düşmemesi filan onları bayağı bir şaşırttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Hemen taze LPG ci gelsin bu konuya

Psikolojik mi bilmiyorum ama LPG yi arabaya taktığıdan beri arabanın dağıldığını hissediyorum sanki

Bir kaç kez motor arıza ışığı yandı söndü(7-8 kez), sabah ilk çalıştırmada rölanti devrinde dalgalanmalar filan gördüm, motor gaz vermessem istop etmeye meyilleniyor, 6 senedir kullanıyorum hiç böle yapmamıştı, soğuk havalarda eski doğan yapardı.

Ama performansta ufak bir düşüş var sanki, hafif meyilli bir yoldu 140 tan sonrasına araba pek çıkmak istemedi hızlanma azaldı, eskiden kordum gazı yerdi.

Gaz kelebeği daha az yoğun gibi hissediyorum sanki.

Ama normal kullanımda pek bir fark yok. Yani performanstan yana sıkıntınız olmasın.

Gaz geçişleri mükemmel.

Tek anlamadığım nokta depoda 6-7 liralık gaz kaldığında bir benzine bir gaza geçip durmasıydı, gittim gaz aldım sonra. Basınç azaldığı için yapıyormuş sanırım.

Bir kaç sorunum var LPG ile 2 depo bitince gel dediler, o zaman gidip ayar yaptıracağım.

Onun dışında moralimi bozan 2. konu ise 18 kuruş yaktı araba.

Bu inanılmaz çok bir rakam. Yüzde 25 tasarrufa denk geliyr ki herkes yüzde 40 demişti bana. İnşallah ayardan sonra 15 kuruşa düşer. Yoksa LPG ye değmez....

2. ayardan sonra herkes düşer diyor. İnşallah düşer...

Bugün dizel Puntocu biriyle konuştum, Brodwayi LPG liymiş, satıp dizel almış. LPG güzel ama bir sürü sorun çıkıyor uğraşmaya değmez, dizeli aldım memnunum filan dedi bana. 2-3 sene LPG kullanan biri olarak.

Ama arkadaşlarım dumur oldu, LPG nin belli olmaması, performansın düşmemesi filan onları bayağı bir şaşırttı.

Alıntıları Göster
    antik sen de tüpü koydurdun ya artık çay falan da demlersin

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

Kurallara uymassan altında ister lpg ister benzinli olsun farketmez, kurallara uymadığın sürece tehlike içindesin zaten...

Kötü sonuç demişsinde, eğer paraya kıyıpda en son teknoloji alırsan güç kaybı problemi çözülüyor. Teknoloji bu konuda çok güzel ilerlemiş durumda şu an... Formu takip edersen bu konudaki ilerlemeler uzun uzun anlatıldı...

Antiochos , LPG hayırlı olsun. Merak etme motor LPG e alışınca yakıt düşecektir. Biraz zaman tanı... Bir arkadaşının LPG den dizele geçtiğini LPg nin sorunlar açtığını yazmışsın. Yukarıdada yazdığım gibi eğer paraya kıyılı kalieli bir sitem yaktırınca sorun olmuyor. Ancak çoğu insan sistemi taktırırken ucuza çözeyim derken farkında olmadan başına sorun alıyor. Halbuki bir kere yaptırıyosun tam yaptır hiç sorun yaşama... Ucuz etin yahnisi hikayesi işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 16 Kasım 2006; 14:26:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Kurallara uymassan altında ister lpg ister benzinli olsun farketmez, kurallara uymadığın sürece tehlike içindesin zaten...

Kötü sonuç demişsinde, eğer paraya kıyıpda en son teknoloji alırsan güç kaybı problemi çözülüyor. Teknoloji bu konuda çok güzel ilerlemiş durumda şu an... Formu takip edersen bu konudaki ilerlemeler uzun uzun anlatıldı...

Antiochos , LPG hayırlı olsun. Merak etme motor LPG e alışınca yakıt düşecektir. Biraz zaman tanı... Bir arkadaşının LPG den dizele geçtiğini LPg nin sorunlar açtığını yazmışsın. Yukarıdada yazdığım gibi eğer paraya kıyılı kalieli bir sitem yaktırınca sorun olmuyor. Ancak çoğu insan sistemi taktırırken ucuza çözeyim derken farkında olmadan başına sorun alıyor. Halbuki bir kere yaptırıyosun tam yaptır hiç sorun yaşama... Ucuz etin yahnisi hikayesi işte...

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Ben iyi bir yerde BEDINI marka LPG taktırdım.

Ama dediğim gibi bir iki ufak sorunum var inşallah sorun değildir düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Teşekkür ederim. Ben iyi bir yerde BEDINI marka LPG taktırdım.

Ama dediğim gibi bir iki ufak sorunum var inşallah sorun değildir düzelir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar LPG taktırmak isteyenlere benden tecrübeyle paralel öneri :

ULUDAĞ Yetkili Servsine taktırdım TARTARINI Italyan markası tam 600YTL idi 2006 Ocak ayına şimdi 850YTL ( karbüratörlü araçlar için mixerli sistem ) 5 taksitte yaptırdım ve her ay taksit bedavaya geldi.. gidipte voltran yok bilmem ne marka alırsan o araçtan hayır gelirse bende Beethoven 'ım..

Beleşe iyi iş yapamazsınız bu bir... bir kere alın aracın ömrü de uzun olsun sürüşten de zevk alın.. TARTARINI , BRC , LOVATO benim bilidikleri çok iyiler.. Bunlardan bir şikayet alan olacağını zannetmiyorum..

Markaları kötülemek istemiyorum ama yabancı markalar bu işi iyi biliyor kanaatindeyim..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Dostum, saydığın döktüğün şeyler doğru olmakla birlikte iki ülke arasında göreceli olan şeyler. Bir başka deyişle batı memleketleriyle aramızda göreceli olarak bulunan farklar.
    Oysa ki bu yazıda adamların vardığı yargı ise mutlak bir yargı: LPG'li araçlar en az benzinli araçlar kadar güvenlidir, tabi eğer daha güvenli değilseler.
    Bu mutlak yargı, gelişmiş batı memleketlerinde de aynı sonucu verir, en geri kalmış kabile devletlerinde de aynı sonucu verir; aynı suyun 100 derecede kaynayacağı ve 2x2=4 edeceği ifadelerindeki mutlak yargı gibidir.
    Üstelik bu yazıdan avusturalyada kullanılan LPG tanklarının 3mm'lik çelikten imal edildiğini ve buna rağmen benzinli araçlardan daha güvenli olduğunu anlıyoruz. Bizim ülkemizde ise AB standartları geçerlidir ve bu standartlara göre LPG tankı en az 4mm çelikten imal edilir. Bu haliyle güvenliği daha da üst düzeydedir.

Eğer karayollarımızdaki tehlike diğer ülkelerden daha fazla ise bu hem LPG'li araçlar için geçerli hem de benzinli araçlar için geçerli bir tehlikedir. yakıt türüyle trafikteki tehlikenin ne alakası var; dizel araç sahipleri trafikte ölmüyorlar mı ki?..

Eğer bu araba benzinlisinden daha bile güvenlidir deniliyorsa, bu Türkiyede de, Avrupada da, Avusturalyada da böyledir.

Ama trafiğimiz çok tehlikelidir, buna sonuna kadar katılırım. Çünkü insanımız yaşayıp, yaşatmayı değil, öldürüp gebertmeyi hedeflemiş gibi davranıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.