Şimdi Ara

(award bios) achi mod yardım?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ncq aktif edeceğim.. bios'ta achi seçeneğini bulamadım achi diye yazmıyor. ide sata bölümünde sata ayarlarında şunlar var.
    bios'da yazan açıklamalarınıda yazıyorum

disable: disable sata controller
    combined mode: pata and sata are combined mode
    enhanced mode: enable both sata and pata
    sata only: sata is operating in legacy mode

şuan enhanced mod'seçili achi aktif etmem için hangisini seçmeliyim...(sata only yi seçince ide'den bağlı olan dvd rw görünmüyo disable oluyor.)

• Ayarlar Enhanced Mode'ta kalsın. PC açıldıktan sonra Bilgisayarım a sağ tuş tıkla, Özellikler > Donanım > Aygıt Yöneticisi ni aç. IDE ATA/ATAPI Denetleyicileri içinde Intel ya da VIA denetleyicin neyse ona sağ tuş tıklayıp Sürücüyü Güncelle seçeneğini tıkla. İlerleyip Disketi Var seçeneğinden sata driver larının inf dosyasını gösterin. Harddiskiniz sata modunda çalışacaktır.
  • öncelikle teşekkürler
    hdd zaten sata modunda çalışıyo biliyorum.. ben ncq için achi modunu nasıl aktif ederim diye soruyorum...
  • ht tach gibi programlardan çok iyi sonuç alıyo fakat ncq aktif olabilmesi için bios içinde hdd achi modda olması ve xp kurarken f6 basıp tanıtmak lazımmış...
  • Her anakartta ahci modu bulunmuyor.Anakartının NCQ desteklediğinden eminmisin?Vermiş olduğun bilgiler doğru.Hdd yi NCQ modunda çalıştırmak için anakartının sitesinden kart modeline uygun olan sata ahci driverı indirip kurulum esnasında yüklemen lazım.Yükledikten sonra aygıt yöneticisinden yüklemiş olduğun sata sürücülerini görebilirsin.
     (award bios) achi mod yardım?????
  • anakartların'da ncq ya destek vermesi gerekiyormu ??? bendeki anakart foxconn 945P7AA (tahminimce vermesi lazım)
    driverlerini aradım bi kaç tane buldum indirdim fakat şu ahci modu bios ta nerede veya bios'ta ahci yazmıyorda ne yazıyor
  • Tabiki anakartın desteklemesi gerekiyor.Yazmış olduğun model bu desteği vermiyor (Linkten anladığım kadarıyla)ama 9557AA destekliyor.Eğer Ahci desteği olduğundan eminsen ve biosta bu seçenek yoksa ,bios update yaparak en son biosu yüklemeni öneririm.
    http://209.85.129.104/search?q=cache:WpgXKCaLsoUJ:www.legitreviews.com/article/214/1/+foxconn+945P7AA+sata+driver&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr
  • ok arkadaşım teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.