< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AXESS (JUZDAN) GENEL KAMPANYALAR (AXESS/WINGS/FREE/BANK'O) BLACK NOVEMBER 2024 GÜNCELLENİYOR (1614. sayfa)
-
-
1650 tl harcamaya geldi 5000 tl sıfır faiz 3 taksit
-
Hocam kartı kullanmamaya devam ederseniz ayın 22-23 u gibi bu limiti de kaldiriyor ve sadece herhangi bir tutardaki harcamayı yeterli buluyor. Bana 2-3 aydır böyle geliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim hesaba 14-31 Ocak arası 1650 TL harcamaya 0 faizli 3 taksitli 5000 TL geldi ayrıca biri telefon 2 faturaya 500 tl iade geldi.
Eşimin hesaba da yeni vereceğiniz otomatik fatura talimatlarına her ay 300 TL 5 ayda 1500 TL iade kampanyaları geldi sorun şu ki verecek fatura kalmadı 6 ay talimatlı garanti de.
Birde merak ettiğim bu 14-31 Ocak tarihleri arasında 1650 TL harcamayı o tarihler arasında parça parça yapabilir miyiz yoksa ilgili tarihler arasında tek seferde mi 1650 TL ve üzeri harcama mı yapmak lazım?
Arkadaşlar bir şey soracağım, bu konuda bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Axess kartımın kullanım süresi dolduğu için yeni kart gönderildi yaklaşık 1 ay kadar önce. Mastercard olan kartım troy ile değiştirildi fakat benim bu konuda bilgim yok. Yani hiçbir şekilde troy olacak denmedi. Sanıyorum otomatiğe bağlayıp herkese troy gönderiyorlar.
Troy kartlar yurtdışı kullanımda problem yaratıyor. Tanımlı değiller. Acaba müşteri hizmetlerine bu durumdan bahsedip troy olan kartımın iptalini isteyip, mastercard olan kartın gönderilmesini istesem kabul edilir mi? Bu troy muhabbetinden çok uzaktım. İnternete yazınca öğrendim, yurtdışında çoğu yerde geçersiz olduğunu. Kullanılamayan kartın nesini kullanayım? Böyle bir hakkımız var mı? Troy istemiyorum mastercard ile değiştirmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 16 Ocak 2025; 22:51:40 >
Yeni karta başvururken Axess Troy tercihini "Hayır" olarak seçerseniz herhalde Mastercard olarak gelmesi lazım. Bunu yapmadığım için kesin ifade kullanmıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle de bir haber okudum. Troy kart zorunlu oldu diye. Mecbur bırakıyorlar troy karta ama daha altyapı yok. Çoğu yerde sorun yaşıyorum. İnternette baktım yine herkes sorun yaşıyor. Daha sistemi oturtmadan ne diye kullandırtmaya zorlarsın ki anlamadım.
teknoloji haberleri - shiftdelete.netVisa ve Mastercard'a veda: TROY kart kullanmak zorunlu oldu! - ShiftDelete.Nethttps://shiftdelete.net/visa-ve-mastercarda-veda-troy-kart-kullanmak-zorunlu-oldu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
TROY’un zorunlu olduğu ödemeler şu şekilde sıralandı:quote:
Orijinalden alıntı: cem_23
Böyle de bir haber okudum. Troy kart zorunlu oldu diye. Mecbur bırakıyorlar troy karta ama daha altyapı yok. Çoğu yerde sorun yaşıyorum. İnternette baktım yine herkes sorun yaşıyor. Daha sistemi oturtmadan ne diye kullandırtmaya zorlarsın ki anlamadım.
teknoloji haberleri - shiftdelete.netVisa ve Mastercard'a veda: TROY kart kullanmak zorunlu oldu! - ShiftDelete.Nethttps://shiftdelete.net/visa-ve-mastercarda-veda-troy-kart-kullanmak-zorunlu-oldu
Kamu personeline yapılacak maaş ve özlük hakları ödemeleri
Emekli maaşları ve ikramiyeler
Avans ödemeleri
Sosyal yardım ödemeleri
Öğrencilere yapılan burs ve kredi ödemeleri
Çiftçi, esnaf ve meslek gruplarına yönelik teşvik ve destek ödemeleri
Toplu taşıma, yemek, kimlik ve öğrenci kartlarına yapılan ödemeler
Banka protokolleri kapsamında yapılan diğer ödemeler.
Kısacası bankaların zorladığı vs yok Visa ya da MasterCard isterseniz o şekilde gelir MasterCard' da Visa' da Ülkemizde aktif ve kullanılabilirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 16 Ocak 2025; 23:41:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tamam sadece belirli bir kısım için geçerli ama bunun yayarlar daha. İleride iyice troy kullandırmaya mecbur bırakacaklar herhalde. Troy ile bir sorunum yok gelişsinde şuanlık yurtdışı kullanımlarda sorun yaşanıyor.
MasterCard' da Visa' da Türkiye'den çıkmaz merak etmeyin ✅quote:
Tamam sadece belirli bir kısım için geçerli ama bunun yayarlar daha. İleride iyice troy kullandırmaya mecbur bırakacaklar herhalde. Troy ile bir sorunum yok gelişsinde şuanlık yurtdışı kullanımlarda sorun yaşanıyor.
Çıkmaz çıkacağını da düşünmüyorum ama bankaların troy kart kullandırtmaya bir dayatması var gibi hissediyorum. Müşteri hizmetlerine bahsettim troy kartım iptal edilip masterkart gönderilecek. Sadece bu zahmete girmemeliydim diyorum. Benim zaten kartım mastercard idi. Yeni geleni kendilerine göre troy olacak şekilde belirlemişler.
O zaman müşteri hizmetleri ile iletişime geçin siz istemediğiniz halde MasterCard olan kartınızı Troy ile yenilediler ise sebebini öğrenin ben genelde kartları bankanın yenilemesini beklemem kendim yılda 2 kez yenilerim hiç başıma böyle bir olay gelmediquote:
Çıkmaz çıkacağını da düşünmüyorum ama bankaların troy kart kullandırtmaya bir dayatması var gibi hissediyorum. Müşteri hizmetlerine bahsettim troy kartım iptal edilip masterkart gönderilecek. Sadece bu zahmete girmemeliydim diyorum. Benim zaten kartım mastercard idi. Yeni geleni kendilerine göre troy olacak şekilde belirlemişler.
Benim de bir kartımı sebepsiz olarak TROY ile yenilemişlerdi. Hemen iptal ettim ve yenisini de almadım. TROY olmasının hiçbir avantajı yok ama Mastercard World Elite, Visa Signature, Visa Infinite ya da American Express olursa hızlı geçiş, lounge kullanımı ve her yerde geçerlilik gibi avantajları oluyor. TROY ile Booking üzerinde %6 indirim gibi bir şeyden faydalanabileceğimi hiç düşünmüyorum. Sadece TROY kart alana teşvik için 500-1000 TL indirim kampanyalarından faydalanmaya, daha sonra da kartı iptal etmeye yarıyor. Discover ile anlaşmalı olması da gereksiz, yine çoğu yerde geçmiyor. Her banka da zaten Discover anlaşmalı TROY kart vermiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kartımın kullanım süresinin dolmasına 3 ay kalmıştı. Kartınızı yenileyeceğiz iletişim adresinizi kontrol edin diye bildirim geldi akbank mobilden. Adresimi doğruladım. Müşteri hizmetleri de tekrar arayıp sordu. Adresimi onlara da doğruladım.
Önceki kartınıza binayen hiçbir değişiklik olmayacak dendi. Chip para vs gider mi diye bile sordum. Bana hiçbir şekilde mastercard ınız troy kart ile değiştirilecek denmedi. Müşteri hizmetleri türkiyenin ödeme sistemi troy olduğunu söylüyor. Anlıyorum da ben mastercard istiyorum dedim. Tabi ki böyle bir talebiniz olursa değiştirebiliriz dediler. Mastercard olarak değiştireceklerini söylediler. Neyse sorunum çözüldü de troy kart kullandırtmaya teşvik var sanırım bankalarda.
Bir tanıdığımın DenizBank kredi kartının yenilenmesine 7-8 sene varken gidip TROY ile yenilediler. CEPTETEB de SKT’sine 4 sene kalan kartı TROY ile değiştirmişti. Tam bir komedi.
Hocam ben de iptal ettim TROY kartı. Mastercard göndersinler. Tekrar TROY gönderirlerse iptal edip kullanmayacağım. Zorunda mıyım anlamadım neye göre değiştiriyorsun, sordun mu ki ben istiyor muyum??
Çok göndermek istiyorsa ikinci kart olarak gönderir ve aidat almaz fakat onu da sormaları gerekir. Markete gidip su bile alamadığımız kartı sormadan vermeleri rezillik. İşin komik yanı, Mastercard ve Visa ile aynı kart aidatını istemeleri.
7-8 sene varken kredi kartını yenilemeleri gerçekten şaka gibi. İşte ben ondan diyorum sanki devlet bankalara talimat geçmiş troy kullandırtın müşterilere gibi. Anladık kullanalım da daha alt yapı yok ki kullanamıyorsun çoğu yerde.
Kredi kartının kullanım süresini geçirdik diyelim kredi kartı kapanıp limitten olmayız demi ya banka iletişime geçer yeniler yada biz fark ettiğimiz anda yenisini isteriz bir sorun olmaz değil mi?
Otomatik olarak yeniliyorlar fakat kartı teslim almazsanız kartınız kapanır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X