< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AYBÜ mü yoksa GAZİ Mİ (3. sayfa)
-
-
Ben Ted koleji olarak tercihlerinin ted üniversitesi olmasını beklerdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 8 yıl ted hocam sıktı artık ve oradaki bölüm ceng bile değil direkt
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TEDÜ'deki bölüm Mühendislikten çok Bilgisayar Bilimlerine yakın ama bu bence kötü değil. Müfredat olarak TOBB ETÜ ve Bilkent'e epey benziyor. (Ben TOBB ETÜ'nün kullandığı kitaplara bakarken kullandığımız kitapların yarısının birebir aynı (baskı sayısı ve basım yıllarına kadar) olduğunu görmüştüm. Mesela Mantıksal Tasarım dersinde aynı Digital Design kitabını kullanıp, aynı yerde başlayıp aynı yerde bitiriyorduk. Onlar da Java öğretiyor. Bilkent'te de Diferansiyel Denklemler ve Lineer Cebir birleşik vesaire. Ama bilgisayar bilimlerine yakın bir müfredatta okumak istiyorsanız ve çalışma alanınız development'a yönelecekse veya çalışma alanı olarak bilgisayar grafikleri, siber güvenlik, bilgisayarlı görü çalışma hedefiniz varsa burası gayet de iş yapar. Sizin de tercih yaparken diğer üniversitelerdeki iş yapan hocaların çalışma alanına bakıp ona göre (eğer odaklanacağınız alan belliyse) tercih yapmanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphe7 -- 7 Ağustos 2023; 15:52:10 >
-
- Evet Gazi Hazırlık gerçekten de uzakta
- AYBÜ'nün o tek binalık yerinin kampüs denecek yanı yok. AYBÜ'nün kampüs denebilecek tek yeri var o da ta Esenboğa'da. Etlik'teki tek blok binanın kampüs denecek bir tarafı yok. Gazi'ninkinde yine yan yana 2 bina var ve daha merkezi bir yerde.
- %100 İngilizce eğitim konusu doğru ama İngilizceniz iyiyse bence Türk hocaların İngilizcenizi baltalamasındansa %30 İngilizce daha iyi bile olabilir. Tabi TOBB ETÜ Türkçe eğitim verirken İngilizce kitap kullanmaktan çekinmiyor. Gazi'de büyük bir ihtimalle daha eski Türkçe kitaplar kullanılıyor olabilir. Türkçe eğitim verse de kaynakların güncel olması ve değerlendirme kriterlerinin geniş olması önemli. Atıyorum algoritma dersinde hiç ödev kodu yazdırmıyorsa bu çok büyük sıkıntıdır.
- Aynı şekilde.
- Antares AVM o kadar da merkezi sayılmaz ama eh Ankara'da Atılım, Başkent ve Çankaya gibi üniversiteler varken bu doğru.
- AYBÜ'nün kendisi de yeni zaten ama FETÖ üniversitesiyken şimdiki hükümet yoluyla devlet üniversitesi olup başı sürekli okşanan bir üniversite. O nedenle de savunma sanayisiyle anlaşmaları daha fazla olabiliyor. Atıyorum Havelsan kalkıp AYBÜ'de uçak simülasyonu verebiliyor.
-
Benim anlamadığım bir şey var gazili savunma sanayi girer milliyetçi yapısından dolayı derler, AYBÜ savunma sanayiinde çoğaldı hükümete yakın derler, hacettepe savunma sanayi girer oradaki hocalar savunma sanayinde etkin onlar destekledi derler. Ama vakıftan buraya girenler torpil yapmazlar. Hakkıyla girerler. HAVELSAN, TUSAŞ gibi firmaların bir çok üniversite ile protokolleri var.
Hemen hemen diğer konuştuğum aybü ceng okuyan kişilerle konuştum. Sorduğum sorulara Genel olarak verilen cevaplar
1. Okulda kulüpler nasıl?
>>> genelde diğer konuştuğum kişilerde kulüplerin daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum dediler. Kulüpler aktif olunca sosyalleşme artacak düşüncesindeler.
2. Esenboğa kampüsüne taşınma ihtimali var mı?
>>> konuştuğum kişilerde gündemde böyle bir şey yok.etlik kampüsü hukuk diş ve mühendisliği kaldırıyor. Eğitimin burada devam edeceğini düşünüyoruz dediler. Farzedelim yarın karar verseler temel atsalar seni mezun eder. Ama bu şekilde bir düşünceleri olduğunun duymadık dediler. Kısaca rahat ol yok öyle birşey dediler.
3. Barınma olarak genelde öğrencilerin tercihi ne oluyor?
>>> Ankaralı olan çok kişi var ama şehir dışında gelenlerin sınıfı arttıkça evde kalma durumu artıyor dediler. Yakınlarda özel yurtlar ve ev tutanlar var. Barınma sorun olmuyor bir şekilde hallediliyor dediler.
4.Diş hekimliği hukuk ve mühendislik aynı yerde etkileşim nasıl?
>>> benim konuştuğum bazı kişiler diyaloğumuz oluyor. Bazıları olmuyor dediler, Senin dediğin gibi hazırlıkta sosyalleşenler olabilir. Hatta birisi kız arkadaşım diş hekimliğinde ve aybüde tanıştık demişti yani aşırı sosyalleşenler de var.
5. Hocaların yaklaşımı nasıl, öğrenci dostu babacan tavır mı sergiler yoksa dediğim dedik tipler mi?
>>>Genel olarak konuştuğum kişilerde sıkıntı çıkarmazlar iyi niyetliler dediler.
6. Sizin özelinizde hiç başka üniversiteye yatay geçiş düşündünüz mü?
>>> Konuştuğum bir kişi gazi ye zaten gitmem zaten puanı yetiyormuş. Orasıda çok sosyal değil demişti. Birde kampüs orada hiç yok diye yazmış. Türkçe eğitim olunca hiç düşünmedim. Ankara üniversitesi gölbaşında düzenimi bozmam. Aybüde okuyan birinin burada isteyeceği üniversite hacettepe olabilir. Onun dışında aybüde kalır demişti. Konuştuklarım yatay geçişe başvurmamış. Belki puanları yetmiyor belkide düzenlerini bozmak istemiyorlar.
7.Gazi'ye puanım yetiyor ama yazmayacağım. Sizce bilgisayar mühendisliğinde yabancı dilde eğitim avantaj mı?
>>> hepsi de çok önemli dediler. Hatta bazıları Gazi ve Ankara üniversitesinin Türkçe olan kısımlarına puan yeterken sırf dil için aybü ceng yazmış. Puanı gazi'ye yetmeyen birine sordum yetseydi ne yapardınız diye ben yine aybüde okurdum demişti. Genelde konuştuğum kişiler tercihlerini isteyerek aybüden yana kullanmış.
8. Az çok sektör hakkında bilgi sâhibi olmuşsunuzdur. Aybü ceng deyince bakışları nasıl oluyor?
>>> Hepsi sektörde olumlu bakarlar ama ODTÜ bilkent hacettepe bilgisayar mühendisliği olan bir şehirde seni el üstünde tutmazlar ama bakışları olumlu yönde demişlerdi.
9. Antares AVM yanında ve spor salonu var yakınlarda metro market ve bir çok işletme var bu yerler sosyalleşmede faydası oluyor mu. Kızılay'a mesafe ne kadar?
>>> genel olarak bunların varlığı psikolojik olarak iyidir. En azından merkezde hissi veriyor. Ama çoğunluğu pek buralarda takılmıyor anladığım kadarıyla. Başka şekilde zaman geçiriyor.
Kısaca aldığım cevaplarla biraz daha fikrim netleşti. Bu soruları forumda da aybü ceng okuyan bir arkadaşımıza sordum. Oda bu cevaplarla paralel cevaplar verdi. Yıldırım beyazıt bilgisayar mühendisliği hazırlık forumunda görebilirsiniz. İyi tercihler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Protokol konusunda zaten üniversitelerin yarısına yakınıyla protokolleri var ama simülasyon hibe etmek ya da direkt bazı üniversitelere bizzat Aselsan mühendislerinin seçmeli ders vermesi apayrı bir olay. Yani Ankara EE'de Aselsan'ın açtığı seçmelileri alıp burada başarılı olan bir öğrencinin aynı sıralamayla TEDÜ'de Elektrik Elektronik okuyan öğrenciye göre bir avantajı doğal olarak olacak çünkü biri Aselsan'ın ihtiyaç duyduğu alanda o mühendisten ders alıp başarılı olmuş ve şirketten bir mühendis o öğrencinin şirkette nasıl performans göstereceğine dair fikir sahibi. TEDÜ'deyse bunu staj ve aday mühendislik sürecinde kendilerinin öğrenmesi gerekecek. Rekabette dezavantaj işte bu tür şeylerde başlıyor.
-
Bilmiyorum ben tercih sürecinde biriyim. Sizin kadar konuya hakim değilim. Ama yazdıklarınızdan bayağı bilgilendim. Teşekkürler
Uçak simülasyonu vermesi üniveriste için artı değerdir. HAVELSAN ile uçak ve uzay mühendisliği staj anlaşması da var diye biliyorum. Aslında bu kriterlede tercihte önemlidir
Ben bu tercih sürecinde ankara ünv (Türkçe) gazi ünv (%30 İngilizce) ve Aybü%100 İngilizce arasında kararsız kalan çok öğrenci gördüm. Objektif olarak kriter belirleyin ve tercihinizi yazın. Ben dahi kimse tercihinizi etkilemesin dedim. Aybü özelinde soruları elimden geldiğince cevapladım. Foruma fazla giremiyorum ama girdiğimde bildiğim kadarıyla bilgiler verdim. Ünv tercih süreci herkese hayırlı olsun. Bugün bitiyor. Gönlünüze göre olur inşallah
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X