Şimdi Ara

Aydın vs Çanakkale vs Muğla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muglanin ismi sizi yaniltmasin. muglanin merk3zinde bise yoktur. ilcelerinde hayat vardir. aydin ve canakkale arasinda secim yapin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Muğla kesinlikle tartisma bitmistir
    Hocam biraz daha açar misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

muglanin ismi sizi yaniltmasin. muglanin merk3zinde bise yoktur. ilcelerinde hayat vardir. aydin ve canakkale arasinda secim yapin bence
    Bende oyle dusunuyorum biraz. Ayni sekilde aydinda da didim kusadasinda hayat var. Bu bakimdan canakkale kesinlikle galip gelir. Diger konularda ne gibi farklar var onu arastirmaya calisiyorum biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

Gercekten okul okuyacaksan canakkaleye git
    Biraz daha aciklarmisin hocam?
  • Hepsi küçük şehirler. Muğla bazen zevkli olabiliyor bu tamamen sizin elinizde.

Hangi bölümü tercih etmeyi düşünüyorsunuz?
  • Neden sadece Ege ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Lost Man

Aciklayabilir misin?

Alıntıları Göster
    Muğla ufak bir yer ama erkeksen kız oranı acayip yüksek bu bir avantaj. Bodrum, marmaris, datça gibi mükemmel yerlere sahip bir şehir, buralara gidebilirsin. Doğal güzellik ve deniz olarak öncelikle datçayı öneririm.
  • Muğla’ daki okul merkezden uzak otobüsle gidip gelirsin ya da o mahalleden bir ev, yurt veya apartta kalırsın. O bölgeye kötekli deniliyor öğrenci çoktur. Merkezde evler pahalı. Şehir küçük ve sıkıcı. Zaten hayat ilçelerde var. Muğlayı seçersen bol bol gezersin, yüzersin, cennet gibi yerler görürsün. Ama ilçeler arası yol parası pahalı. Üniversite bol yokuşludur zaten dağlık tepelik. Kışı ilçelere göre biraz sert geçer.

Çanakkale ne küçüktür ne büyük. İnsanlar modern belediyecilik gelişmiştir. Denizi kordonu içini açar. Şehir derli topludur. Sosyal aktivitesi boldur. Okul dağın zirvesinin biraz altında öyle diyim yani. Ama otobiüslerib biri gider biri gelir. Dağlık olduğu için aşırı rüzgar olur soğuklarda. Denize de girilir ama muğlayı tutmaz

Aklıma gelenler bunlar Aydında yaşamadım bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi india -- 28 Temmuz 2018; 12:11:26 >
  • Muğla'yı seç, şansın varsa İzmir Ege üniversitesi gerisi şans
  • Muğla
  • Çanakkale harika bir şehirdir. Üniversiteyi orada okudum. Üniversite içinde her imkânı var. Kütüphanesi efsane güzel. Kyk yurdu bildiğiniz apartman ve odalar fazlasıyla rahat. Çanakkale ve çevresinde çok fazla gezecek yer var. Şehirde her yere yürüyerek gidilebilir. Kordon'da güzel mekânlar var. Şehrin her yerinden boğaz manzarası görünüyor ve bu başlı başına bir neden. Güneşin batışı her gün sizi büyüler. Üniversitenin birçok bölümünün akademik kadrosu kalitelidir.

Boğaz olduğu için balık boldur, kısa süre içerisinde birkaç kilo balık tutabilirsiniz. Öyle oltayı atıp saatlerce bekleme olayı yok.

Olaysız bir şehirdir, haberlere pek çıkmaz. Bir bayan bile gece yarısı rahatlıkla sokaklarda dolaşabilir. Gökçeada ve Bozcaada harika gezilecek yerlerdir. Çanakkale çevresinin denizi soğuktur ama tertemizdir.

Rüzgarı asla eksik olmaz. Trakya kültürü vardır, her yerde içki içebilirsiniz kimse laf etmez. Yobaz değildir. Halkı trakya şivesiyle konuşur. "Beya" lafını çok duyarsınız. İnsanı genel olarak iyidir. Herkes kendi halinde.

Tekrar üniversite okuyacak olsam kesinlikle yine Çanakkale'de okurum.

Aklıma gelenler bunlar Çanakkale yaz yaz bitmez, sorularınız varsa sorun cevaplayayım.

• Lancelooot kullanıcısına yanıt
    Hocam 5-6 liraya Aydın'dan İzmir'e nasıl gidiyorsun çok merak ettim
  • aydın diyorum nedenine gelirsek tam bir öğrenci şehridir aradığın her şeyi bulabilirsin bulazmazsan bile hemen yanı başında trenle gidebileceğin izmir var,şehrin pazarları bol ve ucuzdur,küçük şehir olduğu için gitmeni gereketirecek her yer hemen hemen yürüme mesafesindedir(bankalar,devlet daireleri...),şehri kalkındıran üniversite öğrencileri olduğu için üniversite okuduğunu çok iyi hissedersin şehir üniversitenin kapüsüymüş gibi hissedersin ve son olarak en önemlisi üniversite şehrin ortasında bir tepede,ulaşım çok rahat ve ucuzdur 1,75 tl'ye ortalama 15-30 dk arasında okulun önünde olabilirisin sadece son madde bile tercih sebebidir iyi düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

Hocam 5-6 liraya Aydın'dan İzmir'e nasıl gidiyorsun çok merak ettim
    trenle 10 tl normalde ama ben bazen incilirovaya,germenciğe falan kesiyorum bileti 4-5-6 tl ye çok rahat gidersin yani :D
  • cyber518 kullanıcısına yanıt
    Hocam tren öğrenci fiyatı ne oldu bilmiyorum ama 10 tl bile değildi bu yıl mezun oldum Aydın’dan.100-120 km 8 tl olsa bence gayet uygun 😀
  • Ben Çanakkale’de okudum.Öğrenci için güzel rahat edebileceğin bir şehir.Akademik olarak kaliteli hocalarımız vardı.Okuyacağın bölüm çanakkale merkezdeyse güzel bir üniversite hayatı geçirebilirsin.
  • mojman kullanıcısına yanıt
    Tabi o şekilde yapılıyor ama ben legal yollar için konuşmuştum 😅

Bu arada asıl konuya gelirsek, Aydın'ı oldum olası sevemedim, bana çok yavan geliyor her yer bina, gelişmeye çalışıp gelişememiş bi şehir gibi. Muğla dersen de, yukarda arkadaşın dediği gibi Muğla merkezi ayrı düşün, asıl olaylar Muğla'nın ilçelerinde ve merkezde pek bir şey yok. Ben olsam Çanakkale'yi tercih ederdim sanırım, yatılı okulda bir arkadaşım Çanakkaleliydi, ondan gördüğüm kadarıyla Çanakkale'e Aydın kesim fazla ve eğlenebileceğin bir yer. Kendim de gittim çok hoşuma gitti şehir.
  • içki içen biriysen çanakkaleyi yaz. geri kalanı boşver. çünkü geri kalan her şeyi yalnızca bu 3 şehirde değil diğer bütün şehirlerde bulursun. izmir ankara istanbul eskişehir hariç hemen hemen bütün şehirlerin üni ortamı aynı.

ben hiç ağzıma içki koymadım bundan sonra da koymam diyorsan karışmam tercihine. zaten tercih edilecek pek bir şey de kalmaz zaten ortada. ama içki içebilirim dersen çanakkaleyi düşünmeden yaz ve yerleştikten sonra teşekkür mesajını bana pm ile yolla. 6 yıl boyunca 3 tane üni de eğitim gördüm bana güven.
  • Muğlalıyım, Aydın'a çok kez Çanakkale'ye bir kez gittim. İlçeleri gezebilecek paran varsa Muğla, yoksa Çanakkale derim.
  • Üniversite öğrencisi parası yoksa Muğla ismine aldanmasın. Orda herşey para. Para sorun değilse yaz Muğla’yı gez her tarafı. Yok ben o kadar açılamam diyorsan Çanakkale. Büyükşehir, imkanlar ve kent kalabalığı istiyorsan Aydın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.