Şimdi Ara

Aydınlatın Beni :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Teknolojik konularda her zaman bu forumu inceliyorum. %90 buradaki tavsiyelerle hareket ediyorum ve hiç pişman olmadım.
    Kafamda bir ses sistemi edinmek var ama bu konuda hemen hemen hiç bir şey bilmiyorum.
    Forumu biraz kurcaladım ama mesajlar pek benim seviyemde dönmüyor :) Daha çok şu amp bu hoparlör olur mu? Hangisi daha iyi falan filan. Henüz o noktaya gelemediğim için vaktini ayırıp bana yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

5+1 kule tipi bir sinema sistemi edinmek istiyorum. Fakat DVD ya da Bluray oynatıcılı sistem istemiyorum. Evde kullandığım WD Live TV HD Media oynatıcım var. 37LG6000 Scarlett Full HD televizyonum var. Geçenlerde arkadaşımın biri güzel bir sinema sistemi almış ama DVD playera bağlı, oturup o DVD izlerken kullanıyorlar ses sistemini. DVD mi kaldı artık :) Bluray player da istemiyorum çünkü Bluray diskler çok pahalı ve ben genellikle Harici disk üzerinden WD Live kanalıyla MKV izliyorum.

Ben tutup öyle bir model alsam yanındaki DVD playera değil de direkt televizyona bağlasam normal yayınları da ses sistemi ile izler miyim?
    Optik çıkıştan mı bağlamam gerekir?
    Bi' de bazı sistemlerde HDMI var o ne işe yarar ses sisteminde, TV'nin HDMI'ına mı bağlarım sistemi ne yaparım?
    WD Live ile film izlerken ve normal TV yayını izlerken ses sistemini kullanmak istiyorum. Direkt WD'ye bağlasam ses sistemini bu sefer TV yayınlarını izleyemem. WD HDMI ile Tv'ye bağlıyken ses sistemini de televizyona bağlasam 5+1'de DTS'de filan problem yaşar mıyım?
    Niye DVD ya da Bluray playerlı sistem satıyorlar anlamıyorum ben televizyonda maç izlerken de WD'den film izlerken de kullanmak istiyorum.
    Ayrıca PS3'üm de var. Oyun oynarken de faydalanabilir miyim aynı şekilde?

Özetle, herhangi bir DVD-Bluray playerı işin içine karıştırmadan sorunsuz olarak TV'ye direkt bağlayabileceğim kule tipi ev sinema hoparlörleri arıyorum. HDMI olması ya da olmaması neyi değiştirir, ne işime yarar? Ses sistemi direkt optik çıkışa mı bağlanır? WD'den izlediğim filmlerde cihaza değil de TV'ye bağlanması sorun yaratır mı?
    ya da ses sistemi birden fazla cihaza aynı anda bağlanır mı? Bir de amfi diyip duruyor millet. Amfi de almam gerekir mi?

Toplamda 750-900 TL arası verebilirim ses sistemine. Daha sonra televizyonu büyütüp sinema ve PS3 odası yapmayı düşünüyorum kendime. Çok büyük bir oda değil yani. İşimi görebilecek GEREKİYORSA AMFİ ve kule tipi 5+1 hoparlör tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Ne çok soru sordum. Şimdiden teşekkürler...

• Evet bende bu konuda çok soru sordum ama yanıt alamadım .Bende Aynı tarzda bi ürün arıyorum. Hesaplı amfi ve hop. setide tavsiye edebilen arkadaş olabilirse seviniriz.
  • dostum sana kesinlikle amfi lazım...hoparlörleri neden kule istemişsin anlamadım zaten odan da küçükmüş..
    ben de senin gibi aradım durdum ve sonunda tabi 3 yıl oluyor alalıhttp://www.sony.com.tr/product/hcs-cinema-surround-kit/ht-ddw790 modelini aldım (670tl) bu sisteme aynı anda coaxielden dvd player,optikten ps2 ve stereodan digitürk bağladım.görüntüler tv ye, sesler amfiye bağlı anlayacağın.
    750-900 tl arası bir fiyata benim aldığım ürün tarzında ürün alıp işini rahatça görebilirsin kardeşim.
    aldıktan sonra da wd playerini coxiel yada optikten hangisi varsa (ikiside dijital ses verir) amfiye bağlarsın, ps3 ten de optik olarak bağlarsın, uydunuda stereodan (kırmızı ve mavi) bağlarsın sesi tam olarak almış olursun.görüntü almak içinde wd playerinda hdmi varsa onu hdmi dan, ps3 te hdmi çıkış var hdmi dan, uydunu ise scarttan bağlayıp (dijital çıkış olan modellerde var ama sendeki ondan değildir sanırım) görüntüyü tv den sesi amfiden alırsın.sadece kumandadan kontrol etmek kalır sana.
    ses sistemi alayım ve bunu tv ye bağlayım, bütün cihazları tvye bağlayım sonrada sesi tvden çıkışla alıp ses sistemine vereyim deme performans alamazsın parana yazık olur.
    en güzel ve ucuz yoldan kaliteli bir şekilde halledebileceğin yol budur eğer ürünlerin teknik özelliklerini tam olarak belirtirsen daha net cevap alabilirsin

• WD Live TV HD Media oynatıcı nı inceledim şimdi,sanırımhttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd84724&categoryId=112123#Gorseller .iki optik girişli amfi alırsan hem hd playeri hemde ps3 ü optikten amfiye bağlayarak surround ses (dijital ses) alabilirsin görüntü olarakta hdmi dan tv ye bağlayıp görüntünüde hd alabilirsin.uydunuda scarttan tv ye stereodan da amfiye bağlayip sorunsuzca kullanabilirsin
    haydi hayırlı akşamlar...

• Bu ürün işinizi görür sanırım.
    HDMI girişleri var . WDTV'yi direkt olarak bağlarsınız optikle falan uğraşmadan. Yeni nesil HD ses kodeklerini çözmüyor ancak LPCM ile 5.1 ses alıyor . WDTV'den çözüp yollalınabilir zaten MKV filmler DTS veya DD olduğundan çok sorun olmayacaktır.

http://www.hepsisony.com/?urun-detay_189_HT-DDWG800.html
  • Değerli arkadaşım kesinlikle yukarıdaki ürünleri almayın
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-onkyo-tx-ds555-anfilerin-krali-cok-uygun-fiyata-41134136/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-jbl-scs-200-5-400-tl-41179771/detay?

Seklinde bir sistem öneririm. Ancak satıcı ile iyi görüşüp cihazların kozmetik ve sistem olarak müdahale edilmemiş olduğunu teyid edip mümkünse elden alınmalı. Bu sekilde hem çok kaliteli bir sistem kurulmuş olur hemde plastige para verilmemiş olur.

Yukarıdaki linkleri tesadüfen sectim siz sahibinden.com sitesinden farklı ürünlere bakabilirsiniz.
    Ayrıca yukarıdaki Sony receiverde dtshd ve dolby HD ve master audio çözme özelliği yoktur. Sizin wdlive de mkv ve blueray iso lar daki sadece dts ve dolby digital sesleri receivere yollayabilir bunun icinde optik yol yeterlidir. Ben aynı sekilde bir sistem kullanıyorum. İnanın Sony benzeri sistemler sadece bu konuda bilgisi olmayanları avlamaya yönelik sistemlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 30 Ocak 2011; 8:54:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.