MSI GE72 Notebook kullanıcısıyım. Dün makineyi açıp 5-10dk oyun oynadıktan sonra, oyun esnasında ekran siyah olup tekrar geldi ve görüntü bağdaştırıcı onboard Intel' e geçti.
Aygıt yöneticisine baktığımda ise, görüntü bağdaştırıcı altında Harici ekran kartım silik olarak görünüyordu ve sadece Intel onboard GPU aktif gözüküyordu. BU durum anladığım kadarıyla işletim sisteminden çok, kartın fiziksel olarak anakart ile bağlantısında bir sorun olması gibi geldi.(Umarım böyle değildir.)
Yazılımsal olarak durumu düzeltmek için denediğim yöntemler aşağıdaki gibi;
1. BIOS güncellemesi yapıldı (Bios' um da başlangıç ekran kartı seçimi seçeneği bulunmuyor) 2. Son windows 10 güncellemeleri yapıldı ve denendi. 3. sistem geri yükleme yapıldı ve denendi. 4. DDU ile driver kaldırıldı ancak yeni yükleme donanım görülmediği için yapılamadı. 5. PCI ekspress Kök bağlantısını denendi: (bcdedit /set pciexpress forcedisable)
Forumda aynı sorun ile karşılaşan ve konu açan arkadaşlar olmuş ancak hiçbirinde sorunun nasıl düzeldiği yada kullanıcı arkadaşların nasıl bir yöntem izlediği yazmamış. Tecrübeli arkadaşlar veya aynı problemden müzdarip olup çözümde bulunabilecek arkadaşlar yardımlarını bekliyorum.
Keyifli forumlar,
Hocam muhtemelen çip arizalandi. Yazılım ile düzeltmesi çok zor. Win7 kur yedeklerini alıp win7 driverlarini kur. Biraz eski driver bulabilirseniz iyi olur. Güncel driver çalışmaz ise.
Donanımsal bir arıza ise, win 7 ve driver' ları çözüm olabilecek mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme